» »

Star Citizen - Squadron 42

Star Citizen - Squadron 42

««
14 / 37
»»

Netrunner ::

Eni znajo samo kritizirat in analizirat vsako malenkost.

Berserker ::

Truga je izjavil:

Pa sej nisi resen no. SC se prodaja kot space sim, tvoj argument je pa da ce bi pobral ven tisti del ki se igra kot en slab call of duty, bi bil spil call of duty?

Daj nam že enkrat vire tistih citatov v ležečem slogu.

BigWhale ::

Dami je izjavil:

BigWhale je izjavil:

Celotna izkusnja je pa zlo sub-par. Sprehod do ladje, zehanje med cakanjem, da se airlock cycla (kar se zgodi precej prehitro, ce se ze gredo realizem). Tedious plezanje v ladjo in 'iskanje' sedeza.... Karakter se premika okrog tako okorno, da groza, skoki so hecni, nevem. Jaz bi to vse ven zmetal. :)

Če zmečeš to ven, dobiš Call of duty. Zgleda si napačn špil kupil.

Errr... Ce iz SpaceSim-a vrzes ven zanic FPS, dobis FPS kjer se vsaj lik premika tekoce in ok?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: BigWhale ()

Truga ::

Novicke:
- new mocap shoot coming up right before halloween, will continue for several weeks (hearing for prelude, can't be right)
- in june 2016 hamil did most of what we'll see in the sq42 prelude
- problems with old animation vs new engine upgrade is causing a lot of problems
- more specifically: old shoots done with different tech, new captures much easier to get in and working
- tech was upgraded without realizing how it affected current animation capture and tools
- every NPC interaction in the prelude is entirely hand scripted at this point, no subsumption or "true" AI
- almost all scenes will have to be reshot with stand ins for the A list cast animations (already happening since early this year)
- internally sq42 prelude is still on for march 2017, many fights about deadline releasing with roberts and sandi (for some reason)
- "huge" scenes with dozens of characters paired down due to problems getting them to run, talked about hiring outside CGI animators for larger cutscenes
- mess hall scene now features less than five characters including PC, was over two dozen
- "[Roberts] wrote this like a 100 million dollar sci-fi epic without regard to seeing how it feasibly functions."
- sq42 prelude supposedly "in medias res"
- "The problem [with the Morrow tour] was that it didn't hook anyone. We needed a hook; a punch, an explosion right off the bat."

Berserker: viri so zaposleni pri CIG (vec njih, ni samo en)

Hmm...
hello employees
we'd like to refactor you
don't be alarmed
don't start blabbing all over social media
your jobs are fine! really
but we're going to have to ask you to move to brno
I know you have kids and a wife and asking you to move to a city that's obviously missing a vowel sounds really scary
but its not! remain calm
but if you can't move, well
you're done at this fucking company, you failed chris and shouldn't even be in the same fucking space as him you no balls fuck up
thanks for coming into my office
why didn't we do this before citcon?
no reason

btw, people are fucking livid

Tole je bilo napisano 31. julija 2016:
another round of leavers/layoffs inc btw starting q4 2016, right after citizencon
or should I say studio "migration" or "refactoring" or whatever
they are moving more and more positions to germany or outside the us/uk, especially artists
rumors of yet another studio opening (prague? brno?)
edit: maybe barcelona
supposedly they are having some problems with their GTR in the UK lol

Takrat ni se noben verjel da se to lahko zgodi. Danes? Samo se ena rec ki je ze prakticno potrjena.

kimikaze ::

Nekako se zdi, da se nekateri najbolj bojijo situacije, da bi igra uspela :)

Neekaterim je to hobi, da iščejo in zlagajo skupaj "novice" in "emaile" kako je vse slabo.

Jaz sem že zdavnaj obupal se prerekat o tem. Enostavno ignoriraš in zapravljaš čas s čim drugim dokler ne izide.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Netrunner ()

No, en drugi sicer pravi
I think its bullshit , I think they are engaging the services of some outsource firm and that the rumour has exploded into whole studio relocation. They would of course needs experienced boots on the ground to manage the asset workflow and the forbidden knowledge of Starengine so its quite possible that a couple of people have been offered 'exciting' new oppurtunities in the sunny Chezch republic to do just that.

