» »

Smučišče 2864

Smučišče 2864

««
«
1 / 10
»»

oo7 ::

Ena dobra novica:)

Ob robu Triglavskega narodnega parka bo decembra otvoritev najmodernejšega smučišča na svetu. 10 milijonov evrov vredno smučarsko infrastrukturo bo postavil največji proizvajalec žičnic na svetu.


http://www.24ur.com/novice/slovenija/pr...

Ziga Dolhar ::

Kaj, a Koblo bodo prenovili? :)
https://dolhar.si/

bluefish ::

Marketing dela svoje.
Kaj ti bo modernost, ko pa ni zanimivih prog.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: bluefish ()

oo7 ::

Mogoče bo pa vredu.Smučišč ni nikoli preveč.Sploh pa če bodo hitre vlečnice nimaš boljšega.

Apofis ::

Kaj če pa ne bo več snega? Global warming pa te zadeve...

alexa-lol ::

Kot zgleda na karti bo prog dosti pa še strme ne bojo... bo za sprobat... mogoče v kombinaciji s tem Eko hotelom Bohinj, ki je od istega človeka...

Ziga Dolhar ::

Bi morda kdo primerjal zgornjo karto s karto trenutnih prog na Kobli?
https://dolhar.si/

jc ::

Mislim, da tole in Kobla ni povezano...kot jaz vem, gradijo vse nanovo.

ahac ::

Valda, da gradijo na novo, če se (kot tipični Slovenci) ne znajo zmenit, da bi imel nekaj resnega in raje vsak svojo dvosedo fura in vsak kmet svojo njivo gnoji... hkrati pa jamrajo kako jim je težko.
Jaz sicer še vedno ne verjemem, da bo res kaj iz tega, bi bilo pa zelo fajn, če bi jim uspelo.
Slo-Tech Discord - https://discord.gg/ppCtzMW

jc ::

Čeprav, ko sem sedaj gledal proge na Kobli je to ubistvu isto.

jest10 ::

Ziga Dolhar je izjavil:

Bi morda kdo primerjal zgornjo karto s karto trenutnih prog na Kobli?


No ja, mal več od Koble je pa le.



Sicer pa na tej karti ni proge, ki bo povezava s Soriško.

Hayabusa ::

Slo smučišča so kot občine, preveč jih je in premale so.
Dobrodošli v Sloveniji, državi mikro občin in smučišč.

diso32 ::

No, v popravek: Leitner ni niti "največji proizvajalec žičnic na svetu", niti nima "najmodernejših naprav", tako da bo to težko "najmodernejše smučišče na svetu". Drugače pa ni nič narobe z njim, sploh če je pripravljen sofinancirati.

Vsekakor pa dobra in velikopotezna reklama.
-

Invictus ::

Apofis je izjavil:

Kaj če pa ne bo več snega? Global warming pa te zadeve...

Si kaj pogledal čez okno?

Kakšno globalno segrevanje?
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

foofighter ::

bluefish je izjavil:

Marketing dela svoje.
Kaj ti bo modernost, ko pa ni zanimivih prog.


Naklon terena je super. Fajn bi sicer bilo da bi proge malo razširili... Imam pa same dobre spomine na Koblo.

Če projekt uspe v obsegu kot je zastavljen bo to noro:)

acquiesce ::

Večina slovenskih smučišč ima težave, ker je vzdrževanje žičnic predrago. Zakaj podobnih težav nimajo smučarski centri v Avstriji, Italiji, Franciji? Odgovor je preprost: vsi v pokrajini - hotelirji, restavracije, taksisti, frizerji, tudi bencinski servisi - prispevajo del prihodkov za razvoj žičniške infrastrukture. Pri nas pa vsak skrbi le zase, eden ima hotel, drugi žičnico, tretji gostišče, namesto da bi sodelovali, med seboj tekmujejo.


Jap, to je verjetno res problem pri nas.

jalovec09 ::

...in tako se ej zgodilo tud Bovcu, vsak zase, zdej pa majo kar so si skuhal.

St235 ::

Najboljša fora pri tem je,da bo tuj investitor Leitner kvazi dal 10 mil EUR, potem bodo pa od njega kupil žičnice.

Po možnosti bodo še od države kaj zmolzli in idioti jim še ploskajo.

diso32 je izjavil:

No, v popravek: Leitner ni niti "največji proizvajalec žičnic na svetu", niti nima "najmodernejših naprav", tako da bo to težko "najmodernejše smučišče na svetu". Drugače pa ni nič narobe z njim, sploh če je pripravljen sofinancirati.

