» »

Facebook in Yahoo zakopala bojno sekiro, okrepila partnerstvo

Facebook in Yahoo zakopala bojno sekiro, okrepila partnerstvo

PC World - Marca se je med Facebookom in Yahoojem pošteno zaiskrilo, saj je Yahoo vložil tožbo proti prvemu zaradi domnevnih kršitev številnih patentov in zahteval plačilo visoke licenčnine. Facebook je kmalu zatem z nakupom pri IBM-u odebelil svoj patentni portfelj in vložil nasprotno tožbo. Podjetji sta ugotovili, da se nima smisla prepirati, zato sta se poravnali in odstopili od vseh tožb. Šli sta še korak dlje in naznanili novo tesno partnerstvo, od katerega si obetata veliko koristi. Prenosa denarja pri poravnavi ni bilo.

Yahoo in Facebook sta se sporazumela in sporazum sta potrdila tudi upravna odbora obeh podjetij, da bosta drugo drugemu navzkrižno licencirali sporne patente. Čeprav je Yahoojev patentni portfelj občutno večji, nobena stran ne bo plačevala licenčnin, čeprav ta možnost za Facebook ni izključena v prihodnosti z novim dogovorom, pravijo viri blizu podjetij. Da bosta podjetji sklenili premirje, je bilo jasno kmalu po odstopu Yahoojevega nekdanjega izvršnega direktorja Scotta Thompsona, ki ga je odpihnilo laganje o izobrazbi. Vršilec dolžnosti Ross Levinsohn je ubral blažje tone in takoj po prevzemu krmila začel pripravljati teren za sporazumen odstop od tožb, saj je bil tudi upravni odbor mnenja, da se je Thompson preveč agresivno lotil Facebooka.

Sedaj sta Facebook in Yahoo postala partnerja. Sodelovala bosta na področju trženja in oglaševanja. Yahoo ima v rokavu številne oglaševalske pogodbe, poznavanje trga in veliko prisotnost na trgu, medtem ko je Facebook vodilni pri poznavanju uporabniških navad in serviranju personaliziranih vsebin. Facebook in Yahoo do neke mere že sodelujeta, saj je Yahoo integriral Social Bar na svoje strani in storitve, ki ga uporablja že več kot 90 milijonov uporabnikov, s čimer ima Yahoo največji delež uporabnikov, ki uporabljajo Facebookov Open Graph.

1 komentar

Marat ::

končno ena pozitivna novica iz sveta patentov :)


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Razkosanje Yahooja v Verizon, Altabo in Excalibur

Oddelek: Novice / Nakupi / združitve / propadi
84807 (3493) opeter
»

Velika zgodba 90. let končana: Yahoo prodan Verizonu

Oddelek: Novice / Nakupi / združitve / propadi
147149 (5459) hendriks
»

Yahoo odpušča, krči in se deli

Oddelek: Novice / Rezultati
2812614 (10841) opeter
»

Yahoo kupuje Tumblr

Oddelek: Novice / Nakupi / združitve / propadi
65807 (4672) tt2advanced
»

Yahoo se pripravlja na tožbo proti Facebooku

Oddelek: Novice / Industrijska lastnina
74572 (3456) magecu

Več podobnih tem