» »

NVIDIA Shield

NVIDIA Shield

««
15 / 17
»»

nenno80 ::

Ganon je izjavil:

nenno80 je izjavil:

Kakšna informacije, če pride nov model?


Nič ne bo.


Ni problema, sam da ne kupim, pol pa pride nov model v roku meseca ali dva. :)

bastadu ::

Ko bo cena trenutnega Shiled-a Pro padla na okoli 150EUR, potem bo IMHO znak, da bo čez nekaj mesecev prišel nov model ... glede na to da pa je že trenutnega kar veselica najti po mrsp ceni, zna preteči še vsaj pol leta, če ne še več ... Jaz sem svojega PROja dobil ravno včeraj, prejšnji model pa sem po dobrih 3-letih uporabe prodal za 20EUR manj, kot sem ga kupil ...

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: bastadu ()

Ganon ::

Če bi izšel čez pol leta, bi bili že deležni konkretnih informacij. Saj, če razmisliš, kaj bi sploh želel od nove škatle? Aktualni ponuja vse, kar potrebuješ.

bastadu ::

Ni nujno. Proizvajalci se zelo trudijo zadržati informacije do zadnjega, sicer jim prodaja aktualnih modelov preveč pade ali pa morajo precej znižati cene... Se pa strinjam, da bo verjetno kar precej več kot pol leta do novega modela...

OK.d ::

LPOK.d

D-PaX ::

Rabim en nasvet :D

Kako naj izboljšam hitrost prenosa povezave iz pc na shieldeka?
Sedaj je moja hitros max. 22MB/s.

Če pa usb disk priklopim direkt v pc in naložim gor datoteke pa je hitrost 120-100 MB/s.
Tako, da disk ni kriv...

Koliko vam leti iz pc na shieldeka?
Paxy

Zulf ::

Iz pcja nisem probal, gre pa iz ssdja na shield okoli 180MB/s, tako da se da lepo povečat kapaciteto shielda.

D-PaX ::

Zulf je izjavil:

Iz pcja nisem probal, gre pa iz ssdja na shield okoli 180MB/s, tako da se da lepo povečat kapaciteto shielda.

to meni tudi tak leti.
Rabim pa hitrost iz pcja na shielda, ker deluje prepočasi. pa imam smb vklopljen.

EnableSMB2Protocol
------------------
True
Paxy

neocodexx ::

usb disk mate v shield vklopljen? jaz prenašam na nas, ker to ni edini shield ki dostopa do vsebin, je dolgoročno takšna rešitev malce boljša. je pa temu primerno veliko počasneje. pač dam čez noč pa je, saj ni tako pogosto. moje hitrosti so okoli 10 mb/s :))

bastadu ::

Jaz imam tudi vse na NASu in samo streamam na Shield (+ na dveh drugih TVjih streamam direktno na AndroidTV+Kodi), čemu bi sploh datoteke prenašal na Shield? Če že nimaš NASa, pa lahko streamaš direkt iz PCja ... 22MB/s je več kot dovolj za predvajanje tudi najbolj požrešnih datotek ...

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: bastadu ()

D-PaX ::

Pc mam povezan na shielda na shieldu pa imam navaden zunanji usb disk 3.0.
hmm čudno, ker tukaj dosegajo dosti višje hitrosti.
https://www.reddit.com/r/ShieldAndroidT...
Paxy

robertus23 ::

Pozdravljeni
Ali kdo uporablja Mega TV(Megatel) aplikacijo na Shieldu?
Od posodobitve Shielda (SHIELD Experience Upgrade 9.0) mi ta ne dela več-napiše neki 'fatal error) in se sploh ne zažene.
Kakšna ideja?

polde66 ::

Na androidu 11 ne dela par aplikacij, tudi HBOgo ne. Počakaj posodobitve aplikacij.
polde

Dusan_HD ::

Po posodobitvi na android 11 je nehal delovati tudi Plex. V mojem primeru je bil problem baje glede načina dostopa do datotek...
Odstranil sem aplikacijo ter na novo namestil in spet deluje. Mogoče velja za katero drugo aplikacijo tudi ta quick-fix. Pišem "mogoče"... lp,
raY_

Fairplay ::

Za plex server v nastavitvah spremeniš permission do datotek na "allways allow", pa deluje plex brez ponovne instalacije.

