» »

AMD ali INTEL

AMD ali INTEL

«
1
2

DEDA MRAZ ::

Zanima me širše mnenje glede tega kateri procesor kupiti v navezi z ddr pomnilnikom.
Zanimiva sta zlasti AMD XP 2000 in P4 2Gh!?
Zanima me vaše osebno mnenje, kateri procesor se splača kupiti. Uporabljal se bo pretežno za igre. Grafična pa bo GeForce ti200! Zlasti me zanimajo vaše osebne izkušnje.

Hvala za odgovore!:D

sidney ::

;(( Intel zaradi birokracije, monopolizma, kompatibilnosti... Ceprav nekateri tega ne bodo priznali, pa tako pac je. Pogodbe so pac pogodbe.....;(( ;((
Marjan streli !!!! Lisice so Mici zagrable !!!!

nodes ::

P4 ustvari odlične rezultate v glavnem zahvaljujoč dvokanalnemu RAMBUS-u (s veliko pomnilniško prepustnostjo, ko je P4 na DDR platformi je pesem povsem druga) in možnostjo visokih frekvenc, na račun dolgega cevovoda. Še vedno mu je ozko grlo premajhna količina L1 cashe pomnilnika, za katero aplikacije enostavno niso optimatizirane. Athloni pri nižjih frekvencah dosegajo boljše rezultate s paketi opreme kot so Quatispeed, 3Dnow! Professional s tem dobimo najhitrejši bilo kdaj izdelan procesor x86.
P4 sparjen na ustrezni matični plošči in v navezi z RAMBUS-om je po zmogljivosti lahko konkurent AMD-u. Drugače je pri ceni:
razmerje med ceno takšnega P4 sistema napram AMD je 3 : 1
Dobro organizirana prodajna mreža, pogodbene stranke in na koncu butasti končni kupci, vzdržujejo takšno prodajno razmerje kot trenutno obstaja!!!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: nodes ()

ngc2392 ::

saj imaš večinoma prav. sam sem očitno pripadnik butastega razreda kupcev...vendar, če mi crkne ventilator na intelu bom lahko še nekaj časa užival v delu. pri amd-ju pa ti (seveda ne zdaj, so po moje že odpravili) zagori mašina. kot je lepo pisalo na tom's hardware :) kupci tut znajo brat teste. pa naj bojo neumni ali pa ne.
United We Stand, Divided We Fall

TheJack ::

Jaz imam sicer AMD-ja in sem relativno zadovoljen z njim, ampak če bi imel denarja za odmet, bi si pa gotovo kupil P4 sistem. Razlog je preprost: čipseti, ki so rak rana AMD sistemov. Medtem ko so Intelovi čipseti popolnoma error in trouble free, in vzor zanesljivosti, je AMD naredil bedarijo, nehal izdelovati svoje čipsete in pustil, da je trg z AMD-jevimi sistemi preplavila VIA s svojimi crapseti. In potem se zadeva ''brez razloga sesuva in zmrzuje'', ''SB deluje le v tretjem PCI slotu (ali pa še tam ne)'', ''v tretjem banku rama ne zazna'', ''ta in ta ram s to plato sploh ne deluje''....in še nešteto podobnih zanesljivostnih in združljivostnih težav (vse naštete so le primeri (ni nujno, da do njih pride), zato se ne spuščajte brezveze vanje).
Nekoliko boljši so verjetno (ne nujno) SiSovi čipseti, ampak Intelovim še vedno ne sežejo do pete.
Kriv pa je seveda tudi AMD sam. Poleg tega, da je prenehal izdelovati svoja čipovja, je tudi premalo strog pri standardih za izdelovalce plošč. Tako šele z naslednjim mesecem zahteva na platah vezje, ki ugasne sistem ob previsoki temperaturi CPU-ja, o kakšnem ''heatsink holderju'' lahko pa le sanjamo.
Intelov sistem sestaviš in deluje, medtem ko z AMD-jem še zdaleč ni tako (tako mi je reklo že kar nekaj sestavljalcev računalnikov).
Po drugi strani je pa res, da ni s samimi AMD-jevimi procesorji prav nič narobe, da za manj denarja ponujajo iste zmogljivosti in da zadeva čisto v redu deluje, če se skupaj najdejo prave komponente. Seveda pa to za nekoga, ki nujno rabi zanesljiv kompjuter in si z njim služi denar, še zdaleč ni dovolj.

