» »

kako narediti ojačevalec

kako narediti ojačevalec

«
1
2 3
...
5

goku :) ::

vprašanje je čisto preprosto, kako narediti ojačevalez za zvočnike, ali ima kdo kakšen načrt ali kaj tekega. hvala za pomoč!
  • spremenil: Matek ()

Brane2 ::

Ravno te dni sem dobil izdelane tiskanine za dva ojačevalnika, ki smo jih objavili v preteklih številkah: 75W mono in 2x 200W stereo.

Oba sta narejena na osnovi TDA-7294 in preizkušena v praksi. Podatke o njih najdeš na naslovu:

www.hydra-co.si

V spodnjem levem delu okna klikni "Elektronika", nato pa na desnem robu klikni na ime enega od ojačevalnikov....

Tiskanine si lahko verjetno zjedkaš za silo sam, lahko pa dobiš pri nas profi izdelane tiskanine. Cena se bo vrtela okrog naše nabavne cene...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Brane2 ()

c3R4R ::

ej, folk mene tud zanima izdelava ojačevalca... a ma kdo kej pr roki... da ne bo pomote... načrt sm mislu:D
tist k je pokazu Brane2 ni to kr sm želel oz. me zanima.. rabm načrt in kaj vse rabm za izdelavo ojačevalca... da se zastopmo.. za home MADE...

Hvala
Zaradi neurij imajo hrasti globje korenine.

Brane2 ::

Če te moti to, da plate prodajam, ni problema- mislim da so postscripti za izdelavo filmov za jedkanje ploščic doma priloženi v članku (vsaj bili so v CD verziji).
Če se boš odločil, povej pa ti pošljem Postscripte po emailu in si tiskanine lahko zjedkaš sam. Samo plate so dvostranske in če nisi ravno snajper za fotopostopek bi znal met s tem solidne težave...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Brane2 ()

Mati ::

Brane, a pol ti delaš pr AX-elektroniki?

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Mati ()

Brane2 ::

Ne. Svjčas sem delal pri njih, pa smo se razšli (4 leta nazaj ?). Zdaj mam svojo firmo za založništvo. Izdajam svojo revijo in CD. Na CDju poskušam spravit na noge revijo za elektroniko v elektronski obliki. Ta fršterk je bil objavljen na enem od CDjev, smo ga pa dali tudi na website.

Bistvo objavljenih člankov je v tem, da vsebujejo povsem zadosti podatkov da si lahko fršterk sam, ne da bi moral karkoli naročiti pri nas.
Če fajlov za izdelavo filmov ni zraven, povej pa ti jih pošljem po emailu. Jasno, samo za tvojo uporabo. Če bom celo stvar videl skopirano v kaki konkurenčni reviji, na websiteu itd bom nekomu ja*ca utrgal >:D >:D

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Brane2 ()

frenk ::

Brane2: al maš kšn načrt za napajalnik min. 250W(12V 20A)...bi rabu za peltierja...sem gledou po netu pa sm vidu sam osnovne napajalnike(transformator, most in kondenzatorji):\

Mati ::

Ampak ali ni ta ojačevalec delo Goran-a Ban......? Ali mi tip laže, ko pravi, da so to njegovi ojačevalci!

sash ::

@ Brane2, ker sem tud sam mal štromar in sem mislo pač malo informativno pogledat kako zadeve zgledajo sem ugotovil da ta tvoj portal v OPERI 7.1 final dela NE spljoh ;(( , ampak se odpre samo ena bela stran in na vrhu nek rdeč napis, dajte še to mal porihtat
--------------------
Think different...
TOROiD Group

Brane2 ::


Ampak ali ni ta ojačevalec delo Goran-a Ban......? Ali mi tip laže, ko pravi, da so to njegovi ojačevalci!


Če to pravi, je zrel za soliden desni polkroše na zobno površino... >:D
Gorana poznam, bil sem enkrat tudi pri njemu doma. Nekaj smo se menili, da bi pisal za nas a se nismo nič konkretnega zmenili.
Pravzaprav ne verjamem, da je kaj takega rekel za tiste fršterke. Verjetno je mislil na konkurenco (za katero je objavil nekaj člankov), ki je tudi naredila kopijo aplikacije 100W fršterka.


