» »

39 stopinj in Athlon

39 stopinj in Athlon

mat11 ::

Par dni pred novim letom sem posodobil računalnik, kupil ECS motherboard, Athlon XP 1700+, ter Hd. Sestavil vse, inštaliral XPje in zadeva je delala dokler nisem zaprl kište. Nato so se začeli pojavljati zmrznitve. Ker sem mislil da je kaj z XPji sem jih še enkrat inštaliral...........
Skratka zadeva je taka, kadar koli(ko je zaprt pokrov) obremenim procesor(defrag, scan virus) zadeva zmrzne, če je odprt pa v glavnem ne. Inštaliral sem Speedfan im MBM, kadar koli mi zamrzne se to zgodi pri 39 stopinjah. Kaj je fuč procesor, plata?

mat

bruhanje ::

Pokrov od ohišja pa res nima nobene veze s plato, proc.:\

Zelo možno je da hladilnik ni pravilno postavljen na proc. (sploh če maš volcano 7+) Mogoče tud termalna pasta.
Druge varjante ni... Če bi bil kriv napajalnik bi ti ugasnu komp. Če pa praviš da ti zmrzne je pa 90% kriv hladilnik od proc. Včasih toplotni senzorji tud niso vse...

LP

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: bruhanje ()

mat11 ::

Mislim da je pri zaprtem ohišju, bolj toplo v računalniku, saj mi edino takrat pride do 39 stopinj. Hladilnik sem se sposodil drugega, namazal pasto, vem da ima Vulcan zarezo.
Moti me nekaj drugega, če imam takrat zares 39 stopinj, procesor(če je normalen) sigurno ne bi smel zmrznit.
napajalnik imam 400w Enhance.

mat11 ::

Še nekaj sem se spomnil. Ali je lahko grafična kriva za zmrznitve? Ko sem posodabljal računalnik sem opazil da se mi grafična močno greje in da ventilator ne dela, koliko časa ni delal ne vem.

mat11 ::

Nasvetov se ni ravno trlo....
Po zamenjavi stare grafične za novo(R9100) so se napake še ponavljale. In kaj je bilo? Nekaj z motherboardom. Ne prenese da sta dva Sdrama, z enim dela normalno, čim pa dodam drugega začne čez čas štekat. Nevem ali se bi podal na servis v borbo za uveljavljanje garancije, ali pa da nabavim eden DDRAM 512.
Koliko rama je optimalno za XPje?

Dead_Eye ::

iz mojih izkušenj je 256mb premalo - tako imam zdej 512 in vse šiba da je veselje.

trenutno igre ne ki mi nekaj nagaja grafična.... - v petek pričakujem novo.. :):D

boštjan ::

sem že slišal za ta problem da elitka ne dela z dvema sdr rama,meni na srečo je 2*256 BP delalo.Si siguren da eden od ramov ni fuč bil,sta bla iste znamke.si probal updejtat bios?256MB je za normalno delovanje čisto dovolj,zatikanja bi se pokazala ob kakem rednem nabijanju igerc.

mat11 ::

Če se je to že dogajalo, zakaj so na xxxxx servisu delal neumne. Pustite mašino in 3-4 dni bo pri nas, je bil njihov odgovor. Ja sprobaval sem nekaj različni ramov. Biosa nisem updatal, ali bi to pomagalo? In pa koliko se pozna pri hitrosti, če bi nbavil DDram, sedaj Sdram?

boštjan ::

jaz sem pridobil malo več kot 100 3d markov ko sem prešalto iz sdr na ddr,samo takrat sem mel durona,zdaj pa mam athlona 1700+.in ker mam ddr ga lahko BP malo navijam.mogoče bi flešanje biosa pomagalo.naj ti povem da sem bral da se ene elitke bolje razumejo z ddr kot pa sdr in obratno,pri meni je hvalabogu blo vse ok ,ko sem uporabljal oba tipa ramov.

astras ::

39 stopinj je veliko???
***Ce bil bi vedez...... ne bil bi ...... revez***

boštjan ::

če je kritična temp.90 pol je 39 zelo dobro.kaki cooler pa maš.

||_^_|| ::

mogoče maš premajhno voltažo na procesorju.

Ted ::

Sem mel do pičice podoben primer na p2 celeronu 366, kupljenem pri comtronu. Po nekaj minutah dela se je računalnik ugasnil. Vžgati ga je bilo možno šele čez kakih 15 minut. Če pa je bil "odkrit" pa teh problemov ni bilo. No, po nekaj mesecih (ravno ko sem pred rokom pisal seminarsko za maturo) je dokončno odpovedal poslušnost, crkovati je začel tudi ko je bil odprt. Peljal na servis, kjer so zamenjali napajalnik (tako so rekli) in od takrat mi teče kot urica (na 458mhz).

LP, Tadej

mat11 ::

Hvala tistim ki so se potrudili pomagati. Zadeva je zrihtana, nabavil sem 512 Ddram, zaprl računalnik in zadeva štima. Očitno je motherboard občutljiv na kombinacije ramov. Če ne drugega sem prišel do nove grafične(ker sem misli da je tam napaka):)) , pa še 512 spomina imam. Tako imam sedaj res prenovljen računalnik. Ko sem z staro kartico pognal 3dmark, mi je pokazal 657....
Sedaj 7100.......
Ja, še nekja bi vprašal, ker sem imel doma kar nekaj grafičnih na probi, imam sedaj precej teh driverjev na računalniku. Ali bi to bilo dobro odstraniti in kako?
mat

Dead_Eye ::

če ti vse dela ne rabiš spreminjat nič.

glede elitk pa zgleda da je vsaka drugačna - meni dela bp z 2x 128MB sdram cas2 micron - o ddr pa noče sploh slišat:| 8-)
The one and only

boštjan ::

matt11,nepotrebne driverje odstrani.
dead eye,jaz sem mel 2*256 SDR oba samsung,zdaj mam 2*256 DDR samsung in micron in dela BP,tudi navito.

mat11 ::

Saj bi rad odstrani driverje, pa sem pozabil kako.:8)
Kaj moram narediti?
mat

mat11 ::

Dead_Eye
Pojdi v trgovino, vzameš na revers driverje, in sprobavaš.
mat

boštjan ::

Saj bi rad odstrani driverje, pa sem pozabil kako.

add/remove programs->jaz tukaj odstranjujem driverje.če pa maš zdaj atij not,pa še pol uporabi detonator destroyer.

Dead_Eye ::

driverje?

kakorkoli sem se nehal obremenjevat s tem.....sem kupil 8rda+ ki nima problemov z raličnimi rami - je pa 256sdram-a na elitki kar dovolj za drugi comp :)8-), ga pa tudi ne mislim tikat več dokler dela - ibm disk
The one and only


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nov računalnik - nižji/srednji razred

Oddelek: Kaj kupiti
302298 (1814) Mercier
»

DDR ram 200% vec?

Oddelek: Kaj kupiti
311694 (1019) Mr.B
»

AMD ali INTEL (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
545296 (4180) Brane2
»

problem (najverjetneje) z Leadtek GF4Ti4400 (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
573028 (2318) Blizz
»

elite K7S5A težava (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
744336 (3500) Uporabnik

Več podobnih tem