» »

Mnenja o Oknih 8

Mnenja o Oknih 8

««
14 / 27
»»

m47hingi ::

Jaz bi tudi v primeru te cene brez pomisleka kupil, vendar pod pogojem, da bi bil metro opcijski in bi se lahko po izbiri bootal v "klasično" Windows 7 namizje z start menijem. Zdaj še bom razmislil, preizkusil koliko je Metro moteč oz. ali ima kakšen doprinos.
Zgleda drži, kot je že bilo rečeno in cenovna politika to nakazuje, da bodo z posiljenim desktopom poskušali privabiti razvijalce v razvoj aplikacij za njihov celoten sistem in seveda uporabnike pod pretvezo enovite izkušnje z vsemi napravami. Ob takšni ceni bo veliko ljudi pač nekritično sprejelo Metro.
Kako bi naj to zgledalo na službenih računalnikih, pač pobrišeš vse ta družbena omrežja krap dol iz Metro, dodaš tiste bližnjice do programov?

Pa, da opomnim še enkrat naslov teme je menja o windows 8 in to je moje mnenje(za tiste, ki imajo pač drugačnega od mene). Pa nisem star, z veseljem sprejemam novosti, če le izboljšuejo določeno stanje ne pa za vsako ceno in samo zato, ker imajo novejši datum in ker je nekdo (po možnosti marketinški oddelek podjeta ki proizvaja izdelek) rekel, da je novo in boljše. Za zdaj Windows 8 uporabljam nekaj dni v virtualnem okolju .
Nasplošno mi metro ni v celoti moteč, tudi vizualno je simpatičen. Občutek pa daje da ves čas skačeš nekam, kar je logično glede na to da sta "dva" OS-a v enem.
Pri klasičnem namizju mi je bilo všeč, da je zraven bližnjic nudilo možnost začasnega odlaganja datotek, map. Zdaj je pač potreben dodaten klik ali drugačen preskok za to.
Všeč so mi dinamične ikone, uporabnost na dolgi rok se še bo pokazala. Moti me, da so pustili vizualno enake ikone/ploščice (škoda da samo dve velikosti) za aplikacije, lokacije iz win7 (My Computer, notepad, calc), če že stavijo toliko na Metro videz. Skriti gumbi in meniji ter s tem povezano postavljanje kazalca miške, zapiranje metro aplikacij, preklapljanje med aplikacijami je čisto mimo.
Pa, če kdo poreče pa predlagaj boljšo idejo...nisem jaz + še par sto ljudi zraven plačan da razmišljam o tem. Apllu tudi ni nihče predlagal kako naj naredi prvega Iphona.

Funkcije, ki so mi všeč a še vseh nisem mogel preizkusiti.
Novo kopiranje datotek v sklopu enega okna v stilu firefox downloads z možnostjo začasne zaustavitve posameznega prenosa.
Hitrejši zagon (še bom preizkusil).
Novi upravitelj opravil.
Integrirana virtualizacija (še bom preizkusil).
Boljše delovanje na več monitorjih - taskbar čez celo namizje. Mogoče bo to rešitev, na enem monitorju metro vmesnik na drugem pa klasično namizje (še bom preizkusil).
Integriran antivirus.
Reset operacijskega sistema (še nisem preizkusil).

Spc ::

Še eno mnenje o Windows 8:

Zgodovina sprememb…

• vrnil v prejšnje stanje: Gandalfar ()

Ganon ::

Hah, jaz sem doma našel star nedelujoč laptop z Windows XP nalepko, na kateri je product key. Lahko s tem pridem do nadgradnje?

BALAST ::

Seveda lahko!
"You may fool all the people some of the time;
you can even fool some of the people all the time;
but you can't fool all of the people all the time."

Unknown_001 ::

Kar se microsofta tiče imajo z mojega vidika izdajanje novih OS-ov takšno, dober-zanič-dober-zanič : XP-Vista-7-8 :P
Za win 8 glih ne morem trdit,ker ga še nisem probal ampak kolikor gledam predstavitve funkcij in screenshote mi sploh ne zgleda obetavno.
Najbolj pa me pri vsej stvari pogreje dejstvo, da so razvili os za tablice, ki ga hočejo na vsak način zriniti na PC-je.:(

darkolord ::

Imaš pa zelo znanstven pristop, zagotovo si inženir...

darkolord je izjavil:

Imaš pa zelo znanstven pristop, zagotovo si inženir...

Mhm...:|
Po čem si pa to sklepal. Če po pravici povem sem komaj končal 2. letnik Tehnicne gimnazije:P
Je pa res da se grem v prihodnje izobraževat za strojnega inženirja.:))

Pesimist ::

Meni so vsi ti osi delali vredu. XP,Vista,7. Sem pa vedno imel spodoben komp. Za Visto ze 4 cora z 8Giga ramom.

