» »

Pomagajte! Kako rešiti podatke z IBM trdega diska.

Pomagajte! Kako rešiti podatke z IBM trdega diska.

1966 ::

Imam računalnik z IBM ICL35 trdim diskom kapacitete 40Gb, v uporabi približno eno leto. Danes sem ko omenjenemu master disku, hotel dodati še čisto nov WD slave disk. Ko sem vse skup povezo in vklopil računalnik so se mi windowsi 98 na pol zagnali nato pa je računalnik zamrznil. Odklopil sem dodani WD slave disk in poskusil zagnati računalnik z samo starim IBM diskom. Vendar se računalnik ne zažene samo nekaj škrebeta po disku in neprestalnoma sveti rdeča led za disk. Poskusil sem tudi z sistemsko disketo zagnati windowsw 98 vendar se tudi noče zagnat.

Ali obstaja kaka možnost da bi vsaj rešil podatke z IBM diska. Podatki so mi neprecenljive pomenbnosti.

Zoidberg ::

To se je meni naredilo pre enim tednom isti disk. Sedaj je na servisu. Pomoje je nemogoče kaj dol spraviti razen s profesionalno opremo.

LP Zoidberg
Just keep on trying, keep on flying. I will be the light.

1966 ::

Omenil sem povedati da v biosu pa mi disk najde.

Samson ::

1966: Preveri, ce se slucajno ni premaknil kabel od plate do diska, kajto mnogokrat se zgodi, da med pritikanjem drugega diska nehote mal izveces prejsnjega...Stakni in natakni kable prizgi, in tako parkrat..Mogoce pomaga. Nikar ne stikaj in natikaj pri prizganem digitronu, hehe.>:D
condom.com not found - load pregnant.bat - done :O)

morphling1 ::

Jaz sem večino svojih podatkov rešil s programom get data back. Normalno sploh nisem mogel priti na particijo samo zvoke je spuščal potem sem pa s tem programom ter novim diskom zraven veliko večino rešil, najavažnejše stvari pa na srečo vse.
Disk je bil pa IBM dtla 30GB
http://www2.arnes.si/~mlivak/ Nekaj kar naj bi bila moja domača stran, pa nikoli ne bo :)

Dead_Eye ::

hmm, imam enake probleme z ibm 40gb. ponavadi mi zjebe samo prvo particijo (od winsov), ostale(2) pa so še berljive. provaj namestit win na drugi disk im potem priklopi ibm kot secondary... in poglej če se da kej rešit. za druge metote ne vem.

čudno pa se mi zdi to: ko sem inštaliral windows po sesutju diska (fdisk, 3 particije, format...) je blo v disk storage pred particijo c: 160MB "unpartitioned space" - bad sectorji ki če sem hotu formatirat ni delalo. po naslednjem posegu s fdiskom jih ne našu samo 39mb, pred cca 1 tednom sem z ibm drive fitness-om dal ERASE disk in sedaj stvar dela - že en teden - pa še bad sectorjev ni (ne vem če je uni erase kao low level format in bad sectorje skrije al se samo disku rahlo do pretežno trže...:D )

rasta ::

> Vendar se računalnik ne zažene samo nekaj škrebeta po disku in neprestalnoma sveti rdeča led za disk.
Problem s podobnimi simptomi in s 40 GB IBM diskom sem imel pred enim mescem. Vedno ko sem hotel računalnik zagnat, se mi je na začetu obesil in samo led za disk je svetila (sistem se ni hotel zagnati niti z drugega diska, če je bil moj priključen kot slave). Problem je bil v uničenem MBR sektorju. To sem potem rešil tako, da sem zagnal z drugim diskom (enak model kot moj), šel v patrition manager, nato pa preklopil ide kabel na moj disk in shranil mbr v partition managerju. Patricije (in podatke na njih) pa sem potem dobil z Acronis Recovery Expert.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

IBM disk zeza (Ic35 40GB)

Oddelek: Pomoč in nasveti
221296 (1093) phoinix
»

Diski crkujejo kot za stavo

Oddelek: Pomoč in nasveti
191667 (1170) dexter
»

Kolikim je umrlo IBM IC7 40Gb diskov? (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Strojna oprema
19310965 (6593) ChiefThunder
»

Umiranje IBM-ovih diskov

Oddelek: Strojna oprema
252205 (1261) windy
»

Disk in Bad sectorji!!??

Oddelek: Strojna oprema
222912 (2613) XtX

Več podobnih tem