» »

NLB odpisal 25 mio € Merkuruju...

NLB odpisal 25 mio € Merkuruju...

1
2
»

Gladi ::

In kaj je razlika med tujcem in domačinom? Po izkušnjah iz zadnjih letih tujcem ni cilj uničiti podjetja, ampak razvoj in s tem rast. Tujci imajo boljši odnos do "naših" podjetjih kakor slovenski lastniki z mačehovskim odnosom. Sicer nisem za to da se brezglavo prodajo državnih podjetji, ampak zgolj tistih, ki kljub "trudu", spremembi načina poslovanja in tonam državnega denarja niso na kokurenčna ter z precejšnim minusom.(NLB, AA, slovenske želetnice,...)

PaX_MaN ::

Gladi je izjavil:

Sicer nisem za to da se brezglavo prodajo državnih podjetji, ampak zgolj tistih, ki kljub "trudu", spremembi načina poslovanja in tonam državnega denarja niso na kokurenčna ter z precejšnim minusom.(NLB, AA, slovenske želetnice,...)

Jah ne vem, ko smo dobival monniez od dobička/dividend v proračun je blo pa vse v redu, ne. :P
Meni ni problem da je država lastnik podjetij, meni je problem da v njih kadruje/upravlja/nadzoruje politično/koruptivno/klientelistično/iz ozadja s strici.
Res je da imamo organe odkrivanja in pregona, ki takšno ravnanje, no, odkrivajo in preganjajo in imamo nadzorne inštitucije, ki, no, nadzorujejo (RS-RS, BSi, KPK, zunanji revizorji) a se mi zdi da je lažje (in manj potratno) da se tveganja teh dejanj _v pretežni meri_ izničijo tako, da se jih odstrani od neposrednega vpliva, to je, proda.

Mr.B ::

Verjetno bo pa dala 30 milj€ za Stozice :-). Zgleda preden prodaja ali naredijo Slabo banko še rabijo nekaj denarja, bomo dokapitalizirali pleh. No nič strahu...
Voljeno telo ogledalo volilnega telesa.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Neprodaja banke NLB (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Problemi človeštva
13316145 (11727) jernejl
»

Probanka in Factor banka v likvidacijo (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Loža
20240711 (25046) ZaphodBB
»

NLB in nacionalizacija podjetij (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Problemi človeštva
27327595 (21738) Mr.B
»

Kako je sedaj NLB vredna le še 436mio €? Aerodrom 26mio €?

Oddelek: Loža
193637 (2982) Zheegec

Več podobnih tem