Skratka, napačno mislijo tisti, ki pravijo, da so Intelovi procesorji zanesljivejši (''error, trouble free'') od AMD-jevih. Ni res. Intelovi sistemi so zanesljivejši od AMD-jevih zaradi milijonkrat boljših čipovij (Intelovih, da se razumemo). Pri samih procesorjih po mojem glede tega hude razlike ni. Primer:
Imam kolega, ki si je kupil kompjuter (po trgovčevem nasvetu) s celeronom 700. Od takrat ima same probleme. Nekaj časa nazaj mu je vse skupaj tako zelo crknilo, da zadeva še v Bios ni več prišla (mimogrede: trikrat lahko ugibate, čigav čipset je bil na plati... ne, ni bil Intelov). Pred parimi dnevi so mu še procesor zamenjali.

Naj zaključim. Asusova plata z i850E čipsetom. Šele ko bo AMD imel kaj podobnega (=podobno zanesljivega in neproblematičnega) v svoji orožarni (=za podlago svojim sistemom), se bodo stvari spremenile.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: TheJack ()

burekar ::

Pa kupi si drugo grafično, če imaš za igre.G4 ti4200-50 000SIT in dosti hitrejše od ti200.

Han ::

Še ena dokaj pomembna zadeva v prid Intelu: kupiš lahko BOX procesor. S tem ne dobiš le 3 (tri!) letne garancije, ampak tudi kvaliteten hladilnik z dokaj tihim ventilatorjem.

dr.J ::

Malo počakaj, da NORO znižanje cen Intelovih procesorjev doseže našo lepo deželico, potem pa navali...
http://www.intel.com/intel/finance/pric...

Vprašanje pa je, zakaj tako nižajo cene. Morda jim Thoroughbred diha za ovratnik? BTW, 0,13 mikronski AMD bo predstavljen čez nekaj dni.

TheJack: se strinjam. Ali je tudi z novejšimi VIA čipseti (KT266A in KT333) toliko težav?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: dr.J ()

Belac ::

INTEL RULS!!>:D

lucca brassi ::

RAMBUSI - 16bitno vodilo (18bitno)
DDR - bitno vodilo

nagradno vprašanje , kolikokrat hitreje mora RAMBUS delat
hitreje da pretoči isto količino podatkov kot DDRM ?
Vsak urin cikel zahteva enako količino energije na obeh straneh , (število fetov je sicer manjše na ram busu )
DDRAM 2*133 plata da podpira DDR333 , verjemi mi

tha_man ::

dr.J, jaz s KT266A zaenkrat nimam popolnoma nobenih težav. Noter so še SB Live, Leadtekov MX400 in Diamondova Supra (modem).

ngc2392, zadeva se bo skurila le v primeru če kompleten hladilnik pade dol s procesorja, nikakor pa ne če ti samo crkne ventilator. Naj za primer povem tole:

Imam XP1600. Pred kakim mesececm sem se neki igral z ventom (Volcano 7) in ga pozabil nazaj priklopiti. Nato je računalnik deloval več kot pol ure, medtem pa sem gledal gledal DivX filme. Naenkrat me je prešinilo zakaj je moja kišta tako zelo tiha :\ No, procesor se je segrel na 52 stopinj (sicer je na full obremenitev max 45), na 55 imam pa itak narihtan alarm.

