» »

DDR ram 200% vec?

DDR ram 200% vec?

kesl ::

tole je pa ze nemogoce... naj me kdo popravi. ker si kupujem novo masino in se mi zdi trapasto da bi za nek DDR ram dal 50.000 namesto 20.000, sem razmisljal o plati, ki podpira "navadn" ram. ker nam je znano, da razlike med novimi stvarmi, ki jih seveda forsirajo proizvajalci, in tistimi navadnimi niso tako blazne, kot napihujejo, sem poklical v rac. trgovino in vprasal v stilu: ok, kupim navadno plato, noter butnem navadn ram ALI kupim plato, ki podpira DDR ram in uporabljam DDR ram. kaksna je razlika v hitrosti, 5%?

in kaj mi rece? 200% vsaj!!! AHAHAHAHAH come on! mogoce res po kakih testih, kjer se testira izkljucno branje procesor->ram, pa se to verjetno v nekih bog-ve-kakih pogojih. zdaj pa mi naj nekdo pove tole:

1) sem programer [word, photoshop, apache, mysql, kup odprtih programov]; koliko pocasneje bo delala moja masina ki nima DDR ram ampak je vse ostalo enako! od tiste ki ima DDR ram. upostevajte delo z diskom, itd.

2) sem igralec iger; koliko pocasnejsa bo moja masina od one z DDR ram, ce je vse ostalo enako?

200%????? tega pac ne verjamam, ker potem takem, ce presedlam z zdajsnjega 1000 celerona na 1700+ athlon xp z ddr ram, bom dobil vsaj 600% hitrejso masino [ne govorim samo o komunikaciji procesor->ram pac pa o celotnem sistemu] kar se slisi kot pravljica. ima kdo izkusnje? :O

bobby ::

iz nacitega c700 na 1176 sem presedlal na amdja xp1800+ in na ddr ram in razlika je cca 200%. to je res. razlika med ddr in sdr pa dejansko JE 200% (+-5% odvisno od proizvajalca ramov)
Ce eksplicitno ne odgovorim osebam PNG ali PR,..I dont care about your opinion.

morphling1 ::

:D :D :D 200% :D :D :D
Pričakuješ lahko od 15-20% pohitritev celotnega sistema, igre so še malo bolj dovzetne za hiter spomin samo 50% razlike ne boš nikoli videl v resnici. Kar je glede na to da je ram le ena komponenta, v bistvu velik pospešek celotnih performans. Veliko vlogo igra tudi kvaliteta plate same nastavitve timingov in kako se ram navija ker se da tud sam ddr še močno pohitriti.
Razlika bo edino očitna v čisto sintetičnem testu recimo Sandra memory bench, odvisna bo pa od tega kakšen tip rama boš imel pc133 proti pc 2100 je nekako 90% razlike, če oboje laufa na enakih timingih.
http://www2.arnes.si/~mlivak/ Nekaj kar naj bi bila moja domača stran, pa nikoli ne bo :)

morphling1 ::

Bobby 200% je krat 4, ne krat 2 kot verjetno hočeš povedat, če si dobil 200% pohitritev moraš pa imet nek super duper ram navit na 200+MHz z agresivnimi timingi
http://www2.arnes.si/~mlivak/ Nekaj kar naj bi bila moja domača stran, pa nikoli ne bo :)

Zgodovina sprememb…

bobby ::

morphling1: ja res je, mal sem kiksnu.

hotu sem to povedat kar si že ti: Razlika bo edino očitna v čisto sintetičnem testu recimo Sandra memory bench, odvisna bo pa od tega kakšen tip rama boš imel pc133 proti pc 2100 je nekako 90% razlike, če oboje laufa na enakih timingih.

in glede tistih 200% sem tud zaj. in spet maš prou.

kurc, jst bom kr nehu pisat k same bedarije trosm po forumu. mislm eno, napišem pa drugo. :|
Ce eksplicitno ne odgovorim osebam PNG ali PR,..I dont care about your opinion.

kesl ::

torej ni res ce vzamemo enako graficno, enak disk, enako ohisje :), enak procesor, le ram je DDR, da se hitrost sistema poveca za 200%? no, hvala bogu! napisite se, da ce bom vzel plato, ki podpira tud star ram in tak ram, da ne bo moja masina vec kot 5% pocasnejsa od tiste z DDR. mogoce se bo pri photoshopu poznalo 10%? upam da ne vec...

