» »

Kako shujšati 10 kg v dveh mesecih?

Kako shujšati 10 kg v dveh mesecih?

Temo vidijo: vsi
««
6 / 10
»»

Okapi ::

+ v teh pijačah je veliko cukra. In s povprečno 360 vati gonit celo uro je za rekreativca vrhunski dosežek.

Amateur bicycle racers can typically produce 3 watts/kg for more than an hour (e.g., around 210 watts for a 70 kg rider), with top amateurs producing 5 W/kg and elite athletes achieving 6 W/kg for similar lengths of time.

O.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Okapi ()

kitewing ::

Okapi je izjavil:

+ v teh pijačah je veliko cukra. In s povprečno 360 vati gonit celo uro je AFAIK za rekreativca vrhunski dosežek.

O.

Res preveč W za rekreativca, mogoče ni meril prav.

Takole se prav meri: http://www.kavas-miran.com/blog/47-conc...
Tole bo verjetno koga zanimalo: http://www.kavas-miran.com/blog/53-vpli...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: kitewing ()

Še nekaj cifer:
Competing at the highest level requires a certain power to weight ratio, this is a mathematical certainty. It is often quoted that a rider capable of winning the Tour de France requires the ability to deliver an average 6.7 watts per kilo on the final climb (say 30 minutes) of a key mountain stage such as Alpe d Huez. Scaling this number by a divisor of 1.05 (a rule of thumb conversion between power output at 20-30 minutes and 60 minutes) we can say that they may be able to average 6.4 watts per kilo for an hour. On the other hand a less than world class rider, but a professional none-the-less, may be able to average 5.5 watts per kilo for an hour
Za orientacijo - v eni od etap (ki seveda traja več ur) je imel ta teden Brajkovič povprečje 270 vatov.

Ne glede na to, koliko jype tehta, je 360 vatov za urno povprečje vrhunski rezultat.

O.

_IKE_ ::

NO ja neki smo ugotovil : če se brajkoviču kaj zgodi vemo kje lahko SKY najde menjavo >:D....

Če drugega ne, vemo vsaj to, da ne veš, v katerem moštvu je Brajkovič.;)

O.

jype ::

Okapi> Ne glede na to, koliko jype tehta, je 360 vatov za urno povprečje vrhunski rezultat.

100 kil. Se prav sem 20% nad povprečnimi amaterji?

Nič ekstremnega.

_IKE_ ::

Okapi je izjavil:

Če drugega ne, vemo vsaj to, da ne veš, v katerem moštvu je Brajkovič.;)

O.

Okapi da boš srečn...laško pivo in cvetje....get the hint...

Izjava pa ostaja: ASTANA ima lahko najde tu gor menjavo, če jo bo rabila....

_IKE_> Izjava pa ostaja: ASTANA ima lahko najde tu gor menjavo, če jo bo rabila....

Včeraj si bil okajen, danes si pa trezen. Ta izjava kljub temu ni nič manj bedasta kot včeraj.

Razumem sicer, da ti je hudo, ker kljub svojim izjemnim zmogljivostim še vedno ne prideš niti blizu mojemu skoraj povprečnemu rezultatu, a to naj te ne skrbi - ti športaš za krepko postavo v ogledalu, jaz pa iz zdravstvenih razlogov, tako da ni nič hudega, če so režimi, rezultati in sposobnosti malce drugačne.

amigo_no1 ::

kitewing
Po hribu na vzdol je pomembno da obremenjuješ mišice in ne sklepe. To se lahko hitro navadiš.

Daj kak primer/link, mi ni jasno kako naj bi to bilo v praksi.

amigo_no1> Daj kak primer/link, mi ni jasno kako naj bi to bilo v praksi.

Pristajaš s prednjim delom stopala in s precej pokrčenim kolenom (okoli 135 stopinj), tudi z zamahom rok lahko precej pomagaš zmanjšati udarec, ki najbolj boli.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: jype ()

Na vzdol hodiš z rahlo pokrčenimi koleni in ni nobenih težav s sklepi. Na začetku bolijo malo mišice, a se hitro utrdijo.

