» »

Kako shujšati 10 kg v dveh mesecih?

Kako shujšati 10 kg v dveh mesecih?

Temo vidijo: vsi
««
5 / 10
»»

gendale ::

amfetamini, pa sploh ne misliš da si lačen

stay safe op
seznam zanč moderatorjev in razlogov da so zanč
http://pastebin.com/QiWny5dV
gor je mavrik apple uporabniček (mali možgani in mali penis)

awy ::

Živjo!

Še jaz povprašam, ko je že ravno debata. Visoka sem 173cm in tehtam okrog 85kg, odločno preveč. V 2 mesecih bi rada shujšala vsaj 10kg, ker je konec septembra poroka moje prijateljice...eh, pa kaj bi razlagala, ženska pač :)).
Torej, zanima me, kaj mi predlagate. Poleg seveda pravilne prehrane. Razmišljala sem o programu Insanity (. Priporočate morda še kak drug dober program vadbe (tak, ki ga lahko izvajaš doma)?

Matija82 ::

^^Maxximum forum - http://www.maxximum-portal.com/forum/

Saj ne, da tu ni pametnih ljudi ampak dobila boš 5 postov in 5 različnih nasvetov.

Tale insanity deluje kot še en instant ameriška blef. Sam verjamem, da je prehrana mnogo mnogo bolj pomemben faktor kot ubijalske fizične aktivnosti (ki se po možnosti končajo s prevelikim obroki kot kompenzacija za ves trud).

Avenger ::

marina6, preden razmišljaš o vadbi si preberi čimveč o ketonski dieti, vmes se pa začni samo gibat, v smislu aerobnega treninga, sprehodi lahki teki nad 1 uro.
It is better to be hated for what you are than to be loved for something you are not.

dzinks63 ::

Prvo si kupi kvalitetno tehtnico na 0,1Kg natančno.

V exelu si naredi prglednico v katero si dnevno zapisuj težo zjutraj, po kosilu in po večerji, poleg v vrstico si zapisuj opombe, sestava hrane, fizična aktivnost, in še kaj pomebnega. Če teža ne bo zadovljivo padala zaostri program.

Jej zajtrk normalen v zmanjšani dosedanji količini

Za dopoldansko malico sadje (jabolko ali pomarančo ali banano ali kaj drugega) ali jogurt ali kozarec 100% sadnega-zelenjavnega soka, eno nesladkano kavico

Kosilo standardno, pripravi ga z zmanjšano količino olja, masti, smetane vse skupaj v zmanjšani dosedanji količini, solate po želji sladica odpade.

Popoldanska malica, enako kot dopoldanska z drugo sestavo

Večerja lahek obrok, mešana solata, jogurti, sadje

Kruha , peciva, sladic , prigrizkov , čipsov ni več v programu, testenin , kromprija malo

Povečaj fizično aktivnost, kolesarjenje, plavanje, hoja v hribe, ...

Potrebno je veliko volje in samodiscipline in zadani cilj ne bo izostal.

dzinks63 je izjavil:

Prvo si kupi kvalitetno tehtnico na 0,1Kg natančno.

V exelu si naredi prglednico v katero si dnevno zapisuj težo zjutraj, po kosilu in po večerji.

Tole spada med najslabše nasvete kar sem jih zasledil na internetu. Par urno spremljanje telesne teže je neumnost, ki vodi kvečjemu v frustracije.

Za OP še enkrat ponavaljam - maxximum forum.

jype ::

dzinks63> kolesarjenje, plavanje, hoja v hribe, ...

Tako je. Če samo eno uro na dan počneš to, porabiš pri tem malo nad jurja kalorij, kar te stane približno kilo na dober teden v primerjavi s trenutnim stanjem.

seu_ ::

Raje kot Insanity delaj kardio, kot sta že napisala dzinks63 in jype, imaš manj možnosti za poškodbe, ki bi jih lahko staknila pri nepravilnem izvajanju vaj iz Insanity-ja - če prej nisi kaj dosti športala, se mi zdi ta program malo prehud začetek.