morphling1 ::

Jaz osebno ne bi vzel plate s kombinacijo obeh tipov rama, saj taka je tako in tako samo elitka se mi zdi, čeprav to v bistvu ni slaba plata, samo jaz težko gledam na to iz tvojega zornega kota ker vedno hočem stisniti maksimalno iz sistema, zato hočem da ima plata vse možne nastavitve voltaž in memory timingov v biosu, ker ko enkrat potweakaš vse kar se da na plati lahko že samo s tem pridobiš več kot 10% na skupnih performansah. Še vedno pa na popolnoma enakem sistemu disk, grafa, procesor, se pravi razlika samo v sdramu in ddramu ne bo pri podobnih nastavitvah nikoli večja od 30% (kar btw v bistvu sploh ni malo).
Zdaj če pa resno delaš v PS-u ti bo pa dosti bolj važna količina rama in za trenutno raliko v ceni med sdramom in ddramom lahko prvega dobiš še enkrat več, kar ti bo dosti bolj koristilo pri delu.
http://www2.arnes.si/~mlivak/ Nekaj kar naj bi bila moja domača stran, pa nikoli ne bo :)

San ::

Sam za 20k dobiš 2*256 SDR z CAS 2. Potem ne bi smel bit tako velika razlika ali pač?

In kera plata je ta prava za tako kombinacijo (XP+SDR) poleg Elite?

jureus ::

Zaj ko sem to vse prebral, sploh nic ne razumem.
Lahko kdo razlozi ce bi na primer v benchmarku z geforcom 4 in ddr 256 rama imel 10000 tock, bi jih, ce bi v isti sistem dal 256 rama imel koliko ? ( zanemarimo kvaliteto maticne plosce )

jureus ::

zgoraj sem mislo sdrama

morphling1 ::

Ma ne moreš zdeja na pamet neki govort koliko razlike bi bilo če bi hotel točno videti bi testiral dve enaki konfiguraciji le eno na ddr plati eno pa na sdram plati, ampak čist tako od oka ene 7500 pik z sdramom.
Lahko se pa kdo najde ki ima sdram plato Athlon xp-ja ter GF4 pa mi ni problema naredit teste na enakih hitrostih vodila, procesorja ter grafične.
http://www2.arnes.si/~mlivak/ Nekaj kar naj bi bila moja domača stran, pa nikoli ne bo :)

SeTAr ::

Na k7s5a, ki podpira sdr in ddr sem z mojim 2000+ imel najprej 512MB DDR rama (sposojenega), sedaj, ko sem tistega vrnil pa imam noter 256MB SDR, in moram reči, da je razlika pri večini stvari, ki jih delam (igre, programiranje, internet, kodiranje v divx) enaka 0, edina razlika je pri photoshopu, ki pri delu z velikimi slikami deluje malo pocasneje (ampak nic bistvenega) - samo imo zaradi kolicine rama, ne toliko zaradi hitrosti. Je pa res da sedaj dobim samo cc. 9k 3d markov, ne vec 10k... :)

IMO je razlika prakticno 0%

Drugace pa lahko postam se en par benchmarkov, ko pridem domov (ut2k3, sandra,...) samo me bo treba spomnit :))

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: SeTAr ()

jureus ::

Kako graficno pa mas.

jureus ::

zanimam se zato, ker bi si rad nadgradil sistem, pa ne vem al bi si plato z kt333 in 256 333ddr, ter amd 2200+, ali bi si na staro plato polek 256 sdram dal se eno ploscico po 256 sdram ter procesor 2600+.
Mi lahko kdo pomaga. Rad bi pa mel cimvec v 3d marku, ker igrce pac na full detajl stekajo kaj ces..:P

jureus ::

Oziroma 2000+ in 2400+ so procesorji zgoraj.:\

morphling1 ::