Dont worry there are far bigger and much more entertaining things about to happen !

kimikaze je izjavil:

Nekako se zdi, da se nekateri najbolj bojijo situacije, da bi igra uspela :)

Noben se ne boji te situacije. Mislim da nihce noce, da igra ne uspe. Jaz jo kupim takoj, ko izide, ker mi je zelo vsec to kar obljubljajo.

@Tribal => omenjal si dual joystick setup in da eden ni dovolj. Sam se že nekaj časa odločam za nakup in kakšna opcija z "joystickom" in "throtlom". Ne vidim nekakše extra prednosti imet dva.

Npr. klasična "glavna" palica ima premike:

- naprej nazaj = usmerjaš nos gor pa dol (Pitch)
- levo desno = "rotiranje" levo / desno (roll)
- rotacija palice levo / desno: usmerjaš nos levo / desno (Yaw)

Potem ostane še:
- Premik levo / desno (strafe)
- premik gor / dol (Altitude)
- moč motorja

Sem še kaj pozabil? .. te opcije načeloma lahko imaš na enem joysticku, saj ima skoraj vsak ročico za moč motorja, in za premike gor dol in levo desno pa ima marsikateri en mini stick katerega lahko upravljaš z palcem. Tako da vse opcije za usmerjanje imaš na eni roki in druga roka lahko krbi za vse druge zadeve.

Kakorkoli, nevem kako bi pametno pokoristil drugi joystick .. res pa je, da kaj kdo uporablja je stvar posameznika in njihvega načina letenja. Trenuto se letenje primerja z letali, kar pa dvomim da bo isto ko bo enkrat to realnost.

Joystick se dobro obnese pri fixnih orožjih, pri onih premičnih pa miš zmaga.

Težko rečem kaj bi mi bolj ustrezalo in bi bilo fajn če bi lahko sprobal vse opcije preden karkoli kupim, saj
trenutno mi miš ustreza, vendar za levo roko bi pa prišel prav kakšen mini joystick oz. kakšen bolj priročen igralni pripomoček. Uporabljam sicer xbox gamepad v levi roki, kjer imam na palcu en mini joystick, vendar ni to to.

:) pojma nimam kaj je najbolši opcija ... vsekakor je z joystickom tisti "feeling" vendar kako bo v praksi pa nevem.

Moram res malo naštudirat dual joystick setup, saj prideš ceneje kot da kupiš namenskega z dodano levo ročico.

Govori se tudi da bodo izdali igralni pripomoček za SC v sodelovanjem z Saitek - HOTAS. Mogoče je še za počakat z nakupom.

Zgodovina sprememb…

A zamujam kaj če igram na m&k?

Nic. Samo nastavi si tipke, defoltne so zanic. Hoces strafe v vse smeri (torej, gor dol levo desno naprej nazaj), throttle bos nucal bolj malo je lahko bolj vstran.

Zadeva se igra boljs kot descent (6dof fps), kot flight simulacija, tako da rabis hitr odzvi v vse mogoce smeri. Pa se lazje je cilat z misjo.

Miš je ok, vendar z joystickom imaš več kontrole v eni roki, pa občutek je boljši.

Tribal ::

Hitro si zrihti 2 joysticka, sej ni drago manj kot 100€ te prideta 2 T16000m. Razlika je ogromna, jaz z enim nisem sploh igral ker je blo bedno. 2 joysticka se ti priležeta v roko super. Navadiš se zelo hitro in ko se navadiš ne greš več na drugo. Zakaj dva joysticka? Zato ker se zelo hitro navadiš igranja in ker imaš popolno ANALOGNO kontrolo nad premiki ladje. Sam imam nastavljeno tako:
Desni joystick:
se pravi komande kot jih opravlja miš, obračanja ladje gor/dol, levo/desno + rotacija levo/desno
1 gumb primary fire. 2 gumb missiles, 3 gumb countermeasures 4 gumb izbira counter... un nipl na joysticu pa trenutno samo zoom in/out
Levi joystick:
naprej/nazaj strafe naprej/nazaj
levo/desno strafe levo/desno
strafegor/dol z obračanjem joysticka
gumbi pa izbira tarče, afterburner/thruster, back camera, izbira mode letenja cru/scm/pre

Drugače pa malo si poglej na youtube dual joystick starcitizen posnetke. Pa večina kateri snemajo niso neki specijalno dobri v letenju in boju ampak jim gre z dual joystickom zelo vredu.