Je pa treba vedet nekaj stvari:

TDA-7294 je čip, ki praktično vsebuje vse potrebno za ojačevalnik 100W. Poleg tega je njegov proizvajalec objavil tudi primere ojačevalnika s čipom, da prikaže enostavnost uporabe. Folk je tako začel delat teojačevalnike po objavljenih shemah.
Tudi naša izvedba 100W mono verzije je izvedena zelo podobno milijonu ostalih. VSe kar je dodano- je dodano v smislu zagotovitve neke kakovosti, ki je pri konkurenci nismo videli. Tako je plati tudi usmernik in vezje za zakasnjeni vklop.
Tudi deklariral sem jo kot 75W, čeprav je povsem enakovredna, če ne boljša od konkurenčnih 100W. 75W sem podal zato, ker ima pri tej moči čip zame še sprejeljiva popačenja in rezervo moči.

Verzija 2x200W je pa narejena na novo in je moja pogruntacija. Nimam se za nekega revolucionarja in ne bom trdil, da take kakovosti svet še ni videl a naredil sem jo samostojno, "časno in pošteno". Kaj bi pa ljudje govorili o meni, če ne bi znal naredit sam iz nule navadnega ojačevalnika ? :D :\

Verzija 2x200W je tudi narejena z TDA-7294, z nekaj dodatki. Dodan je operacijski ojačevalnik, ki popravlja velik del napak TDA-7294 in daje v praksi bistveno boljše učinke kot bi jih sam čip. Podobno kot pri mono verziji sem tudi tu podal moč konzervativno. Pri testiranju na mizi mi je ojačevalnik dal več kot 300W po kanalu , vendar sem podal stvar kot 2x200W ravno zato, da ima stvar neko rezervo. Seveda bo v primeru potrebe dala od sebe bistveno več...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Brane2 ()

Brane2 ::

sash:

Se strinjam 100%. Ampak povej ti to našemu oblikovalcu. Tip pravi, da NJEMU na IE to dela in da je uporaba česa drugega pederizem. :\
Pravi, da Opera, Netscape itd delajo določene napake in da edino IE opravi večino stvari korektno.
Sem se že resneje pogovoru z njim o tem in postavil pod vprašaj celo njegovo plačo, pa smo se zmenili konkretne stvari, a zdaj nas baše pomanjkanje časa- kup websiteov mamo za popravi/prevest/postavit. Kovačeva kobila...

Delaamo na novi verziji, a se mi nikamor ne mudi- ne bo majhnih sprememb in popravkov. Ko pride nova verzija ven, bo zares nova, z bistvenimi vsebinskimi spremembami.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Brane2 ()

Brane2 ::

Aja, kar se Opere tiče- maš ti instalirano verzijo z Javo, vklopljenim javascriptom itd ?

Blisk ::

Jst mam en dober načrt, tudi preizkušen z mosfeti, in da ven 2x 400W sinusa, je zlo enostavn za nardit in pa deluje, kar je najbolj važno., če koga zanima naj sporoči, pa po praznikih pošljem shemo.

sash ::

brez jave :D , ker mi z jevo par strani ne dela
--------------------
Think different...
TOROiD Group

c3R4R ::

@Blisk
a mo lohk pošlješ tisto shemo?? a bi plis naredu izjemo, pa mi tist poslov še pred prazniki:D plis, plis.....

moj mail: tadej.cerar@guest.arnes.si

Hvala že vnaprej...
Zaradi neurij imajo hrasti globje korenine.

goku :) ::

torej prvi povpraševalec po načrtu oz. shemi sem bil jaz zato vljudno prosim da, pošlješ stvarco tudi meni. Crilin še vedno mi ni jasno kaj ti bo ta načrt??? kaj boš z njim??


moj mail pa je rok.pirnat1@guest.arnes.si


seveda se zahvaljujem za takšno prijaznost, ampak jaz bi rad delal tole stvarco med prazniki.

c3R4R ::

@goku16
itak bi pol tisto shemo dal teb.. maš srečo, da sm ti oživil temo... kva bi ti brez mene:D.. sam ne buni se zdej tle
Zaradi neurij imajo hrasti globje korenine.

