» »

Govorice, kaj namerava SIOL v prihodnosti (ADSL) - OMEJITVE

Govorice, kaj namerava SIOL v prihodnosti (ADSL) - OMEJITVE

1
2
3

Narcos Satanicos ::

nespsobna konkurenca my ass, če je ko nesposoben je to telekom in njegovi služabniki.

wishmaster ::

to je res.
Muc si misli da se lahk zanese na tellekom ali siol.To kar so izjavili danes,bodo jutri izjavili že drugače.
MUC,ti lahk maš sto pogodb,pa se bo lahk vse spremenil-Bi te rad videl kako bi jih ti tožil? :D :D.

MUC ::

Narcos Satanicos: Nesposobni so, ker ... ? Povej zakaj misliš, da je SiOL nesposoben? Je edini, ki zagotavlja za najnižjo ceno v Evropi konstantne hitrosti do 4mbps. Torej, kje se skriva nesposobnost?

cradle: Enostavno ne plačaš računa, SiOL vloži izterjavo, ti jo izpodbijaš z dokazom kršitve pogodbe. Tako bi naredil jaz, firme imajo svoje odvetnike, ki bi to maleknost uredili v kratkem času.

BTW, prej kot bo SiOL začel omejevat promet, ga bodo bogi kabelski operaterji. Ne vem, zakaj se pri njih ne bojite, da bodo kr spreminjal pogodbe pa nekej... čudna miselnost?

Če se karkoli lahko zgodi je to, da bo SiOL zmanjšal hitrost ADSLa, ker je v pogodbi napisano DO 1024kbps, ter bodo an ta način zmanjšali prenose in obremenjenost omrežja.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: MUC ()

shock ::

Kregate se brezveze. Vsi tolk črno gledate na SiOL namest da bi uživali v tem kar nam ponujajo za tolk malo denarja. Če sem iskren zadovoljen bi bil tud z 1 Mbitno linijo (za ceno 2 megabitne linije) in oni ponujajo vse do 4 za fizične in 8 Mbitov za pravne osebe. Kaj res je tolko težko verjet, da tehnologija gre naprej in da se stvari morajo enostavno povišati (mislim na hitrost in ne na ceno). Pomislite malo če bi kdo vam ponujal pred 5-6 leti prenos do 512kbit za 12 kSIT, sprejeli bi takoj in se bi čudli zakaj ni nobene download omejitve. Zdaj je isto. Me zanima kaj bo šele čez 5-6 let ko boste imeli 10mbitne linije (optika pa to) in se boste spominjali za nazaj kolk ste morali drago plačat za 1,2,4 in 8Mbitno linjo.:D

Ziga Dolhar ::

Tema je ostala pri svojem bistvu: razpravljanje o možnosti uvedbe omejitve prenosa.

Blatenja SiOLa ali česarkoli/kogarkoli ni bilo, da gre za govorice, pa je večidel jasno izraženo.

Izjeme morda so, tema gre imho lahko dalje.
https://dolhar.si/

Tiger ::

Veste zakaj je tako težko verjeti o dobronamernih dejanjih SiOL-a?
Zato ker je SiOL edini ponudnik za ADSL. In sedaj se prodaja pod pol cene, da bi ja čimveč uporabnikov priklenil nase, ker bodo potem morali ostati pri njem kar nekaj let. Da bi pa še Telekom imel kaj od tega, pa so uvedli pravilo obvezen ISDN. In poleg vsega tega je SiOL seveda zanemaril svoje dolgoletne krave molznice - kabelske operaterje.