Tudi sam sem bil skeptičen glede uporabe dveh joystickov. Potem sem si enega T16000M naročil in med čakanjem na pošto sem kupil enega rabljenega z bolhe (za test). Najprej sem igral z enim (z bolhe) poraz, sem bil slabe volje kako mi nič ne gre, takoj umrem, bla bla bla. Nakar pride po pošti še tale T16000M no od tistega večera ne igram več brez dveh joystickov. To je res popolna kontrola v rokah. Na youtubu pravijo tisti ko so probali, prisegajo samo še na dual joystick, kljub vsem hotas sistemom je dual joystick superioren.

Verjamem, vendar vseeno bi moral prej malo testirat nekje.

Kaj "strafe" naprej / nazaj je uporaben ? ... ni dovolj pospeševanje in zaviranje ? .. Kje pa imaš "throtle"?

Pa z dual setup-up, throtle palica + vseh 6 tipk so potem neuporabne... no saj verjetno jih ne rabiš.

Kakšni pedali bi tudi pršli prav :)

Zgodovina sprememb…

Jaz razmišljam bol v smeri

joystick

+

tisti mali thumb joystick lahko uporabljaš na enak način kot imaš na levem pri dual setup-u s tem da imaš še en kup tipk pri roki.

Zgodovina sprememb…

Pedala nekako ne rabiš nujno, dual joystick pa je nuja :D
Throttle ne uporabljam v arena commanderju, v PU ga, ga imam na throttle sliderju na levem joysticku. Ostali gumbi so za quantum travel, landing gear,... vse ostale stvari katere v dog fightu ne rabiš. Gumbov ni nikoli preveč. Pri dual joystickih se gre za to, da je uporaba zelo naravna.

Uporabljaj kar ti paše ampak zaenkrat je dual joystick najbolj uporabno in priročno ter seveda najcenejše.

p.s. strafe forward je isto kot throttle samo da ga moraš skoz naprej tiščat.

in ne Tale tvoja stvarca na sliki ni niti približno uporabna kot joystick. Ne moreš primerjati natančnosti z joystickom.
Ko enkrat obletiš asteroid (skalo) čisto zraven z lahkoto ti bo jasno zakaj dual joystick.

Tisti g13 bi mi bil zanimiv če ne bi bil tako precenjen. Načeloma se strinjam da dual joystick je super, vendar za levega se mi zdi še eden T16000m overkill in bi enako dosegel s kakšnim manjšim bolj simple joystickom :)

Verjemi da ne bi.

Tribal je izjavil:

Verjemi da ne bi.

Ne morem komentirat dokler ne testiram :)

Kakorkoli, odvisno je tudi na kaj se fokusiraš v igri. Če si "combat oriented", potem vsekakor potrebuješ 100% kontrolo, vendar za ostale poklice pa je single joystick več kot dovolj.

No saj imam še čas za razmislit in po možnosti testirat nekje preden karkoli nabavim.

Za ostale poklice je dovolj miška in tipkovnica, govorimo o samem "imeržnu" v samo igro. Tudi ko igram PU z veseljem uporabljam dual joystick, se počutim bolj realno v ladji. Hotas nisem probaval ker je predrago. Razne mini joysticke in tipkovnica kombinacije pa meni nekako ne potegnejo.

Problem je ker nimaš nikjer na voljo vsega da bi lahko testiral :)

Nabavil bom enega, malo testiral in nato si nekje sposodil še enega in če bo boljše bom nabavil.

ta opcija da imaš strafe na onem thumb joysticku se mi zdi boljša kot pa na levem.

Zgodovina sprememb…

Jaz ti lahko posodim tistega ki sem na bolhi kupil rabljenega Logitech 2.4 freedom joystick. Čist dost dober za probat dual joystick. Sem iz okolice Ivančne Gorice.