Tisti test pri Tomu je zatorej bolj strapšenje folka - ne vem zakaj bi poganjal zadevo brez nataknjenega hladilnika? Mislm, halooo! :D

TheJack ::

dr.J: Po raznih ''na pomoč!'' postih na raznih tujih in domačih forumih, ni problemov s crapseti čisto nič manj. Seveda bom sedaj slišal ogromno stavkov v stilu ''men pa čist v redu dela!''. Verjamem. Nisem trdil, da so problemi z vsemi platami z Viinimi čipseti. Niti ne z večino, pravzaprav. Jih je pa več, kot bi jih smelo biti.
Via mi gre besno na živce zato, ker stalno razvijajo in pospešujejo svoje čipsete, medtem ko jim je 'quality control' deseta briga. Najprej pošljejo na trg 'beta verzijo', potem pa še malce popravljeno (A). Tako je kar cel svet njihov beta tester, pa je.
Glede kvalitete in 'quality controla naj se Via (in vsi ostali) zgleduje po Intelu. Po drugi strani ga pa Intel serje s političnimi omejevanji svojih čipsetov. Kar berite malo Tom's Hardware.

lucca brassi: To je znano. Prav tako pa je znano tudi, da je P4 z rambusom hitrejši kot na katerikoli plati s katerimkoli SDRamom.

dr.J ::

Pri Intelu se pač kvaliteto tudi temeljito plača. Pa potem tudi dela 100%. Pri Microsoftu, ki tudi ves svet uporablja za beta testiranje, pa se najprej dobro plača, kvaliteto pa spoznavaš kasneje.
Je pa tu tudi brand-name matične plošče, ki ga velja upoštevati. N.pr Asus in SOYO imata precej težav z Vio kot kakšen Elite.

Po mojih izkušnjah AMDjevi procesorji za floating point zadeve precej prekašajo intelov P4. Seveda enktrat 600 MHz ali več tudi naredi svoje - toda za kakšno ceno. Intel rulz - če ti nekdo drug (npr fotr) kupi računalo.

Trenutno se mi zdi Intel boljši nakup od AMDja, pred par meseci pa je bilo ravno nasprotno.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: dr.J ()

govno ::

pjebi in dečve ... kaj bi naredili, da bi intel začel delati čipovja za amd procesorje ... takrat bi svet postal popolnejši ... via bi si ga lahk šla glancat na plažo ...

sanje baje da postanejo resničnost ...

Area_51 ::

:)) INTEL- Intel-INtEL...:)
Area 51

VASkO ::

kaj zdaj pa ste naenkrat vsi pozabili na intelove hrosceke?

se spomnite katastrofalnega i820 pa tudi i815 ima probleme s PCI vodili

tha_man ::

Ah ne, Intel je popoln :\

krucymucy ::

ja intel je v očeh nekaterih res popoln...:D

TheJack ::

Seveda je imel tudi Intel flope. Ampak v primerjavi z Vio.....je pa res popoln.:D

Pa da me ne bi sedaj razglasili za kakšnega Intel fanboya. Kar se tiče 'value' (cost/performance), je AMD še vedno boljši. Mi gre pa dejansko na živce pomanjkanje dobrih čipsetov zanj. SiSovi čipseti so poceni ampak ne ravno vrhunska rešitev. nVidiinih ni nikjer za dobit. ALi...khm. ATi - nema nigdje. Ostane....žalost.
Resno bi bilo čudovito, če bi Intel začel delati čipovja za AMD-jeve procesorje. Ali pa vsaj AMD.:\

BTW: Iskreno upam, da AMD ne bo (tako kot je naredil pri Athlonih) prenehal izdelovati čipovij za Hammerje, ko na tržišče pridejo Viine in SiSove rešitve.

zdravcc ::

Intel je zlo dober, ceprav jaz ne bi v kos metal AMD-ja, ker komaj cakam, da dajo ven opterona. Sicer pa imam 2*Xeona 1800, medtem ko sem imel prej 2*AMD 1800 MP, pa sem bolj zadovoljen z intelom, ceprav ne morem reci, da je bil AMD slab, se je pa poznala pocasnost DDR proti RAMBUS, v glavnem intel rulz, ker je hitrejsi in se mi manjkrat rusi kot se je MP, ceprav se v primerjavi z navadnim PC-jem se vedno MP rusi dosti manj pri enaki obremenitvi, Xeon pa prenese se vec.
Pa ful mi je zakon MEC(memory extension card) za 8 slotov rambus, ki sem jih vse zapolnil z skupaj 2GB ram-a, za dosti nizjo ceno, kot bi napolnil 4 slote z enako kolicino ram-a.

nodes ::

Ma opravičujem se vsem, ki ste kupili P4 z RAMBUS-om, predvsem za služenje kruha, za profesionalno sfero je vsekakor najboljša rešitev. Post je mislim o game compu!!!!!!!

