» »

galerija

galerija

petzup ::

Imam eno vprašanje glede same galerije. Izdelal sem galerijo, ki omogoča nalaganje slik in ustvarjanje neke vrste fotogalerijo, določiš albume in potem tudi izpisuje po albumih in podobno. Skripta tudi s pomočjo imagecopy funkcije ustvari thumbnailse 100*x pixl, ki je samo za predogled fotke, ampak še vedno se pojavi problem glede heighta pri thumbnailsih, ker nekatere fotke rastegne po širini preveč nekatere premalo in tudi posledično izpis divov ne pride enakomeren, kako naj bi to rešil? In pa kako je glede nalaganja fotk naj tudi original sliko zmanjšam na neko fiksno širino/dolzino al boljše da pustim original? Ker je tu zopet problem ko odpiraš z lightbox so nekatere slike hudo velike nekatere srednje velike in podobno. Najraje bi kar vse na fiksno sirino/dolzino dal recimo 640*480 ampak zopet težava če je fotka slikana pokončno kar pomeni da je vecja dolzina kot širina... Vglavnem kakšni napotki bi mi prišli prav, kar se še lahko uredi da bi galerija čimbolj fletna prišla.

kr?en ::

Ko sem jaz delal neko kvazi galerijo za ucenje PHPja, sem naredil pomanjsane thumbnaile, ampak sem ohranil razmerje stranic. Pac imas neko fiskno sirino in potem prilagajas visino glede na razmerje (ali pa obratno).

petzup ::

Sepravi neke boljše rešitve ni okoli tega, razen da ločim še upload za thumbnailse, katere v kakšnem programi zrežem na 100x100?

HardFu ::

Samo PHP (ali katerikoli drugi jezik) ponavadi ni dovolj za kompleksnejso manipulacijo slik. Googlaj "Imagemagick thumbnails" ali kaj v tej zvezi.
http://codeable.io

kr?en ::

Heh, jaz sem tiste thumbnaile iz originalne uploadane slike naredil kar v PHP skripti. Nic posebnega but it did the job :P

petzup ::

Sej pravim thumbnaile mi izdela skripta ampak problem je ker so višine/širine lahko različne glede na vhodno sliko ki se nalaga, ker pa lahko predpostavimo da ljudje ravno ne nalagajo fotk točne dimenzije recimo 800x600 je posledično tudi težje naredit da bo zadeva funkcionirala pri vseh slikah..

bzp ::

Kot že napisano, če prilagajaš razmerje stranic (fiksiraš recimo max. višino in max. širino, izračunaš po kateri stranici je več odstopanja in temu primerno zmanjšaš sliko, da pade znotraj meje. Alternativno, lahko za thumbnail določiš 100x100 pikslov, krajšo stranico pokrajšaš na to, daljšo pa enako skrajšaš in potem obrežeš na obeh straneh kar je viška. Izpade v večini primerov OK, pa fiksne dimenzije thumbnailov imaš potem.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

Uvod v izdelavo spletnih strani (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Izdelava spletišč
277264504 (813) Netrunner
»

Fotke

Oddelek: Pomoč in nasveti
172168 (1441) bluefish
»

Object packing - kakšne ideje?

Oddelek: Programiranje
161324 (1103) Thomas
»

Resize

Oddelek: Izdelava spletišč
5668 (611) Matek
»

Obrazložitev ankete

Oddelek: Novice / Obvestila
472499 (2499) d-mon

Več podobnih tem