» »

Kdo mi zna povedat kako je pri tem?

Kdo mi zna povedat kako je pri tem?

shock ::

internet------|ADSL modem|-----|router|------drugi računalniki|

Zdaj me zanima samo ena stvar. A je med internetom in ADSL modemom večji pretok kot med ADSL modemom in routerjem ali je pretok podatkov isti?

mirage ::

Mislim, de je enak. Edino med routerjem in pcjem je 100mbit.

Mene bolj zanima količina podatkov če je ista. Ali ima ADSL modem med internetom še kakšni dodatni pritok zradavi nevemčesa ..., kjer pri ADSL-modem router ni tega pretoka?

No? A noben ne ve? Nevem že kje na eni temi pa ste se tolk o tem razgovorili kar se tiče teh ADSL-jev ;).

Gandalfar ::

ni tko

internet -> ATM -> DSLAM -> ADSL -> router

(govorim napamet oz. sklepam)

torej internet gre pac po routerckih kakor pac gre. Nakar pride do siola, ki to zadevo pretvori v tip podatkov, ki se prenasajo po ATM vodu .. ti podatki gredo do tvojega DSLAMA tam ti dslam pretvori to v tako obliko, da ti lahko po bakreni parici poslje do ADSL modema. Adsl modem to potem spremeni v neko tako obliko, da se lahko ti potem preko pppoe protokola povezes na net.

Ce je podatkov kaj vec. Verjetno je malo vec, ker se morajo stvari pretvarjat pa tudi treba je vedet naslovnika in vse. Ampak kolicina je minimalna in vkljucena v tvojih 2Mbit.

Ne vem tocno zakaj rabis. Bi me pa zanimalo zakaj je ta podatek koristen? :)

Gandalfar: podatek rabim za to da vidim kaj je prav. Če se spominjaš, so se kregali, da tistih 2 Mbit je v bistvu 2,35Mbit-a. Nevem zakaj ampak so se kregali zarad tega. Zdaj sem jaz obremenil max linijo kolikor se je dalo in prenos mi ni šel čez 239-240kB/sec in sem imel nek monitoring na linux routerju kjer spiše hitrost prometa na 5 min. Samo tukaj ta hitrost šteje celotni promet (podatki+glava+...). Spraševal sem zarad tega ker ta monitoring gleda samo na izhod te povezave, skratka tisto omrežno kartico kjer router povezan na ADSL modem. In kaj sem/smo ugotovil/i? Da tisti ki je rekel, da SiOL nam da kao malo večji promet 2,35Mbit se je motil ampak da samo 2Mbita. Dokaz na spodnji sliki, kjer kaže promet kjer je tisti naš bruto promet, kjer med podatki se šteje še glava in nevem še kaj.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: shock ()

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Telekom brezplačno povečuje hitrost DSL dostopa do interneta (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
22256710 (45269) Senitel
»

Kdaj pride vdsl? (strani: 1 2 )

Oddelek: Omrežja in internet
816333 (4679) Hux
»

ADSL UPload / Download TEžave !

261974 (1614) EjTi
»

ADSL iz 512/128 na 1024/128 (strani: 1 2 3 410 11 12 13 )

60735825 (18907) RedOS
»

ADSL tezave

331764 (1061) Hux

Več podobnih tem