» »

Kateri telefon naj kupim?

Kateri telefon naj kupim?

«
1
2

slim shady ::

Kupujem nov telefon in če mi lahko pomoagate pri odločitvi:
Samsung galaxy s 2
Samsung galaxy s plus
Samsung galaxy s advance
Lg optimus 4X HD
Lg optimus l9
Hvala za pomoč

keitai ::

Od teh lg 4x ali sgs2.

brutusss ::

Mogoce bi za malenkost vec pogledal za HTC ONE X. Jaz sem ga kupil pred slabim mesecem in je za moje pojme eden izmed najboljsih telefonov in navsezadnje boljsi od vseh nastetih od zgoraj.

Lonsarg ::

In tudi v drugem cenovnem razredu...

Od zgoraj naštetih 4X HD, je že praktično na rangu tanajdražjih telefonov, čeprav je cenejši od njih.

slim shady ::

ok

Marat ::

SGS 2. Androide izbiraj samo med samsungi in sonyji. LG in htc sta klump.

Lonsarg ::

Ko kupuješ telefon zamiži pred tekstom, kjer piše znamka, edino tako lahko pravi nakup opravš. Dol z znamkami in gor z razgledanimi potrošniki, ki znajo se sami odločt, kaj bodo kupil in ne rabijo, da jim znamka pove. Jaz sicer sem kupil Samsung S2, ampak to je bilo skoraj 2 leti nazaj, zdaj nima ta mobitel kaj več iskati na prodajnih policah.

xerror ::

Marat je izjavil:

SGS 2. Androide izbiraj samo med samsungi in sonyji. LG in htc sta klump.


Imel HTC G1, HTC Desire, Samsung Galaxy S, sedaj pa LG Nexus. Samsunga sem imel na testu še S2 in S3, in me noben iz S serije ni prepričal...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: xerror ()

Marat ::

xerror je izjavil:

Marat je izjavil:

SGS 2. Androide izbiraj samo med samsungi in sonyji. LG in htc sta klump.


Imel HTC G1, HTC Desire, Samsung Galaxy S, sedaj pa LG Nexus. Samsunga sem imel na testu še S2 in S3, in me noben iz S serije ni prepričal...

LG-ja bi kupil edino to Nexus varianto, ker je Googlova linija.

slim shady ::

Do zdej mislim da bom kupil kr samsung galaxy s 2 al pa samsung galaxy nexus

Lonsarg ::

Edina razlika med LG nexus 4 in Optimus 4X je software, torej da ima nexus vec updajtov. Ampak Galaxy S2 je tako star, da bo v najslabsem primeru Optimus 4X imel enako upgradov, najverjetneje pa vec. V hardware pa poseka Optimus 4X za faktor 2 to zadevo, tak da res, ne kupovat 2 leti starih mobitelov kot je S2 ali pa Galaxy Nexus, ker se bos mocno ustel, Oziroma tudi to je lahko dober nakup, sam mora biti telefon veliko cenejsi, Galaxy Nexus in S2 sta vredna skoraj pol manj od Optimus 4X.

Yossarian ::

Hčerka ima LG Optimus L9. Kolikor vidim, deluje vrhunsko, nobenega štekanja, kot dodatno prednost pa vidim velik ekran; sam imam 4,3", LG L9 pa je 4,7", kar je še boljše.
Nikoli se ne prepiraj z idiotom, ker te bo potegnil
dol na svoj nivo in te premagal s svojimi izkušnjami.

Marat ::

Jaz imam Nexus S in mi s Cyanogen modom (ICS) dela čisto brez problema. Tako da so tudi stari telefoni še čisto dobri.

Ok, ne rabiš ravno kupit SGS2. Galaxy Nexus je še čisto ok, če imaš možnost pa kje dobi tanovega Nexusa. Najbolj se ti splača kupit nekaj iz Nexus linije.

kamuee ::

Malo si bom sposodil temo. Zanima me kateri android telefon naj kupim??
Izbiram med:

HTC One X
Samsung S III
LG Nexus 4
oz. nekaj v tem rangu zgoraj naštetih ter katerga priporočate po izkušnjah bolj??

Sony odpade kr sm alergičn na njega in na vse njegove izdelke vključno z TV-ji vred.
AutoCAD MAP 3D DWG Designer (Mechanical, Electrical)

Marat ::

Tukaj imaš primerjavo med S3 in Nexus 4: http://www.gsmarena.com/compare.php3?id...