Pesimist je izjavil:

Meni so vsi ti osi delali vredu. XP,Vista,7. Sem pa vedno imel spodoben komp. Za Visto ze 4 cora z 8Giga ramom.

Vsak ima svoje mnenje kar se tega tiče. Vista je bila v mnogih pogledih precej napreden sistem za tiste čase vendar vsi vemo da ima vsaka stvar svoje dobre in slabe lastnosti. Meni se mi je Vista nekako zamerila, ko sem poskušal povezati računalnike z visto, xp-jem, in win 7. drugi in zadnji sta se kar nekako našla v omrežju edino vista je nekaj mutila po svoje- enostavno sem ob odpravljanju težav naletel še na druge. Ampak seveda mi je nekako uspelo rešiti vse skupaj. :8)

Sicer ne vem kako je bilo pri tebi ampak jaz sem ob visti imel precej mešane občutke- kakorkoli, nikoli pa ne bom rekel da so ostali sistemi popolni ali brez napak.

Zgodovina sprememb…

Enterprise ::

no danes sem še jaz stestiral release prewiew in moram reč, da mi je po parih urah igranja zadeva postala zelo všeč!
vse prej kot zadovoljen sem pa nad samimi metro aplikacijami. samo nekaj glavnih stvari:
- poštna aplikacija prikazuje vsak mail posebej, namesto da bi jih združila po zadevi (recimo novi outlook na internetu je res lep!)
- fotografije prikazujejo vsako mapo kot svoj album namesto da bi jih pogrupirala po mapah in podmapah (recimo potovanja in potem podmape, rojstni dnevi in potem podmape), niti ni ročne funkcije za to. zoom ne dela z miškinim kolesom. privzetega metulja se ne da zamenjat. ne da se naštimat recimo privzeto majhnih sličic, vedno dobiš neko ogromno povečavo ko odpreš album.
- koledar ob sinhronizaciji z googlovim prikaže samo en koledar, kje pa je še ostalih 5, ki jih imam?
- glasba je slaba kopija tiste iz windows media centra. zelo nepregledna! klikneš na izvajalca in ti v majhnem oknu nameče vse skladbe, medtem ko ima cel ekran prostora da jih posortita po albumu. lahko bi se malo zgledovali po media playerju.

upam, da tukaj čimprej pridejo alternative.

nofaith ::

A kdo pove ce mu na windows 8 lepo dela bf3 brez da kej ven meče?
V prostem in neprostem času tehnološki entuziast.

Blaz90 ::

Ja men dela bf3 na Win 8 RTM brez problemov, potrebno je samo ročno posodobiti punkbuster.

nofaith ::

A se da upgradat iz neoriginal 7 na neoriginal 8 pa programi ostanejo?
V prostem in neprostem času tehnološki entuziast.

techfreak :) ::

Iz licenčnih Windows 7 se da nadgraditi na licenčne Windows 8, programi in nastavitve pa bi morali ostati. Ultimate in Professional se lahko nadgradijo samo na Win 8 Pro, ostale pa tudi na Windows 8.

Zeratul ^^ ::

Meni je Win8 ogaben..
Bom pa probal ko se ze imam licenco za XP in Visto.. Za 30e 2x Win8 ne?
#yolo

AlienRR ::

Enterprise je izjavil:

no danes sem še jaz stestiral release prewiew in moram reč, da mi je po parih urah igranja zadeva postala zelo všeč!
vse prej kot zadovoljen sem pa nad samimi metro aplikacijami. samo nekaj glavnih stvari:
- poštna aplikacija prikazuje vsak mail posebej, namesto da bi jih združila po zadevi (recimo novi outlook na internetu je res lep!)
- fotografije prikazujejo vsako mapo kot svoj album namesto da bi jih pogrupirala po mapah in podmapah (recimo potovanja in potem podmape, rojstni dnevi in potem podmape), niti ni ročne funkcije za to. zoom ne dela z miškinim kolesom. privzetega metulja se ne da zamenjat. ne da se naštimat recimo privzeto majhnih sličic, vedno dobiš neko ogromno povečavo ko odpreš album.
- koledar ob sinhronizaciji z googlovim prikaže samo en koledar, kje pa je še ostalih 5, ki jih imam?
- glasba je slaba kopija tiste iz windows media centra. zelo nepregledna! klikneš na izvajalca in ti v majhnem oknu nameče vse skladbe, medtem ko ima cel ekran prostora da jih posortita po albumu. lahko bi se malo zgledovali po media playerju.

upam, da tukaj čimprej pridejo alternative.

