» »

Pasivne hiše ytong

Pasivne hiše ytong

detroit ::

Pozdravljeni, gledal sem hiše od ytonga. http://www.ytong.si/si/content/perota__... tale mi je padla v oči. Zanima me (vem da veste je zadosti majstrov tu:) kako je s cenami takih zadev. Sam material za to bajtico je cca 25k. Kakšni stroški še pridejo k taki ceni. Mislim od kje pridejo potem cene 100-500k kot jih gledam.
Ja glede teh zadev sem total newbie. Zato spare me z lol@u.com frazami...i get it:)

se pa zahvaljujem za odgovore seveda
Skero

Reycis ::

Stene so najcenejše. Stanejo: dovoljenja, priključki, zemljišče, napeljave po bajti, opremljanje.

energetik ::

Tako je. Pri Ytongu mislim da še strehe ni zravn, samo stene, preklade, lepilo.
Ti moraš pa izvesti izkop, spodnjo ploščo z napeljavami, dovoljenja, da sploh lahko začneš. Streha stane čisto navadna brez kakršnih koli oken/frčad vsaj 10k€. No, potem se pa šele začne opremljanje, ki te pride najmanj 70k€, brez pohištva, kuhinje.

lonz ::

Pa zidarje moraš sam plačat. Sicer ti pošljejo enga majstra, da ti pokaže kako se zida; ampak je to po mojih informacijah blažev žegen če nimaš osnov o gradbeništvu. Glede strehe je pa tako; hiša katero sem gledal ima strešne panele iz siporexa, na katerega se direktno pribije kritina po izoliranju.
Hiša je tudi potresno varna in zelo dobro izolirana. In predraga.
...arrrrrr, shiver me timbers...

Aston_11 ::

Jaz sem sam ytong skupaj zlepil, pa do tedaj tudi nisem imel izkušenj v gradbeništvu. Preštudiraš projekt, imaš odprte oči, ko kje zidajo, da dobiš občutek o železu itd. pa nadzornega obveznost, da ne kaj userješ.

Predraga.... ko končaš, si na istem kot pri klasiki.

Cena materiala je x3. Cena ometa - material komplet za 400 m2 je cca 600 do 700 EUR (Rigips 100 DPL).

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Aston_11 ()

detroit ::

Potem sm se malo uštel...sm mislil da je 25k hiša 15k streha 10k napeljava, 15k centralna z rekuperatorjem in talnim gretjem in toplotno črpalko, 5k temelje - prva plata pa maš:) brez pohištva ipd seveda

torej max 70k brez paprijev. Energetik kakšno opremljanje pride 70k?


Hvala za odgovore
Skero

lonz ::

Sam sem večktat pomagal pri raznih zidarijah in poznam stvari dovolj, da niti slučajno ne grem sam prčkat. Če je tebi ratalo - kapo dol.
Z mojo sva računala, kaj bi se nama bolj splačalo - siporex ali standardna cigli hiša z dobro izolacijo. Siporex hiša je bila dražja (kar se materialov in izolacij tiče), bi se pa pri njej ustvarjal prihranek zaradi ogrevanja; ampak šele po veliko letih.
Sedaj sva se odločila, da počakava da se nepremičninski trg znormalizira (hiše že gredo lepo dol..) in kupiva narejeno zadevo...
...arrrrrr, shiver me timbers...

Aston_11 ::

Ja, tudi to je opcija. Povrh vsega najbolj enostavna, komplikacije so pa drugje. Mi je zanimivo - tudi od veliko drugih, ki so sami kaj naredili, sem slišal, da se sami ne bi lotili gradnje. Ne vem, pa zakaj ne, ali ker vedo, kaj jih čaka ali zaradi zahtevnosti. Jaz nisem vedel, kaj me čaka, pa tudi izbire nisem imel nobene. Strahu tudi ne - če zmore pastir iz Bosne, zmoremo vsi. ALi taku ali pa nikaku. Imel pa sem nadzornega, ki me je nadziral. 270 m2 (K+P+M). Največja slabost ytonga je po mojem zvočna neizolativnost. Morda pa to naredijo gladki ometi, kaj pa vem.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Aston_11 ()

energetik ::

detroit je izjavil:


torej max 70k brez paprijev. Energetik kakšno opremljanje pride 70k?
Za bajte, ki so že v 3pgf (že narejeno fasada z izolacijo, okna, vhodna vrata) sem videl že par predračunov za 50k€, torej: notranja vrata, notranji ometi, napeljave (elektrika, voda, kanalizacija, mreža, ogrevanje), peč + montaža, tlaki, kotlički, ploščice, parketi.
Če še ni v 3pgf, te tisto pride zihr še dodatnih 20k€, odvisno od števila in kvalitete oken, rolet, vhodnih vrat in debeline izolacije.

detroit ::

Se mi je zdelo da so okna že všteta kakor sem bral (vsaj niso bila omenjana da jih ni:P)
Potem takem pride hranjenje prašičevca (aka papirologija) in zemlja največ?
Skero

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: detroit ()

flipflop ::

Seveda pride notranja oprema lahko nenormalno draga, če pa vgradite najboljše kar se da dobit. Npr vrata za 3k€, pa razne školjke za 500€, kuhinje za 15k€, inox ograje za preko 200€ na meter. Ne pravim da je treba dat v hišo največji cenen klump ki se ga kje dobi, ni pa treba pretiravat v drugo skrajnost in vzet najboljše in najdražje.

detroit ::

Jst imam v zdajšnjem stanovanju vrata po 1k each. Fotr jih ma pa za 200€. Jst pošten povedan vidim samo v teži razliko. Grda so oboja:P
Skero

flipflop ::

To vhodna vrata ali notranja?

Jaz sem lani rihtal nov wc in kopalnico. Ne morem rečt kaj bo čez 10,20 let, ampak te ploščice ki sem dal not jih niti porajtam več ne. Bi me zelo bolelo, če bi dal 30,40€ po m2. Vzel sem neke gorenjeve ploščice za cca 12€ in so čisto v redu.

xCore ::

Dok si pripravljen sam kaj postorit in nimaš 2 levih rok se da dokaj poceni hišo spravit pod streho... stroški se začnejo potem.

Je pa prednost ytonga da lahko zidaš praktično sam saj ne rabiš malte/mešalca/šajrrge,...
.:R Š T:. [.: Trust is a weakness :.]

detroit ::

flipflop: notranja
Skero

Šimpanz ::

Dokler voziš material v šajtrgah pa na paletah je še poceni. Ko pa začneš kupovati drobnarije (vtičnice, luči, kopalnico, pohištvo) se pa boš izprsil. Zadnjič sem neki pomagu kolegu pri montaži vtičnic v njegovi novi hiši, pa se mi je kar zarežalo ko sem videl ceno 178 eur za vtičnice stikala pa doze.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Fasada (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
13130144 (1705) zpza
»

Gradnja hiše (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
14241887 (11354) edi123
»

Nakup hiše (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Loža
27153569 (28834) Matejjjjj
»

Montažna vs. klasično grajena hiša (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
13245167 (27313) Aston_11

Več podobnih tem