Const butast = "nevednez"

Na kratko, nevedneži so bili tisti, ki so kupili P4 SDRAM-om…. kaj nevedni..bili so ogoljufani, kar se lahko preganja po uradni dolžnosti.

Izjave o pregrevanju, močnih napajalnikih, nestabilnosti so že itak oguljeni stereotipi, kot defiguracija z pomanjkanjem druge definicije.

Pocenitev, ki jo omenja dr.J prihaja (Intel ni bil nikoli deda mraz),predvsem zaradi požara...požara, ki je nastal zaradi samovžiga ogromne gore napak, narejenih vse od INTEL 200 PRO procesorja naprej.

AMD XP 2000 izdelan v .13 mikrona, kot AMD-jev low cost procesor z OC na 3000 in to za piškavih 20 čukov. Kaj če sanjam?...sanje baje da postanejo resničnost...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: nodes ()

TheJack ::

Mater, kako pesniško....

Mimogrede...kaj bi naj bi pomenil 'oc na 3000'? A to naj bi pomenilo, da boš Tbreda 2000+ spravil na 3000 MHz?

nodes ::

Pri nas AMD-ju sploh niso pomembni MHz, mi itak operiramo samo s plusi ++++++++ :D

nodes ::

P4 sparjen na SDRAM preganjat po uradni dolžnosti!!! 8-)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: nodes ()

Brane2 ::

Kok slabši je P4 na SDRAM plati ?

Fasal sem novo P4 plato zastonj, sam je i845 s SDRAMom. Kot sem gledal teste (prastari testi na Tomshardware) je z DDR P4-ka par 10 % hitrejša.

Vem, da bi blo boljš met DDR plato, sam tole sem dobil. Mislim v njej uporabit PC 133 MHz rame, ki jih že mam, pa počakat na pocenitev P4-k, do katere naj bi prišlo v kratkem.

Zato me zanima kako se stvar obnese.
Tud to me zanima, kje leži 1.6 GHz P4ka na taki plati glede na recimo 1.3 Ghz socket 370 Celerona ?


Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Brane2 ()

nodes ::

Celeron potolče, de res ni. ;((

nodes ::

Tam nekje kot P3 1000, prej -

Brane2 ::

Iz tega sledi, da je P3-1000 MHz bistveno hitrejši stroj od Cellyja 1.3 GHz ?


Kkok pa se kej dajo navijat P4-ke ?
A je tud to odvisno od generacije ?
Kot vidim, je skok s 1.6 GHz naprej drago početje, zato bi vzel 1.6 GHz a z 512 kB L2 in če se da, z 533 MHz FSB.

Pa me zanima, če stvar lahko dvignem na recimo 2 GHZ brez nekih tehničnih sprememb (vodno itd)...


Seveda, če bo pocenitev P4k pomaknila koleno gor, bom pač vzel kaj hitrejšega in ga vseeno navil.


Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Brane2 ()

Mr.B ::

Da , ni treba kupiti nič dodatnega.Deluje po defoltu z istim hladilnikom.
Prestaviš FSP iz 100 na 133 , nastavi pravilno delilnike , pa bo delalo bp.
Če bo Rambus , si omisli hlajenje na ramu.
Sedaj pa nadaljuj z dvigovanjem FSB-ja, dokler bo šlo ?
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

nodes ::

Z Celeronom in P4 je na žalost obratno kot si ti mislil. ;((

Z veseljem navijam comp v katerem ni zank.
P4 z SDRAM-om je tolk slab zgledu, da sem takoj obupu.