Dusan_HD ::

To ne prime vsem :)
Meni ni. Poskusil 2x. No po ponovni namestitvi dela BP. Baza itak ostala ...
raY_

D-PaX ::

Dusan_HD je izjavil:

To ne prime vsem :)
Meni ni. Poskusil 2x. No po ponovni namestitvi dela BP. Baza itak ostala ...

Veni imaš že novi update pa bi moralo delovati.
Paxy

robertus23 ::

A lahko kdo sproba na Nvidia Shieldu aplikacijo Mega TV slovenskega operaterja Megatel(drugače sem na KRS Selnica ob Dravi),ker mi že od začetka namestitve Shield Experience Upgrade 9 ta aplikacija ne dela.Na začetku mi je napisalo neki fatal error-po današnjem updatu pa mi je sploh ne odpre.Sprobal sem vse : na tovarniške nastavitve ,izbrisal aplikacijo in ponovno zagnal Shield,posodobil na tazadnji Shield Experience Upgrade 9.0.2 Hot Fix pa nič ne pomaga.
Prosil za pomoč

lp

Zgodovina sprememb…

MK99 ::

Pozdravljeni,

planiram nadgradit moj trenutni Xtreamer predvajalnik z necim sodobnejšim in je Nvidia Shield tudi med kandidati (poleg Beelink GT-King in Mecool KM9).
Sem dokaj nezahteven uporabnik, potrebujem primarno za aplikacijo EON TV od telemacha, KODI za lastno multimedijsko knjiznico ter kak youtube. Iger ne igram nobenih. Filme imam vecinoma v FHD/4K, h.256, par tudi UHQ bluray 4K, kar pa verjetno ni noben problem za 2022 predvajalnike. Imam Samsung smart TVje, predvajalnik bi imel prikljucen v lan, wifi mi ni pomemben. Dober daljinec (klasicni z tipkami play/stop/forward/reverse) mi je velik plus. Plus je tudi "future-proof", torej posodabljanje na eventuelne nove formate, itd.

Svojo multimedijsko knjiznico imam na eksternem 6TB disku v ntfs formatu in tu je moje vprašanje - kako se shield obnaša z externimi diski? Sem bral, da se radi zatikajo, da je potrebno disk sformatirati preko shielda, eni pravijo da je 4TB omejitev, itd, itd.. drugim vse deluje brez tezav. Skratka kup nasprotujocih informacij. Pa me zanima ce ima kdo kaj izkušenj s tem?
Ne vidim smisla, da bi imel prizgan racunalnik, da v dnevni sobi lahko gledam film. NAS sicer imam, samo za druge namene in ga ne bi rad uporabljal za multimedijo. Mogoce scasoma kupim dodatni 2-bay NAS, zaenkrat še nimam.

Še eno dodatno vprašanje: ali lahko preko shielda posnamem neko oddajo? Npr da preko EON TV gledam neko oddajo za nazaj in bi si jo rad posnel na usb kljuc, za ogled kasneje na drugem TVju kjer ni shielda.. je to izvedljivo?

Hvala vnaprej,
Matic

GupeM ::

MK99 je izjavil:

NAS sicer imam, samo za druge namene in ga ne bi rad uporabljal za multimedijo.

Ostalega ne bom komentiral, ker ne poznam ostalih zadev, razen Shielda. Niti nisem nikoli poskusil uporabljati diska direktno na Shieldu. Bi pa samo omenil, kako imam jaz zadevo rešeno, če ima tvoj NAS tudi USB port. Jaz imam zunanji trdi disk priključen na USB port na NAS-u. Ta zunanji disk je namenjen izključno medijskim datotekam, za katere me boli organ če jih izgubim. Mislim, da ima celo nekaj slabih sektorjev, ampak dokler dela naj dela.