Poskusi biti čimbolj aktivna, ker če boš vadila eno uro na dan in jih 10 presedela, bo učinek manjši. Hodi peš, ne z avtom, kamor je mogoče, pelji psa na sprehod (hoja se podcenjuje), zaposli se z nečim, da ne boš toliko mislila na hrano, ko ti bo manjkala kakšna sladkarija. Poskusi skoz kaj početi.

S prehrano ne pretiravaj, določi si recimo 1 dan v tednu, ko si privoščiš karkoli, ostalih 6 pa se drži režima.

Sicer pa - upam, da ti uspe, glede na to, da očitno ne toliko hujšaš zase, kot za druge.

Good luck :)

puffs ::

jype je izjavil:

dzinks63> kolesarjenje, plavanje, hoja v hribe, ...

Tako je. Če samo eno uro na dan počneš to, porabiš pri tem malo nad jurja kalorij, kar te stane približno kilo na dober teden v primerjavi s trenutnim stanjem.

Right. V eni uri ženska porab 500-600 kcal. Pr ful intenzivni vadbi (beri si moker kot cucek) that is. Mogoče bo ona malenkost več ker je težja ampak še vedno daleč od jurja.

Okapi ::

Tole spada med najslabše nasvete kar sem jih zasledil na internetu. Par urno spremljanje telesne teže je neumnost, ki vodi kvečjemu v frustracije.
Sploh ni res. Sprotno & natančno spremljanje teže je zelo koristno, ker sproti dobivaš feedback. In zelo spodbudno vpliva, ko vidiš, da si shujšal za deset ali dvajset dek.

Če samo eno uro na dan počneš to, porabiš pri tem malo nad jurja kalorij,
Da ne bo kdo razočaran - v resničnem svetu izgubiš pol jurja kalorij, mogoče nekaj več, če dobro švicaš celo uro. Jurja porabijo zaresni športniki.

According to the website Health Status, an indoor cycling class will burn 594 calories an hour for a 150-pound person [70 kg]

According to the website Health Status, a 150-pound person will burn 684 calories when running for an hour at a 10-minute-mile pace [se pravi - 10 km v eni uri]

O.

Okapi je izjavil:

In zelo spodbudno vpliva, ko vidiš, da si shujšal za deset ali dvajset dek.

LOL !

Poje kosilo, vidi da je šlo gor 100g in v jok pa na drevo ? Voda ? Gre se za trend.

martincek1 ::

Matija82 trol much? A si sploh prebral kaj je napisal? Da se tehta trikrat na dan in nato dan za dnem meri rezultate in spremlja.

Okapi je izjavil:

Sploh ni res. Sprotno & natančno spremljanje teže je zelo koristno, ker sproti dobivaš feedback. In zelo spodbudno vpliva, ko vidiš, da si shujšal za deset ali dvajset dek.

Če samo eno uro na dan počneš to, porabiš pri tem malo nad jurja kalorij,
Da ne bo kdo razočaran - v resničnem svetu izgubiš pol jurja kalorij, mogoče nekaj več, če dobro švicaš celo uro. Jurja porabijo zaresni športniki.

According to the website Health Status, an indoor cycling class will burn 594 calories an hour for a 150-pound person [70 kg]

According to the website Health Status, a 150-pound person will burn 684 calories when running for an hour at a 10-minute-mile pace [se pravi - 10 km v eni uri]

O.

če maš samo 70kg itak ne rabiš hujšat

Če jih imaš 100 pa ne pretečeš 10 km v eni uri.>:D

O.

odvisno kolk si visok

Da se tehta trikrat na dan in nato dan za dnem meri rezultate in spremlja.
Takole pa je recimo videti real-life grafikon, kot ga je predlagal dzinks.

martincek1 je izjavil:

Matija82 trol much? A si sploh prebral kaj je napisal? Da se tehta trikrat na dan in nato dan za dnem meri rezultate in spremlja.