To kar sem zgoraj napisal so dejstva, ki jih menda poznate vsi. No sedaj pa lahko ugibamo. Namreč menda vsi poznate kratico RIAA in BSA. No, ti dve organizaciji sta zadnje čase precej aktivni, tudi na področju postavljanja zakonov. Zdaj pa si predstavljajte, da imamo v Sloveniji celo zakon, ki začasno prepoveduje shranjevanje materiala z interneta na računalnik (torej v bistvu prepoveduje že navadno brskanje po internetu). Če tega zakona ne spremenijo, kaj pa je potem problem RIAA in BSA tožiti vse internet ponudnike, ki imajo največ prometa, predvsem SiOL, ki ima seveda največ uporabnikov široko-dostopnega interneta. Seveda bi se SiOL poskušal dogovoriti za poravnavo in to tako, da bi pač omejil pretok vsebin.

Da ne boste rekli, da glede zakona blefiram, si preberite članek:
http://www.finance-on.net/show.php?id=3...

MUC ::

Desjtva:

1.) Siol NI edini ponudnik ADSLa v Sloveniji!
2.) SiOL ni najcenejši v Sloveniji, je pa res, da ponuja najboljše razmerje cena/hitrost
3.) SiOL je edini oz. eden redkih, ki ponuja popust za dijake/študente
4.) Zakaj Telekom ponuja ADSL+ISDN je deloma tudi zato, ker je treba pred priklopom dobro premeriti parico, če je OK, kar pa je že standardni postopek pri priklopu ISDNa. Če ISDN ne bi bil obvezen. bi to meritev morali plačati posebej. Poleg tega je DSLAM za ISDN in analogno linijo drugačen, kar še podraži montažo in posredno širjenje ADSL central po Sloveniji.

Poleg tega ne vem, kaj se tako "bunite" nad ISDNom, če bosta do poletja naročnini za ISDN in navadni standardni priključek praktično enaki.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: MUC ()

perci ::

MUC: ni tak problem v naročnini kot pa v dejstvu, da imajo nekateri operativnih še veliko analgonih naprav za katere so dali malo, analogne centrale - zdaj pa še enkrat vse dat skozi zarad adslja?

MUC ::

To malenkost se da poceni in enostavno rešiti z nekimi pretvorniki, tako da ostane vsa napeljava, telefoni, centrale iste.

perci ::

Poceni je zelo relativen pojem :\ .

MUC ::

Tako bom rekel .. če si laho privoščiš najcenejši ISDN paket, si boš to še lažje, sicer ne vem, od kje denar za centralo pa malo morje analognih telefonov, da ta pretvornik sploh rabiš :)

perci ::

No, poglej, jst nimam centrale, vem pa da nekateri imajo in jim to predstavlja določen problem. Najcenejši isdn paket res ni zelo drag - je pa stvar v tem, da dobiš notri en bedn telefon na žici, medtem ko brezžična varianta ža ni tako poceni. Če bi pa rad enega na žico in enega brez žice pa zadeva pride že relativno draga, don't you think?

MUC ::

Sej pravim, na konec ISDNa daš ta pretvornik in naprej imaš analogno linijo. Uporabljaš navadne telefone, stare brezžične ... itd

perci ::

Ja, sam ta pretvornik stane od us roboticsa 44 jurjev, kar pomeni, da raj kupim pravi isdn telefon.

MUC ::

Sej ni treba kupit us roboticsa, ki je eden najdražjih. Verjetno tudi ne kupuješ 3COMovih mrežnih ane :)

Je pa res, da če rabiš 1-2 telefona se to ne izplača, se pa tistim, ki imajo že sedaj razvejano telefonsko mrežo s centralami ipd.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: MUC ()

perci ::

MUC: Kateri pretvornik bi pa ti predlagal? Hočem ceno in link v sloveniji. Do takrat pa je relevanten tale us roboticsov pretvornik.

MUC ::

O tem nimam toliko pojma, da bi tukej stresal ene pametne.

Najbolje, da pokličeš na telekom in ti bodo glede na tvojo situacijo predlagali najboljšo rešitev.

b ::

MUC: pa ti si en navaden troll.