Ta plata je en velik kompromis med sdramom in ddramom. Via Kt133a je sigurno hitrejša ko gre striktno za sdram, Via Kt333 je pa sploh dosti hitrejša ko gre za ddram .Razlika je min 10% povsod razen v kakšnem delu kjer glavno vlogo igra disk.
jureus_gt, če kupuješ novo zadevo potem vzami Via 333/400 ali pa nforce2 sploh če misliš kdaj kupovat axp na 333Mhz vodilu, ker ti ta ne bo delal na stari elitki.
Če so ti pa igre glavna zadeva, potem pa sploh ne pomisli na drugo kot ddr plato v tem trenutku, ker ko boš enkrat blizu 200Mhz ddr fsb z agresivnimi timingi, že samo s tem pridobiš ogromno pa če nič ne naviješ procesor ali grafično.
Preberi si članek na xbits labu o athlon xp na default 133/133Mhz ddr ter primerjavo z enako frekvenčnim(cpu) na 166/166Mhz fsb razlika je med 10 in 15% v celotnih performansah sistema.
http://www2.arnes.si/~mlivak/ Nekaj kar naj bi bila moja domača stran, pa nikoli ne bo :)

SeTAr ::

Moja konfiguracija:
Athlon XP 2000+ <- zalman 3100cu
elite k7s5a (z vgrejeno mrezno & disablano zvocno)
inno gf4 4200 (joker) <- en krneki 8cm vent gori
Maxtor 60GB 7200
sb live! value(un taprvi sploh)
Teac 32x
Toshiba 16x dvd
Liteon 40x rw
nic flopija sploh
Win XP pro SP1

ram trenutno 256mb sdram na 133mhz

prej z 512ddr rama enako na 133(266) sem dobil med 9800 in <10000 3dmarkov, ce sem navil grafo sem bp prebil 10k, ut2k3: flyby: ~108, botmach: ~50
--> moram ponovit teste zdaj na sdr parkrat, da vidim kako bo.
pa mi sedaj morphling1, povej ce se ti to zares zdi slabo za to konfiguracijo, ker dvomim, da bi katera druga plata + ddr upravicila razliko v ceni (ki je za kesla, ce sem prav razumel precej pomembna).

morphling1 ::

Zgoraj je bilo namenjenu jureusu če misli kupovat novo, zame je vredno razlike v ceni če je zadeva 10% hitrejša ker podobno ne bi dosegel s 10% hitrejšim procesorjem ki tudi pomeni višjo ceno. Razlika v ceni med elitko in eno dobro 333 plato recimo Epox 8k5a je okoli 8000sit pri tem da ima slednja boljši sound usb2 termo zaščito pred pregretjem xp-ja fsb do 250 itd, sploh ni primerjave med tema dvema platama, edino kar je trenutno slabo je cena ddr-ja ki je šla gor in je na žalost še enkrat dražja od sdrama. Ampak če bi primerjal navit sistem na elitki in navit sistem na Epoxu (seveda 100% stabilno) bi bile razlike v primeru sdrama na elitki vredne vsakega tolarja, sploh za enega ki so mu igre v prvem planu.
Tvoji rezultati drugače niso slabi samo recimo jaz sem na svojem sistemu dosegel 14900pik res da je bilo vse hudo navito, samo če dam grafično na default pa proc tam na okrog 2000+ bi še vedno dobil okrog 11000pik.
Pa da ne bi slučajno spustil kak bench v q3 pri navitem fsb-ju ki ga na elitki nikakor ne moreš doseči bodo razlike pri enakih frekvencah tudi zelo velike.
Ne pozabi 10% več fps je najmanj en razred grafičnih kartic ki pomeni min 10000 sit razlike, če pogledaš iz malo drugega zornega kota.
Elitka je bila zelo fina plata svoj čas ko je ddr prihajal bila je poceni in hitra Via je pa imela zunaj počasni kt266 (ne A)ddr čipset , in plate so bile drage zato je bila res dobra alternativa, zdaj pa resnično mislim da ni vredna tiste razlike v ceni.
http://www2.arnes.si/~mlivak/ Nekaj kar naj bi bila moja domača stran, pa nikoli ne bo :)

jureus ::

Setar daj te pa nardi tisti test da bomo vidli razliko.:\

San ::

Sam lej morphling1, plata za 8k, potem pride ddr za več kot 25k razlike (512DDR) in hitro nanese za 33k razlike. To JE veliko denarja za 10% boljši sistem v celoti. Mene bolj zanima primerjava med hitrim SDRAMom, ki ima navito na CAS2 in nenavito mašino z DDR 266.Vsaj povej po občutku, koliko bi to naneslo razlike (zelo velik, ne toliko)?