Komentiral sem brezveznost tehtanje trikrat na dan in izgubo stotih gramov.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Matija82 ()

kitewing ::

awy je izjavil:

Živjo!

Še jaz povprašam, ko je že ravno debata. Visoka sem 173cm in tehtam okrog 85kg, odločno preveč. V 2 mesecih bi rada shujšala vsaj 10kg, ker je konec septembra poroka moje prijateljice...eh, pa kaj bi razlagala, ženska pač :)).
Torej, zanima me, kaj mi predlagate. Poleg seveda pravilne prehrane. Razmišljala sem o programu Insanity (. Priporočate morda še kak drug dober program vadbe (tak, ki ga lahko izvajaš doma)?

Mojih -22kg
Prvi mesec 15kg, drugi mesec 5kg, tretji mesec 2 kg.
Kako?
Prvi mesec sem zelo omejil količino prehrane in ukinil enostavne sladkorje, koliko se jih pač da. Sicer lačen nisem bil ampak sem pojedel 1/4 hrane kot sem jo pred tem. Ker je bila zima sem vsak dan hodil na bližnji hrib. Na začetku sem rabil 28minut do vrha, na koncu pa samo še 11minut. To ti tudi vlije nekaj volje.
Naslednji mesec sem povečal količino hrane, ker sem bil že blizu cilja zato je šlo hujšanje bolj počasi.
Tretji mesec, pa sem jedel normalno, samo sem še vedno hodil v hrib.
Sedaj sem vsak dan na kolesu in vzdržujem telesno težo.
Če imaš željo ti bo uspelo. Edini recept je: dieta + šport
PS: hoja v hrib ali vožnja s kolesom v hrib je najboljša izbira, saj moraš na dan pokuriti več kot 1000kcal samo z gibanjem. Tek pa preveč obremenjuje sklepe in se odsvetuje.

In zakaj bi se moral tehtat trikrat na dan ?
Da dobiš boljši občutek, kaj se dogaja, ko kaj poješ. Saj lahko se tudi samo enkrat (ali pa dvakrat - zjutraj in zvečer, recimo).

O.

Tehtam se vsak dan zjutraj ko vstanem in to je edini pravi podatek, ki je primerljiv. Občasno se stehtam po težkem treningu, da vidim koliko sem dehidriral, da vem koliko tekočine moram nadomestiti.
Tehtanje nekajkrat na dan pa ne vidim smisla.

Ne vidim kako lahko to znanje (ki to ni zaradi kompleksnosti telesa, e.g. ne moreš rečt, da se s kosilom zrediš za 300g, če se ti teža spremeni od zajtrka do po kosilu za toliko) pretehta efekt, da oseba zgubi zaupanje v program, ker se teža ne zmanjšuje linearno (na kratki rok so nihanja prikazana tudi v tvojem grafu) ali začne spreminjat program, ker se je na kratki rok teža povečala ali stagnira.

Saj ne smeš spreminjati programa od jutra do večera.;) Z večkratnim tehtanjem pač vidiš, kako se spreminja teža prek dneva in dobiš boljši občutek za to, kaj se dogaja (da te recimo ne zagrabi takoj panika, če se zrediš za eno ali dve kili). Sicer je pa tako ali tako najbolje, da si to vsak sam prilagodi svojemu načinu življenja.

O.