Vsekakor pa dobra in velikopotezna reklama.


edina stvar ki jo leitner sofinancira je samega sebe, po možnosti še z državnim denarjem.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: St235 ()

svet777 ::

Prvič pišem na tem forumu in vas prav lepo pozdravljam.
Ne vem zakaj je potrebno debatirati toliko okoli tega ali je projekt realen ali ne. Če investitor v medijih zastavi svoje ime, predvidevam, da je stvar resna. Zdrava pamet mi pravi, da bi se leitner preko medijev že odzval na izjave investitorja, če ni soinvestitor.

Problem nastane, ker ima opravka z lastniki zemljišč, vendar verjamem, da so lastniki zemljišč pametni ljudje in bodo videli v projektu pozitivne učinke projekta. Kajti vsak, ki ima hišo v vasi ravne, bohinjski bistrici, bo na račun smučišča lahko mirno živel od prihodkov iz turizma (apartmaji, sobe, hoteli, trgovine, gostilne, kmetije s svojimi izdelki - ko ima kmetovanje dobro dodano vrednost. ) - primer je avstrija. Ne bo potrebe, da bo čakal ali bo 15 v mesecu dobil plačo v podjetju lip bled, filbo,... In ali bo jutri še zaposlen. Potrebno je začeti razmiŠljati za svojo prihodnost. Največ lahko naredimo sami.
Primer izračuna, dodatnega dohodka, lastnika stanovanjske hiše, ki ima neizkoriščeno podstrešje v vasi ravne (za cca 110 m2 / 3 dvoposteljni apartmaji / cena cca 50, 00 €/noč / 100 dni zasedenost pozimi / 50 dni zasedenosti poleti = 22. 500, 00 €/letni prihodek)

Sam sem tudi včlanjen v planinsko društvo že 25 let in ne razumem zakaj bi nas planince izgradnja smučišča ovirala. Ta del, kjer se bo gradilo smučišče je že sedaj bil namenjen tej dejavnosti in kar mi je znano poleti ne preveč popularen. Naj mi kolega planinec, ki meni da umestitev projekta ni primerna pove kaj v bohinju, sloveniji sploh še lahko gradimo in od česa bomo v prihodnosti živeli (in projekt je eko naravnan). V času gospodarske krize, investitor, v bohinj, slovenijo pripelje tujega investitorja, ko že tako nihče ne želi vlagati v slovenijo. Mi pa bi najraje, da odide, ker bomo tako ali tako lahko nato samo še tarnali, kako nam je hudi in gledali čez plot in si govorili kako gre avstrijcem in južno tirolcem v turizmu dobro in kako je ekologija na višjem nivoju kot v sloveniji itd. Da bodo stvari urejene tudi pri nas je potrebno razmišljati danes, da bo jutri bolje. Investicija v smučišče bo prinesla nove takse in davke iz katerih se bo lahko posredno obnovila tudi kakšna planinska koča, uredila kanalizacija, popravila cesta,.

Projekt je odličen in vŠeč mi je, da je ekoloŠko naravnan. DrŽim pesti za bohinjce, lastnike zemljiŠč, da se bodo odločili za svoj boljŠi jutri, ker bodo od smočiŠča prav oni imeli največ.

Zgodovina sprememb…

martincek1 ::

Kolk so računal?

Invictus ::

Če bodo zrihtal Koblo, bo kar v redu. Niso tako slabi tereni ...

Problem je kot vedno v povezavi ostalih storitev s smučiščem Predvsem s prenočišči. Ker Slovenec ne bo nikoli dal 5% dohodka od prenočitev za urejeno smučišče. Pa bi moral ... Ker je njegovo prenočišče odvisno od dobrega smučišča ...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

jalovec09 ::

Folk gre raj na Krvavec, ker ma blizu, da prideš iz Ptuja v Bohinj te košta že sam bencin 40 evrov pa kakšn kofe na postajališču.
Jaz grem skor vsak vikend nekam, pa se mi ne ljubi vozt v Bohinj raj pol Kranjska Gora.

Invictus ::

Če se voziš iz Ptuja se ti bolj splača hodit na smučanje v Avstrijo.

Čeprav dražje karte, so pa smučišča boljša.