En generični user na NAS-u ima dostop do celega volumea tega diska in samo do tega diska, tako da se v vseh multimedijskih napravah enostavno povežem s tem generic userjem in imam dostop do vse multimedije, hkrati je preprečen dostop do ostalih zadev na NAS-u. Pa še geslo je takšno, da ga je preprosto vpisovati z daljincem, kar je pri kompleksnih geslih prava nočna mora.

polde66 ::

@MK99 sam uporabljam Ugoos AM6b plus, pač najnovejši ugoos na amlogic 922 procesorju. Ni to poanta, poanta je da imajo ugoosi in beelinki v firmverju že svoj file server/client , katerega potem lahko tudi uporabiš za sheranje, nanj priključiš disk in ga deliš. Problem ki bi nastal pri tvoji želji snemaja oddaj je to da se ponavadi vasj tako je T2 snemajo oddaje na njihov oblak. Le tv recimo omogoča direktno snemanje na kak ključek ali disk, aplikacije pa ne. Torej boš gledal snemano zadevo s televizije samo na tej ali podobni iste firme tvju, ki ima možnost snemanja. Torej box kot tak nima veze s snemanjem.

Sam uporabljam za sheranje PC ki je namenjen doljemanju torrentov in seveda shernaju. Prižgan je dan in noč na njem pa imam možnost shranjevana na 4 diske do 8 tera podatkov. Gre za Arsock X300 mini pc. Tega imam preko sambe v mreži, vse brezžično oz na wifi, pa to po celi hiši, filmi večje kakovosti in velikosti se ne zatikajo, deluje vse tako kot treba. na mreži imam priklopljene 4 tv-je ki neovirano lahko dostopajo do PC-ja. Lahko bi šeral preko plexa ali pa kakega drugega podobnega programa, meni pač samba odgovarja in sherane stvari lahko gledam preko kodija. Kodi 19 ima malce bolj zakomplicirano varianto za smb ampak nič nerešljivega. Deluje ok, lahko bi gledal direktno preko vlc ali bsplayerja ki ponujata gledanje vsebin v mreži. Kodi pač iz več razlogov (podnapisi, zamik podapisov...)
Ponta ki jo hočem povedati, da ti na tak način delujejo vsi android boxi brez izjem. Snemanje na prostor od boxa pa ne vem če bo šlo. Recimo tak box bi bil lahko Zidoo z9x ki pa to omogoča. Tudi disk lahko priključiš nanj sploh pa na kak Zidoo 10. Ima tudi svoj sistem podoben plexu za spremljanje sheranih zadev, odlična stvar. https://www.zidoo.tv/Product/allProduct...
polde

Scorpy84 ::

Shield nima nobenih problemov z branjem zunanjega diska, samo nastavis nacin dela usb porta in dela vsak disk, ki mu ga das. Ni potrebe po formatiranju itn...

MK99 ::

Imam Synology 1821+ ki omogoca zunanje diske, samo kot receno, NAS imam za sluzbene zadeve in je v svojem lastnem omrezju, offline, tako ga ne mislim uporabljat za multimedijo. Mogoce kasneje vzamem en osnovnejši 2-bay NAS samo za multimedijo, zaenkrat bi raje uporabljal 6TB eksterni disk. Razlog za tak disk je tudi enostavno prenašanje na moj vikend na obali, kjer imam dodaten xtreamer player (ki ga bom tudi moral pocasi zamenjati) in imam potem celotno zbirko s seboj.
Torej 6TB disk bi moral normalno delovati na teh napravah, kot nek zunanji disk prek USBja. Na xtreamerju npr ne deluje, ima omejitev do 4TB. Na box instaliram Kodi, datoteke so pa na tem zunanjem disku.

Z xtreamerjem sem bil drugace zelo zadovoljen. Je delal brez tezav, se mi zelo redko sesul, tudi daljinec je bil super. Zal ne zmore h.265 in to je primarni razlog nadgradnje. Sem 2-3 leta nazaj kupil en box (cca 100eur) in leto kasneje še en box (tudi okoli 100eur), made in china oz kitajski brand. Saj je delalo samo zelo pocasi in naporno, daljinci tudi katastrofa. Sem dal na bolho in adijo. Tako sem malo skepticen do teh raznih kitajskih znamk, mi ni problem dati 100eur vec pa da zadeva deluje kot je treba. Kitajci vsi navijajo specifikacije v nebo, kaj je dejansko notri in kako se v resnici obnesejo je pa tezko reci.