Looooooka ::

1)Ignoriraj tezo. Misice so tezje od mascobe.
2)Ne sprasuj vprasanj za hujsanje na geek forumu. Vecini tle so bolj pomemni mozgani :)
3)Glede na ure postov lahko mirno trdim, da bi bilo bolj pametno ce bi sli takrat na en kratek tek/pohod na smarno. Vsi mate ta vprasanja popoldne... :)

Looooooka je izjavil:

1)Ignoriraj tezo. Misice so tezje od mascobe.
2)Ne sprasuj vprasanj za hujsanje na geek forumu. Vecini tle so bolj pomemni mozgani :)
3)Glede na ure postov lahko mirno trdim, da bi bilo bolj pametno ce bi sli takrat na en kratek tek/pohod na smarno. Vsi mate ta vprasanja popoldne... :)

1. Je res, da so mišice težje, ampak ,če želiš znižati % maščobe se moraš kontrolirat težo
2. Geki imajo praviloma težavo s težo
3. Bravo, grem!

Drugače pa, ko smo že ravno pri % maščobe, se splača, če se lotiš hujšanja, investirat 115 evrov za tole tehtnico/analizator.

http://www.enaa.com/oddelki/zdravjeInLe...

Dobi se še ena podobna zadeva, ampak je tale od Omrona IMHO best buy.
Tanita 601 je bolj fancy in lahko podatke shranjuješ na kartico in PC, ampak stane dobrih 200 evrov in kolikor sem bral po netu, ni nič natančnejša od Omrona.

O.

Okapi> Da ne bo kdo razočaran - v resničnem svetu izgubiš pol jurja kalorij, mogoče nekaj več, če dobro švicaš celo uro. Jurja porabijo zaresni športniki.

Se pravi sem jaz zaresen športnik, al kako? No, naj pa dve uri laufa (in ni treba da dve uri skupaj, raje štirikrat po pol ure).

jype je izjavil:

Okapi> Da ne bo kdo razočaran - v resničnem svetu izgubiš pol jurja kalorij, mogoče nekaj več, če dobro švicaš celo uro. Jurja porabijo zaresni športniki.

Se pravi sem jaz zaresen športnik, al kako? No, naj pa dve uri laufa (in ni treba da dve uri skupaj, raje štirikrat po pol ure).

No ni čist res.
Če imaš prekomerno težo pokuriš v eni uri več kalorij kot treniran človek. Razlika med treniranim in netreniranim človekom je v njegovem izkoristku. Že 1% boljši izkoristek pomeni zelo veliko.

Će hujšaš ti je cilj, da porabiš čim več kalorij, pri tekmovalcih je cilj porabiti čim manj kalorij. Sam porabim cca 1200kCal, če eno uro vozim kolo na anaerobnim pragu, ali še malo čez (to je samo na tekmah).

PARTyZAN ::

Okapi: potem se že bolj splača kupit Withings Body Scale. Prenaša podatke preko WiFi, potem imaš pa še spletno aplikacijo z vsemi statistikami.

DOOM_er ::

tudi meni vedno ko kao trackam pokaže porabo kalorij okoli 1000 na kolesu v eni uri če je bolj lagano sportski, če pa je sportski je pa to še malo več 1200 1300, toliko mi pokaže naprimer endmondo vendar vedno dam še ene 100 200 dol.
Robots will steal your job. But that's OK

Zgodovina sprememb…

• spremenil: DOOM_er ()

Se pravi sem jaz zaresen športnik, al kako?
Obstaja tudi (precej verjetna) možnost, da ti elektronika napačno meri kalorije;)

Pojdi enkrat na en ergometer in goni eno uro na vso moč, boš dobil precej dobro predstavo o tem, kaj pomeni pokurit kilo ta velikih kalorij.