Je pa Bohinj, Kranjska gora na približno enaki razdalji od Ptuja ...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

jalovec09 ::

Nič nisi domoljub ?!

Hayabusa ::

Nacionalni interes si lahko nekam vtakneš -oz pogledaš Slo prakso zadnjih let le-tega.

svet777 ::

Pozdravljeni,

vsekakor je dejstvo, da je Bohinj malo od rok, vendar smučišče Vogel, ki je še 10 min dlje od smučišča 2864 nima problemov z zasedenostjo. Je edino smučišče, ki ima direktno povezavo z železnico, kar vem bo vlak ustavil direktno pod spodnjo postajo smučišča in smučarji bodo po tekočem traku vstopili v vhoden objekt smučišča. Smučarji bodo lahko prišli na smučišče z vlakom iz Trsta (letališče), Beljaka, Ljubljane.
Razdalje:
Lj. Šentvid - 50 min
Kranj - 35 min, Brnik - 42 min

Razmišlati je treba globalno, da uspevaš lokalno. Glede na letno prepustnost smučišča mora investitor razmišljati o gostih iz tujine (BALKAN, Madžarska, Rusija, Indija, Italija, GB, Nemčija (cenovna prednost).

Nacionlani interes - pesek v oči za 95% ljudi in 20 let izgubljenih priložnosti. Nacionalni interes so podtjetja Pipistrel, Akrapovič, projekt smučišče 2864, ....., ko podjetje raste skupaj z lastniki in ne tako, kot se je to dogajalo v privatiziranih podjetjih. Skupaj z razvojem smučišča bo rasla, ne samo turistična dejavnost, temveč tudi vse ostale dejavnosti, ki bodo zmanjševale nezaposlenost in to je nacionalni projekt za območje Bohinja, Bleda, Radovljice, Železnikov, Podbrda .....

St235 ::

Zanimivo pri je, da nikogar ne moti, da bo kvazi investitor s tem projketom pokasiral 40 mil €, od česar bo po možnosti dobil polovico od države.

oldguy ::

St235 je izjavil:

Zanimivo pri je, da nikogar ne moti, da bo kvazi investitor s tem projketom pokasiral 40 mil €, od česar bo po možnosti dobil polovico od države.


Po možnosti bo od tega ogromno imel en zahojen konec Slovenije, kjer gredo stvari že dolga leta down the toilet zaradi točno takelih pametnjakovičev, kot si ti. Resno, prvič v 30 letih se misli nekaj premaknit na področju smučarije pri nas, a slovenci ne bi bili slovenci če ne bi takoj začeli zganjat fovšarije in ozkoglednosti.

Če izpustimo, da bo šlo v vsakem primeru za precejšen delež EU sredstev, je tole vsekakor boljša investicija kot pa filmi o Prešernu, Evrovizija, Patrije in Falcon.

St235 ::

Aja, daj mi povej za kakšna evropska sredstva bo šlo?

Kolikor finančno poznam projekt bo dal Leitner 10 mil, pri čemer bodo od njega za 40-50 mil potem kupili opremo. Od države hočejo vsaj polovico sofinanciranja, pri čemer bo manj kot 20 novih delovnih mest.

Jebat ga, ampak pametnjakovič kot sem jaz res ne vidi logike, da mora država nekomu šenkat 1 mil na novo delovno mesto. Me zanima kaj bi z enakim denarjem lahko naredilo eno konkretno podjetje, ne pa propadel bohinjski hotelir.

Če je projekt tako fenomenalen zakaj potem molst državo za njega?

jest10 ::

Ker ammmm bo država veliko lažje napraskala toliko denarja, kot en podjetnik. Itak pa bo država dobila s časom vložek povrnjen.
Tukaj ni edina pridobitev 20 delovnih mest;((

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: jest10 ()

Goran's Blog ::

20 delovnih mest lol?
Hoteli in to?
Frizerji?
Bencinske črpalke?
Druge zimske aktivnosti okoli smučišča?
Vse to se da povezat in da stvar teče ne pa 20 delovnih mest.
Lakotnik nisi bil še nikoli na smučišču da bi videl, da je lahko tudi med 100 delovnih mest zasedenih samo na smučišču!

