» »

Samodejna vzpostavitev povezave

Samodejna vzpostavitev povezave

tonccy ::

Živjo!

Preselil sem se in sedaj imam težave s samodejno vzpostavitvijo internetne povezave.
Uspe mi le takole:

control panel - network and internet - network and sharing center - manage network connections - local area connection 3

Kje nastavim, da se mi bo povezava vzpostavila samodejno ob vklopu računalnika. Aja, gre za žično povezavo.

Hvala in LP.

NeMeTko ::

Samo s tem, da si se preselil, nam nisi kaj dosti povedal (kristalno kuglo pa še čakamo, da jo bo božiček prinesel).

Pojasni, kakšno 'žično' povezavo imaš. Si zamenjal ponudnika? Kerega? Imaš router? Samo modem? Switch?
Navedi čim več podrobnosti, prilepi kakšen ipconfig/all izpis, pa bomo mogoče vedeli kaj več svetovati.

tonccy ::

Ups, imam router Lynksys in T2 ponudnika (kot prej).

To s kuglo - odlična:)

LP

amigo_no1 ::

Nastaviš na routerju dhcp pod "WAN / Internet -> Type" in to je to.

NeMeTko ::

Tako, kot je Amigo rekel - če si imel prej SIOL, potem si imel router na WAN strani nastavljen na PPPoE in moraš to prestaviti na DHCP. Eventuelno še preveri, če si kje ročno konfiguriral DNS strežnike in to popravi na T-2 dns strežnike, tako kot imaš navedeno na t-2 straneh za podporo.

Če vse ostalo pustiš, kot si imel prej, bi ti moral internet delovati.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

Postavitev domacega omrezja in deljenje internet povezave (strani: 1 2 3 433 34 35 36 )

Oddelek: Omrežja in internet
1793569898 (6727) c23po
»

Postavitev mreže z dvema routerjema

313890 (3364) NeMeTko
»

Router in Wireless system?

253704 (3464) ToJo
»

T-2 težava s povezavami