Nisem še nobenega probal, ampak jaz bi izbral Nexus 4, ker imam z Nexus linijo naprav dobre izkušnje.

kamuee ::

to sm gledau na GSM areni, morm pol še mal pogledat kak review na youtubu.

ali veš če je telefon serijsko rootan??
AutoCAD MAP 3D DWG Designer (Mechanical, Electrical)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: kamuee ()

deadzone ::

Galaxy S1 z Androidom 4.2 deluje supre. Velik preskok v optimizaciji iz 4.0.x

Pro_moted ::

kamuee je izjavil:

Malo si bom sposodil temo. Zanima me kateri android telefon naj kupim??
Izbiram med:

HTC One X
Samsung S III
LG Nexus 4
oz. nekaj v tem rangu zgoraj naštetih ter katerga priporočate po izkušnjah bolj??

Sony odpade kr sm alergičn na njega in na vse njegove izdelke vključno z TV-ji vred.



Hmm glede na to da kupuješ top range telefone, a si razmišljal da bi malo še počakal z nakupom, pa kupil sedaj ko bo naval z 1080p resolucijami ? Cene verjetno nebodo toliko višje kot so sedaj tile telefoni.

Drugače pa ima vsak med temi svoje prednosti, pa se odloči na podlagi česa ti kateri več ponuja in kaj rabiš.

-One X res krasen ekran (sploh ker osebno ne maram teh prenasičenih ANOLED barv) in je IPS od HTC-ja res prava paša za oči, lep, dobra kamera, SENS UI (nekaterim prednost, drugim slabost) itd.

-S3 AMOLED ekran, benchmark king , super kamera, TOUCHWIZ (spet nekaterim všeč, drugim ne) itd.

-LG Nexus pa se itak ve katera je njegova največja prednost
AMD FX8120;GB 990FXA-UD3
FirePro V4900 ;Corsair Vengance 16Gb
XFX 650W;Corsair Force GT, Asus Xonar DGX

djordjevic ::

Imam HTC One X in ti iz prve roke povem, da je telefon bomba. Zaslon je res paša za oči in vse je v superlativih (razen baterije, ki ti jo zlahka požre v enem dnevu, če telefon uporabljaš, kot je zamišljeno), toda, vedno je toda:

Moj je ravno v četrtek romal na servis. Hitro po nakupu sem odkril, da pri snemanju posnetkov v stereo načinu nekaj grdo piska. Zadevo sem odpravil tako, da sem nastavil na mono, ker snemalnika ne uporabljam, pa se niti nisem pretirano sekiral. Naprej - po nekaj mesecih sem ugotovil, da brezžičnega signala ne vleče tako dobro kot ob nakupu, in pogruntal, da ima napako, ko se sprejemnik deformira. Sem potem zadevo pofiksal po domače s podloženim ovitkom in sklenil odložiti servis na prihodnost. Zadnjič pa sem ob čisto rahlem pritisku v zgornjem levem kotu zaslona opazil razbarvanje podlage ob dotiku, nato pa videl da to počne ob celotnem zunanjem robu, kjerkoli ga primeš. Na tej točki sem postal že rahlo jezen. Pa sem ga nesel v poslovalnico, kjer sem ga kupil, in je tam prijazna prodajalka našla še četrto napako - rahlo odstopanje zaslona, česar nisem opazil, ker ga imam venomer v ovitku.

Zaključek? V primerjavi z galaxy notom, ki ga trenutno uporabljam, je še vedno bomba. Dejansko za moje pojme ni primerjave. Poudarim naj tudi, da me vse tiste napake praktično ne motijo, vendar se mi je že iz principa zdelo vredno vztrajati, ker pri telefonu za +600 evrov takšnih napak pač ni moč trpeti. Razen če dobiš zadevo zastonj, pa še takrat ... Upam, da mi ga dobro popravijo, ker je aparat drugače res bolan in ga prav pogrešam, kupcem pa vseeno svarilo, naj ga pred nakupom dobro pregledajo in potestirajo za opisane napake. Moj je serija HW24 (ali nekaj takega), kupljen junija lani. Novejši naj bi bojda imeli te reči že odpravljene, nikoli pa ne veš. Mogoče ne bi škodilo pogledati za One X+, ki naj bi bil v bistvu popravljen One X. Še bolje pa je počakati na M7, ki ga bodo predstavili že čez nekaj dni.

Mojih pet centov.
No grave is deep enough to keep us in chains.

menjalnik ::

Nikakor se ne morem odločiti kateri telefon naj vzamem

http://www.tusmobil.si/mobilni-telefoni...
http://www.tusmobil.si/mobilni-telefoni...

