» »

Pomoč: Playstation 3 in internet

Pomoč: Playstation 3 in internet

invisible84 ::

Po mescu uporabe je nastal problem. Še par ur nazaj je vse delovalo normalno, sedaj pa se z PS3 ne morem več povezat na internet (javi mi da ne more pridobit IPja).

Kaj sem počel, kaj je lahko narobe, kaj lahko koristnega povem?
Do zdaj sem se povezal čez brezžično povezavo (Lynksys) a sem sklepal da lahko to povzroči nekaj težav. Občasno ni delovala in večkrat sem mogel spremenit nastavitve zato sem se odločil da bom PS povezal direktno z kablom na modem. Na začetku je delalo, sedaj pa naenkrat več ne...
Kaj je sumljivo - na internet se lahko priklopim samo z računalnikom in direktnim kablom do modema. PS na isti način ne gre (tudi ob resetiranju modema, PS-a, celo vseh nastavitev na PSju), nad brezžičnim omrežjem pa sem itak že obupal. Če hočem računalnik povezat na brezžično omrežje mi isto javi da ne more pridobit IPja.
Internet imam pri Amisu.

Kak nasvet?

sceh ::

Pri meni je blo podobno... Računalniki so se z internetom (kablo) lahko povezali, ps3 pa se ni mogo brezžično. Drugi računalniki so tudi meli težave, tako žično kot brezžično. Edina rešitev je bila nakup novega wifija oz modema. Potem je vse delovalo. Mogoče je modem prestar al pa kaj podobnege, takšen je bil pri nas vzrok?

puginho ::

Probaj prvo resetirat modem.

matonson ::

Če ti ne pridobi IPja, ga pa sam vpiši.

Prvo hvala za odgovore, pa gremo po vrsti :)

matonson: Amis ima nastavitve samostojnega pridobivanja IPja, sem pa tudi probal ročno in ni delovalo.
puginjo: sem že neštetokrat, a ne pomaga
sceh: sem probal dopovedat na amisu da sumim modem in se nič ne zmigajo, lahko jih jutri spet pokličem, baje da delajo "višji" tehniki (kaj konkretnega pa itak ne znajo povedat)...

Res ne vem kje je logika ko na fizično isti kabl ena stvar deluje (torej izključno laptop), druga pa ne... In to kar naenkrat, po normalnem in preizkušenem delovanju.
(Sem probaval še dalje... Nesel na servis in testiral LAN port na PSju - dela normalno; če na telefonu naredim wi-fi hot-spot se poveže in dela.) Po moje so mogli ali spremenit kake nastavitve na kabelskem omrežju ali pa da nekaj ne deluje na modemu - ne vem kaj pa more bit preden pošljejo tehnika in menjajo modem...

Še kak predlog?

puginho ::

Lahko je težava na modemu, lahko pa je tudi težava v sami centrali. Druge rešitve ko da probaš z drugim modemom ne vidim.

kriko07 ::

Lahko priložiš sliko?

St235 ::

Če uporabljaš modem od punudnika storitev (torej nimaš sovjega routerja) je lahko problem v številu naprav, ki so naenkrat priklopljene na internet. Če imaš svoj router potem pa zagotovo lahko sam nastalvjaš ip naslove znotraj lastnega omrežja.

Kakšno sliko pa pri tem potrebuješ? :)

Modem (standardni Thomson) je od ponudnika in naenkrat je lahko priklopljena samo ena naprava (razen če priklopim router - standardni Lynksys). Če priklopim laptop, le-ta dobi IP in dela; če priklopim PS3 ne dobi IPja, prav-tako router ne dobi IPja kar pomeni da sicer ustvari omrežje a to nima dostopa do interneta.

Ko sem preizkušal router sem tudi ročno nastavljal IPje in ni delalo, preveril sem router in tudi LAN port na PS3 - vse dela brezhibno. Ker vem da največ težav lahko povzroča router in je ogromno nastavitev (čeprav sem jih preizkusil) - sem rekel da bom probal tudi brez router-ja, torej povezava z kablom dierktno na modem. Kot rečeno še 2 dni nazaj je delalo normalno, sedaj pa dela samo na laptopu... :/

kriko07 ::

Kaj pa kej posodobitve?
System Update si dal?

Ne morem verjet ampak zgleda da je pomagalo formatiranje PS3ja...

Seveda sem tudi že prej restoral backup in nastavil default settings na PS3 in ni delalo, sedaj sem še 1x naredil isto, le da sem tudi hitro sformatiral. (je pa tudi res da so tehniki nekaj probavali in klicali, tak da bog ve kaj je blo resnično)

Upam samo da bo nekaj časa delovalo in ni samo kak preblisk ;)

amigo_no1 ::

OP
Ti veš da je privzeto Amisov Thomson modem+router (razen če pokličeš na support in ga dajo v bridge mode) ?

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

Postavitev domacega omrezja in deljenje internet povezave (strani: 1 2 3 433 34 35 36 )

Oddelek: Omrežja in internet
1793568871 (5700) c23po
»

Težave z Amisovim modemom

Oddelek: Pomoč in nasveti
245349 (4931) 111111111111
»

Sinope 568+ kot router (strani: 1 2 3 )

11952149 (23899) simone
»

Po zamenjavi modema internet preko wirelesa ne dela (zelo zanimiv problem) (strani: 1 2 )

5623296 (22212) MTB
»

Internet dostop samo s fiksnim IP-jem

91028 (844) pirx

Več podobnih tem