Veliko verjetno ne boš pridobil..... vemo kje cel sistem zadrgnjen.

Sam dobro veš zakaj ga boš rabil, če vzamemo v zakup njegovo staboilnost, kompatibilnost itd.
PS: Jaz bi gor dal GAINWARD GF4 PP! Pro/450 TV ali 600

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: nodes ()

Brane2 ::

nodes:


A lahko ti to majčkeno bolj pojasniš ?

Kakšen P4 sistem si testiral in s čem si ga testiral ?
Predvsem, kakšen procesor je bil not ?

Kaj si nafriziral na tem sistemu in (ram performance, FSB, množilnik) in kok si pridobil ?

Kako se zadeva obnese na uč (look & feel) v wins aplikacijah ?

Si probu mogoče kaj tko zateženga, kot je Photoshop (filtriranje velkih slik itd) ?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Brane2 ()

nodes ::

Intel NetBurst Micro-Architectura v P4 1700 sparjena SDRAM-om.....tri mesce sem testiral z Diet Expert PRO, samo na mojo srečo popustil je pametnejši in me prikrajšal sam za vrečo gnarja. >:D

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: nodes ()

Brane2 ::

Hmmm. Teli tvoji odgovor so jako telegrafski. ne vem, kaj naj bi si mislil o njih.

Ne sprašujem o namembnosti za igralno mašino. To me niti ne zanima tolk. Seveda, kdaj pa kdaj odbijem kako igro, sam to je tolk redko te dni...

Zanima me:

- uporabnost takega stroja na Linux okolju (X11 itd)
-uporabnost takega stroja z Winsi 2000 na 1600x1200 x 32bp predvsem z CAD programi

-kako se odziva na višanje frekvence procesorja ? A se mi splača investirat v hitrejši procesor ali nad neko frekvenco pač ni efektov ?

- a si probal navit na tej plati P4 na 533 MHZ FSB ? Mislim, ker je 533=133x4, bi zaradi sinhronosti s SDRAMom znale performanse nekaj poskočit okrog te točke...

- če bi imel kakovosten SDRAM, ki bi ga friznil na recimo 160 MHz ( a ti je to sploh ratal ?). Kok bi se to poznalo ?

-a se splača investirat v malo boljšo kartico, recimo GF4 Ti4200 namesto recimo kake MX440, ali pa SDRAM tolk zaduši stvari, da se ne splača invetirat v to.

Trenutno imam Celerona 1.1 GHz (100 MHZ FSB) z GF2 MX400 in 512 MB 100 MHZ SDRAM ter 40 Gb UDMA 33 MHZ HDD na Intelovem Motherboardu na i815 čipsetu.

Kako bi v primerjavi s tem zgledal recimo P4 na 1.6 GHz z GF4 MX440 z SDRAM 133 MHz in 60 Gb MAxtorjem na 7200 o/min ter UDMA 133 ?

A je kdo že navil kaj takega na 533 MHz FSB ?
Kaj pa višje ?
Kera P4ka se da najlepše navijat ?





tha_man ::

P4 1.6 z MX440 bi bil v igrah hitrejši od C1.1 + MX400, ampak predvsem po zaslugi grafične, procesor pa bi bil mogoče hitrejši le malenkost. SDRAM ne bo zaviral grafične neposredno (ker le-ta uporablla svoj pomnilnik), zaviral bo le procesor, s tem pa tud cel sistem.

Najlepše se navija P4 1.6A, ker je pač prvi iz serije 0.13 mikronskih procov.
(c) 1982 Sinclair Research Ltd

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: tha_man ()

nodes ::

Od Linux-a sem imel Red Hat na GNOME Workstation in nisem imel nobenih problemov, uporabljal sem ga tudi bolj malo.
V CAD-u zavisi kaj in koliko kvalitetno hočeš to delo opravljat.
Sam veš, da bi največ pridobil z navijanjem RAM-a s tem pa nikakor ne moreš doseči hitrosti DDR ali RDRAM-a razlike v prepustnosti si lahko izračunaš ....v bistvo si lahko vse izračunaš. Lahko si pomagaš npr. s tem
Prejšnji teden sem dal enemu v comp GAINWARD GF4 PP! Pro/450 TV res kvaliteten 2D in 3D. Morda je niša 17-tke prav v tem (za low cost se razume).