Highlag ::

Ja jaz imam tudi (no leži nekje na podstrehi) ojačevalec z TDA7250. Idejo sem dobil v knjižici praktična elektronika. Ko pa sem šel gledat specifikacijo za čip sem ugotovil da podpira še nekaj funkcij, ki jih v načrtu v knjigi niso uporabili, kot je npr. soft start. Čip podpira tudi zaščito proti preobremenitvi oz. kratkemu stiku na izhodu.

Lahko potrdim Branetove besede, da je to zelo dober ojačevalec in da je osnovno vezje podano kar na specifikaciji za čip.

goku :) ::

Torej kakor vidim pred prazniki načrta ne bo. Vseeno bi zelo lepo prosil da bi tale načrtek prišel kmalu, ker bi rad se malo s tem ukvarjal( življensko nujno rabim tale ojačevalec):D.

Zanima pa me tudi kaj potrebujem za tale ojačevalec?

frenk ::

goku16:brez slikce ne morš dobit shem:D...joke

goku :) ::

Crilinu sem to kar bom tebi povedal, povedal že preko zasebnih sporočil: če se enkrat lotiš nečesa moraš projekt ispeljati do konca a se ti ne zdi?




Drugače ti bodo rek da si zajc( to sem videl v filmu pred 20 min)

c3R4R ::

jst bi si tud želu, da že en spaca shemo... dajte nama darilo za 1.maj:D

goku :) ::

Pomoje prva zadeva k se danes strinjam s teboj. oz. prva pametna beseda od tebe!!!!

Matek ::

Si se potrudil in prebrskal FAQ temo?
Bolje ispasti glup nego iz aviona.

frenki ::

Moj pogled na:

Se strinjam 100%. Ampak povej ti to našemu oblikovalcu. Tip pravi, da NJEMU na IE to dela in da je uporaba česa drugega pederizem. :\


Eden od pomembnih razlogov za uporabo "česa drugega" je problem popup oken ki se na veliko uporabljajo pa če je to potrebno ali ne ;( (mimogrede - vzrok za prazen zaslon ob ogledu omenjene strani je ravno nastavitev NS ki to prepreči). Če tale vaš oblikovalec misli da je zabavno zapiranje vsega mogočega kar se odpira po vsem zaslonu je to njegov problem. Sam sem pred časom dokaj redno prebiral vsebino na omenjenih straneh ampak ob taki zasnovi strani me je minilo. Po njegovem je lepo število uporabnikov NS, Mozille, ... pedrov >:D - tudi prav ampak - če nekdo misli da bi morali vsi uporabljati tisto kar je sam sposoben naredit - je zame idi*t.

Mimogrede - naj predlaga malemu mehkemu splavitev IE verzije za *nix okolje >:D .

Lep pozdrav,
Frenki

Brane2 ::

Vzrok tiste "prazne" strani je bil redirect, ki je bil včasih potreben. Sedaj ni več, a je stvar nekako ostala, ker se pač čaka na novo verzijo.

Saj se strinjam z vsem kar praviš, samo trenutno nič ne morem glede tega. Pride tudi to na vrsto...

16F84 ::

Brane2 je napisal:
Ravno te dni sem dobil izdelane tiskanine za dva ojačevalnika, ki smo jih objavili v preteklih številkah

Kako se imenuje ta vaša revija? Je v redni prodaji? Vsaj upam, da je SE dobila resno konkurenco.

lp
Silvo

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: 16F84 ()

Lith ::

pa kje ste še videli, da strani delajo samo na 1024, pa še oblikovalec nesposoben naredi menu, ki je fiksiran, da se še pomaknit ne da nižje.... pa nimamo vsi denarja za 17"+ monitorje, bog ga nima rad... še posebej taki nezaposleni

Highlag ::

Če rabiš samo shemo lahko klikneš tale link.