Tribal je izjavil:

Jaz ti lahko posodim tistega ki sem na bolhi kupil rabljenega Logitech 2.4 freedom joystick. Čist dost dober za probat dual joystick. Sem iz okolice Ivančne Gorice.

Hvala, vendar si malo predaleč da bi skočil z MB do tja :)

Do 18.10 je free flight če koga zanima.

Zgodovina sprememb…

kimikaze ::

Truga je izjavil:

Nic. Samo nastavi si tipke, defoltne so zanic. Hoces strafe v vse smeri (torej, gor dol levo desno naprej nazaj), throttle bos nucal bolj malo je lahko bolj vstran.

Zadeva se igra boljs kot descent (6dof fps), kot flight simulacija, tako da rabis hitr odzvi v vse mogoce smeri. Pa se lazje je cilat z misjo.

V Elite imam yaw in pitch nastavljen na miš, trusterje pa na WA+AD+QE+RF, vse ostale combat funkcije pa na dosegu palca, vrjetno bo tukaj enako.

Joystick je kr draga zadeva, za katero nisem prepričan da jo bom sploh obvladal.

Zgodovina sprememb…

Tudi sam sem bil skeptičen glede joystikov, zato sem najprej naročil samo enega in vzel enega poceni z bolhe za test.
Ko sem probal z dvema sem takoj naročil še enega.
Cenovno hja ce vzames T16000m kateri je edini tudi za levo roko potem te pride malo manj kot 100€. Zdej kukr za koga enim je velik enim pa niti ne.

Malo si poglejte kak filmcek na youtubu pred nakupom.

Mene najbolj skrbijo "gimbaled weapons" na joysticku.

Jih daš stran, ali pa lockaš gimbal alt+j

Netrunner je izjavil:

Mene najbolj skrbijo "gimbaled weapons" na joysticku.

Zakaj bi te pa to skrbel!? A ni lih poanta teh orozij, da je dost, da se sam prblizn usmeris proti tarci? Napram non-gimbaled, ko moras v tocno doloceno tocko streljati, da zadanes?

Gimbaled weapons premikaš do določene meje brez da bi premikal ladjo, non-gimbaled pa streljajo naravnost kamor si obrnjen z nosom ladje.

Ja z miško je je Gimbaled fajn ker lahko držiš stalno na tarči in hitro kompenziraš če se nasprotnik izmika brez da bi moral celo ladjo obrnit. Problem je ker gimbaled ne strelja avtomatsko, da bi ti samo približno usmeril in da bi ono samo točno zadevalo.

Sem večkrat zasledil da se razpravlja o temu in kako rešit da je vodenje preko k+m,gamepad ali joysticka približno enako oz. da nima nekdo preveč občutne prednosti. Bomo videli kaj se bodo izmislili.

Za PU je miš+tipk čist vredu, za Arena commander vs other players je pa prešvoh, proti dual joystick nimaš šans, premalo premikanja ladje, te vsak zadane hitro.

Netrunner je izjavil:

Ja z miško je je Gimbaled fajn ker lahko držiš stalno na tarči in hitro kompenziraš če se nasprotnik izmika brez da bi moral celo ladjo obrnit. Problem je ker gimbaled ne strelja avtomatsko, da bi ti samo približno usmeril in da bi ono samo točno zadevalo.

Sem večkrat zasledil da se razpravlja o temu in kako rešit da je vodenje preko k+m,gamepad ali joysticka približno enako oz. da nima nekdo preveč občutne prednosti. Bomo videli kaj se bodo izmislili.

Še vedno ni razumljivo, zakaj je gimbaled problem, streljat moraš tudi v ročnem načinu sam, avtomatsko merjenje in streljanje je potem že vloga turrets-ov.

Problem je zato, ker z joystickom ne moreš izkoristiti prednosti ki ti jo "gimbaled" orožje ponuja. Zakaj bi to potreboval? Ker če hočeš onesposobit nasprotnika, moraš streljat v točno določen modul na ladji, katerega pa je zelo težko zadeti z centralnim merjenjem. Z miško lažje hitro loviš in kompenziraš premikanje kot pa z joystickom, pa naj bo to single ali dual joystick setup.