Cene plat so tako nizke, da sploh ne vidim razloga, zakaj bi se mučil z eno SDR plato, četudi je brezplačna. Jaz nikoli več. Ne maram neuravnoteženih comp-ov. To je tako kot bi krpal staro bajto.

Brane2 ::

Hmm. Ravno link, ki si mi ga dal, zmanjšuje pomen SDRAM/DDRAM razlik.

Nenavit SDRAM je bil večinoma manj kot 20% za konkurenco, v redkih primerih nekaj manj kot 30%.

Upoštevanja vredna razlika, če kupuješ nov stroj, saj je razlika v ceni DDRAM-SDRAM zanemarljiva, prav tako v ceni motherboarda.

Vendar če upoštevaš, da SDRAM DIMMe in MoBo že imam, se mi zaradi te razlike v hitrosti sploh ne splača tega vreč v kanto in vzet nove stvari.

Sem se že ustrašu, da govorite o večjih razlikah, pa v testu tega ni blo videt.

BTW, kaj je ta GainWardova kartica in kje jo dobim. Iz oznake ni razviden tip in generacija...

Brane2 ::


Intel je zlo dober, ceprav jaz ne bi v kos metal AMD-ja, ker komaj cakam, da dajo ven opterona. Sicer pa imam 2*Xeona 1800, medtem ko sem imel prej 2*AMD 1800 MP, pa sem bolj zadovoljen z intelom, ceprav ne morem reci, da je bil AMD slab, se je pa poznala pocasnost DDR proti RAMBUS, v glavnem intel rulz, ker je hitrejsi in se mi manjkrat rusi kot se je MP, ceprav se v primerjavi z navadnim PC-jem se vedno MP rusi dosti manj pri enaki obremenitvi, Xeon pa prenese se vec.


Čaki mal, si ti ziher, da primerjaš prave stvari ? Pri Xeonu se verjetno pozna velik cache bolj kot karkoli drugega. Kakšne Xeone pa imaš - mislim ker socket imajo- a so že P4-like al še ta stari na 600-in-nekaj-pinskem socketu ?

Čist tko me zanima, načeloma kolk stane taka žval - Xeon CPU pa dual plata zanj...


Pa ful mi je zakon MEC(memory extension card) za 8 slotov rambus, ki sem jih vse zapolnil z skupaj 2GB ram-a, za dosti nizjo ceno, kot bi napolnil 4 slote z enako kolicino ram-a.


Da to obstaja ? Kam se pa pršteka ? A je kominikacija na MEC počasnejša od nerazširjenega RAMBUS-a ?



nodes ::

A potem boš komplet stari računalnik refuziru zaradi RAMA.....haloo.

Razlike v testih so tudi blizu 50%, če se prav spomnim.
Spraševal si za CAD/CAM, mal si poglej Specviewperf 40%
slabše... malo morgen vsaj zame.
20%. padec zmogljivosti je ogromen....to še zdaleč ni ekvalentno frekvenci procesorja.

Za pisalni stroj je dober Cyrix..

BTW. Uvoznik npr. PChand... specifikacije, zaboga zakaj je že internet.
Zafrkavaš.......
Press down!!! :D

Brane2 ::


A potem boš komplet stari računalnik refuziru zaradi RAMA.....haloo.


Mel sem 550 MHz K6. Prodal sem plato in CPU.

Dobil sem P4 plato zastonj. Torej je edina potrebna investicija samo P4 CPU in eventualno ATX pixna.
Najcenejši P4, ki bi ga vzel, stane trenutno 50 kSIT z DDV(to je za P4A-1.6 GHz). Računam, da se bo po pocenitvi dalo dobit kaj takega za 35 kSIT.