Rab bi čim lepše fotografije in videoposnetke, zmogljivo baterijo zaradi uporabe gps ter, da bo delal čim dlje:)Če si lasti kakšen telefon od teh dveh bi lepo prosil za izkušnje

puginho ::

Od teh dveh ti noben ne omogoča lepih slik in videoposnetkov, gre za osnovna budget modela. Probaj se stegnit vsaj za xperio L. Večji ekran, 8mp kamera, hdr funkcija pri kameri,...

bedak ::

Lumia 820 ...

menjalnik ::

Zdaj ko sem malo prebiral tušmobil forume me je minilo, se bom pa priključil na džabest in je spet padla izbira med dvema Htc me mika zaradi večjega zaslona

http://www.mobitel.si/telefoni-in-napra...

http://www.mobitel.si/telefoni-in-napra...


Če je še kakšen dober po akcijski ceni do 100€ mi ga lahko linkate pa mora biti pri mobitelu

DeeJay ::

na linku nista dva HTC ampak HTC in Sony.
Za HTC ti lahko povem, da baterija pri normalni uporabi (kako uro klicev, SMSi, malo interneta, GPS OFF, WIFI OFF) ne ne zdrži več kot dan in pol, pri intenzivni uporabi (GPS ON / WIFI ON, intenzivno browsanje, video itd) pa ne več kot par ur.

Marat ::

Glede na specifikacije je HTC Desire X boljša izbira: http://www.gsmarena.com/compare.php3?id...

Ima več RAM-a, hitrejši procesor in večji zaslon, 4-inčen.

Kar se tiče baterije je pa tko, pri nobenem smartphoneu ti ne bo dolgo zdržala, če boš zelo intenzivno uporabljal GPS, WIFI pa po možnosti še imel osvetlitev na polno. Pri smartphoneih je tud treba znat šparat baterijo, torej osvetlitev na minimum, razen če nujno rabiš več (ko si na soncu), GPS/WIFI/prenos podatkov vklopit samo ko rabiš itd.

menjalnik ::

Trenutno imam Samsung galaxy i5500 pa mi baterija brez problema zdrži tudi 4 dni, je pa osvetlitev na minimum vedno pa wifi vklopim samo, ko ga potrebujem.

Mislim, da bi vzel kar Sony Xperio na linku, upam da se bo dalo preživeti s tem procesorjem, ker zdaj imam 600 mhz in je res obup, edino čudno mi je da je spodaj kljukica, da nima videotelefonije na telefonu pa je spredaj kamera.

Marat ::

kaj pa vem, mirotov 800 mhz procesor je kar občutno slabši kot desirejev 1 giga dual core. To je 2,5-krat hitreje.

menjalnik ::

Med tema dvema pa ni toliko razlika le, da ima miro boljšo kamero

http://www.mobitel.si/telefoni-in-napra...

Marat ::

Če hočeš low-end android telefon, sta ti ta dva ok. Sam ne bit pol med tistimi, ki pljuvajo po androidu, ker jim pač na low-end telefonu šteka. :) Ta dva telefona sta bila zastarela že dve leti nazaj.

cordoba ::

Ker prodajam svoj desire x, ker bi rad večji telefon, sem danes v bigbangu videl nov model prestigia pap5044 duo.
Zadeva je na papirju top, ampak ža ga ni bilo možno sprobati v živo. Lahko kdo pokomentira ta telefon, oz kje bi ga dobil najceneje? V big bangu stane 270 eur....

taja13 ::

Sicer je nekaj testov za PAP5044 že obljavljenih na netu. Jaz sem ga kupila v ponedeljek. Zamenjal je mojega Samsunga Galaxy S, ker sem želela telefon z večjim displayem, ker ne mislim kupovat še ekstra tablic.
Zaenkrat sem zadovoljna, display je super, odzivnost je vredu. Fotoaparat še nisem kaj ekstra preizkusila. Slušalke so povprečne. Signal je boljši kot pri mojem Samsungu.
Moteča mi je samo ena softwerska malenkost (brandana verzija androida pač), da se pri vzpostavitvi zveze (ko kličeš) vklopi vibra, kar ni prijetno za uho. Naj bi pa to odpravili z naslednjo nadgradnjo. Upam, če ne ga bom morala rootat. ;)
Na Mimovrste je cenejši, pa še SD kartico dobiš zraven.

lp

Margecan ::

Tudi jaz razmišljam o nakupu telefona....Odločam se med:
samsung galaxy s5
Lg g flex
HTC one max

heero ::

a se zdej splaca kupovat LG optimus 4X HD . sprasujem predvsem zato ce ni prevec zastarel?

Lonsarg ::

heero je izjavil:

a se zdej splaca kupovat LG optimus 4X HD . sprasujem predvsem zato ce ni prevec zastarel?