Če ti je cilj tarčo vedno uničiti, potem so fixna orožja in vodenje z joystickom super kombinacija. Če pa se hočeš it pirata in krast tovor drugih ladij moraš le te onesposobit in ne uničit.

Ne rečem, da se tega z joystickom in fixnimi orožji ne da, vendar je precej težje.

Odveč skrbi, ker še sploh še niso prikazali kako bo delovalo kradenje tovora.

Neglede na to, saj sem navedel samo kot primer.

Kolikor sem preigral (kar je precej) z mišjo ni niti približno take natančnosti kot z dual joystickom. Single joystick + hotas ni tako natančno ampak še vseeno bolj kot miš. Moraš razumet, da pri igri z dual joystickom loviš kvadratek z obema joystickoma, se pravi tudi z strafe. Nekako ti lahko povem, da z sabre lahko vanduul swarm sam naredim brez da umrem, z mišjo in tipk, nekako nisem dalj kot do 9ke prišel.

Kar se pa tiče onesposobljanja ladje, zaenkrat še niso pokazali kako bo to potekalo predvidevam pa, da boš rabil posebna orožja (neutron cannon ali podobno) katera bodo onesposobila samo delovanje posameznih modulov. Trenutno ta orožja še ne delujejo in je v igri samo destroy opcija.

Prav tako govorijo o spremembi dog fight modula s tem da bodo zmanjšali scm hitrost ladij za polovico. S tem upajo, da bodo pripeljali boje bolj skupaj.

Tako da vse kar trenutno debatiramo o igri se lahko in se verjetno tudi bo spremenilo.

Tribal je izjavil:

Gimbaled weapons premikaš do določene meje brez da bi premikal ladjo, non-gimbaled pa streljajo naravnost kamor si obrnjen z nosom ladje.

Aha, pri ED je tako, da so gimbaled orozja taksna, da se sama avtomatsko premikajo 'na' tarco. Potem pa samo drzis trigger takrat, ko je orozje 'locked' na tarci.

Govori se tudi o avtomatskem merjenju, samo to trenutno samo za turrete. To bodo imele večje ladje. Bomo videli, mogoče bo tudi za manjše, samo z manjšo natančnostjo oz odvisno bo veliko koliko boš vzel nekje in dodal k drugemu modulu. Pa koliko bo prostora za computing na ladji in tako naprej. Zaenkrat še nimajo vseh sistemov dokončno naštudiranih tako da je o končnem stanju še prekmalu govoriti. Ampak predvidevam, da bo velika razlika ali bo ladja namenjena za military ali za trading, ali mining... Od tega bodo tudi odvisni sami sistemi na ladji (govorimo o računalniških componentah), recimo pri exploration ladji bo verjetno večina računalniške zmogljivosti usmerjena v senzorje in procesiranje podatkov od senzorjev, pri ladji kot je dedicated fighter pa predvsem v manevriranje in če bo nekoč autoaiming. Vsaj take so moje predstave glede na prebrano in pregledano.

Se sreca, da so spet brez release date-a in majo se cas vse te stvari uskladit. ;>

Tribal je izjavil:

Govori se tudi o avtomatskem merjenju, samo to trenutno samo za turrete. To bodo imele večje ladje. Bomo videli, mogoče bo tudi za manjše, samo z manjšo natančnostjo oz odvisno bo veliko koliko boš vzel nekje in dodal k drugemu modulu. Pa koliko bo prostora za computing na ladji in tako naprej. Zaenkrat še nimajo vseh sistemov dokončno naštudiranih tako da je o končnem stanju še prekmalu govoriti. Ampak predvidevam, da bo velika razlika ali bo ladja namenjena za military ali za trading, ali mining... Od tega bodo tudi odvisni sami sistemi na ladji (govorimo o računalniških componentah), recimo pri exploration ladji bo verjetno večina računalniške zmogljivosti usmerjena v senzorje in procesiranje podatkov od senzorjev, pri ladji kot je dedicated fighter pa predvsem v manevriranje in če bo nekoč autoaiming. Vsaj take so moje predstave glede na prebrano in pregledano.

