» »

T-2 težava s povezavami

T-2 težava s povezavami

RudeBw ::

Imam na novo priklopljen T-2 (telefon+1xTV+internet). Oprema, ki mi jo je prinesel monter je Smartcom SVM 104 modem in Tilgin VOOD 322 za en TV ter 1xSTB za 1TV. Sedaj pa ne vem kako stvari povezati. Monter mi je vse razložil v eni minuti (ker se mu je blazno mudilo), prinesel napačni telefon in še kaj. sedaj sem povezal modem in VOOD tako, da signal iz telefonske vtičnice pride v modem, potem pa direktno povezal modem na TV in na Računalnik (modem in VOOD sem povezal z UTP kablom, vse ostalo je na VOOD-u prosto). Ne vem kako naj sedaj povežem vse skupaj s telefonom (ki ga še nimam), saj nimam več prostih stikal za telefon (v steni). Ali je kje na tem forumu kakšna skica, ki bi v celoti rešila moj problem. Povsod sem namreč našel le povezave iz VOOD-a na vso ostalo periferijo. Kaj pa potem modem? Pri meni je vse vezano na modem. Pa še brezžični ruter bi rad izkoristil in se mi niti ne sanja kako ga povezat, da bo internet ali morda IPTV možno sprejemat še kje drugje v hiši.
Sem klical tudi tehnično pomoč na T-2 pa so mi rekli da ne vedo točno kaj hočem. To je pomoč!!!

OldSkul ::

Na helpdesku so študentje, kaj misliš da poznajo vse variacije povezav vooda, modema, eni majo še router itd? Najbrž ne ane.

Pojdi na t-2.stamcar.com, tam ti bodo takoj pomagali.

OmegaBlue ::

Lepo bi bilo če bi povedal kaj vse si naročil. Načeloma gre tako, Na srebrnem "modemu" so prvi trije porti za internet/IP telefon zadnji 4 pa za TV. STB tisto malo srebrono amino škatlico priklopi direktno v port 4.. to je glede tega vse. Glede na to da so ti dali vood predvidevam, da imaš naročen analogni telefonski vmesnik? Vood vštekaj v porte od 1 do 3 na modemu in v wan port na vood (se mi zdi da ga ima ;) ) in potem normalno telefon (analogni!) v vtičnice A ali B na voodu.

DA bi imel televizijo še drugje.. haj to bo malo težje najprej uredi osnovo da ti dela.
Never attribute to malice that which can be adequately explained by stupidity.

NavadniNimda ::

RudeBwai - monter bi ti moral zapustiti delujočo inštalacijo. Če želiš, mi lahko napišeš svojo "številko priključka" na Zasebna sporočila in se bo poskrbelo, da se ti takoj poštima (te bo en poklical in bosta po telefonu poštimala). Un monter bo pa poučen, da ne sme oditi od stranke, dokler vse ne dela.

RudeBw ::

Hvala za pomoč, bom poskusil ko pridem domov, sem pa skozi vaše pisanje ugotovil, da sem, ne vem kako, naročil analogno telefonijo - PSTN, hotel pa IP. Kaj to pomeni, sem kaj izgubil v primerjavi z IP telefonijo ali razen različnih tehnologij ni velike razlike (prednosti, pomanjkljivosti).
Kar pa se mojega naročila tiče:
1xIPTV+1XPSTN+internet preko VDSL povezave.
zmeda pa je še večja, ker če dobro razumem navodila na strani : http://www.t-2.net/?AUID=1A166601033271...
moraš vse priklope narediti na omrežnem stikalu (in ne na modemu), kar pa je drugače, kot piše OmegaBlue. Kako je torej prav?

OmegaBlue ::

Pusti tiste sheme na strani, so rahlo zastarele.

Če si dobil Vood imaš tudi IP telefonijo, Vood je vmesnik med analognim telefonskim aparatom in IP telefonijo - samo omogoča ti priklop.

Vood ima zadaj tudi switch ja, ki bi ga lahko uporabil za priklop a raje najprej priklopi računalnik kar lepo v modem in nastavi tako kot imaš na listku napisano (če imaš dinamični ip samo daj na samodejno pridobivanje nastavitev). Zraven v drug port lahko priklopiš kar Vood in šriklopiš na WAN in TV v port 4 na modemu. Telefonski kabel iz stene gre v modem, na vood pa potem priklapljaš klasične telefone na A in B vtičnici. Če ti je prinesel IP telefon ga lahko vštekaš kar v modem.

Probaj in poročaj
Never attribute to malice that which can be adequately explained by stupidity.

RudeBw ::

OmegaBlue, najprej hvala za pomoč. Tvoj opis postopka v celoti deluje. Na VOOD sem priklopil še brežični router Netgear WGR612 (54Mbps, 802.11g) in skupaj z USB adapterjem je takoj vzpostavil povezavo. Zatakne pa se pri žični povezavi Router - druga mrežna kartica v računalniku LevelOne 10/100. Po približno minuti povezovanja javi sporočilo: limited or no connectivity. IP naslov, ki si ga je mrežna kartica priborila je 169.254.253.128. Kje sem ga pobiksal, da preko žice iz routerja ne morem vzpostaviti povezave? Oziroma bolj konkretno; ali bi lahko dostopal preko routerja in druge mrežne do televizije na računalniku?

OmegaBlue ::

Hm limited ti ven rukne ko kartica ne dobi odgovora od DHCP strežnika v routerju, zdaj nevem zakaj si router vštekal v vood bolj priporočljivo bi bilo v modem, nevem kako je vood konfiguriran - ponavadi je bil razdeljen v VLANe. Televizijo boš preko routerja težko dobil, redki routerji spuščajo skozi multicast promet in na VDSL je TV dostopen samo na portu 4 (TV ti preko wifi ne bo delal če si imel to v planu). Najlažje bi bilo če port 4 "razdeliš" z dodatnim switchem in računalnik vštekaš tja, kar ponavadi pomeni dodatno mrežno kartico za TV (da bi priklapljal TV omrežje skupaj z internetom ni ravno priporočljivo).
Never attribute to malice that which can be adequately explained by stupidity.

RudeBw ::

Sedaj sm uspel povezati (preko žice ine ne WiFi) tudi router in drugo mrežno v računalniku. in sicer tako, da sem na routerju izklopil DHCP (DHCP off) in manualno dodelil IP-je WiFi adapterju in drugi mrežni kartici v računalniku. Sedaj ne vem ali je možno poslati sliko in zvok na drugo mrežno v računalniku. Nekje sem prebral, da se to da, samo VLC player je potrebno pravilno skonfigurirat. Tako bi internet prihajal iz modema, IPTV signal pa iz VOOD-a preko routerja (žično povezanega z računalnikom).

Bom probal še router povezat direktno preko modema in sporočim. Skoraj prepričan pa sem, da moj rahlo zastareli router ne podpira multicast prenosa.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

t-2 televizija na računalniku (strani: 1 2 )

Oddelek: Omrežja in internet
5918503 (14909) TRIROG
»

IPTV na PC: STB vs. VLC (strani: 1 2 3 47 8 9 10 )

Oddelek: Omrežja in internet
483122392 (46592) Looooooka
»

T-2 iptv in wlan router

Oddelek: Omrežja in internet
84934 (4076) markobuzin
»

T-2 nastavitev mreže

Oddelek: Omrežja in internet
53064 (2763) mitja01
»

T-2 : Nekdo mi vdira v mrežo

Oddelek: Omrežja in internet
216233 (2900) AtaStrudl

Več podobnih tem