Se pravi, gre za doplačilo 40 kSIT za skok s K6-2-550 MHz na P4-1.6GHz. IMHO ni slabo.
Ram sem kupu že prej za K6 ( 2 SDRAM sticka PC133 po 128 Mb kos)

Ko bom videl, kako se stvar obnese, se bom odloču ali dokupit še grafično in kakšno grafično bi vzel.
Trenutno razmišljam od GF4 MX4x0 in GF4 Ti 4200.

>Razlike v testih so tudi blizu 50%, če se prav spomnim.

Edina razlika, ki kaže na nekaj takega, je memory test, ki je IMHO crap. Kaže prepustnost RAM-a a rad bi vidu to realno aplikacijo, ki se bo obnašala v skladu s tem testom- da bo torej na SDRAM stroju 2x počasnejša kot na DDRAM stroju...

Ta test je mišljen kot čisti pokazatelj prepustnosti pomnilnika in razlaga rezultatov je prepuščena oceni posameznika, v skladu z namembo stroja.
Ta test je totalno u podnu pri mojem Celeronu, na sosednem Duronu pa kaže bistveno več, čeprav sem u realu dostikrat s Celeronom celo nekaj hitrejši.


Spraševal si za CAD/CAM, mal si poglej Specviewperf 40%
slabše... malo morgen vsaj zame.


Zajebi Specviewperf. A si ti to probal s kakim konkretnim CAD programom al si se tri mesce zajebaval s sintetičnimi benchmarki ?


20%. padec zmogljivosti je ogromen....to še zdaleč ni ekvalentno frekvenci procesorja.


Kakor za koga. Za mojo domačo mashino 20% ne pomeni veliko. Pravzaprav dvomim, da bi tako razliko sploh lahko občutil v manj kot recimo pol ure dela s strojem...
Za tiste, ki delajo kake dolgotrajne simulacije, prevajanje dolgih stvari itd. bi to znalo biti bistveno večji problem a zame to ni pomembno.


Za pisalni stroj je dober Cyrix..

Saj je že K6-ka rasturala. Linux se je zelo lepo vrtel na njej. Pasali bi malo boljši refleksi X-ov pri 1600x1200, a za to je bla bolj kriva kartica kot proc...

Tole stvar s P4 vidim kot domačo gajbo, s katero se bo dalo v načelu početi karkoli. MOgoče nekoliko počasneje kot na namenski mashini a izvedljivo bo.

Ko bom pa toliko obvladal C/C++ da me bo začelo tiščati, bom pa resno premislil o večji investiciji v nekajglavo Opteron zverino. Sam mislim, da to še ne bo tako kmalu...


BTW. Uvoznik npr. PChand... specifikacije, zaboga zakaj je že internet.


Kaj mi bojo specsi za plato, ki jo že imam ?


Zafrkavaš.......


Ne, resno... Plato že imam. Skupaj s kabli, sofverjem in knjigco. Torej mi verjetno branje specsov ne bi smelo biti problem. Zanimale so me samo realne izkušnje folka z njo...

tha_man ::

Aja, Brane2, ti plato in ram že imaš... nisem najbolj zbrano prebral celega topica :8)

Pol se pa ne sekiraj. Mašina bo ponekod res precej počasnejša kot bi lahko bila z DDR, ampak ne toliko kot boš prihranil denarja glede an to da že skoraj vse imaš. Je pa nekaj: pravi P4 se skoraj zagotovo nikoli ne bo pocenil na manj kot kakih 45 jurjev. Zato pa Intel izdeluje Celerone.
(c) 1982 Sinclair Research Ltd

Brane2 ::

Možno, samo bral sem, da so Ameri že spustili cene, in sicer od 5 do 50%.

Pričakoval sem, da bo Intel pobil cenejše Pentiume, dražjim spustil ceno in na dnu obdržal nove Celerone.

Tako bi bodisi dobil več za svojih 50 kSIT ali pa z malo sreče žvajznil kakega 1.6GHz na razprodaji...


tha_man ::

Intel je res spustil cene pred par dnevi: Poglej si TOLE.