Ja te metro aplikacije so tudi meni mimo. Prestor se mi preprosto ne zdi izkoriščen/pregleden.
Glede glasbe pa uporabiš kaj drugega, winamp, vlc, foobar.. tega je tako kot smetja. To ki pride zraven pa mislim, da bi lahko zbrisal pod "Turn Windows Features on or off". Nisem 100% če se, da, ker tistega kotička še nisem dosti prečekral.:)
You can override the laws of thermodynamics with sufficient sudo access.

Metro aplikacije odstraniš z desni klikom na njo pa uninstall, js sem zbrisu vse metro aplikacije, ker so na desktopu popolnoma neuporabne, drugače je pa Windows 8 zlo dober.

Prestor se mi preprosto ne zdi izkoriščen/pregleden.
A tako kot pri televiziji, ko imaš film čez cel zaslon? Kako slaba izkoriščenost!

AlienRR ::

darkolord je izjavil:

A tako kot pri televiziji, ko imaš film čez cel zaslon? Kako slaba izkoriščenost!

Ma daj preberi kako glupost pišeš.

Če je app celo zaslonski, bi se menije dalo lepše porihtat.
Napreimer:
poštna aplikacija prikazuje vsak mail posebej, namesto da bi jih združila po zadevi (recimo novi outlook na internetu je res lep!)
You can override the laws of thermodynamics with sufficient sudo access.

darkolord je izjavil:

No primerjave s TVjem ravno ne razumem, se pa strinjam da bi se lahko usedli skupaj in spacali mnogo več kar pa je tole sedaj! Aplikacije z nekaj najosnovnejšimi funkcijami, ali pa še to ne, dobesedno na nivoju telebana.

Najosnovnejše funkcije

'Dobra izkoriščenost prostora'

Zgodovina sprememb…

• zavaroval slike: Icematxyz ()

TechBeats ::

Je kar kul, metro je bolj tko tko (tema) - samo ni pa spet takooo bad.
AciD TriP

@darkolord: nerazumeš, ali pa nočeš razumeti. ti govoriš o popolnoma drugi stvari.

Icematxyz ::

Metro rabi pač čas in to pomeni verjetno obdobje med W8 in W9.

Zgodovina sprememb…

vse kar rabim imam še zmeraj na dosegu namizja, tako da je kar ok.

1.Desni klik na start

Tudi power off ni tako skirt kot so eni jamrali, jaz sem ga najdu v prvem koraku :)
desni zgorni kot, settings > power

In start menu, oh ja sam se kar hitro preklapla in tista stranska pomožna okna so kar priročna, čeprav metro apps so bolj tko tko, za Glasbo in fotografije je nepraktična za hitro uporabo..
AciD TriP

1.Desni klik na start
Ali pa Win+X
desni zgorni kot, settings > power
Ali pa Win+I -> Power

Še boljš, hvala :)
AciD TriP

i386 ::

za tiste ki pogrešate start je pa tole: start8
Doda start, doda možnost da se ob zagonu pojavi desktop ter doda možnost izbire kako velik bo "metro" start menu ko pritisneš start. Fajna stvarca :)

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: i386 ()

Lonsarg ::

Metro je pač po funkcionalnosti na nivoju Android 1.0.

Ampak recimo vsaj Mail aplikacija je že zadosti uporabna, namesto da mam skoz odprt gmail v browserju. Namreč če hočeš potem do gmaila priti, moraš najprej klikniti browser, pa šele nato pravi zavihek z gmail. V windows 8 sicer lahko sicer zavihke odpiraš direktno, namesto iz browserja. Torej se lahko v bistvu spletna stran obnaša skoraj kot aplikacija. Sploh če google naredi Windows 8 optimizirano gmail stran, potem sploh pa se lahko ta spletna stran gmail obnaša kar kakor aplikacija:) Fascinantno ja vem, moram malo sprobat kako se take stvari dela.

Pričakujem pa seveda od Chrome in Firefox, da bosta zownala IE10 Metro. In da bo Microsoft dobre stari skopiral in bomo čez kako leto dve dobili spodoben IE11 Metro browser, ker trenutno je pač sistem zavihkov katastrofalen.

krneki0001 ::

Sistem zavihkov je čist dober - desni gumb na vrhu ali spodnjem delu strani, in se ti odpejo zavihki, pa ga z miško lepo izbereš.
Asrock X99 Extreme 4 | Intel E5-2683V4 ES | 64GB DDR4 2400MHz ECC |
Samsung 250GB M.2 | Asus 1070 TI | 850W Antec | LC Tank Buster

Problem zavihkov je, da ima limit 10 zavihkov. In potem ko odpreš 11tega se ti začnejo kar sami zapirat, genialno:)

k4vz0024 ::

Kako pa je glede obnove sistema? Je po obnovi potrebno reinstalirati programe?

