» »

T-2 ukinil časovni zamik na kanalu a in poptv

T-2 ukinil časovni zamik na kanalu a in poptv

smash ::

grozno...danes sem spet moral sedeti točno ob določenem času pred tv, da sem si lahko ogledal zadevo...še na pavzo nisem mogel stisnit da bi skočil na wc

mislite, da bo tole dolgo trajalo? je ta poteza plus ali minus za pro plus?

#000000 ::

Definitivno je minus, jest zdej iz inata ne bom gledu teh dveh programov, pa verjetno nisem edini.

mihec87 ::

Koplje si jamo že lep čas..

joze ::

Na Siolu so ukinili že pred časom. Itak ne gledam nič na proplus, ker se mi od reklam kar meša. Če menijo, da bodo s takimi potezami dobili kakšnega naročnika na Voyo se krepko motijo.

Mr.B ::

Ježeštana, kdo pa še gleda pop pro ali karkoli že, ko je na 10 minut nadaljevanke/vsebine dobrih 5+minut reklam in še kaj. Razen če ne znaš angleško ali Nemško, ti žal zaradi podnapisov drugo ne ostane, kod gledanje tretjerazrednih reklam

Je pa to poslovna odločitev PRo Plusa, itd, živijo od reklam.
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Mr.B ()

smash ::

Mr.B je izjavil:

Ježeštana, kdo pa še gleda pop pro ali karkoli že, ko je na 10 minut nadaljevanke/vsebine dobrih 5+minut reklam in še kaj. Razen če ne znaš angleško ali Nemško, ti žal zaradi podnapisov drugo ne ostane, kod gledanje tretjerazrednih reklam

Je pa to poslovna odločitev PRo Plusa, itd, živijo od reklam.


moram priznat, da odkar sem imel časovni zamik, sem zadevo gledal več...ker obstaj en gumb za preskoči točno 5 minut (= reklamni blok) :)

#000000 ::

Ja res je točn za reklame je bil ta gumb, ampak zadnji mesec ali malo več sem pogruntal da je reklem za kako minuto več kot hitri skok :) Matr so zviti

Mr.B ::

Torej ne gledaš več tega sranja, razen, kot sem že rekel, da rabiš podnapise
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

smash ::

#000000 je izjavil:

Ja res je točn za reklame je bil ta gumb, ampak zadnji mesec ali malo več sem pogruntal da je reklem za kako minuto več kot hitri skok :) Matr so zviti


hehe...sem ugotovil enako..ampak me ni toliko motilo..pač še par sekund 16x hitrosti, pa je blo reklam konec

mrTwelveTrees ::

MIHAc27 ::

Pri nam smo se glih dobr navadli na časovni zamik, pa to naredijo.
Z snemanjem je več dela, pa isto lahko preskočiš reklame.
Tko da za A-kanal in POPTv-jevo dobro upam, da kmalu spet dovolijo to funkcijo.

Architect ::

ah poptv in kanal a sta itak že zelo dolgo zelo bedna kanala. Ju ne gledam prav nikoli.

Unilseptij ::

Iz zakona o avtoskih in sorodnih pravicah:

Pravica do nadomestila
37. člen
(1) Avtor ima pravico do pravičnega nadomestila za tonsko ali vizualno snemanje in za fotokopiranje svojega dela, ki se izvrši pod pogoji privatne ali druge lastne uporabe iz 50. člena tega zakona.
(2) Nadomestilo iz prejšnjega odstavka za tonsko in vizualno snemanje se plačuje:
1. pri prvi prodaji ali uvozu novih naprav za tonsko in vizualno snemanje, in
2. pri prvi prodaji ali uvozu novih praznih nosilcev zvoka ali slike.
(3) Nadomestilo iz prvega odstavka tega člena za fotokopiranje se plačuje:
1. pri prvi prodaji ali uvozu novih naprav za fotokopiranje, in
2. od fotokopij, narejenih za prodajo, in sicer mesečno glede na njihovo verjetno število.
(4) Za namen tega zakona se kot uvoz šteje sprostitev blaga v prost promet v skladu s carinskimi predpisi Evropske skupnosti ter vsak vnos na ozemlje Republike Slovenije iz drugih držav članic Evropske unije.
(5) S fotokopiranjem po tem členu so izenačene druge podobne tehnike reproduciranja, z napravami za tonsko in vizualno snemanje so izenačene druge naprave, ki omogočajo isti učinek.
(6) Pravica nadomestila iz prvega odstavka tega člena ne more biti predmet odpovedi, razpolaganja med živimi in izvršbe.

Začasno reproduciranje
49.a člen
Začasno reproduciranje dela je prosto, če je prehodno ali spremljajoče dejanje, ki je sestavni in bistveni del nekega tehničnega postopka ter nima nobenega neodvisnega gospodarskega pomena, njegov edini namen pa je omogočiti, da se delo prenese v omrežju med tretjimi osebami s pomočjo posrednika ali zakonito uporabi.