Kot vidiš modela 1.6 ni več na spisku, njegovo mesto (in ceno) pa je zasedel 1.7G. P4 ne bo nikoli low-cost rešitev, razenče se Intel odloči podobno kot se je AMD in preneha izdelovati Celerone.
(c) 1982 Sinclair Research Ltd

whatson ::

Dajte se nekateri vdržat komentarjev. Če se bo tema še naprej razvijala v pluvanje po Intelu/AMDju, bom dotično zaklenil.

:\
Čas včlanitve v Slo-Tech - 6. nov 2000 ob 20:39

.:joco:. ::

whatson: kaj?
"Is science true?"
You don't get it.
Science is the process of trying to find out what's true.

TheJack ::

Kje ti vidiš kakšno pljuvanje?!:\

Mr.B ::

Preberite si , moj drugi komenrat , na temo amd proti Intlu news.
Se opravičujem , ker sem malo poskakoval s slovnico , če že hočete primerjati AMD & intel.

Je pa nekaj , Intel P4 z SDRAM-om je prava katastrofa. Ker P4 in naprej , zelo potrebuje čim višjo prepusnost rama. Čemi glih ne vrjamete pa pojdite na Tomovo stran in najdite prve teste s 533MHz-jih.

France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

tha_man ::

Tudi sam se isto sprašujem. 8-)
(c) 1982 Sinclair Research Ltd

zdravcc ::

Mam Xeone socket 603, to so novi xeoni, ki so na osnovi p4 z 0.13 mikronsko tehnologijo z 512kB L2 + 256kB external L2.
Saj Atlon MP nima dosti manj okoli 400kB L2 cache. Pri vecji kolicini cacha so performanse nekoliko vecje ampak najbolj se poznajo rami oziroma prepustnost in dostopni cas le teh, saj lahko dva procesorja bereta naenkrat iz ramov.

priblizno:

2*Xeon 1800 = 180 000 sit
plata MSI 6508(860 chipset z MEC+SCSI) = 220 000 sit
8*RDRAM 256MB = 250 000 sit

Ta MEC ni misljen kot razsirjen RAMBUS ampak kot rami na plati le da zaradi prostorske stiske niso na plati, drugace pa je vodilo povsem enako, le morda nekoliko fizicno daljse - ampak to je zelo malo, so pa z plato zvezani povsem enako kot navadni rami na plati.

zdravcc ::

Brane2:

aja, sem pozabil napisat ta odgovor zgoraj je zate!

Brane2 ::

zdravc:

Ta MEC ni misljen kot razsirjen RAMBUS ampak kot rami na plati le da zaradi prostorske stiske niso na plati, drugace pa je vodilo povsem enako, le morda nekoliko fizicno daljse - ampak to je zelo malo, so pa z plato zvezani povsem enako kot navadni rami na plati.


Mogoče tako, kot so včasih imeli ISA bus expander za Baby ohišja ? Tista fora, ko si v ISA slot vtaknil expander s par nadaljnjimi ISA sloti ?

BTW: Kako se obnesejo Xeoni ? Si šel v to zaradi tega, ker Intel nima SMP plate za P4 ali česa drugega ?

Slišal sem, da obstajajo 2.0 GHz Xeoni, zasnovani na P3 tehnologiji. Slednji bi bili verjetno bistveno hitrejši od teh, ki jih uporabljaš zdaj....
«
1
2


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo

Intel Vs. AMD (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
615256 (4309) whatson
»

V ponedeljek cenejši Pentiumi 4

Oddelek: Novice / Procesorji
252082 (2082) x_roby
»

P4 1.6A Northwood (strani: 1 2 )

Oddelek: Strojna oprema
734945 (3873) Mr.B
»

XP1600+ ali p4 1.6

Oddelek: Kaj kupiti
272026 (1477) gorazd
»

DDR zmaguje!!!!!!!!!!!

Oddelek: Strojna oprema
261709 (1329) hatch

Več podobnih tem