» »

Ne digitalen TV in siolov sprejemnik

Ne digitalen TV in siolov sprejemnik

skol10 ::

Zdravo.

Imam TV ki še nima digitalnega priklopa. V hiši pa imamo še en TV na katerem je tudi siolov sprejemnik za vse kanale... Zanima me ali je možno usposobiti ta moj TV, da bi tudi jaz imel še en siolov sprejemnik..

Hvala

lp

kloko ::

Ta "digitalnost" televizorja, ki jo ti omenjaš, ima pomen samo v primeru, če TV signal dovajaš direktno iz antene ali kabelskega omrežja. Pri tebi, čeprav si skop s podatki, sklepam, da imate SiOL TV, ki deluje po principu IPTV. V takšnem sistemu "digitalnost" televizorja ne igra nobene vloge, ker se sprejem in pretvorba signala izvaja na sprejemniku, ki je na eni strani priključen v modem, na drugi pa v televizor. Minimalna zahteva za televizor je običajno SCART priključek, v detajle je pa odvisno od tega, kakšen model IPTV sprejemnika vzameš.

Za priklop dodatnega TV pri tem sistemu je bistvenega pomena maksimalna hitrost, ki jo omogoča tvoja internetna linija. V tej hitrosti ni mišljeno samo tisto, kar ti plačuješ kot "hitrost interneta", ampak še za vsak priključen TV "nekaj zraven".

Za dodaten TV moraš zato najprej povprašati na tvoji lokalni izpostavi Telekoma. Če iz podatkov tvojega internetnega priključka ocenijo, da je priklop dodatnega TV mogoč, ti ponudijo nakup dodatnega IPTV sprejemnika.

L.p., Kloko


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

AIR bo le zaživel (strani: 1 2 3 419 20 21 22 )

Oddelek: Omrežja in internet
1086190605 (13786) markasaso12
»

Pomoč pri Telemach paketu

Oddelek: Omrežja in internet
154198 (3845) WaterBoy
»

Digitalna televizija!

Oddelek: Pomoč in nasveti
286884 (5407) robotek87
»

CRT TV sprejemniki (strani: 1 2 )

Oddelek: Zvok in slika
526992 (5066) Spock83
»

CATV ojačevalec signala Kje?

Oddelek: Zvok in slika
93080 (2974) telepilot

Več podobnih tem