» »

NLB odpisal 25 mio € Merkuruju...

NLB odpisal 25 mio € Merkuruju...

1
2
»

Gladi ::

In kaj je razlika med tujcem in domačinom? Po izkušnjah iz zadnjih letih tujcem ni cilj uničiti podjetja, ampak razvoj in s tem rast. Tujci imajo boljši odnos do "naših" podjetjih kakor slovenski lastniki z mačehovskim odnosom. Sicer nisem za to da se brezglavo prodajo državnih podjetji, ampak zgolj tistih, ki kljub "trudu", spremembi načina poslovanja in tonam državnega denarja niso na kokurenčna ter z precejšnim minusom.(NLB, AA, slovenske želetnice,...)

PaX_MaN ::

Gladi je izjavil:

Sicer nisem za to da se brezglavo prodajo državnih podjetji, ampak zgolj tistih, ki kljub "trudu", spremembi načina poslovanja in tonam državnega denarja niso na kokurenčna ter z precejšnim minusom.(NLB, AA, slovenske želetnice,...)

Jah ne vem, ko smo dobival monniez od dobička/dividend v proračun je blo pa vse v redu, ne. :P
Meni ni problem da je država lastnik podjetij, meni je problem da v njih kadruje/upravlja/nadzoruje politično/koruptivno/klientelistično/iz ozadja s strici.
Res je da imamo organe odkrivanja in pregona, ki takšno ravnanje, no, odkrivajo in preganjajo in imamo nadzorne inštitucije, ki, no, nadzorujejo (RS-RS, BSi, KPK, zunanji revizorji) a se mi zdi da je lažje (in manj potratno) da se tveganja teh dejanj _v pretežni meri_ izničijo tako, da se jih odstrani od neposrednega vpliva, to je, proda.

Mr.B ::

Verjetno bo pa dala 30 milj€ za Stozice :-). Zgleda preden prodaja ali naredijo Slabo banko še rabijo nekaj denarja, bomo dokapitalizirali pleh. No nič strahu...
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Neprodaja banke NLB (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Problemi človeštva
13326740 (22322) jernejl
»

Probanka in Factor banka v likvidacijo (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Loža
20251588 (35923) ZaphodBB
»

NLB in nacionalizacija podjetij (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Problemi človeštva
27338132 (32275) Mr.B
»

Kako je sedaj NLB vredna le še 436mio €? Aerodrom 26mio €?

Oddelek: Loža
194381 (3726) Zheegec

Več podobnih tem