A res mislis da je Siol izpostava samaritancev v Sloveniji? Ce bojo videli, da majo potrebo znizat hitrost prenosa/uvest omejitev kolicine prenesenih podatkov/karkoli tretjega, bojo to naredili in ne bojo nic tebe prosili. Ne boj se, tista pogodba je gotovo tako napisana, da to lahko naredijo. Pa ne glede na to kolk se bos ti bunil.

O tem zakaj Siolu ADSL kar dobro dela (razen kadar ne...) pa ne bi tukaj...mislim da sem se enkrat o tem ze razpisal, ce se pa nisem se pa zdaj ne nameravam.

Pa tisti "argument" da bosta narocnina za analogno linijo in ISDN prakticno enaki... pa kaj je s tabo? Telekom bo "uvedel" dva paketa (podobno kot so pred leti najprej ukinili, nato pa spet uvedli razlicne tarife ter tako podvojili cene) in ce bos hotel met analogno linijo, ki je uporabna, bos moral zanjo placat skoraj toliko kot za ISDN (definitivna podrazitev glede na sedanjo situacijo). In tebi se zdi to normalno. Ne vem ce si pri sebi. Ce si, potem je to, kar pocnes, tipicno zavajanje. "Siol ne bo nikoli zvisal cene, razen tako kot je to z analognimi linijami naredil Telekom." Ane?

No, pa bom se jaz malo trollal: MUC, ko pride cas, se bo Siol do tebe obnasal tako kot do ostalih uporabnikov. Ne misli da ti bo tale eskapada zagovarjanja Siola kaj pomagala. :-)

perci ::

MUC: na telekom sem že poklical in to je najcenejši pretvorniki, ki ga premorejo - pa še ta tega trenutno nimajo na zalogi - talk about cheap

MUC ::

Trol si ti, ker ne bereš, kar sem pisal.

1.) Siol BO znižal hitrosti, če bo to potrebno, ker plačujete hitrosti DO xxx mbps .. to sem že napisal in to je v skladu s pogodbo. Ne bo pa uvedel omejitev prometa.

2.) ADSL deluje SUPER .. bolje, da si tiho ja :)

3.) analogna naročnina bo poleti blizu 3K .. ne vem od kje tebi informacije, da ne bo, če je bilo to že po TV :)

MUC ::

Am, nobenega ne zagovarjam, le realno gledam na zadevo in gledam dejstva. To da ste vsi proti Telekomu in SiOLu mi ni jasno glede na to, da je dejstvo, da je SiOL najcenejši ponudnik interneta s takimi hitrostmi v Evropi

Dalje mi ni jasno, zakaj uporabljate ADSL, če po vaše "ni dober", zakaj imate navadne telefone, če so dragi... pejte na SImobil pa uzemte družinski paket, odjavte navadn telefon pa je. Zravn za 8K na mesec uzemte še GPRS pa surfejte na 64kbps. Ne zdej govort, da nimate izbire, pa ne spet zmerjat, da ne boste kupoval GSMa, da boste lahko surfal po GPFSu, ker kolikor sem jest slišal, se da surfat tudi po NMTju (s klasično modulacijo/demodulacijo) .. se komu zdi to znano debati "ISDN-analogna linija za ADSL"


Dalje mi JE jasno, da je za večino vas moderno biti uporen, zato vedno blatite čez nekaj, ker je bilo vidno že par postov zgoraj, ko nekdo reče samo da SiOL in TElekom sta nesposobna.. argumentov pa ni.... izraz nemoči?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: MUC ()

shock ::

Že lani decembra mso hotli zvišat na 3k. Je res da bi bila 2 paketa samo tisti paket z nižjo naročnino bi imel 43% dražje impulze. BTW Če imaš denar za ADSL valda pol imaš tud denar za še za ISDN spostavit. In vzdrževanje analogne, in digitalne linije je drago. Valda se hočejo skoncentrirat na eno samo in zarad tega niso hoteli delat neke dodatne stroške.