Snemanje mi je cisto sekundarno, ni toliko pomembno. Imam pa moznost snemanja prek TVja ja, na to nisem niti pomislil. Torej ce preko boxa uporabim eon in gledam neko oddajo, jo lahko potem istocasno preko TVja posnamem na usb in prenesem drugam - super, rešeno :)

Scorpy84 ::

Ne vem zakaj si tako zakompliciral, vzemi mi box, ki cisto vredu deluje, vsaj za tvoje potrebe. Imam dva mi box-a in shielda in mi box lepo delujeta, sicer malo pocasneje od shielda ampak vse prebavita od eon, neo, plex, vpn pa se nista obesila, pa se h.265 jim ne dela probleme. Ceprav to slednje ne vem zakaj toliko pomembno, ce dobis vse se vedno v h.264.

Tiger ::

MK99: Pri shieldu pazi, obstajata dve verziji, le dražja Nvidia Shield PRO omogoča USB priklop diskov. Daljinec je pa obeh neobičajne oblike - valj sploščen v trikotno obliko:
 Daljinec Shield

Daljinec Shield

GupeM ::

Ta daljinec je zakon. Samo Netflix tipka je prevelika in preobčutljiva oz. na splošno odveč.

Sicer pa ja... Če ne misliš igrat iger, potem se po moje shield ne splača. Mi box mislim da kar vse ostalo pohendla.

polde66 ::

Mi box je star skoraj oz 6 let, če boš kupil mi box boš hitro začel jamrat da ni ok. Za isto ceno dobiš že kaj drugega boljšega od tega, recimo da je mecool km2 boljša izbira od mi boxa. Mi box ni shild, kjer so imeli srečo z strojno opremo in potem softver lahkjo nadgrajujejo naprej. Mi box je limitiran z strojno opremo in njegovo zmogljivostjo. Nič ne rečem če ga dobiš za 30 eur ampak 60 ali 70 eur je pa za tak star box preveč. Pa tvoj disk tudi pod razno ne bo delal na njem. Pri eonu imaš pa tako aplikacijo za eon z android tv sistemom kot eon z navadnim androidom in pri navadnem imaš neplačljivo uporabo aplikacije vsaj na 3 napravah. Če nočeš jamrat kupi beelinkov gt king. Zakaj? ker na njem bp deluje eon za navaden android (če to ne pa skrekana verzija) ker imaš več vhodov usb, ker ima najmočnejši amlogic s922x čip, ker kar je bistveno se ne greje in pregreva in ker ima daljinec ki deluje tudi kot miš, ker je ddr4 ker ima wifi6, ker ima novejši bluetooth.... Kupi si še en zunanji prenosni disk za ene 50 eur pa maš zadevo podelano.
Pa da bo jasno tvoj denar in tvoje želje, meni je pa vseeno. Zgoraj si navedel da si nabavil box za 100 eur???? kater tip kater model, rockčip, allwiner, realtek, amlogic???? Kater? Pri nas techshop tudi prodaja A95x F4 za 100 eur dobiš ga pa preko geekbuyinga za manj kot 50 eur istega pa še poštnine je manj.
polde

Ganon ::

GupeM je izjavil:

Ta daljinec je zakon. Samo Netflix tipka je prevelika in preobčutljiva oz. na splošno odveč.


Daljinec je res perfekten. Netflix tipka bi lahko bila univerzalna in bi ji sam določil funkcijo v meniju shielda (to sicer lahko storiš z zunanjo aplikacijo), ampak je tukaj denar Netflixa bolj pomemben. :P

GupeM ::

Ganon je izjavil:

GupeM je izjavil:

Ta daljinec je zakon. Samo Netflix tipka je prevelika in preobčutljiva oz. na splošno odveč.


Daljinec je res perfekten. Netflix tipka bi lahko bila univerzalna in bi ji sam določil funkcijo v meniju shielda (to sicer lahko storiš z zunanjo aplikacijo), ampak je tukaj denar Netflixa bolj pomemben. :P

Vem, da se da. Ampak ni važno kakšno funkcijo ima, prevečkrat je po nesreči pritisnem. Samo pogledaš jo, pa že prime.

