Forum » Pomoč in nasveti » ADSL + hub + 2 pcja + shared connection
ADSL + hub + 2 pcja + shared connection
(sic) ::
Sem že veliko iskal po forumu pa konkretnega odgovora nikjer ni - vsi samo nekaj bluzijo.
Stanje:
Imam 2 PCja (oboje WinXP) in en hub (z uplinkom) in 2 mrežni, ki sta priključeni na hub. Rad bi imel sharan adsl connection in sharane foldere. Noben pc ne bi bil server ali karkoli - oba bi bila neodvisna od drugega, le delila bi si povezavo (ne mislim tako, da bi vsak imel 512 kb ampak tako da bi drugi lahko šel gor, če prvi ni konektan).
Naj mi nekdo razloži natančno kaj moram storiti. Torej od začetka - kakšno omrežje postaviti, kje kaj nastaviti,...
Stanje:
Imam 2 PCja (oboje WinXP) in en hub (z uplinkom) in 2 mrežni, ki sta priključeni na hub. Rad bi imel sharan adsl connection in sharane foldere. Noben pc ne bi bil server ali karkoli - oba bi bila neodvisna od drugega, le delila bi si povezavo (ne mislim tako, da bi vsak imel 512 kb ampak tako da bi drugi lahko šel gor, če prvi ni konektan).
Naj mi nekdo razloži natančno kaj moram storiti. Torej od začetka - kakšno omrežje postaviti, kje kaj nastaviti,...
fRiK0 ::
Ok tko je. Če nimaš stalnega IP naslova lahkoto izvedeš tako:
Oba PC in ADSL modem maš povezane na HUB in vsakPC se poveže na ADSL samostojno. Za to ne rabiš niti da se rač.vidita med sabo. Drugače če maš WinXP ti mreža ne sme delati težav... Če maš pa stalen IP mora pa en rač delit internetno povezavo z drugim...
Oba PC in ADSL modem maš povezane na HUB in vsakPC se poveže na ADSL samostojno. Za to ne rabiš niti da se rač.vidita med sabo. Drugače če maš WinXP ti mreža ne sme delati težav... Če maš pa stalen IP mora pa en rač delit internetno povezavo z drugim...
Hvala
LP Tadej
LP Tadej
CallMeAl ::
točno tako; internet in mrežo postavljaš povsem ločeno - če imaš dinamični IP se vsak računalnik obnaša kot da bi bil povezan direktno na ADSL modem, mrežo (sharing folderjev/printerja) pa postaviš enako kot če interneta sploh ne bi bilo. internet ti tako deluje na obeh računalnikih hkrati ali pa na kateremkoli posamezno (ni potrebe, da bi bil eden stalno prižgan). priporočam ti še, da pri IP nastavitvah ZA MREŽO (ne za ADSL!) nastaviš IP naslov npr: 192.168.1.1 na enem in 192.168.1.2 na drugem računalniku ter Subnet mask 255.255.255.0 na obeh.
LP
LP
(sic) ::
TNX obema!
Samo nekaj mi ne gre v glavo:
Kako bo se drug povezal na net, če je prvi že konektan - drugi se normalno poveže in to je to?
Samo nekaj mi ne gre v glavo:
Kako bo se drug povezal na net, če je prvi že konektan - drugi se normalno poveže in to je to?
ali3n ::
Če imaš dinamičen IP se lahko povežeš z 4imi računalniki naenkrat (vsak dobi dvoj IP od Siola) oz. z dvemi računali če imaš študentski paket...
- "Rozi vidm." "S psom!"
- "A vidš, to je pa že delirij... preveč piješ! Dec nemarn..."
- "A vidš, to je pa že delirij... preveč piješ! Dec nemarn..."
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
! | Postavitev domacega omrezja in deljenje internet povezave (strani: 1 2 3 4 … 33 34 35 36 )Oddelek: Omrežja in internet | 572139 (429) | blink |
» | Nekaj o IP-jihOddelek: Omrežja in internet | 1768 (1376) | Serial |
» | Pomoc pri povezavi na internet!Oddelek: Omrežja in internet | 1596 (1390) | Zm3-D3n |
» | Povezava 2 Rač. preko switchaOddelek: Programska oprema | 1838 (1526) | nimus |
» | Siol ADSL router in 2 IP naslova - je to mogoce?Oddelek: Strojna oprema | 4548 (4098) | BBB |