» »

Mnenja o Oknih 8

Mnenja o Oknih 8

««
15 / 27
»»

Lonsarg ::

Ja brskanlnik na namizju in Metro verzija sta navidezno ločena programa. No nastavitve so skupne, tako je recimo Metro verzija zelo okrnjena kar se nastavitev tiče, praktično ničesar ni mogoče spremeniti. Ampak lahko greš v desktop verzijo, tam naštelaš recimo, da je privzeti brskalnik google in bo ta nastavitev veljala tudi za Metro(oprostite izrazu:D)

Upam da bo konkurenca(Firefox, Chrome) bolj integrirala desktop in metro verzijo, bomo videli čez par mesecev.

GrimReaper ::

Je že kdo našel rešitve za tele probleme:
1. Kako nastavit da te ne sprašuje če si admin (če hočeš kaj prepisat ali brisat)? V Win7 je blo zadost če si dal UAC čist na najnižji nivo, tukej pa ne špila.
Pa tut na ikonah na namizju se pojavljajo modrorumeni ščitki, kar pomeni da UAC še ni povsem izklopljen.
2. Avtomatsko rotira slike, pravkar posnete, ali pa tiste že na disku, ki so bile v Win7 pravilno obrnjene.
Včasih je celo polovica posnetih slik obrnjena za 90 stopinj.
3. Extended desktop ne deluje če daš TV diagonalno. Če daš na desno ti pa kurzor skače čez ekran, tko da je scrollanje težavno.
4. Vpisovanje gesla na slepo ko se monitor še prižiga je nemogoče, prej si lepo vpisal, in tacajt ko se je monitor prižigal, si bil že na namizju.
Je pa včasih treba vpisat prej eno črko, včasih pa dve, da ti skoči v okence, meni v glavnem še ni ratalo v prvo.
7600X | Noctua NH-D15 | ASUS STRIX X670E-F | G.Skill 6000 CL30
Palit GameRock 4080 | Be Quiet 802 | ASUS Strix 1000W

Zgodovina sprememb…

Mavrik ::

2. Avtomatsko rotira slike, pravkar posnete, ali pa tiste že na disku, ki so bile v Win7 pravilno obrnjene.
Včasih je celo polovica posnetih slik obrnjena za 90 stopinj.

To imaš pokvarjene Exif podatke v slikah - v Win7 prikazovalnik ni upošteval zapisa orientacije v Exif podatkih. Tako si jih verjetno ti obrnil, zapisa pa nisi popravil. Posledično imaš zdaj napačen Exif zapis za orientacijo slike. Uporabi kak foto program da to popraviš.
The truth is rarely pure and never simple.

Če imam fotoaparat vedno vodoravno obrnjen in nisem obračal slik, ko prenesem slike na računalnik so pa nekatere obrnjene za 90.
Sej zdej sem že ugotovil, da narobe prikazuje samo Windows Photo Viewer in Paint, Office 2010 pa pravilno. Če ne drugega, si zrihtam en dober program.

Kar se tiče vpisvanja gesla, sem si jaz raje vklopil en enostaven pin z 4 številkami. Poleg tega pa, spodobi se leta 2012, da se itak vedno uporablja sleep, to maš pa setting v nastavitvah, da ti sploh ni treba vpisovati gesla/pina za bujenje, mislim da je celo po defultu tako.

roCkY ::

To s spanjem drži, ko OS postane delovni.
Sam kot kaže ne bom nobenega PC nadgradil na 8. Ne vidim nikakršnega smisla.? Testno imam sedaj na 3 različnih konfiguracijah pa zaenkrat nisem našel (razen nekaj zmede) nič kar bi nakazovalo v smer potrebe po nadgradnji.
"Start" gumba ne dam.

GrimReaper je izjavil:

Če imam fotoaparat vedno vodoravno obrnjen in nisem obračal slik, ko prenesem slike na računalnik so pa nekatere obrnjene za 90.
Sej zdej sem že ugotovil, da narobe prikazuje samo Windows Photo Viewer in Paint, Office 2010 pa pravilno. Če ne drugega, si zrihtam en dober program.

Sem probal IrfanView in ACDSee, slike niso pravilno obrnjene.

techfreak :) ::

Windows Photo Viewer v Windows 8 podpira Exif podatke (kar se ujema s tem, da si na Win7 imel "pravilno" obrnjene slike), tako da je lahko težava samo v napačnem zapisu s strani fotoaparata/mobilnika.

amigo_no1 ::

i386 je izjavil:

za tiste ki pogrešate start je pa tole: start8
Doda start, doda možnost da se ob zagonu pojavi desktop ter doda možnost izbire kako velik bo "metro" start menu ko pritisneš start. Fajna stvarca :)

Ima kdo dl link, vseskozi mi napiše "There was an error processing your request. Please try again." ?