Setar,: Hvala za teste, bojo vsaj približno podali kakšna je situacija z temi RAMi, ker kar ne morem verjet da so tako zmogljivi, kot so dragi.

morphling1 ::

Saj sem rekel da je na žalost cena ddr spomina trenutno zelo neugodna. Samo enostavno v tem času ne moreš predlagat človeku da kupi staro tehnologijo. V čem je smisel take primerjave tudi ne vem. Še vedno ostane nakup 256mb rama za začetek, če finance ne dovoljujejo več. Ker so trenutno pri ddr-ju aktualni samo še pc2700 rami , grem stavit da bi tudi 512mb pc2100 ddr-ja dobil kar ugodno. In ga seveda imel na optimalnih nastavitvah timingov.
Sicer pa jaz sem vam povedal svoje mnenje, zadnaj odločitev je pa popolnoma vaša
http://www2.arnes.si/~mlivak/ Nekaj kar naj bi bila moja domača stran, pa nikoli ne bo :)

SeTAr ::

morphilng, seveda imas prav, saj tudi jaz ravnokar nabavljam nove rame (1GB ddr za 50k>:D ) samo za zahteve vecine ljudi je sdr popolnoma uredu,...
test z sdrjem dobite jutri zvecer, ker do takrat res ne bom imel casa...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: SeTAr ()

SeTAr ::

Eko teste:
Z 512MB ddr rama:
3D Mark: 9900
UT 2k3 flyby (1024): 108
UT 2k3 botmach (1024): 50
Sandra:
Dhry. ALU: 4625
Whet. FPU: 2341
Int Buff.: 1702
Float Buff.: 1604

Z 256MB sdr rama:
3D Mark: 9100
UT 2k3 flyby (1024): 107
UT 2k3 botmach (1024): 40
Sandra:
Dhry. ALU: 1612
Whet. FPU: 2310
Int Buff.: 948
Float Buff.: 935

Se mi ne da dosti komentirat, edino uni padec za10fps v ut, v praksi ni sploh opazen...booo

LPT

Mr.B ::

Priporočam ti da narediš en majhen test. Ripaj nekaj v MP3 , ter en rar naredi z MAX kompresijo ! Tu je tudi un ALU v igri.
Drugače pa nekdo ki laufa en Word ali exel , nebo opazil razlike.
Ok razen tisti s P4 , kar pa je itak razred zase .....
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

Boky ::

Kolegu je par dni nazaj crknila Abit-ka(kt7a). Ker ni ravno pri denarju je vzel tole Matsonic-ovo plato z KT266A chipsetom. Plata podpira sdr in ddr. Stane cca 20ksit. Po moje kar dobra alternativa elitki, ceprav tudi ta nima nevem kakega navijalskega potencila(133, 142, 150 fsb; brez moznosti spreminjanja mnozilnika) oz elitka z oc biosom ima celo vecjega.:)) Je pa tukaj malce hitrejsi chipset.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Boky ()

MS ::

malo sem prebral tole vaše pisanje.
Povedati hočem pa tole: sem malce starejši, kot večina tlele gor (vsaj mislim tako) in ko sem bil vaših let sem bil okoli računalnikov ravno tako "zagnan" kot ste vi zdaj (to so bili časi 286-k, 386-k...). Vsi smo samo čakali da je na trg prišel kak nov konc hardware-a, ki je po testih obljubljal "2%" pohitritev. Seveda smo ves denar zmetali v nakup teh in onih komponent. No čez nekaj let nas je "srečala" pamet in smo nehali brati teste, računalnike pa smo začeli kupovati po sistemu: se pozanimaš kaj trg ponuja, kupiti ne smeš najnovejšega izdelka (ker je svinjsko precenenjen), ampak neko srednje hitro-močno varianto, IZOGIBATI pa se je pametno tehnologij, ki so v zatonu (v tem primeru SDRAM).

in sedaj še moj nasvet okol Ram-a: kupi DDR Ram, ker čez par mesecev SDRAM-a sploh ne boš več dobil in boš imel probleme z razširitvijo spomina. Razlika v hitrosti je pa "zanemarljiva" beri: neopazna na "oko", ampak vidna samo v testih.