Freaxx ::

Po hribu navzdol me je prav zaradi takega načina teka začelo ščipat v sredi stopala, občutek sila neprijeten in prstov praktično sploh nisem mogel obremenit kako uro. Pazit da nežno pristajaš, kajnajrečem :))

P.S.
Bil je to orenk klanc, pa še kar hitro je šlo

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Freaxx ()

amigo_no1 ::

Jaz nimam težav s tekom po ravnem, kolesarjenjem ali hojo v navkreber, samo pri daljši hoji navzdol po hribu (recimo 30 minutni) me pa začne neznosno ščipati v kolenih, zato sprašujem kakšna tehnika hoje navzdol najmanj obremenjuje sklepe.

jype
Pristajaš s prednjim delom stopala in s precej pokrčenim kolenom (okoli 135 stopinj), tudi z zamahom rok lahko precej pomagaš zmanjšati udarec, ki najbolj boli.

Kako/zakaj naj bi mahal z rokami pri počasni hoji navzdol ?
Že iz samega teka sem se navadil da pristajam s prednjim delom stopala in ne peto, sploh ko sem videl njsportsmed posnetke

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: amigo_no1 ()

Gandalfar ::

ce hocte pametvat o tem ker vas kolo vec energije porabi si odprite novo temo.

Avenger ::

amigo, tudi jaz imam včasih podobne težave in mislim, da lahko to preprečiš/omiliš tako, da koleno upogibaš čimbolj točno v smeri stopala in ne vstran, druga stvar pa, da ne pokrčiš kolena preveč.
It is better to be hated for what you are than to be loved for something you are not.

amigo_no1> Kako/zakaj naj bi mahal z rokami pri počasni hoji navzdol ?

Ne pri hoji, pri doskoku.

ZaphodBB ::

Okapi je izjavil:

Še nekaj cifer:
Competing at the highest level requires a certain power to weight ratio, this is a mathematical certainty. It is often quoted that a rider capable of winning the Tour de France requires the ability to deliver an average 6.7 watts per kilo on the final climb (say 30 minutes) of a key mountain stage such as Alpe d Huez. Scaling this number by a divisor of 1.05 (a rule of thumb conversion between power output at 20-30 minutes and 60 minutes) we can say that they may be able to average 6.4 watts per kilo for an hour. On the other hand a less than world class rider, but a professional none-the-less, may be able to average 5.5 watts per kilo for an hour
Za orientacijo - v eni od etap (ki seveda traja več ur) je imel ta teden Brajkovič povprečje 270 vatov.

Ne glede na to, koliko jype tehta, je 360 vatov za urno povprečje vrhunski rezultat.

O.

Je pa razlika eno uro 360W ali pa šest ur s povprečjem 270W. Jaz čisto verjamem, da je jype sposoben eno uro gonit s 360W povprečjem.

Saj nihče ne trdi, da ni mogoče. Pač ugotavljam, da je to na ravni spodobnega amaterskega tekmovalca (in dopuščam tudi možnost, da mu software vate računa rahlo optimistično;) )

In ko pritisnem na pedale Kettlerjeva ergometra in pogledam na števec, lahko dam samo kapo dol tistim, ki lahko eno uro gonijo pri 360 vatih.;)

O.

Okapi je izjavil:

Saj nihče ne trdi, da ni mogoče. Pač ugotavljam, da je to na ravni spodobnega amaterskega tekmovalca (in dopuščam tudi možnost, da mu software vate računa rahlo optimistično;) )

In ko pritisnem na pedale Kettlerjeva ergometra in pogledam na števec, lahko dam samo kapo dol tistim, ki lahko eno uro gonijo pri 360 vatih.;)

O.