St235 ::

Po izjavah investitorja bo novih delovnih mest 17, plus nekaj sezonskih delavcev. Kje si ti našel 100 delovnih mest samo na smučišču veš samo ti.

jest10 je izjavil:

Ker ammmm bo država veliko lažje napraskala toliko denarja, kot en podjetnik. Itak pa bo država dobila s časom vložek povrnjen.
Tukaj ni edina pridobitev 20 delovnih mest;((


mhhh, a potem ker država pač lažje dobi denar kot posameznik, je treba financirat vsakega reveža, ki misli da ima zmagovito idejo? In to z par 10 milijoni?

Saj ni čudno da je podjetništvo v sloveniji takšno kot je, če osnovna logika izhaja iz tega, da mora tvoj posel financirat država.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: St235 ()

jest10 ::

St235 je izjavil:

Po izjavah investitorja bo novih delovnih mest 17, plus nekaj sezonskih delavcev. Kje si ti našel 100 delovnih mest samo na smučišču veš samo ti.


Heh, si zaplankan kot Bohinjci. Smučišče ni samo smučišče.

Invictus ::

jalovec09 je izjavil:

Nič nisi domoljub ?!

Dokler so domoljubne storitve slabše od tujih, me za domoljubne preprosto boli ...

Globalizacija, kaj češ ...

In glede na to kam gre denar od domoljubnih zadev, raje zanje nič ne zapravim ...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

St235 ::

Dajmo si bit na jasnem. Nimam popolnoma nič proti smučišču, je pa višek idiotzma da se poveličuje investitrja, ki si bo z 10 mil vložkom, zagotovil posel za 50 miljonov in državo stal 20 ali več mil.

Če gre za tako super investiijo, ki se bo tako enostavno povrnila, zakaj potem mešat državo v to? Leitner v zameno za svoj delež šenka celotno opremo in je to to.

Če je matematika res tako enostavna.

Invictus ::

St235 je izjavil:

Zanimivo pri je, da nikogar ne moti, da bo kvazi investitor s tem projketom pokasiral 40 mil €, od česar bo po možnosti dobil polovico od države.

Saj državi ni treba dati nič. Ampak ziher bo kapnilo kaj v pri at žep od teh 40 milijonov ...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

St235 ::

Aja? kot je meni znano se pričakuje polovica investicije od države.

WildChild ::

Super :) upam, da jim rata in da povežejo turizem z smučiščem in vsem kar paše poleg ne kot propadla smučišča pri nas, ki se tako vztrajno otepajo drugih panog in niso pripravljena biti v simbiozi. Beri (terme + smučišče, kmetijstvo in kmečki turizem, + smučišče,... )

Fino bi bilo, da bi uredili še gorske proge, za čas ko ne bo snega :)

P.S. Zanima me samo kak zakon imamo glede izsekov, v avstriji naredijo novo smučišče izsekajo vendar enako površino oz del izsekane zasadijo nekje drugje.
in da mood

Zgodovina sprememb…

Invictus ::

Lakotnik, Nne vem kaj točno se gredo, ampak če je lokacija tako zanimiva, naj naredijo investicijo s PRIVAT vložkom.

Ampak zgleda naši podjetniki ne znajo nič narediti brez države. Dol mi visi za tako podjetništvo. Sem proti temu da država investira v nekaj kar niti jasne finančne konstrukcije nima, in za katero se ne ve če bo prinašala dobiček.

Leitner pa ni neumen. Zakaj pa ne bi pokasiral če lahko ... Marže vseh teh storitev so tako ali tako svinjske, tako da kar se Leitnerja tiče, je dal na svojo opremo 20% popusta ... Ziher pa zadevo prodajajo vsaj 100% maržo.
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

trololo2 ::

Ne vem koliko naj bi primaknila država, mene to sofinanciranje tudi moti. V bližini je polno smučišč z boljšimi pogoji (višja nv.) pa vsa vegetirajo. Povračilo investicije je tako zelo vprašljivo.

St235 ::

Točno to je moj point.

Če je lokacija tako dobra in če je vse tako idelano potem naj zadevo speljejo s privatnim kapitalom. In je to to.

Problem bo, ko bomo decembra naslednje to v Supervizorju vidli 20milijonski odhodek iz proračuna v bohinju pa travnike z zastarelo opremo.

PaX_MaN ::

St235 je izjavil:

Po izjavah investitorja bo novih delovnih mest 17, plus nekaj sezonskih delavcev. Kje si ti našel 100 delovnih mest samo na smučišču veš samo ti.