Razlika med treniranim in netreniranim človekom je v njegovem izkoristku.
Razlika je predvsem v kondiciji. Če nimaš dovolj dobre kondicije, boš omagal veliko prej, preden boš pokuril 1000 kcal. Še zlasti, če to poskušaš narediti v eni uri. Sicer je jasno, da če v hrib nosiš še 20 ali 30 kil špeha, boš porabil več energije, ampak problem je, ker v hrib bodisi sploh ne boš prišel, ali pa boš porabil 2-3x več časa.
tudi meni vedno ko kao trackam pokaže porabo kalorij okoli 1000 na kolesu, če je bolj lagano sportski,
Sem precej prepričan, da kaže precej preveč.

potem se že bolj splača kupit Withings Body Scale. Prenaša podatke preko WiFi, potem imaš pa še spletno aplikacijo z vsemi statistikami.
Ne. Bistvo onih dveh (Omron 511 in Tanita 601) je v tem, da nimata samo 4, ampak 8 elektrod (4 za noge, 4 za roke) in merita precej bolj natančno (vsaj v teoriji) ter ločita med celotno in visceralno maščobo.

O.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Okapi ()

kristjanG ::

hm.. je sploh potrebno računanje vseh teh kcal, kalorij, maščobe itd.? mislim saj vrjetno tisti ki se profesionalno ukvarjate s kakšnim športom morate, samo človek kateri ima cilj prespat večino dneva ko je najbolj prijetno teči/kolesariti itd. tega ravno ne rabi pomoje?

@op
a nimaš ti kakšnega dela za postorit dopoldne da lahko celo dopoldne prespiš in te boli kurac za svet? že sam z vsakdanjimi "opravili" kot so da zrihtam psa, pospravim, pometem, posesam porabim 2 uri časa.

nasvet pri hujšanju ;) sem sem tehtal 110kg pri 192 cm dober mesec nazaj. trenutno sem, s fitnesom na katerega hodim 5x-7x na teden za 2 urci izgubil okoli 8kg. S hrano se nisem kaj obremenjeval, kar pa se poskušam izogibat so čipsi, sladkarije, čokolino (sem ga dosti pojedel 8-) ). Tako da pozanimaj se če kakšen tvoj frend hodi v fitnes, kupi si karto in začni delat vaje z njim. :)
moj dan zgleda tako: se zbudim ob osmih, naredim zajrtk sebi, bratu, grem zrihtat stvari okoli hiše, psa itd... ob enajstih pridem v hišo in sem do večera notri na kompu. okoli šestih grem v fitnes. ko pridem domov pa sem ponavadi še na kompu tam nekje do enih ponoči :) tko da vidiš sem tut sam PREVEČ :)) na kompu pa še zmeraj najdem čas za redne obroke, fitnes in gredo kile kar hitro dol :) obroke katere jem:
zajrtk, dopoldne en jogurt, kosilo, popoldne sadje, kakšen jogurt. večerje pa ne jem, saj poskušam it zvečer lačen v posteljo :)

poskušam pa, da bi zjutraj vstajal še eno uro prejt, da bi na prazen trebuh šel vozit kolo/tečt, saj baje tako še hitreje zgubljaš kilograme 8-)

Okapi: Zadeva je precej natančnejša od 99% šrota, ki se prodaja po trgovinah, obenem pa omogoča effortless prenos in analizo podatkov na računalniku in mobilnih napravah. Je zelo dobro motivacijsko orodje za razliko od tistih dveh tehtnic, ki naj bi bile samo "super natančne". Druga sicer omogoča prenos podatkov, ampak je dražja in tudi ... LOL, SD kartica?

Kot da je tako zelo težko vsakič sproti prepisat par cifer v excel ali kakšen drug program.;)

Poleg tega precej bolj zaupam resnim firmam, znanim po vrhunski medicinski tehnologiji, kot pa nekemu startupu, ki gradi na iphone hypu.

O.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Okapi ()

Jaz se tehtam vsak dan in ja, je prepisovat par cifer v excel vsako jutro pain in the ass.

Je pa žalostno, da lahko startup lansira produkt, ki je glede na želje potrošnikov veliko primernejši od "izkušene" in "preverjene" konkurence. Ti pa kar bodi fanboy, če ti to paše. Izpostavil sem samo alternativo, ki za podoben denar IMHO nudi precej več.