Fury ::

ZATO pa sovrazm telekom !)"#$/!"(#$/!("#$ in ti se podpiras podrazitev narocnine? to kar delajo je navadno izsiljevanje! pohlepnezi bedni. to je vse kar lahko recem...

ps: NI cenejs kot za 44k usaj jest nism najdu in JA rabim to ker mam dobr prenosn telefon in nocem unga cheap sranja k od siola dobis.. vem kaksn je.. sem vidu pr bratrancu.. da ne govorim o tem da te se za vsako ISDN fukncijo razn ene parih oskubjo se za extra dnar...

||_^_|| ::

Nekdo gor je hotu pretvornik, poceni in link v slo.
tuki je že eden pa še 3comov je

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: ||_^_|| ()

shock ::

Pol kako čem reč? Izberi kaj drugega če nočeš vzet ADSL.

Je res da telekom ima izgovor, da se hočemo približat evropskim standardom in vem da to ni fer. Tako pač je.

MUC ::

Jasno, da ne podpiram podražitve, je pa res, da je to realnost in da argument, da ne vzame nekdo ADSLa, ker bo dražje plačeval telefonsko naročnino za ISDN od sedanjega aanalognega priključka praktično odpade!

SasoS ::

Pomoje da se noben tuki ne buni zato k bi mu ADSL delal slabo. Predvsem problem, ki ga vidim sam (in očitno tudi še kdo) je v tem, da "bivši" monopolist ponuja praktično najcenejši dsl v Evropi. Enostavno ne vidim kako bodo iz zdajšnje ponudbe naredili dolgoročno donosen servis. Ok...nimam pogledov v Siolove finance, zato pač njihova odločitev bo (je) kakršna bo (je) in ja, zaenkrat dela kul. Kaj bo pa jutri pa noben ne ve...

MUC ::

Točno tako! :)

Soprano ::

Muc, a si si ti sploh prebral pogodbo? V katerem členu/odstavku Siol govori o neomejenem prometu?

Ali sem jaz slep, ali pa ti na pamet bluziš...

Soprano

MUC ::

Točno tako .. o tem ni v pogodbi nič, zato SiOL tega ne more uvesti!

Ko je Telemach imel te opcije, je bilo to zapisano že v pogodbi, kjer si bil seznanjen tudi s cenami prenesenih MB nad to omejitvijo.

Sem povedal, kako se elegantno zmanjša promet, brez možnosti tožb .. zmanjšanje hitrosti ADSLa, ker adsl deluje DO xxx mbps .. s tem se posledično zmanjša promet.

Če ti še kaj ne bo jasno, kar vprašaj! :)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: MUC ()

shock ::

Menda oni garantirajo toliko prenosa do centrale naperj pa je druga stvar če se ne motim.

Tr0n ::

"Točno tako .. o tem ni v pogodbi nič, zato SiOL tega ne more uvesti!"

Lol. Seveda lahko uvede. Marsikaj :).

wishmaster ::

POGODBA NE VELJA ČISTO NIČ.Pogodbe lahko razveljavijo.To se sliši butasto sam se lahko zgodi.>:D .Če bo omejil promet bodo počakali do konca dokler pogodba velja ali jo bodo razveljavili.

shock ::

Zakaj bi uvedli neko download omejitev, če lahko enostavno oni omejijo porte? Recimo kolk od vas snema prek emule, kaze, DC ... Enostavno omejijo te porte pol pa konc. Lažje kot tako.

Soprano ::

Muc, zdaj pa že oslarije kvasiš =)
Če v pogodbi ni definiran neomejen promet, ga zelo enostavno definirajo jutri v splošnih pogojih in je zadeva rešena (tako vsaj delajo ISPji v tujini).

Tvoja trditev bi držala samo v obratnem primeru, tj. da bi imel v pogodbi zapisano, da je promet neomejen. Takrat pa bi seveda lahko upravičeno koga pravno preganjal.