Sam sem pred kratkim kupil XP1700+ 256 DDR Rama (2100) in ATIRadeon 9000 Pro. Stvar je enostavno prehitra za tisto kar jaz delam. Vem pa da bom imle sedaj mir par let.

Vsaj upam:D

TheD ::

Eto, jest mam podobno logiko kot MS, ceprav sem jo imel po nesreci ze v casih 386tk, ko sem zacel delat s kompjuterji.

2 leti nazaj sem kupil Duron 700, 256 MB rama, 32 MB grafiko in upal, da bo cez dve leti se okej. Je, tko za silo: rama je ze 640 mega. Bo treba kupt kej vec, zamenat plato, ram in grafiko, da bom spet obcutil razliko. Ker testov brat se mi se vedno ne da, pa u te cifre bult :\

Sem se pa s frendom, ki je kupil rambus ram, da mu full brzi, sploh v Photoshopu, kjer dela vecino cajta.
TheD or not TheD?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: TheD ()

jureus ::

Vseeno pa je razlika v ceni. Jaz dobim na primer plato z kt133a ter dam gor athlona 2100+, za vse skupaj 40k. e pa zelim nadgradit na dober ddr bi dal 30000 za plato + 30000 za procesor 2100+ in se 30000 za rame kar je skupaj 90000 sit!!!
sedaj pa mi naj kdo pove ce naj vrzem ven 50000 za 8 procentov boljsi performens?:\

San ::

A se da komu pogledat ta tretjo sliko na tem linku in pove, če tam piše 2Gb SDRAM ? Grafi so od veste kere karte. Če je res SDRAM, zakaj je tam namesto DDRa?

Mr.B ::

Zelo enostavno , ker so ročno pisali tekste . Pa če bi dobro prebral bi videl tudi kateri čipset je to. Fant dej se pomiri , to so samo reklamni opisi , ki jih je dala ven nividia. Dokler je februarja nebo na prostem trgu , lahko na tiste grafe napišejo karkoli . Če bi malo ostale grafe pogledal , bi videl da je drugje samo 512MB XxX Rama. Sicer pa vidim da še nisi bral nobenih testov s P4 & SDRAM !
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

San ::

Poba, tvoj odgovor je rahlo nadut, a žal bolj prazen. To, da so na roko pisal tekst me ne zanima. Testov P4 in SDRAM na Granite bay plati tudi nisem bral. Me bolj zanima, zakaj so za TA test uporabili SDRAM, in to v taki količini, ko bi lahko prav gotovo notri vrgli najboljši super-duper DDR2 xp turbo CAS0.001 ajnšpric hand-picked-and-licked RAM. Nič drugega.

Razni trobači in tipkalniški kvasači ala ''to zdej piše; so se zmotil; lažejo; ti nimaš pojma (jaz pa še manj); a ne znaš gledat'' se prosim vzdržite.

Mr.B ::

Pobič , sej vem da nimaš pojma , ampak le da ti omenim , je to Matična plošča , ki ima seveda možnost dvokanalnega DDR -spomina , pa nobene podpore SDRAM-u link
Kot drugi feler pa sem ti omenil SDRAM s P4 zato ker je tu pa res primerjava saj 100% v hitrosti med uporabo SDRAM-a ali RDRAMA oz DDR rama na P4 platformi.....
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Glede DDR-a na AMDjih in Pentiumih

Oddelek: Strojna oprema
161838 (1528) Zheegec
»

plata za amd (xp) z sdr ram bankami

Oddelek: Kaj kupiti
181202 (1060) bozicek
»

test grafičnih v Monitorju marca

Oddelek: Strojna oprema
241812 (1318) R0K
»

Kdo od vas ima ECS K7S5A?

Oddelek: Kaj kupiti
201339 (960) g0Run7
»

DDR zmaguje!!!!!!!!!!!

Oddelek: Strojna oprema
261771 (1391) hatch

Več podobnih tem