A potem moraš z gimbaled orožji še zmeraj ročno ciljat? Se mislil da je podobno kot v Elite, kjer ti auto meri do določenega kota.

Zaenkrat še ni automatskega merjenja.

@Tribal => ne dvomim da je kontrola z dvema joystickoma vrhunska, vendar preciznosti miške ne boš nikoli dosegel z nobenim joystickom.

Kaj bo bolj efektivno in lažje je precej odvisno kako bo končna mehanika letenja narejena.

Pri ED če se prav spomnim imaš obe varjanti, avtomatsko merjenje in ročno z "gimbeled" orožji, vendar one avtomatske so precej bolj "šfoh", saj čene preveč poenostavi dogfight.

Netrunner je izjavil:

@Tribal => ne dvomim da je kontrola z dvema joystickoma vrhunska, vendar preciznosti miške ne boš nikoli dosegel z nobenim joystickom.

Kaj bo bolj efektivno in lažje je precej odvisno kako bo končna mehanika letenja narejena.

Pri ED če se prav spomnim imaš obe varjanti, avtomatsko merjenje in ročno z "gimbeled" orožji, vendar one avtomatske so precej bolj "šfoh", saj čene preveč poenostavi dogfight.

Za ene 23% so bolj švoh, so pa obvezne na večjih ladjah, ker je bolj pomembno da držiš pritisk na sovražnika, kot pa večjih dmg s fixed orožji.

Zgodovina sprememb…

@Tribal => Očitno si imel prav da je od vseh variacij dual stick najboljši setup

Vendar vseeno moram sptobat preden bi nabavil dva :)

Hja, hočem ti na vsak način dopovedat to, pa nekako se ne daš.
Lej tko k sm reku urco ali 2 pa si "profi" z dual joystickom.

Včeri sem se malo zabaval okoli kareah outpost. Sabre z 4x panterji. So se mučl ene 3je parkrat da bi me ubil, pa reveži še shielda mi niso zbil do manj ko 90%. Je blo res fun. Pol sm pa še notr ene 4 potolku z puško. Drugače pa če ima kdo preveč REC-a naj si zrihta 4x M5A laser, pa proba mal Arena commanderja. Very fun times :D sam je res težko dobit tale orožja :D 2x khartu-ala morš najet.

Napajalc ::

Zanimivo, da mu je uspelo tako hitro hendlad 2 joesticka, pred leti ko sem naletel na pomankanje kontrole sem pomislil na dual joestick, vendar se je ustavilo pri testu, ko sem poskusil letat z levo roko, podobno kot bi desničar vrgu kepo snega z levo roko, porazno, se ni zdelo realno.
Drugače mu ena axa še vedno manjka, ampak se ziher dobi pocen nožna pedala. Definitivno bo treba probat podoben setup.
011011100111010101100010

Ja jaz sem tudi skeptičen glede joysticka v levi roki :) Je pa vsekakor za sprobat.

Drugače mu ena axa še vedno manjka,

Katera ? ... načeloam bi moral imet vse pokrito

Drugače pa na single joysticku lahko pokrivaš prav vse smeri, edino moteče je če imaš strafe na onem thumbsticku ker je digitalen, tako da ne moreš precizno usmerjat.

Napajalc ::

Desni joestick klasika, levi gor-dol/levo-desno trusterji + "gas" na nogo.

Edit.
Teoretično je dovolj axs, samo twista oz levo-desno nebi imel za gas oziroma gor-dol.
011011100111010101100010

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Napajalc ()
««
14 / 37
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Elite dangerous (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Igre
13431128 (927) DJ-DUST
»

No Man's Sky (strani: 1 2 3 4 5 )

23142627 (2398) BigWhale
»

Everspace

152655 (799) Izi
»

Star Citizen postal prva AAA igra, financirana izključno s skupnostnim financiranjem (strani: 1 2 3 412 13 14 15 )

Oddelek: Novice / Igre
727153434 (117942) Truga
»

Skupnostno financiranje in povratek stare garde

Oddelek: Novice / Igre
2817895 (14562) Tr0n

Več podobnih tem