Ganon ::

Na srečo nimam teh težav.

GupeM ::

Pol je pa samo pri mojem daljincu preobčutljiv.

MK99 ::

h.265 je nuja, vedno vec vsebin je in bo v tem formatu.

Z amazona sem vzel en box, ki je naceloma deloval super, vse do 4K vsebin. Tam se mi je zaštekalo in vecinoma ni bilo gledljivo. Sklepam, da je bil podhranjen ceprav je imel v specifikacijah 4K@60p.
Sem vzel drugega, vse ok, samo net noro pocasen, 2-4MBps (lan, ne wifi). Ker sem takrat imel medijski disk v racunalniku in planiral preko mreze predvajat, mi to ni šlo skozi. Pa tudi eon aplikacija je bila ze problematicna. Je zacel ok, cim sem med gledanjem zelel pauzirat/naprej/nazaj je v 9/10 primerov zaštekal in sem moral fizicno resetirat.
In to mi je rizik pri kitajcih, cista loterija.
Vseeno se nekako nagibam med tremi:
Beeling GT-King po 170eur (https://www.techshop.si/index.php?route...
Shield pro po 240eur (https://www.techshop.si/index.php?route...
in Mecool KM9 Pro po 100eur (https://www.amazon.de/-/en/Android-Cert...
Kateri je strojno najmocnejši? Sklepam, da to omogoca najbolj tekoce delovanje.
Sem prebral, da nekateri uporabniki vidijo razliko v kvaliteti slike med posameznimi napravami, potem je pomemben tudi GPU cip?
Teoreticno bi lahko sprobal z Mecool in ce ni ok nadgradim z Shieldom.

Daljinec mi je kar pomemben, sploh ker bi rad napravo, ki se obnaša kot nek dvd/bluray predvajalnik, ne racunalnik. Vsaj kar se play/stop/naprej/nazaj tice. Shield ima hecen daljinec ja. Netflixa ne rabim, ce povzroca probleme jo lahko pa tudi fizicno onesposobim :)
Delujejo pa vse te naprave tudi cisto offline, brez neta?

MK99 ::

Tole imam tudi še v omari.. šteka na polno.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: MK99 ()

PARTyZAN ::

Kupit kitajca za skoraj toliko kot stane Shield je norost. Nič od tega ni certificirano za Netflix/Prime v visoki resoluciji, nadgradnje in podpora sta praktično neobstoječa.

Mimogrede, za kitajce brez ATV je ločena tema.
Ima pa Shield daleč najboljši upscaler, ja.

OK.d ::

Shield gre v 7-mo leto in še kar dobiva updejte, na trgu ni več naprave katera bi bila toliko časa updejtana.
Ja, kitajci imajo pa svojo temo, a ne polde66;)
LPOK.d

polde66 ::

SeEveda bom zaprosil za bris mojih postov. A bo ok @OK.d? lahko pa ti storiš to namesto mene. Samo če pogledam tole razpravo a nismo vsi debatirali o drugih boxih? Ala mecool km9, ala MI box? torej bo treba zbrisat tudi ostale. Tistle cyklon u lajfu nisem videl nikjer pa nisem ravno nek laik v poznavanju pa tudi cene na amazonu so približno take kot primerjava cen pri nas in recimo drugih sprejmljivih trgovin. Beelink GT king dobiš spod 150 eur in je zelo dobra izbira za box, vendar pa daljinci niso taki kot so bili pri medjiskih škatlah, ker tam je delovalo analogno tu na android boxih deluje digitalno. Se pravi imaš aplikacije za gledanje ne medijski vgrajeni program, če razumeš. Tipke v kodiju so v aplikaciji in nima veze ali jo imaš na daljincu ali ne, je pa zopet tu izjema zidoo. Še kupon za beelink gt king: https://www.geekbuying.com/coupon/?cate... pa pohiti preden jih zmanjka.
@MK99 če imaš kako vprašanje me vprašaj zasebno da ne bom smetil posvečene teme shilda ker gre to shildovcem na živce. Zaradi mene pa lahko spet kupiš kak jajc tako kot si druge prej. Je le treba malce vedeti kakšen čip ima koliko podpore kdo dobi, kako se kakšen obnaša koliko se kak greje... Pa še to tale tvoj mecool km 9 je že 3 leta star box ki je v osnovi na začetku stal 50-60 eur. In starine nebi kupoval za tak denar. Aja če ti znalci vedo povedat več potem moj post kar ignoriraj.
polde