Okapi> Pojdi enkrat na en ergometer in goni eno uro na vso moč, boš dobil precej dobro predstavo o tem, kaj pomeni pokurit kilo ta velikih kalorij.

Sem že, pa je blo 1300 kcal, je pa res da ko grem z biciklom po klancih na dol ponavadi ne pritiskam na vso moč, ker grem že tako precej po robu zmogljivosti plaščev.

Danes, recimo, sem točno tisoč nabral v 55 minutah: http://app.strava.com/activities/133392...

krepki ::

Jaz sem tudi v mesecu in pol shujšal 10kg,ker sem se moral začet drugače prehranjevat zaradi (Kandide),torej črtat vse,belo moko sladkarije,bel kruh,kis,sladko sadje itd.

Star sem 45 let visok 168cm in pred mesecem in pol sem tehtal 78kg zdaj jih imam 68kg,v tem času sem kot sem že omenil začel z zdravimi obroki,prekolesaril 800km,kak občasen tek v dolžini 4km.
Ker pa naj bi bila moja idealna teža okrog 66kg se bojim da bom preveč shujšal saj bi rad odpravil blazinice okrog trebuha ki so ostale,me zanima kaj naj še počnem da bom zraven pridobival tudi mišično maso.
Malo tudi dvigujem 10kg uteži in občasno trbušnjake na eni napravi,kjer delaš polovične trebušnjake.
Lp

flipflop ::

krepki: Se ti da napisat, kakšno hrano zdaj ješ? En tak tipični jedilnik npr.

Tud sam moram zgubit kilograme, ker me je začelo že zdravje mal hecat, predvsem kolena. Predvidevam da zaradi prevelike teže. Pri 182cm imam 100kg. Že večkrat sm poskušal z raznimi dietami, najbolj mi je šlo z ločevalno dieto, kjer sem zdržal tri tedne, v tem času pa mi je teža šla dol za 7kg, sem pa res imel minimalne obroke. Verjetno ravno zarad tega nism zdržal, ker sem predvsem na sadni dan bil kar dosti lačen. Potem sem prekinil in v naslednjih obrokih nadoknadil vse za nazaj. :|

Zdaj pri obrokih gledam, da si ne dam preveč hrane. Veliko solate, mesa manj kot ponavadi, krompir ipd pa je zdaj res samo priloga, ne glavna jed kot prej. Zjutraj jem kake musli, ampak par žlic samo. Kavi se ne bom odpovedal:)). Sladkarij več ne jem, mogoče enkrat na tedn kak kornet. Upam da bom s tem načinom lahko zdržal dalj časa.

Grem pa tud vsak dan na kolo, mal krajša tura po okolici, cca 6km, pa kar fajni vzponi.
Po kolikšnem času se lahko nadejam kakšnih rezultatov v smislu manj kg?

Sem že, pa je blo 1300 kcal
Ali je ergometer narobe kazal, ali pa si odlično natreniran športnik. Ali pa je v spodnjih citatih kakšna napaka;)

You're bicycling very vigorously if your heart rate is more than 90 percent of your maximum heart rate, or 220 heartbeats per minute minus your age, according to the American College of Sports Medicine. A 190-lb. person bicycling very vigorously burns an average of 1,078 calories per hour, a 155-lb. person burns an average of 880 calories per hour and a 130-lb. person burns an average of 738 calories per hour.

Tule je še ena računica:
Energy = power output x time.
Power is measured in watts (W) and time in seconds, which gives an answer in joules (j). 1cal = 4.19 j,

Example : 500 kj would be 119 kcal. however, the body is about 20 - 25% efficient, which means that you expend 4 - 5 times the energy, i.e., ~ 500 kcal. So basically in the end to get the number of calories spent in one hour, just take your average wattage for an hour and multiply by 3600(seconds in one hour) then divide by 1000 (to get the number in kilo calories).