Privatno in drugo lastno reproduciranje
50. člen
(1) Ob upoštevanju 37. člena tega zakona je reproduciranje že objavljenega dela prosto, če je izvršeno v največ treh primerkih in če so izpolnjeni pogoji iz drugega ali tretjega odstavka tega člena.
(2) Fizična oseba lahko prosto reproducira delo
1. na papirju ali podobnem nosilcu z uporabo fotokopiranja ali druge fotografske tehnike s podobnimi učinki,
2. na katerem koli drugem nosilcu, če to stori za privatno uporabo, če primerki niso izročeni ali priobčeni v javnosti in če pri tem nima namena dosegati neposredne ali posredne gospodarske koristi.
(3) Javni arhivi, javne knjižnice, muzeji ter izobraževalne in znanstvene ustanove lahko za lastne potrebe prosto reproducirajo delo na kateremkoli nosilcu, če to storijo iz lastnega primerka in če pri tem nimajo namena dosegati neposredne ali posredne gospodarske koristi.
(4) Reproduciranje po prejšnjih odstavkih tega člena ni dovoljeno glede pisanih del v obsegu celotne knjige, grafičnih izdaj glasbenih del, elektronskih baz podatkov in računalniških programov ter v obliki izvedbe arhitekturnega objekta, če ni s tem zakonom ali s pogodbo drugače določeno.
(5) Ne glede na prejšnji odstavek je pod pogoji iz prvega odstavka tega člena prosto:
1. reproducirati pisano delo v obsegu celotne knjige, če je njena naklada izčrpana že najmanj dve leti;
2. reproducirati grafično izdajo glasbenega dela z ročnim prepisovanjem.

Glede na zgornje tri člene je jasno, da je prepoved Pro Plusa popolnoma neutemeljena in posega v pravico uporabnika, da za lastno uporabo lahko reproducira katerokoli avtorsko delo, za kar celo življenje tudi plačuje pri nakupu opreme. Ta pravica ni omejena z uporabljenimi tehničnimi rešitvami ali načinom izvajanja, zato lahko uporabnik to pravico izkorišča, kakor želi (lahko recimo pooblasti nekoga, da pač snema v njegovem imenu, shranjene vsebine so lahko kjerkoli, uporabljena tehnologija je lahko kakršnakoli).

Kar me moti je čudno dejstvo, da uporabnik v tem primeru nima nobene možnosti izpodbijati te prepovedi, čeprav jasno posega v njegove pravice. Ne obstaja namreč institucija, ki bi varovala tudi uporabnike avtorsko zaščitenih del in ne samo avtorje (tukaj je institucij kar nekaj) kar kaže kako smo kot družba že čisto pozabili, da so konec koncev avtorska dela namenjena uporabnikom, avtor pa ima seveda pravico do nadomestila za uporabo svojih del.

Operaterji (T-2, Amis, Telekom, ...) pristajajo na tako omejevanje, ker jim Pro Plus grozi z umikom soglasja za predvajanje njegovih kanalov, kar sicer lahko stori kadarkoli, čeprav ne razumem, zakaj bi kdo delal televizijski program in hkrati prepovedoval njegovo predvajanje. Poleg tega omejevanje v resnici ne škoduje operaterjem, zato jim je precej vseeno in se ne nameravajo spustiti v dolgotrajne in drage sodne spore, prav tako pa kot kaže nimajo resnega interesa, da bi skupaj pritisnili na Pro Plus z grožnjo, da bodo vsi prenehali predvajati programe Pro Plusa, če bo kateremu od njih dejansko prepovedal predvajanje.

Na koncu kratko potegnejo spet običajni uporabniki. Kako je mogoče, da se enostavno ne da storiti nič? Kako lahko neka brezvezna medijska hiša omejuje zakonite pravice stotisočem uporabnikov, pa zadeve ne obravnava noben regulator, nadzorni organ ali sodišče? Če se spomnim, kakšen halo je bil pri ACTI, pa je šlo samo za nek osnutek dogovora, ki sam po sebi ni pomenil nič konkretnega, se mi ob tem, da se ob očitnem kršenju veljavnih zakonov ne zgodi nič, zdi, da ACTA in podobno sranje sploh ni potrebna, saj uporabnik ne more uveljaviti niti pravic, ki mu po zakonu pripadajo.

francek1 ::

#000000 je izjavil:

Definitivno je minus, jest zdej iz inata ne bom gledu teh dveh programov, pa verjetno nisem edini.

Vzel si mi izpod tipkovnice; enako se dogaja tudi na Amisu. Mislim, da bi morali ponudniki enostavno izklopit oba kanala, pa bi se hitro spametovali. Razmišljam o tem, da pošljem pritožbo Amisu, ker sem med drugim ravno zaradi te storitve pristopil k njim.

Sicer pa so tudi v ZDA (kjer so malce pred Evropo) take bedne TV hiše poskušale enako, pa so jim sodišča razložila, da se digitalno snemanje ne razlikuje od VHS-a...
Kdor se je že rodil učen se lahko reži...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: francek1 ()


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

352 evrov za prenos treh skladb (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Avtorsko pravo
7616763 (13345) zmaugy
»

Ponudniki interneta naj bi zaračunavali nadomestilo za spletno piratstvo (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Novice / Avtorsko pravo
18856194 (50992) Gregor P
»

Evropsko sodišče o nadomestilih za zasebno reproduciranje avtorskih vsebin (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Novice / Industrijska lastnina
15334208 (31671) MrStein
»

Nov predlog Uredbe o zneskih nadomestil za privatno in drugo lastno reproduciranje (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Optične enote / mediji
6511524 (7647) incognito
»

Sony lahko izgubi do 1,18 milijarde dolarjev s PlayStation 3 (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Konzole
519278 (7779) BluPhenix

Več podobnih tem