Tle in tle investitor pravi da bo 70 delovnih mest.
Je pa res da če bi vedeli da ima zaprtih vseh 5 transakcijskih računov in je krepko v minusu (-500k€+@2011), ne bi slo-techarji nikol podprli tega smučišča, tko k zarad tega (zaprti računi, orenk minus) hejtajo tamalga Jankovića.

PaX_MaN ::

Vendar Boštjan Čokl, tudi lastnik podjetja 2864 Bohinj, ki nad Bohinjsko Bistrico gradi novo, 50 milijonov vredno smučišče, pravi, da ni nobene povezave med smučiščem in hotelom.

Nikakor nobene povezave, res:
Vendar je Leitner zaradi zapletov in zavlačevanja s soglasji omenjenih štirih lastnikov zemljišč postavil rok do konca februarja, da se ta soglasja pridobijo, v nasprotnem primeru se namreč umika od investicije in projekta. To pa bi pomenilo, da Smučišča 2864 ne bo. In v kolikor bi prišlo do takega razpleta, je Čokl napovedal, da je zelo velika možnost, da tudi Bohinj Park EKO hotel in Vodni park Bohinj letos jeseni zapreta svoja vrata.

(Povezava je sicer na ravni pozareporta; kak drug vir o tem kaj je blo rečeno na sestanku bi bil dobrodošel.)

trololo2 ::

Dobro ne vem kje si našel Jankoviča, situacija bolj spominja na SCT/Vegrad pred propadom....

St235 ::

PaX_MaN je izjavil:

St235 je izjavil:

Po izjavah investitorja bo novih delovnih mest 17, plus nekaj sezonskih delavcev. Kje si ti našel 100 delovnih mest samo na smučišču veš samo ti.


Tle in tle investitor pravi da bo 70 delovnih mest.
Je pa res da če bi vedeli da ima zaprtih vseh 5 transakcijskih računov in je krepko v minusu (-500k€+@2011), ne bi slo-techarji nikol podprli tega smučišča, tko k zarad tega (zaprti računi, orenk minus) hejtajo tamalga Jankovića.


Tukaj: http://www.delo.si/druzba/nad-bohinjem-... pa govori o 17. Tako, da tukaj je precej zgodbic zadaj.

Ampak kot že rečeno, me ne moti dokler ne pričakuje, da mu bo stvari plačevala država.

PaX_MaN ::

svet777 je izjavil:

Projekt je odličen in vŠeč mi je, da je ekoloŠko naravnan. DrŽim pesti za bohinjce, lastnike zemljiŠč, da se bodo odločili za svoj boljŠi jutri, ker bodo od smočiŠča prav oni imeli največ.

Prozorne propagande pa res ni treba zganjat.

s7nf ::

Proti!

Delati golosek tako velikega območja, za smučišče, ki se že v naprej ve, da ne bo rentabilno je bizarno.
In tak človek potem hotel oglašuje, kot "eko" .

jest10 ::

s7nf je izjavil:

Proti!

Delati golosek tako velikega območja, za smučišče, ki se že v naprej ve, da ne bo rentabilno je bizarno.
In tak človek potem hotel oglašuje, kot "eko" .

To pa veš od kje:|
Sicer pa golo smučišče ni nikjer rentabilno. Smučišče+dodatne storitve pa je

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: jest10 ()

xCore ::

ne pustimo pragozd pa pijanih lovcev not da požgejo vse kaj miga kot je navada..tisto bo bol eko...
.:R Š T:. [.: Trust is a weakness :.]

ahac ::

Če je lokacija tako dobra in če je vse tako idelano potem naj zadevo speljejo s privatnim kapitalom. In je to to.

A tko kot v Avstriji, Italiji, Franciji, itd.? Aja, ne... tam da država dost zraven, ker se zaveda, da od smučišča živi cel kup ljudi in da od tega tud pride velik davkov.
Slo-Tech Discord - https://discord.gg/ppCtzMW
««
«
1 / 10
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Rekreativno smučanje - Oprema, smučišča (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Šport
11819442 (1606) Magic1
»

Deskanje na snegu

Oddelek: Šport
222329 (1852) ToniT
»

Kam smučat? Krvavec ali Vogel

Oddelek: Loža
227838 (7008) foofighter
»

Kanin kako lahko iztiri jeklenica?

Oddelek: Loža
285966 (4051) ahac
»

Megalomija ali polomija Univerziada leta 2013 v Mariboru? (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Problemi človeštva
27830330 (20210) Mati

Več podobnih tem