... Eddy Merckx, back in his prime underwent a test for 'power'. Turns out he was able to maintain over 450 watts for an entire hour (455 was his average) without reaching 'failure' (not sure that is the right term).

Using your formula that's a prodigious 1638 calories for the hour...

Indurain averaged 510 watts for his 1 hr record,

Če vzamemo, da je formula povprečni vati x 3,6 = pokurjene kilokalorije pravilna (in moj domači Kettlerjev ergometer to potrjuje), bi moral za 1300 kcal eno uro gonit s povprečno močjo 360 vatov. Glede na Merckxovih 455 vatov in Indurainovih 510 vatov je tvojih 360 vatov tako rekoč vrhunski rezultat.

O.

MasterKiD ::

Blinder je izjavil:

kake streljaste nekateri, do 16 kg v 20 dneh. uspejo sploh mišice propadat po 800g na dan?

Rekel sem do 16kg - lahko samo 1kg :)

krepki ::

flipflop je izjavil:

krepki: Se ti da napisat, kakšno hrano zdaj ješ? En tak tipični jedilnik npr.

Tud sam moram zgubit kilograme, ker me je začelo že zdravje mal hecat, predvsem kolena. Predvidevam da zaradi prevelike teže. Pri 182cm imam 100kg. Že večkrat sm poskušal z raznimi dietami, najbolj mi je šlo z ločevalno dieto, kjer sem zdržal tri tedne, v tem času pa mi je teža šla dol za 7kg, sem pa res imel minimalne obroke. Verjetno ravno zarad tega nism zdržal, ker sem predvsem na sadni dan bil kar dosti lačen. Potem sem prekinil in v naslednjih obrokih nadoknadil vse za nazaj. :|

Zdaj pri obrokih gledam, da si ne dam preveč hrane. Veliko solate, mesa manj kot ponavadi, krompir ipd pa je zdaj res samo priloga, ne glavna jed kot prej. Zjutraj jem kake musli, ampak par žlic samo. Kavi se ne bom odpovedal:)). Sladkarij več ne jem, mogoče enkrat na tedn kak kornet. Upam da bom s tem načinom lahko zdržal dalj časa.

Grem pa tud vsak dan na kolo, mal krajša tura po okolici, cca 6km, pa kar fajni vzponi.
Po kolikšnem času se lahko nadejam kakšnih rezultatov v smislu manj kg?

Zjutraj pojem kakšno grenivko ali pa kefir v katerega dodam česen in pa beli sir(mozzarella), navadni jogurt,kakšno tuno iz konzerve.

Za kosilo pa kak segedin z malo pustega mesa,zeleno solato in piščančja prsa pečena na olivnem olju,rižoto z bučkami(riž je Parbolied ne navadni beli) in solato,včasih si spečem kakšno dobro ribo.

Za večerjo pa ponavadi kak paradižnik samo posoljen in kos kruha (pirin kruh brez kvasa),ali pa kislo zelje z malo bučnega olja in česna in kos kruha,jogurt to bi bilov glavnem vse.

In pa seveda zadnji obrok do 7 ure zvečer po tej uri pijem še samo vodo.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: krepki ()

MasterKiD ::

Ja pa še na splošno:
- Manj jej, več pij
- Ne jej ocvrtega oziroma maščob
- Jej zelenjavo in sadje (mogoče tega ne maraš)
- Tudi veliko mleka in kruha ni dobro
- Kolesari ali teči 20km/dan če zmoreš - da zašvicaš fuŁ
- 2 uri pred spanjem ne jej nič (odvisno od kolkih greš spat)
- Ukvarjaj se s kakšnim športom (nogomet,rokomet če maš voljo, če je pa nimaš pa kolesari in teči)

Aldo ::

Bi mi znal kdo povedati, kakšna bi bila razlika v primerjavi s pravo vrednostjo, če oceniš porabljeno energijo kot vsoto potencialne, kinetične in izgub pri trenju?