Soprano

MUC ::

Da predstavim problem na fakulteti FRI v Ljubljani:

Mreža več tisoč računlanikov, povezava mislim da 1Gbps do Metulja-Arnes. Link je bil zabasan zaradi emule, kaze.

Enostavno so namestili novejši router, ki ga ni možno zavesti z spreminjanjem portov mule in kazze, ampak te pakete prepozna po njihovih karakteristikah.

Ves ta promet so omejili na routerju na 128kbps :)) .. za celo mrežo, ostalo je ostalo neomejeno... linija do Metulja je spet pol prazna. Isto bo naredil SiOL, če bo to potrebno na linku v tujino. Po sloveniji ne bodo delal omejitev, ker jih ta linija ne stane nič, razen vzdrževanja in nekaj prispevka za SIX.


Poleg tega ne mislite, da boste vsa leta še naprej vlekli warez po netu, ker je vsake pravljice enkrat konec. Takrat bo tako konec skrbi SiOLa z zapolnjenimi povezavami, pa tudi vaših z omejitvami.

iration ::

Poleg tega ne mislite, da boste vsa leta še naprej vlekli warez po netu, ker je vsake pravljice enkrat konec.
BS. make me believe.
Tudi jaz bi imel kakšno pravico rad v življenju. Npr. pravico do tega, da delam
12 ur na dan in sem za to nagrajen s strani delujočega ekonomskega prostora, ne
pa kaznovan s strani Salmoneličevih gremlinov. - NavadniNimda

darh ::

MUC... pa kako lahko ti primerjaš FRI - izobraževalno ustanovo ki provida inet v njenih prostorih zastonj (afaik) in SiOL, ki to možnost ponuja proti plačilu?

Itak, ni v interesu SiOLa zapiranje portov, ker s tem izgubijo tudi userje... pa dejte mi povedat... kdo od vas ma ADSL zato, da "vsakih 5 minut klikne refresh na slo-techu"? VEČINA ma ADSL zarad WAREZa.... kakor bi SiOL zapru mulo pa kazo pa tko dalje bi zgubil vse te userje (oziroma take ki si lahko privoščijo menjavo)... In SiOLu je, vsaj mislim da, to jasno..
Excuses are useless! Results are priceless!

matter ::

Mene pa neki zanima.
Koliko imajo nemci pa italjani and so on, omejen promet na mesec ali dan.
Da vem kaj pričakovat, če slučajno do tega pride. Sicer pa je omejeno samo zarad p2p, ker folk pretirava. Dljaš to kar rabiš, ne pa delap zalogo za prah nabirat. Pa če bi se organiziral pa kake ftp je mel, bi blo tut mal drugač, ker tuji promet ne bi bil obremenjen.

wishmaster ::

iz wareza smo in bomo vlekli dokler bo obstajal internet.Tud e-mule,kaaza,dc++ je neke vrste warez.

MUC ::

xbite: Navajam možne rešitve SiOLa, če bo res taka sila, kot pravite. Verjamem v vse te varjante, samo v fixno omejevanje prometa ne.

Poleg tega to ni zapiranje portov, ker porti delajo, samo kaza dela počasi. Enako so naredili baje na KKS-Arnes ... le da so omejil naprej določene porte.

Glede na to, da je SiOL vodilni ponudnik interneta v Sloveniji, bi zmanjšanje prenosa Kazze, to takoj zapopadli tudi drugi ponudniki, tako da osipa uporabnikov ne bi bilo.

PS: Sam tudi skopiram kakšen film, porogram iz interneta, samo internet uporabljam povsem za druge stvari. Če ga uporabljaš SAMO za warez, pol je vseeno, če ga odjaviš in si sposojaš filme od desetine kolegov. Je ceneje in hitreje!

darh ::

itak... ftp://warez.slovenia.net zaprt na notr pa par sposobnih "adminov" da delajo ene 4x na dan update... par 100gb in gremo :)
Excuses are useless! Results are priceless!

wishmaster ::

xbite,a misliš da ni nobene take strani v sloveniji.Tega je v sloveniji je kar veliko.Sam uradno ni.Obstajajo slovenski strežniki ki majo gor po 200 Gb programov (iso datoteke).

