» »

Serviser rač. opreme

Serviser rač. opreme

1
2
»

Maxtor ::

Da še jaz pristavim svoj lonček.

Sestavljanje računalnika ni noben problem. Kot je že nekdo napisal, če si kot otrok sestavljal lego kocke, potem bo šlo. Nimaš kaj zgrešit. Vsaka stvar paše samo v določeni prostor.

Najbolj mi gredo na jetra serviserji, ki se delajo pametni. Sem enkrat nesel novi CD-ROM Mitsumi nazaj v štacuno, ker levi kanal ni igral. Najprej mi je hotel dopovedat, da nisem pravilno priklopil CD-ROMA (tri kable (IDE, napajanje in audio) pa menda znam priklopiti). Nato pa odnese oni tip kišto dol in pride čez 5 minut nazaj in reče, da imam zanič grafično. Halo???? Pa sem šel dol zraven njega in sem sam popravljal kišto. Menjam CD-ROM, zadeva ista. Menjam še audio kabel in zadeva dela. Sem rekel, toliko o grafični in nasvidenje.:D

Prednost v računalniškem servisu je to, da imaš komponente na razpolago, zato je težavo 100 krat lažje odkriti kot doma. Vzameš drugo komponento in probaš. Če dela, si našel vzrok, če ne dela, probaš menjat kaj drugega. Seveda ne menjuješ grafične, če CD-ROM ne špila na en kanal.:D :D

Najtrši oreh, ki sem ga do sedaj videl je pri kolegu. Mašina naključno zmrzuje. Temperature so normalne, ram je ok, tudi vse ostalo kar je preizkusil je OK. Skratka zmrzovanje (če ni očiten hardwerski vzrok (napajalnik, procesor - temperatura, defekten RAM,...) je težko odkriti. Še posebej je težko, če je kriv kateri program. Meni je w98se zmrzoval naključno zaradi tega ker sem namestil Hotbar. Ko sem to odstranil, je delalo vredu. Rabil sem dober mesec preden sem odkril.:))

Težko je odkriti tudi naključne napake, ki se pojavijo na vsake toliko časa. Pri meni se disk Maxtor 20GB ni vklopil vedno, ko sem vklopil računalnik. To se je zgodilo ponavadi 1x na 10 dni. Ker sem vedel, da na servisu ne bi nič rešili, sem ga raje prodal, preden bi čakal na izgubo podatkov.

Toni20 ::

Ja, saj kar s etiče diod res piše v priročniku o plati. Pa tud na kablih in plati piše, sam niso povsod iste oznake. Tukaj mi včasih dela problem predvsem to, da ima npr označeno od te do te nožice je za speaker, kabelčka imam pa samo dva. pol je pa res treba kombinirat.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Za zmrzovanje pa vem iz osebnih izkušenj da je lahko kriva malenkost. Men je probleme delou tist opičjak, mislm da se mu reče Bonzi. S Hotbarom pa nism meu problemou, sam se mi je zdelo nadležno in sm vrgu dol.
Kolega pa naj spremlja kdaj mu computer zmrzuje, k včasih so tud driverji krivi. Al pa da se plata in kakšna kartica ne razumeta. sam to je res problem k doma ne morš probat če maš na razpolago sam eno stvar.
Moj kolega ma probleme kadar je meu kak program odprt, zravn je pa mp3je poslušou. Zvočno ma SB live5.1 pa sm probou nove driverje(čist isto verzijo k jih mam jst pr seb) pa mu je še zmer nagajal. pol je pa na servis pelou, in so mu brihtiči rekli, da je z njegovo grafično karto nekaj narobe. In po enem tednu servisiranja je dobil računalnik nazaj z novo grafično. Problem pa je ostal.
---------------------------------------------
Hvala vsem za dosedanjo pomoč.
Priporočam pa se tudi za nadaljne nasvete!

Hvala in lep pozdrav.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Prigode računalniških serviserjev/administratorjev (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

Oddelek: Loža
37445305 (10989) cortez
»

A si je že kdo sam sestavil (zmontiral) računalnik?

Oddelek: Pomoč in nasveti
241790 (1164) opeter
»

Računalnik v garanciji, vendar ga ne popravijo (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
595628 (3658) wechta
»

Procesorski hladilnik malo drugače. :-D (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
717316 (4055) Dr_M
»

Kako pripravit plato k delovanju?

Oddelek: Pomoč in nasveti
381238 (943) zile

Več podobnih tem