Če boš neuradne softwerje nalagal ne bo nič zastarel, hardwersko so namreč telefoni dosegli neko stagnacijsko točko tam okoli časa, ko je Optimus 4X HD izšel in je to še vedno zakon telefon z izjemo kamer, ki so pa kar napredovale. 4X hD pa je že takrat imel precej slabšo kamero kot recimo Galaxy S2, ki je izšel istega časa.

hojnikb ::

Lol ?
4X HD je konkuriral One X in S3, ne pa S2... ;((
#brezpodpisa

Lonsarg ::

No v bistvu res bolj S3 ja (z izjemo kamere). Med S3 in S5 pa ni bistvenih razlik več.

heero ::

kaj je boljsa izbira 4X HD ali l9 II ?

hojnikb ::

4x
#brezpodpisa

heero ::

koliko je normalna cena za rabljen lg optimus 4x hd z 1 leto garancije ?

NejcSSD ::

Živjo, da si sposodim malo temo. Sorodnik ima na izbiro:

Nokia Lumia 925
LG G2 mini
Sony Xperia SP
Samsung S3

Do sedaj je uporabljal S2. Za katerega bi se odločili vi in zakaj?
Možna izbira je samo eden izmed zgornjih.
PC : MAG B550 Tomahawk, Ryzen 5600X, 32Gb 3200Mhz CL16, 2x 1TB NVME, MSI 1070Ti

mepa ::

Če iščeš dober telefon vzami asus padfone 2. Imam ga sam sicer v kompletu s tablico. Samega dobiš že v Nemčiji preko ebaya za manj kot 250€. Specifikacijo si poglej na asusovi strani. Telefon na tržiščj že drugo leto in ima vse kar imajo veliki??? V tem mesecu doživel pododobitev androida na Kitkat 4.4.2.Vsekakor dober telefon, priporočam.
mepa

NejcSSD ::

NejcSSD je izjavil:


Možna izbira je samo eden izmed zgornjih.
PC : MAG B550 Tomahawk, Ryzen 5600X, 32Gb 3200Mhz CL16, 2x 1TB NVME, MSI 1070Ti

shadeX ::

Čist odvisno od osebnih preferenc. Jaz bi izbral Xperio SP. Vsi telefoni so čene tam tam. Če je bil zadovoljen z S2, potem naj vzame S3. Ampak pazi tudi ker S3 nima LTE podpore, Xperia pa ima. Xperia je med drugim tudi leto novejši kot S3. Ima pa S3 QuadCore proc, medtem ko ga Xperia nima.

AvtoR ::

Iščem nov telefon. Rad bi čimboljši fotoaparat (tudi low light) in pa dobro avtonomijo.
Rad bi tudi čim manjšo fizično velikost. Se pravi nekaj v stilu Moto x ali novega Samsung Galaxy Alpha.
Škoda, ker noben od teh dveh nima SD slota. Zanimiva mi je tudi Lumia 930, vendar je prevelika in trenutno še predraga.
Še kak drug predlog?

menjalnik ::

Nexus 5?

Thunder wave ::

Xperia Z1 Compact?

AvtoR ::

menjalnik je izjavil:

Nexus 5?

Sem gledal tudi Nexusa 5, ma ne pohvalijo preveč ne baterije ne fotoaparata. V plus mu je brezžično polnenje, ki do neke mere kompenzira slabšo baterijo. Ne rabiš kar naprej vtikat Mikro USB vtič, ampak samo odložiš telefon na polnilno blazino.

klinker ::

Lumia 1020. Odlicen stroj ;)

user-pass ::

Jaz sem se odlocil za Acer E700, in kar sem gledal, noben ne pride blizu.

AvtoR ::

Thunder wave je izjavil:

Xperia Z1 Compact?

Zanimiva opcija, morda trenutno malo drag.

user-pass je izjavil:

Jaz sem se odlocil za Acer E700, in kar sem gledal, noben ne pride blizu.

Tudi zanimiva opcija. Malo me skrbi fotkič, zna bit bolj povprečen kot ne, pa precej velik je. Dotaten plus za baterijo.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: AvtoR ()
«
1
2


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nakup Mobitela (strani: 1 2 3 448 49 50 51 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
2529513652 (9962) Leko
»

Kateri mid-range android telefon

Oddelek: Kaj kupiti
182481 (1773) nightbird
»

GSM do nekje 250€

Oddelek: Mobilne tehnologije
193120 (2634) rajc123
»

Kateri telefon si trenutno lastite (strani: 1 2 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
827318 (5763) lvlOne

Več podobnih tem