Gandalfar ::

cradle: in potem se takoj drugi oglasijo in recejo _samo_ 200G ? :>

Kar sem hotel povedat, da je tukaj vprasanje omejevanje prometa in ne slovenski warez serverji.

wishmaster ::

xbitu sem napisal ,ker je možno da ne ve da obstajajo taki serverji pr nas.

Glede omejitve.Sam bi blokiral dostop do p2p programov.To bi bila edina najboljša rešitev Problem bi bil s tem rešen.Zaradi teh programov je internet tako obremenjen.Obstajajo dve vrsti omejitev (zunanji ali notranji promet).Večina ponudnikov omeji zunanji promet( iz drugih držav).Če tako naredijo bomo pač FTP strežnike postavljal.
Lahko uvedejo omejitev sam ne za vse pakete.Nekateri uporabljajo ADSL samo za surfanje.Takim bi jaz naročnino zmanjšal in omejil promet.Za študentske pakete ali standardne pakete :ti naj ostanejo takšni kot so zdaj (brez omejitev).

iration ::

Sam bi blokiral dostop do p2p programov
kaj če bi kar ukinil internet? bolj easy pa še bolj učinkovito. če bi hotel vse p2p ukinit, bi moral itak zapret čisto vse porte.
Tudi jaz bi imel kakšno pravico rad v življenju. Npr. pravico do tega, da delam
12 ur na dan in sem za to nagrajen s strani delujočega ekonomskega prostora, ne
pa kaznovan s strani Salmoneličevih gremlinov. - NavadniNimda

shock ::

Itak nikoli ne bi naredili to, samo pa bi lahko omejili na neko stopnjo. Tako bi jaz naredil če bi videl da je linija nabasana.

iration ::

jaz bi pa razširil linijo. zakaj bi mogla ravno stranka najebat???
Tudi jaz bi imel kakšno pravico rad v življenju. Npr. pravico do tega, da delam
12 ur na dan in sem za to nagrajen s strani delujočega ekonomskega prostora, ne
pa kaznovan s strani Salmoneličevih gremlinov. - NavadniNimda

shock ::

Nekateri pa se bi jezili ker npr. window service pack 1 bi jim vleklo z 5k/sek.

Jeebs ::

Cradle: Če bi blokiral dostop do P2P omrežji, mislim, da se ti potem sploh ne bi bilo več treba sekirat za zasedenost interneta. Malo je namreč budal, k dajo denar za licenčno programsko opremo pri takih cenah kot so danes. Naj se vsak, ki to bere zamisli, koliko ima dejansko legalne pa ilegalne programske opreme na računalniku. Potem pa si še zapišite nelegalen software, poglejte cenike, seštejte... Mislim, da bo vsakomur hitro jasno, da bi dal danes več za software kot za celoten res pošten računalnik.
Press any key to continue... RESET. Didn't you say ANY key?!?!?!
1
2
3


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

ADSL brez ISDN - končno (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
11216694 (11321) Tr0n
»

Siol bo spremenil ADSL pakete (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Omrežja in internet
27922307 (14139) MEDENA
»

Osebno zadovoljstvo: ADSL ali KABL ? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Omrežja in internet
1017513 (5714) Narcos Satanicos
»

Kaj pa mi na Telemachu? (strani: 1 2 )

Oddelek: Omrežja in internet
707846 (6152) DeLonghi
»

Volja nic vec zastonj, adsl placati bo treba tudi prenesene podatke

Oddelek: Omrežja in internet
331740 (927) Hux

Več podobnih tem