Prijavi se z GoogleID

» »

Vdor v Yahoo morda še večji, bržkone ni delo državnih hekerjev

Vdor v Yahoo morda še večji, bržkone ni delo državnih hekerjev

Business Insider - Vdor v Yahoo, v katerem so neznani napadalci odnesli osebne podatke in gesla 500 milijonov uporabnikov, je že sedaj največji v zgodovini, a se utegne izkazati za še večjega. Viri blizu podjetja namreč trdijo, da je zaradi ustroja Yahoojevega sistema nemogoče, da bi bilo prizadetih 500 milijonov uporabnikov. Prava številka naj bi bila med 1 in 3 milijardami, trdijo pri Business Insiderju.

Yahoo je sicer ob razkritju pametno zapisal, da je prizadetih najmanj 500 milijonov uporabniških računov. Nekdanji zaposleni pravi, da vsi Yahoojevi izdelki (Yahoo Mail, Finance, Sports itd.) uporabljajo eno glavno podatkovno bazo. Ta je leta 2014, ko se je napad zgodil, vsebovala od 700-1000 milijonov aktivnih uporabnikov, poleg njih pa še cel kup pobrisanih in neaktivnih računov. Na podlagi teh informacij sklepajo, da je vdor odnesel bistveno več podatkov, kot je Yahoo priznal. Yahoo še ni razkril, kako se je napad zgodil, koliko ljudi so kontaktirali po elektronski pošti zaradi vdora in kako so naračunali številko pol milijarde.

Prav tako so strokovnjaki pod vprašaj postavili Yahoojeve trditve, da je za napad odgovorna hekerska skupina, ki jo je najela in sponzorirala kakšna država. Pravijo, da trenutno za to ni nobenih dokazov in da je precej verjetneje, da gre za delo klasičnih kriminalcev. Tudi podatki, ki so jih odnesli, so več vredni za kriminalce kot države. Razplet bo torej še zelo zanimiv.

0 komentarjevVredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Hekerski vdor v Yahoo prizadel 500 milijonov uporabnikov

Oddelek: Novice / Varnost
226857 (5093) Saul Goodman
»

Yahoo kupuje Tumblr

Oddelek: Novice / Nakupi / združitve / propadi
63821 (2686) tt2advanced
»

Hekerji dobili pol milijon gesel uporabnikov Yahoo! Voices

Oddelek: Novice / Varnost
164853 (3394) Iatromantis
»

Yahoo povečal dobiček, a oglaševalski prihodki še vedno padajo

Oddelek: Novice / Rezultati
73462 (2836) Tilk
»

Microsoft in Yahoo (skoraj) dokončno par

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
92989 (2661) r0ker

Več podobnih tem