Naj napiše koliko časa vozi na Vršič in bomo hitro vedeli kakšne vate ima v nogah.

flipflop ::

Kaj če bi si glede teh watov odprli novo temo, tale bi bla pa bolj za hujšanje?

martincek1 ::

Včeraj je komentator TDF rekel na tistem vzponu 18% da so tekmovalci počasi prestavili v tisto rdečo zono ali kot je rekel, na 370W. Torej profesionalni kolesar na zelo hudem vzponu ob maximalnem naporu.

martincheq> Včeraj je komentator TDF rekel na tistem vzponu 18% da so tekmovalci počasi prestavili v tisto rdečo zono ali kot je rekel, na 370W. Torej profesionalni kolesar na zelo hudem vzponu ob maximalnem naporu.

To je zato ker imajo še pred tem in po tem par ur za gonit s 300+.

kitewing> Naj napiše koliko časa vozi na Vršič in bomo hitro vedeli kakšne vate ima v nogah.

Na Vršič počasi (1 uro), ker še nikoli nisem šel gor ne da bi prej prišel iz Ljubljane do Kranjske Gore.

me gusta ::

glej star sem 17, sem shujšal 12 kg v manj kot dveh mesecih. recept je sledeč: brez sladkih pijač, sladkarij, čim manj ogljikovih hidratov in nasičenih maščob, jej 5 obrokov na dan (po malem), brez alkohola da na kako pico sploh ne pomisliš. veliko se gibaj, en dan pojdi teči, drug dan pa delaj vaje z utežmi..
jaz sem kljub dijeti pojedel kar nekaj kruha, če bi se še temu odrekel bi bil rezultat še bolji, ampak sem zadovoljen, sem pri višini 190 cm iz 81 kg prišel na 69 kg. drugače pa: VOLJA JE VSE!

seu_ ::

69 pri 190 cm? :O

ZaphodBB ::

Okapi je izjavil:

O.

Zadnji post na to temo, da ne bodo admini čist obolel :). Bistven problem (statičnih) ergometrov ni fizični temveč psihološki napor, medtem ko v naravi je to precej lažje.

dzinks63 ::

sem pri višini 190 cm iz 81 kg prišel na 69 kg.

Prvotna teža je idealna za moškega tvoje višine, druga je pa že anoreksična kategorija. Zakaj sploh rabiš tako minimalno težo, si profesionalni športnik, smučarski skakalec, maratonec, kolesar, ...?

einstein :P ::

dzinks63 je izjavil:

sem pri višini 190 cm iz 81 kg prišel na 69 kg.

Prvotna teža je idealna za moškega tvoje višine, druga je pa že anoreksična kategorija. Zakaj sploh rabiš tako minimalno težo, si profesionalni športnik, smučarski skakalec, maratonec, kolesar, ...?

Normalna teža zanj je okoli 85kg, vem ker je tudi foter 1.85m in je imel ponavadi 85kg pa mu je nekako ravno pristajalo(mogoče bi bilo dobro še malo manj), zdaj pa ima okoli 90kg pa se mu že malo pozna.
STAY OUT OF MY TERRITORY!

PARTyZAN ::

Ne futrat trolov.

nuclear ::

Mene pa bolj zanima kako se udebeljiti za 10kg. Jem 5x na dan, kar obilne obroke.. 1x na dan se prebavi vse ven. To pa je to. Tudi rabim za 2 mesca :D
Asus G14 2023 - Ryzen 7940HS - 32GB DDR5 - GeForce RTX 4080 - 990 PRO 4TB

Looooooka ::

Nabij vlaknine vmes, da bo dlje cajta trajalo preden pride ven :P

Looooooka ::

kitewing je izjavil:

Looooooka je izjavil:

1)Ignoriraj tezo. Misice so tezje od mascobe.
2)Ne sprasuj vprasanj za hujsanje na geek forumu. Vecini tle so bolj pomemni mozgani :)
3)Glede na ure postov lahko mirno trdim, da bi bilo bolj pametno ce bi sli takrat na en kratek tek/pohod na smarno. Vsi mate ta vprasanja popoldne... :)

1. Je res, da so mišice težje, ampak ,če želiš znižati % maščobe se moraš kontrolirat težo
2. Geki imajo praviloma težavo s težo
3. Bravo, grem!

