» »

Facebook z nasprotno tožbo odgovarja na Yahoojevo tožbo

Facebook z nasprotno tožbo odgovarja na Yahoojevo tožbo

ZDNet - Prejšnji mesec smo pisali, da se Yahoo pripravlja na tožbo proti Facebooku zaradi domnevnih kršitev patentov. Gre za patente, ki se nanašajo na oglaševanje, personalizacijo spletnih strani, socialna omrežja in hipna sporočila. Namero si izpolnili in kasneje resnično vložili tožbo zoper Facebook zaradi kršitev 10 patentov, za kar zahtevajo plačilo visoke licenčnine in trojno odškodnino.

Facebook je kmalu zatem od IBM-a odkupil 750 patentov, kar je bila odkrita vojna napoved Yahooju. Včeraj so jo udejanjili, saj so vložili nasprotno tožbo (besedilo dokumenta) proti Yahooju, v kateri iskalnemu gigantu očitajo kršitve prav tako 10 patentov, ki jih slednji krši s svojo spletno stranjo, algoritmom za razvrščanje relevantnosti zadetkov pri iskanju, Flickrju in oglaševanju. Prvi pravnik v Facebooku je povedal, da so bili napovedali, da se bodo branili pred Yahoojevo tožbo, zato so se odzvali na Yahoojeve navedbe (trdijo, da so Yahoojevi patenti nični) in za povrhu vložili še nasprotno tožbo. Yahoo je po drugi strani dejal, da so Facebookove navedbe neosnovane in zgolj ciničen poizkus obrambe, da zakrije šibkost lastnega primera.

Kaj se bo iz vsega skupaj izcimilo, je bolj ali manj predvidljivo. Podjetji bosta najprej napenjali mišice na sodišču, nato pa se bosta bržkone sporazumeli o navzkrižnem licenciranju ali kakšnem drugem dogovoru. Yahoo si namreč resnično ne more privoščiti večjih težav, saj se borijo z upadanjem tržnega deleža in prihodkov, danes ali jutri pa naj bi uradno potrdili masovna odpuščanja. Facebook je po drugi strani v postopku priprave javne ponudbe delnic (IPO), kjer investitorji prav tako niso navdušeni nad tožbami.

2 komentarja

MAGGOTs! ::

Vsi se tožarijo vsepovsod.
Res se obnašajao kot nekakšni dojenčki.:))
Play TF2 until death! :D

bsaksida ::

to je že postalo bolano. Sej ne znajo več kakor tožbe zaradi kršitve patentov.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Skupinske tožbe zoper Facebook v EU ne bo

Oddelek: Novice / Zasebnost
115501 (3982) njyngs
»

Facebook od IBM-a odkupil 750 patentov za boj z Yahoojem

Oddelek: Novice / Tožbe
84762 (3962) TESKAn
»

Yahoo se pripravlja na tožbo proti Facebooku

Oddelek: Novice / Industrijska lastnina
74545 (3429) magecu
»

Paul Allen še vdrugo vložil tožbo

Oddelek: Novice / Tožbe
54019 (3540) Zmajc
»

Patentni spor med Nokio in Applom se razplamteva

Oddelek: Novice / Tožbe
177250 (5814) pietro

Več podobnih tem