Metro programov ne, navadne ja.

Kaj pa gonilniki? Če ni na voljo za 8, je mogoče uporabti od win 7?

techfreak :) ::

Večinoma Win 7 gonilniki deluje. Izjema so recimo switchable graphics, pri katerih sem naletel na dva HP prenosnika, ki nista bila najbolj srečna z Win7 gonilniki.

Je glede restore pointov kaka novost?

zigomir ::

techfreak :) je izjavil:

Iz licenčnih Windows 7 se da nadgraditi na licenčne Windows 8, programi in nastavitve pa bi morali ostati. Ultimate in Professional se lahko nadgradijo samo na Win 8 Pro, ostale pa tudi na Windows 8.

Kako pa se da nadgradit?
Najbol kul bi bilo seveda, če bi dobil z Windows Update možnost nadgradnje in čao :)

lmorgh ::

posnameš na dvd/usb in zalavfaš ter izbereš pravo opcijo.

zigomir ::

Kje pa dobiš official ISO in kje kupiš key? :) To najbrž pride šele potem oktobra?

Si mal nov na slo-techu, da sprašuješ o travniških zadevah?:) No zdaj veš da se ne, zato folk ignorira vprašanje.

Drgače pa ja, uradni ISO je zunaj, jaz sem ga dobil zraven original serijske kar direkt iz Dreamsparka, do katerega imamo študenti naravoslovnih faksov dostop. lahko pa dobiš originalni ISO tudi iz torentov, samo hash preveri, da je identičen tistemu, objavlenemu na Microsoft strani, v nasprotnem primeru pač ne moreš bit ziher, da ni uploader kak trojance vtikal notri.

Ampak zadeve inštalirat/upgradat ne boš mogel, če nimaš Dreamspark/MSDNA dostopa, namreč pri Windows 8 ni več 30/90 dnevne trial dobe, ampak je potrebno pravo serijsko že pri inštalaciji vpisati.

Kupit se bo pa dalo šele 26.10.

bluefish ::

para! ::

A tiste aplikacije, ki so metro majo tak lep kvadratek ala widget z informacijami o aplikaciji, ostale non-metro pa tisto ta mejhno ikonco sred kvadratka (sklicujem se na techbeatsove scrshote)?
Death before dishonor!

Zgodovina sprememb…

• spremenil: para! ()

bluefish ::

Da.

V RTM je ikonca večja, tekst pa je spodaj in so razlike med Metro in Dekstop ikono minimalne.

jizzer ::

Zaenkrat po 3 urah uporabe Win8, nemorem povedat nič slabega o njih. GUI je pač taki kot je, treba se bo navadit na ločene METRO aplikacije, malo se še iščem mogoče kje je kaj v metroju pa pri določenih aplikacijah. Deluje tekoče tako kot tudi sedmica mogoče je edino zagon občutno hitrejši, morem še pogruntat kak nastavit da ko računalnik prižgem ni treba gesla za login vpisat, da bo kr avtomatsko.

Zaenkrat mi ni žal za install. Sicer pa ni problem nazaj na sedemko it.

Tle maš navodila, kako izklopiti geslo za login.

clix ::

Kdo ve, kako se nastavi da ti tista metro aplikacija za pošto prikazuje maile v threadih? Namreč, trenutno imam vsak mail ločen. Še v windows phone to deluje bp.

AaBoy ::

Jaz mam eno vprasanje. Če namestim win 8 in naredim nadgradnjo bodo kaki problemi ali naj rajši na novo namestim? Trenutno imam win 7.

V 99.9% problemov ni.

AaBoy ::

Ok hvala lepa, imam še eno vprašanje, videl sem en posnetek na netu, da če odpreš brskalnik v metroju in odpreš par zavihkov in greš na namizje in če tam odpreš brskalnik imaš prazne zavihke oz brez njih. Še je to vedno tako?
««
14 / 27
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

windows 7 ali 8 (strani: 1 2 )

Oddelek: Operacijski sistemi
8520099 (16834) Mr Johnny
»

Bo Windows Blue dobil nazaj startni meni in namizje? (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
19749091 (42064) Bistri007
»

Prava nadgradnja na Windows 8 le s Sedmice (strani: 1 2 3 )

13638730 (34573) lopov
»

Windows 8 prihaja v štirih inačicah (strani: 1 2 3 )

13940655 (35229) Lonsarg
»

Predogled Windows 8 na voljo (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 )

421105497 (87442) techfreak :)

Več podobnih tem