AaBoy ::

Jaz mam eno vprašanje, sedaj sem si namestil Win8 in ko sem v metroju in izberem Firefox, mi odpre novo instanco programa na namizju, čeprav imam že odprtega na namizju, se pravi imam 2x odprti Firefox. Ali je pač to tak ali si lahko kako spremenim? Pač videl sem, da imaš v metroju in namizju svoja brskalnika vendar tak še pa nisem videl.

To sm tudi ze jaz opazil, iz start screena ne mores multitaskat v desktop aplikacije. Kar pomeni da moras najprej v desktop. Ko firefox ozda windows 8 browser bo seveda situacija drugacna, vendar za vse ostale aplikacije bo se vedno tako, da bos moral v desktop.

clovk ::

(Zaenkrat) slaba podpora z driverji (Razer, HTC - bohnedej da bi delal)
K****c z kursorjem lovit rob in kote na dveh ekranih za alt-tab in nastavitve
Popolnoma neuporabn ko zmanjka RAM-a (pri 3Ds Maxu resn problem...)

Vpisu gesla sem se ognu z LINK in lokalnim računom brez gesla

Za prenosnik mi je vredu, hirt zagon mal porab, na stacjonarcu se bom pa kr držov 7ke
Asus P5KC//8Gb//Q6700//Radeon 4870 1Gb

Dualscreen so za miško rešili tako, da moraš tam na meji med ekranoma ujeti prave piksle, da prideš do zadeve? Loleki:)

Drgač pa na prenosniku se najbrž zelo mučiš z koti na touchpadu, ker novi Win8 prenosniki bodo imeli touchpade, kjer boš meniji odpiral z slidi iz različnih strani in ne z simulacijo miške na touchpadu.

mam raj tud miško na prenosniku :P z track padom ni problem, bol me mot da nemorm nastav hitrosti premikanja kursorja in morm po večkrat swipat... (ASUS) Kako pa to z touchom deluje swipe left-right?

Aja, admistrator rights... Firefox morm z desnim klikom run as, zalavfat če hočm karkol shrant drugam kot v Downloads. Na prenosniku, na stac ni blo tega, b...

Tkole nekak, naj bi zgledali:
http://www.synaptics.com/solutions/tech...

Tut na youtube je en filmček, čeprav uradno ni bilo še nikjer rečeno, da bodo vsi Windows 8 laptopi imeli take touchpade, čeprav se ne bi čudil, če bi Microsoft kaj takega zaukazal.

para! ::

Tole s touchpad gestures je super, smo navajeni že iz OSX.
Death before dishonor!

ja, M$ se odlično uči od Jabučka... Še mal pa bom res na Linux preklopu, oz komi čakam Android desktop XD

Ja gesturi na splošno niso problem, te so tudi že na windows 7 v manjšem številu. Večji zalogaj je poteg iz strani, ker so te touchpad driverji dostikrat tako narejeni, da sploh ne pošiljajo informacijo o poziciji, pač pa samo relativni premik(miška ali gesture). Tak da swipe iz strani bo najverjetneje samo na novem hardweru. Je pa to THE gesture za windows 8, ker kar naprej to delaš.

Popolnoma neuporabn ko zmanjka RAM-a (pri 3Ds Maxu resn problem...)

Windows 8 bi naj imel boljši memory managment, kakšne težave imaš glede RAMa?

Dualscreen so za miško rešili tako, da moraš tam na meji med ekranoma ujeti prave piksle, da prideš do zadeve? Loleki:)

Če greš v kot dobiš meni, drugače pa preskočiš na drug ekran.

Glede Metro pa lahko povem, da sta mi OneNote MX in Google Chrome zelo všeč.

Windows 8 bi naj imel boljši memory managment, kakšne težave imaš glede RAMa?

Po 2/3h urah dela z Maxom (+Autocad, photoshop, ...) je vedno začel počasnejš delat, dokler ni postal čist neodziven (v roku 10min) lučka za disk polno svetla, ampak po parih urah ni pogruntal nič... To je vedno naredu in parkrat sm v teh 10min uspel dočakat task manegerja in je bil ram poln. Po 2h dneh odstranu.
Na 7ki sam pač počas začne delat, po podobnem cajtu in obremenitvi, ampak gre nekak...