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: polde66 ()

MK99 ::

Sorry za smetenje, grem v "privat nacin". Se lahko pobriše moje poste ce je potrebno.

mambli ::

Imam Nvidia shield 2017 s Samsung televizijo. Kakšen mesec nazaj se mi je HDMI CEC začel čudno obnašati. Televizijo lahko ugasnem preko nvidia shield daljinca, prižgati jo pa ne morem. Če jo hočem prižgati, moram uporabiti Samsung daljinec.

Vse nastavitve pri televiziji in Shieldu sem izklopil in ponovno vklopil, prav tako sem izklopil in vklopil vse kable.
Kakšna ideja kako to anomalijo odpraviti?

Hvala

mambli ::

Sem našel rešitev, če bo še kdo imel podoben primer. Greš v Shield nastavitve audio/video - > Power (po mojem) in imaš spodaj configure IR remote. Še enkrat se nastavi daljinec na kodo televizije in potem deluje. Kodo Shield sam predlaga.

LP

bastadu ::

Vidim da vas večina uporablja od Shielda daljinec. Jaz že sedaj drugo generacijo Shileda uporabljam brez njegovega daljinca, ampak vse upravljam preko daljinca od (Sony) televizorja. Ali je to Sony specifika?

GupeM ::

Ne vem za Sony, ampak home button je problem pri Philips daljincu. Ker te vrže na home screen ok TV-ja, ne od Shielda.

Druga stvar je pa, da nekatere stvari ne delajo z daljincem od TV-ja. Recimo nekatere igre. Verjetno še kaj, pa se sedaj ne spomnim.

CoreySteel ::

Jaz uporabljam daljinec od LG-ja in home button kar pogrešam.
Twitter: @CoreySteel_

bastadu ::

Aja home gumb tudi mene vrže na home od TVja, ampak načeloma me to ne moti, ker z back tudi pridem do home screena na Shield-u, iger pa tudi ne igram z njim ...

OK.d ::

Na Samsung daljincu vse deluje.
LPOK.d

GupeM ::

Iz Netflixa z back gumbom ne moreš do home screena, iz KODI-ja tudi ne. Double tap na home button odpre recent apps, kjer lahko na hitro force closeaš app če je treba ... Vse to mi manjka, če uporabljam daljinec od TV-ja. Predvsem je pa veliko hitreje, če klikneš home button in si na home screenu, kot pa 5 pritiskov na back button.

CoreySteel ::

Jp, točno to.
Twitter: @CoreySteel_

rawlit ::

Ali ste posodobili na zadnjo verzijo? Berem o številnih težavah.

OK.d ::

Jaz vedno počakam par mesecev, da testni zajčki opravijo svoje.
LPOK.d

Ganon ::

rawlit je izjavil:

Ali ste posodobili na zadnjo verzijo? Berem o številnih težavah.


Si obstal v času? :P Od takrat je minilo več mesecev in prispela je že druga nadgradnja. Nekateri so na začetku imeli težave z zunanjimi diski. Se je uredilo.

Redman ::

Oj,

imam problem na shieldu in sicer pri T2 aplikaciji, mi pri določenih programih ko preklopim izgine slika in sicer zaradi različnih refresh rate.

Obstaja kak trik, da bi se temu izognil?

https://drive.google.com/file/d/1oUEevW...
««
15 / 17
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Eon Telemach in Android box (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Zvok in slika
15348111 (1004) viharnik72

Android tv box (strani: 1 2 3 4145 146 147 148 )

Oddelek: Zvok in slika
73561085083 (345090) Mavrik
»

Kaj kupiti za Media Player? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Kaj kupiti
14232468 (21833) sasoe
»

Media player 4K- HDMI (BOX)

Oddelek: Kaj kupiti
236058 (5035) Erzo

Več podobnih tem