Vec misic pomeni vecja poraba kalorij in s tem mascob(ce ne dvigujes vnosa, hidratov in mascob).
Manjsa teza pa ne pomeni boljsega izgleda. In tud ce bo kdo tle napisal, da je "zdravje" bolj pomembno od izgleda...ko nekdo na nezdrav nacin shujsa za 10 kil namesto, da bi shujsal za 6 in pri tem pridobil 4 kile misic, lahko ze na pogled vidis, da se je pac zajebal.
Plus...kdorkol ma 20 kil prevec se ne rabi bat, da bo cez noc postal podoben steroidnim vratarjem.
Tega se ponavadi bojijo zenske in grejo zaradi tega prepricanja rajsi na te debilne locevalne,vegeterjanske,presne in tekocinske diete.
Bi clovek upal, da so moski sposobni bolj racionalnega razmisljanja :)

Looooooka je izjavil:

kitewing je izjavil:

Looooooka je izjavil:

1)Ignoriraj tezo. Misice so tezje od mascobe.
2)Ne sprasuj vprasanj za hujsanje na geek forumu. Vecini tle so bolj pomemni mozgani :)
3)Glede na ure postov lahko mirno trdim, da bi bilo bolj pametno ce bi sli takrat na en kratek tek/pohod na smarno. Vsi mate ta vprasanja popoldne... :)

1. Je res, da so mišice težje, ampak ,če želiš znižati % maščobe se moraš kontrolirat težo
2. Geki imajo praviloma težavo s težo
3. Bravo, grem!

Vec misic pomeni vecja poraba kalorij in s tem mascob(ce ne dvigujes vnosa, hidratov in mascob).
Manjsa teza pa ne pomeni boljsega izgleda. In tud ce bo kdo tle napisal, da je "zdravje" bolj pomembno od izgleda...ko nekdo na nezdrav nacin shujsa za 10 kil namesto, da bi shujsal za 6 in pri tem pridobil 4 kile misic, lahko ze na pogled vidis, da se je pac zajebal.
Plus...kdorkol ma 20 kil prevec se ne rabi bat, da bo cez noc postal podoben steroidnim vratarjem.
Tega se ponavadi bojijo zenske in grejo zaradi tega prepricanja rajsi na te debilne locevalne,vegeterjanske,presne in tekocinske diete.
Bi clovek upal, da so moski sposobni bolj racionalnega razmisljanja :)

- Zakaj pa misliš, da več mišic pomeni večjo porabo energije? Moraš vse te mišice tudi rekrutirati, da boš porabil nekaj energije. V mirovanju bo bolj kot ne 0. Nisi napisal katere mišice moraš natrenirat tip I. ali tip II. ?
- Zakaj misliš, da manjša teža ne pomeni boljšega izgleda? Če razviješ mišice tip I. imaš atletsko postavo in izgledaš suhin tudi teža je precej nizka. Lahko pogledaš kolesarje. Hribolazci so suhi, šprinterji so pa tip, o katerem govoriš (imajo bolje razvit tip II mišic). Šprinterji so bolj energijsko potratni od tu ti verjetno ideja o večji porabi.
- Mašobe je pametno zgubiti toliko, da so v mejah normale, mišice pa pridobiš glede na tip treninga in je težko govoriti o KG.
- Diete: ne obsojaj drugačnih. Vsak se loti načina, ki mu ustreza, saj smo si različni.
- Racionalno? Mariskaj v življenju narediš, čeprav ni racionalno.

alexa-lol ::

no in kako poteka tvoje hujšanje? Zdaj je le še mesec do septembra :)

Blinder ::

mišice porabljajo energijo tudi ko ne delaš nič. in ko začneš stradat, pardon, hujšat, ti propadajo mišice ker telo namerno zmanjša količino mišic zato da bo potrebovalo manj energije za jih futrat.
99.991% of over-25 population has tried kissing.
If you're one of the 0.009% who hasn't, copy & paste this in your Signature.
Intel i3-12100f gtx 3050 Pismo smo stari v bozjo mater. Recesija generacija

Trixyy ::

In si shujal kot si rekel :D?

kitewing> Zakaj pa misliš, da več mišic pomeni večjo porabo energije?

