Forum » Na cesti » Novo kolo
Novo kolo
komar88 ::
Pozdrav,
danes sem prišel na idejo, da bi si kupil novo kolo, in sicer specialko. Sedaj imam Corrateca X-Vert Cross, treking kolo, ki gre odlično, vendar bi raje imel specialko, dirkalca, ker bolj steče, z njim si lahko na kaki tekmi vsaj malo konkurenčen... Sedaj me zanimajo vaši predlogi, cena pa tja do kakih 1200€. Lahko tudi kaj rabljenega za tako ceno, vendar more biti ohranjen, t.r. 'v nulo'.
LP
danes sem prišel na idejo, da bi si kupil novo kolo, in sicer specialko. Sedaj imam Corrateca X-Vert Cross, treking kolo, ki gre odlično, vendar bi raje imel specialko, dirkalca, ker bolj steče, z njim si lahko na kaki tekmi vsaj malo konkurenčen... Sedaj me zanimajo vaši predlogi, cena pa tja do kakih 1200€. Lahko tudi kaj rabljenega za tako ceno, vendar more biti ohranjen, t.r. 'v nulo'.
LP
MAN UTD <3
Aha, kdaj pa se približno začnejo razprodaje? In kam bi se splačalo iti pogledat, okolica MB ?
MAN UTD <3
bluefish ::
Posezonska znižanja so že v mnogih kolesarskih trgovinah, nekatere pa imajo še zalogo lanskih modelov.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: bluefish ()
BlaY0 ::
Zdele si v bistvu mal pozn za tole. Ponavadi imaš spomladi modele prejšnje sezone 30% ali več OFF.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: BlaY0 ()
Saj zdaj so tudi. Gledam malo gorce in so znižanja od 25 - 30% za letošnje modele, še več za preostanek lanskih.
Tudi. Samo ne vem zakaj bi ga zdaj kupoval, razen če se bo čez celo leto vozil tako kot jype. Lahko tudi da ga tošl žuli, ker je predebel pa mora rešit to situacijo, ki jasno ni prijetna
nitro2 ::
tak kot je jype napisal...
nov karbonc z 105-tko bi dobil za tak denar
je pa pravi čas za nakup kolesa 2012 letnik dobiš do 30% dol
2013 pa okol 20% v prednaročilu
glej le, da boš kupil pravo velikost okvirja
k ceni kolesa je treba prišteti še ceno pedal in čevljev, razen če uporabiš stare od trekinga.
priporočam nove look keo.
http://www.den.si/
http://www.freestyle.si/stran/11/trgovi...
nov karbonc z 105-tko bi dobil za tak denar
je pa pravi čas za nakup kolesa 2012 letnik dobiš do 30% dol
2013 pa okol 20% v prednaročilu
glej le, da boš kupil pravo velikost okvirja
k ceni kolesa je treba prišteti še ceno pedal in čevljev, razen če uporabiš stare od trekinga.
priporočam nove look keo.
http://www.den.si/
http://www.freestyle.si/stran/11/trgovi...
Aha, hvala za prelog. Imam pa še eno vprašanje, kako velikost okvirja bi poteboval, če sem velik 190cm? Sedajšni treking je 52-ka in mi je že malo mali :)
Pa še eno vprašanje, kakšna je prevzaprav razlika med 105 in ultegro, ne razumem najbolje.. :)
Pa še eno vprašanje, kakšna je prevzaprav razlika med 105 in ultegro, ne razumem najbolje.. :)
MAN UTD <3
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: komar88 ()
pri 190 si že z 58 na zgornji meji
jaz merim 192 in vozim pinarello v velikosti okvirja 57,5 to je ekvivalent 60 pri večini ostalih znamk koles (pinarello meri "seat tube" ostale znamke pa "head tube") in mi je kot ulit.
bi ti svetoval da raje gledaš števike 60 kot 58 bo vožnja udobnejša.
sicer ti bojo pa v trgovini pametno svetovali (vsaj v večini trgovin).
Ti pa toplo priporočam (v primeru, če bo 58 na lagru v trgovini in ti bi ga prodajalec rad prodal), da se s kolesom par krogov zapelješ in zadevo preizkusiš.
