Forum » Omrežja in internet » Sinope568+ ter TL WR941ND kot wireless access point
Sinope568+ ter TL WR941ND kot wireless access point
matejx ::
Živjo,
Imam sledečo situacijo: Siolov modem Sinope568+, na njem wifi ter UTP kabel (kakih 30m) naprej do switcha, tam pa povezava na router TL WR941ND. (Takšno povezavo imam zato, ker drugače ne lovi po celotnem stanovanju spodaj, kjer je sedaj router.)
Takoj ko sem kupil router in vtaknil UTP kabel, je delalo vse odlično. V navodilih je sicer pisalo naj zaženem wizard, a ker je delovalo samo po sebi, edino wifi geslo sem nastavil.. Po dobrem tednu se je pa začela celotna povezava zelo močno ustavljati. Reset modema Sinope568 je rešil stvar, vendar imam občutek, da je bil razlog v mojem routerju, zato sem se ga lotil konfigurirat, prebral nekaj forumov kjer so svetovali DD WRT firmware. Flashal ter nastavil povezavo po "uradnih" navodilih http://www.dd-wrt.com/wiki/index.php/Wi... . Če priklopim UTP direktno v računalnik, dela normalno. Če dostopam prek routerja, pa spet zelo zelo počasi.
Poskusil sem obe varjanti - z ločenim subnetom ter brez. Rezultat pa vedno enak. Brez ločenega subneta niti do svojega routerja ne morem dostopati če imam vključen UTP. Rezultat je enak če se povezujem na router prek wifija ali prek kabla. Kaj je narobe?
lp
Imam sledečo situacijo: Siolov modem Sinope568+, na njem wifi ter UTP kabel (kakih 30m) naprej do switcha, tam pa povezava na router TL WR941ND. (Takšno povezavo imam zato, ker drugače ne lovi po celotnem stanovanju spodaj, kjer je sedaj router.)
Takoj ko sem kupil router in vtaknil UTP kabel, je delalo vse odlično. V navodilih je sicer pisalo naj zaženem wizard, a ker je delovalo samo po sebi, edino wifi geslo sem nastavil.. Po dobrem tednu se je pa začela celotna povezava zelo močno ustavljati. Reset modema Sinope568 je rešil stvar, vendar imam občutek, da je bil razlog v mojem routerju, zato sem se ga lotil konfigurirat, prebral nekaj forumov kjer so svetovali DD WRT firmware. Flashal ter nastavil povezavo po "uradnih" navodilih http://www.dd-wrt.com/wiki/index.php/Wi... . Če priklopim UTP direktno v računalnik, dela normalno. Če dostopam prek routerja, pa spet zelo zelo počasi.
Poskusil sem obe varjanti - z ločenim subnetom ter brez. Rezultat pa vedno enak. Brez ločenega subneta niti do svojega routerja ne morem dostopati če imam vključen UTP. Rezultat je enak če se povezujem na router prek wifija ali prek kabla. Kaj je narobe?
lp
Še kar nisem rešil zadeve :/ zaenkrat deluje samo direktno prek kabla v računalnik.
Če komu bolj pomaga, prilagam tudi skico...
Če komu bolj pomaga, prilagam tudi skico...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: matejx ()
amigo_no1 ::
Siolov modem ti dela kot modem+router, pokliči na Siol support in naj ti ga dajo v "bridge mode".
Edit: sem šele sedaj pogledal sliko.
Imaš tplinka priklopljenega v lan port (bo delal samo kot wifi AP) ?
Edit: sem šele sedaj pogledal sliko.
Imaš tplinka priklopljenega v lan port (bo delal samo kot wifi AP) ?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: amigo_no1 ()
Poskusil sem oboje, načeloma mi deluje enako (slabo), imam sicer tudi v nastavitvah opcijo da se mi WAN port obnaša kot LAN, isti problem..
EDIT: pravkar še enkrat vklopil v LAN, potem mi ne deluje nič. V windowsih prikaže klicaj zraven povezave, v nastavitvah routerja pa z rdečo WAN is not connected..
EDIT: pravkar še enkrat vklopil v LAN, potem mi ne deluje nič. V windowsih prikaže klicaj zraven povezave, v nastavitvah routerja pa z rdečo WAN is not connected..
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: matejx ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
! | Postavitev domacega omrezja in deljenje internet povezave (strani: 1 2 3 4 … 33 34 35 36 )Oddelek: Omrežja in internet | 572086 (376) | blink |
» | Kako vzpostaviti omrežje z več ruterji in enim modemom? (strani: 1 2 )Oddelek: Omrežja in internet | 27984 (8850) | fpopla87 |
» | Linksys WRT54G In Tomato Firmware (strani: 1 2 )Oddelek: Omrežja in internet | 18809 (11746) | Hayabusa |
» | Sinope 568+ kot router (strani: 1 2 3 )Oddelek: Omrežja in internet | 52318 (24068) | simone |
» | Internet + IPTV preko WLAN omrežjaOddelek: Omrežja in internet | 23021 (13848) | umexteacher |