Večje mišice vedno (v mirovanju in med delom) porabijo več energije.

kitewing> V mirovanju bo bolj kot ne 0.

Ne, to nikakor ne drži.

kitewing> Zakaj misliš, da manjša teža ne pomeni boljšega izgleda?

To je stvar perspektive. Enim sta všeč Rambo in Terminator, drugim pa Obi Wan in Seinfeld.

No Janac si shujšal ali ne? :)

Janac ::

od zacetka oktobra iz 98,9 na 92,7, sem pa porihtal prehrano in v zacetku sem neki teku.

bluefish ::

Še vsaj enih 15kg, pa bo.

Pretiravaš...

;)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Janac ()

Verjetno res, vendar pa je nadaljnjih 10kg kar realna cifra.

TechBoy ::

Jaz sem visok 190 cm in imam 77 kg pa imam lamp, kriza.

Med 80-82kg bo kar idealna teža za ne-športnika. Za tekača, kolesarja pa še par kg manj.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: kitewing ()

TechBoy> Jaz sem visok 190 cm in imam 77 kg pa imam lamp, kriza.

Če si brez motivacije, potem to ni nič neobičajnega. Najprej uredit misli, da boš vedel kaj hočeš od življenja, potem te pa itak ne bo nič več ustavilo.

krOOokO ::

Svaka čast Janac v 2 mesecih s ishujšal 6kg, super maš prehrano porihtano kot kaže. Pa še od teh 6kg si verjetno zgubu 5kg mišič in 1 kg maščobe, ker nisi nič športal, tko da si še na slabšem kot prej. Nimaš kaj, nesposoben si.

jalovec09 ::

haha jaz sem jih dal dol 40kg v dobrem letu, če bi vedel iz začatka kaj me čaka, bi se ˝raj ustrelu˝, ampak z močno voljo, disciplino in brez realne tuje pomoči (svotovalca) razen spleta sem uspel pridt in danes jih imam ravno prav, nočem pa bit suh kot so eni, niti zavaljen s kakšnimi 10kg preveč.
Zadnje kilograme je ša še težje dat dol.

Kaj vi bluzite o zdravi teži za nešportnika... Janac hoče bit tak

.. ne bluzite s športniki in nešportniki, zdravi teži, nezdravi teži.

krOOokO je izjavil:

Svaka čast Janac v 2 mesecih s ishujšal 6kg, super maš prehrano porihtano kot kaže. Pa še od teh 6kg si verjetno zgubu 5kg mišič in 1 kg maščobe, ker nisi nič športal, tko da si še na slabšem kot prej. Nimaš kaj, nesposoben si.

d***l misice sem mocno pridobil, glede na to da sem cel oktober sel tect 7xna teden, vsak dan delam trebusnjake, sklece, leg extensione, standing leg curl, addominale, skratka ne govori ne pamet.

Potem je teh šest kilc bolj boren napredek.

martincek1 ::

Pa kaj je s tabo bluefish? Če je pridobil na mišični masi in izgubil 6kg to pomeni precej manj špeha.
««
6 / 10
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Zdrava dieta (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Loža
25755462 (49079) Massacra
»

Telesna teža (strani: 1 2 3 )

11824887 (22320) Okapi
»

afterburn effect (workout)

438392 (7504) _Enterprise_
»

V zadnjih 29 tednih shujšal 30kg (strani: 1 2 )

8423909 (21118) whatever

Več podobnih tem