» »

Napajalnik za audio amp (mixer)

Napajalnik za audio amp (mixer)

DuleKrtola ::

Sestavil sem audio mixer, s katerim mixam dva stereo signala iz dveh kartic, in pošiljam na zvočnike z vgrajenim močnostnim ampom. Uporabil sem dva op.ampa TL061. Gre za ojačevalec z virtualno maso. Ker nimam nobenega bipolarnega usmernika sem ponucal kar 9V baterijo, in virtualno maso nastavil z delilnikom 10k/10k, dodal kondije na vhoda in izhod za DC sklaplanje. Špila super, nobenega popačenja/šuma. Baterija je šla v dveh dneh, tako da nucam usmernik. Sem probal s starim polnilcem za telefon, ki da od sebe 9V in pol ampera (nazivno je sicer 5V). Zvok je obupen. Med napajalni liniji sem dal še en elektrolit 10uF, pa ne zaleže. Bi večji kondi pomagal, ali cheap switching konverterji pač niso uporabni v audio namene? Koliko bi se moral skeširat za kvaliteten napajalnik? Sem tudi razmišljal, da bi mixer vgradil kar v zvočnike in uporabil napajanje vgrajenega ampa.

Brane22 ::

Pa se splača ?

Dal sem za elcheapo predojačevalnik za slušalke nekaj v smislu €25. 4-kanalni. če se prav spomnim je nekaj takega v smislu teh TL-ov že notri.

Ni lažje predelati kaj takega, če bo sploh treba ?

Evo, tole sem vzel in v tej štacuni:

HA-04

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Brane22 ()

in je napajalnik priložen? Drgač pa zgleda super, js nisem uspel najti nič pod 100€.

No, s poslušanjem tvojega nasveta bi se skoraj zajebal. Našel sem tole

Minimalna razlika v videzu, ampak uno zgoraj je amp za slušalke, tole pa mixer. Če bo slučajno kdo iskal, pri nas ga ima štacuna audiopro in stane 5€ več

Zgodovina sprememb…

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

budget DAC

Oddelek: Kaj kupiti
232959 (1572) JackOdpirac
»

kako narediti ojačevalec (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
22929641 (12634) N4m31355
»

Kupil Slušalke - Razočaran ?

Oddelek: Pomoč in nasveti
303002 (2256) shadeX
»

[Hi-Fi] - Debata: Dobre slušalke ali dobri zvocniki? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Zvok in slika
10812950 (10533) Trancedeejay
»

cdrom kot cd predvajlnik

Oddelek: Zvok in slika
122404 (2232) gregich

Več podobnih tem