60-tke pa ziher ne boš nikjer dobil ampak samo po naročilu.
2012 si že zamudil tak da ti ostane samo 2013 ali pa rabljeni.
P.S. če boš hodil kej skozi celje me kontaktiraj pa ti ga posodim za par krogov.
jaz merim 192 in vozim pinarello v velikosti okvirja 57,5 to je ekvivalent 60 pri večini ostalih znamk koles (pinarello meri "seat tube" ostale znamke pa "head tube") in mi je kot ulit.
bi ti svetoval da raje gledaš števike 60 kot 58 bo vožnja udobnejša.
sicer ti bojo pa v trgovini pametno svetovali (vsaj v večini trgovin).
Ti pa toplo priporočam (v primeru, če bo 58 na lagru v trgovini in ti bi ga prodajalec rad prodal), da se s kolesom par krogov zapelješ in zadevo preizkusiš.
60-tke pa ziher ne boš nikjer dobil ampak samo po naročilu.
2012 si že zamudil tak da ti ostane samo 2013 ali pa rabljeni.
P.S. če boš hodil kej skozi celje me kontaktiraj pa ti ga posodim za par krogov.
Super, hvala za tole. Se mi ne mudi, bom nabavil v roku kakega pol leta, morem malo spremljati oglase itd. Daj mi povej, ali se bolj splača vzeti karbon ali ALU okvir, vidim, da se pri mojem budgetu prodajata oba.
Kaj pa menjalnik, 105 ali ultegra?
Kaj pa menjalnik, 105 ali ultegra?
MAN UTD <3
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: komar88 ()
definitivno karbon udobnejša vožnja pa malenkost lažji okvir.
105 grupa napram ultegri je malo težja (cca. 100 gramov), cenejša in pa prestavljanje je mogoče malo manj natančno (vendar za rekreativca kot si ti ali jaz še vedno vrhunsko).
če imaš denar se stegni za ultegro.
Vendar boš opazil večjo razliko, če boš denar, ki bi ga namenil za ultegro vložil v boljše obroče.
Vedi, da je pri cestnem kolesu redosled pomembnosti komponent:
1. Okvir
2. Obroči
3. Oprema (menjalnik, zavore,... "beri 105 ali ultegra")
105 grupa napram ultegri je malo težja (cca. 100 gramov), cenejša in pa prestavljanje je mogoče malo manj natančno (vendar za rekreativca kot si ti ali jaz še vedno vrhunsko).
če imaš denar se stegni za ultegro.
Vendar boš opazil večjo razliko, če boš denar, ki bi ga namenil za ultegro vložil v boljše obroče.
Vedi, da je pri cestnem kolesu redosled pomembnosti komponent:
1. Okvir
2. Obroči
3. Oprema (menjalnik, zavore,... "beri 105 ali ultegra")
jype ::
nitro2> pri 190 si že z 58 na zgornji meji
Pol ma pa Colnago tut drugačne mere, ker je meni 58 pri 190 ravno prav.
Skoraj vsaka firma ima neke svoje mere. Greš v trgovino, se usedeš na kolo, si ga izposodiš na testno vožnjo,...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: bluefish ()
nitro2> pri 190 si že z 58 na zgornji meji
za colnago ne vem...mogoče ima podobno kot pinarello glede na to, da je italijan
je pa veliko odvisno od telesni proporcev; višina razkoraka, dolžina rok, trupa
vsekakor se je treba s kolesom zapeljati najprej.
Iamš podrte in klasične ital. geometrije. Pri Trekih gre pa recimo zgornja štanga proti zicu celo navzgor...
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Katero kolo (strani: 1 2 3 4 … 106 107 108 109 )Oddelek: Šport | 838247 (1814) | Sparkxl |
» | A naj kupim gravel bike ali ne? (strani: 1 2 3 4 … 11 12 13 14 )Oddelek: Šport | 133028 (24196) | issak |
» | Nakup kolesa (strani: 1 2 )Oddelek: Šport | 12525 (8167) | Twixz |
» | Nakup kolesa (strani: 1 2 )Oddelek: Šport | 23100 (20897) | Leprechaun |
» | Cestno koloOddelek: Loža | 10162 (9143) | stock |