Recimo da se 90kg oseba s 15kg kolesom povzpne za 500m višinske razlike, porabi: 5mgh/4200=5(90+15)*9.8*500/4200=612.5kCal
To je samo iz potencialne energije, kar se mi zdi kar veliko.

dzinks63 ::

Povzpeti se za 500m dodatne višinske razlike ni malo, kar konkreten manjši lokalni hribček, tako da tistih 600kCal je kar poštena prigarana cifra.

Enako je, če greš peš s 15Kg nahrbtnikom, hitro ali počasi je vseeno, pač dlje hodiš, izguba energije je enaka, zato se priporoča hoja, kolesarjene v hribe, najenostavnejši način za porabo kalorij.

amigo_no1 ::

kitewing
PS: hoja v hrib ali vožnja s kolesom v hrib je najboljša izbira, saj moraš na dan pokuriti več kot 1000kcal samo z gibanjem. Tek pa preveč obremenjuje sklepe in se odsvetuje.

Glede hoje v hrib, navzdol greš pa kako ? Tu šele sklepi trpijo.
Pri kolesu je problem če imaš premajhen okvir, spet trpijo sklepi.

amigo_no1 je izjavil:

kitewing

Glede hoje v hrib, navzdol greš pa kako ? Tu šele sklepi trpijo.
Pri kolesu je problem če imaš premajhen okvir, spet trpijo sklepi.

Po hribu na vzdol je pomembno da obremenjuješ mišice in ne sklepe. To se lahko hitro navadiš.
Kupi si primerno veliko kolo, ali pa si vsaj nastavi višino sedeža pravilno in ne boš imel težav s sklepi.
Na kolesu sem tudi do 8h in naredim tudi do 3000 višincev pa nimam nobenih težav razen s hidracijo, ki jo pa žal ne morem ustrezno nadomestiti.

photot ::

Imel sem neko operacijo in v 9 dneh zgubil 8 kilogramov. V teh 9 dneh sem pa po cevki jedel (pil) le to, kar je šlo skozi tanek vrat 30 ml brizge.
Če ješ le juhice in zelenjavo ter se hkrati še veliko gibaš, bi moral v normalnem stanju zgubit vsaj 0,3 kg na dan. Vendar boš tako prišel do splošne oslabelosti in pomanjkanja določenih hranil. Zato priporočam manj radikalno dieto, a še vedno veliko gibanja (pokurit moraš več kalorij, kot pa jih s hrano vneseš vase). Na ta način pa brez problema zgubiš 3 kg na mesec.

Okapi> je tvojih 360 vatov tako rekoč vrhunski rezultat.

Trenuten urni rekord imam 368W, preračunano iz podatkov accelerometra (ki so pri vožnji v klance zelo dober približek). Ne zdi se mi vrhunski rezultat, je pa kar OK.

Po drugi strani kolega, ki me povsod prehiti, preseže 400W, čeprav je bistveno lažji (in mu je torej treba trošit manj moči za isto hitrost).

Aja, še ena zanimiva finta - od enournega povprečja brez pitja izostarja ali podobne brozge pred in med brcanjem pedal ostane konsistentno manj kot 280W.

jype je izjavil:

Aja, še ena zanimiva finta - od enournega povprečja brez pitja izostarja ali podobne brozge pred in med brcanjem pedal ostane konsistentno manj kot 280W.

Ni finta, čisto znana zadeva. Dehidracija zelo zniža učinkovitost telesa.
««
5 / 10
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Zdrava dieta (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Loža
25755462 (49079) Massacra
»

Telesna teža (strani: 1 2 3 )

11824886 (22319) Okapi
»

afterburn effect (workout)

438392 (7504) _Enterprise_
»

V zadnjih 29 tednih shujšal 30kg (strani: 1 2 )

8423909 (21118) whatever

Več podobnih tem