Če pa rabite še tiskano vezje pa ne morem pomagat, ker ni skenerja :8)
No mogoče bi še kje izbrskal sliko kot Coreldraw datoteko?

Žal so dnevi dopustov :D

Highlag ::

Aja mam pa en pdf 240w mosfet ojačevalnika, ki ga pa nisem naredil, tako da ne garantiram da dela:d

Zgodovina sprememb…

  • polepsal: PaJo ()

Blisk ::

Fantje bom poslal čimprej, dajte maile, pa bo, sam moram še domov prit kjer mam shemo.
Tko, da mislim, da pred prazniki ŽAL ne bo.
Sicer pa med prazniki tko ne morte materjala nabrat.

goku :) ::

c3R4R ::

moj mail:
tadej.cerar@guest.arnes.si
Hvala!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: c3R4R ()

groom ::

Pa še moj mail:
groom@volja.net

Vlady ::

Ja zadnč sm sestavu en DMOS ojačevalnik. Vse lepo v čipu, samo par komponent in voila 100W sinusa!!! :D No da se tud izvedenko z dvema čipoma in dobiš 180W. Prodajajo tud kit komplet. Ojačevalnik deluje v D-razredu glede napajanja pa ni preveč zbirčen 20-30 +-voltaže. :) Za računalnik je več kot dovolj. Sam sem naredu 5 kanalnega 100W in en kanal 180W. 5.1 sorround. Na satelitskih zvočnikih deluje več kot perfektno! ;)

Blisk ::

No tkole poslal sem vam načrte upam, da ste zadovoljni, deluje 100% in zlo dober.
Če še kdo rab, naj pošlje mail.

|Luka| ::

tud jst bi se prjavu za nacrt:D
mail

LP Lix

groom ::

Blisk jaz nisem dobil

Blisk ::

Ja nekaterim ne gre, ker je vsega skupi 4Mb, pa strežnik zavrne.
Dejte maile kjer lahko sprejmete 4Mb.

groom ::

Blisk pa poskusi ta mail, zdaj bi moglo poslat.

freejack ::

Blisk; Lohk še jst prosim... mail: freejack_inc@yahoo.com 10x :)

goku :) ::

Halo človek, jst nič dobil! Imam arnes kjer je zmeri dost placa, vsaj pri meni!





rok.pirnat1@guest.arnes.si


Prosima a bi poiskusil še enkrat?!?

Blisk ::

Bom jutr še 1x poslal, pa tisti k ste dobili, lahk tud naprej pošljete.
Če bo kdo delal ojačevalc iz načrta,, ne pozabit na obvezno zaščito zvočnikov.

Blisk ::

GOKU, tvoj mail mi zavrne, ne morem ti poslat.
Dej si na EMAIL, zrihti mail, tja gre.
LP

Blup ::

A bi mogoče kdo znou ocent oz povedat kakšni so stroški izdelave tega ojačevalca?

Blup
:\

|Luka| ::

@Blisk: thx za načrt;)

LP Lix

goku :) ::

Blisk dej sedaj probi poslati rok.pirnat1@guest.arnes.si



Zdej mislim, da sem odpravil napako, če ne bo poslal pa ne!

frenk ::

to ste pa res praktični ja...zakva mamo pa p2p progije...no ja za warez:D, ampak tud za tekle se loh uporab...en nj na mulo vrže pa link gor prlep:\

Blisk ::

bom dal na kazaa, pa si dol potegnte,
ojacevalec250.zip

Blup ::

A je to okol stroškov kkšna skrivnost al ga še noben ni dejansko naredu?

Blup
:\
«
1
2 3
...
5


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Ojačevalec 2x50W

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
285318 (4594) VolkD
»

ojačevalec s čipom STK4050

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
274204 (3824) Highlag
»

Ojačevalec

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
202623 (2382) stromar
»

Ojačevalec

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
233506 (2804) BREZNKAR
»

elektroniki kje ste!!!

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
294378 (3778) footprint

Več podobnih tem