Glede RAMa je odvisno na kak način je poln. Načeloma je večja poraba RAMa boljša stvar, ker veš da ima več stvari cachiranih. Če imaš pa probleme glede počasnosti diska bi bilo pa smiselno razmisliti o SSD.

Vsekakor je pa možno, da imajo določene aplikacije trenutno še težave z Windows 8.

Razmišlam o novem sistemu, ne sam o SSDju :)

Verjamm, d ma RAM bolš porihtan, ker na prenosniku se mi to še ni zgodl, pa zagon je hitrejši k 7ka in cel sistem je bolj odziven.

Sam pač je še daleč od dodelan in podprt, lol sej sploh še izšel ni ;) (mam Msdnaa pro verzijo build 9200)

Pravi pa, da se bo čez 2 dni resetiral da dokončal posobitve XD

Sam pač je še daleč od dodelan in podprt, lol sej sploh še izšel ni ;) (mam Msdnaa pro verzijo build 9200)

Dodelan je že, ker tudi 26. oktobra pride na police isti build. Je pa res, da se morajo proizvajalci programov/gonilnikov še malo potruditi, da bo vse delalo.

Pravi pa, da se bo čez 2 dni resetiral da dokončal posobitve XD

Pri Release Preview sem to obvestilo ignoriral, čez dva dni je pa rekel "zdej maš pa dost, jst se bom rebootu" in sem imel par minut časa, da sem zaključil z delom.

Good Guy ::

Dons na šihtu dobu prenosnik z win 8 pod roke in morem rečt da je stvar fantastična.

mal se bo treba navadit na sam metro (enako kot iz rpehoda win xp->vista/win 7)

Looooooka ::

Ne stekam zakaj v Pro verziji ni RemoteFX crapa. Glede na opis bi to moralo biti tudi v Pro.
Pezdeti... :)

Da ga ni? še povsod ko sem bral je pisalo da je, kako pa si ugotovil da ga ni?

freesty ::

Imam problem. Ko zbrisem kaksno datoteko na disku mi jo še vedno kaže dokler ne refresham strani. Enako je, ce v taskbaru unpinam ali pa pinam kaj. Kr ostane tam. Dokler ne kliknem na tisto in mi napise, da ni vec pinano. Nadlezno. Ve kdo resitev?
http://www.youtube.com/watch?v=5hfYJsQAhl0

techfreak :) je izjavil:

Windows Photo Viewer v Windows 8 podpira Exif podatke (kar se ujema s tem, da si na Win7 imel "pravilno" obrnjene slike), tako da je lahko težava samo v napačnem zapisu s strani fotoaparata/mobilnika.

Z mojim Canon IXUS 117 pač ne dela. Če importam z Windows, je pa še slabše, slike obrnjene v vse možne smeri. Kot rečeno, Office 2010 odpre pravilno, ampak ta program ni uporaben. ACDSee in drugi pa odprejo enako kot Windows Photo Viewer.
V Win7 je normalno delalo, edino slike ki sem posnel z navpično postavljenim aparatom, sem moral ročno rotirat.
Sicer pa ko sem ugotovil, da za shranjeno rotacijo ni treba vsakič zapirat programa, gre dosti hitreje.

Zgodovina sprememb…

DuleKrtola ::

Nisem bral cele teme, pa se je kdo zihr že spotaknil čez to. Vglavnem, ravno je bil cajt za fresh install in sem gor butnil w8 MSDNA namesto W7. Nastavim slovensko tipkovnico, in sedaj imam metro v slovenščini. Kako ga spravim v angleščino in obdržim slo tipkovnico?

Vem da se da, ker sem že bral o tem. Ampak mene osebno ne moti, najbolj me moti samo če so sami Windowsi slovenski, potem se ne znajdem nič.

darkolord ::

DuleKrtola> Nastavim slovensko tipkovnico

Misliš reč da si izbral slovenščino kot jezik namestitve.

Malajlo ::

nastaviš tako kot v prejšnjih verzijah. Regional settings v control panelu.

z3ro ::

Se komu sanja zakaj ne morem namestiti Winrar na windows 8? Vbistvu se sploh nič ne zgodi ko ga kliknem .exe datoteko. Probal resetirati pa še vedno ne gre.

Run as admistrator? maš oboje 64?

Že probal, še kr nič. Za nekaj časa se pokaže tisti krogec, kao da se bo odprlo, ampak se ne. Oboje x64, ja.

Probi starejšo verzijo, men je Win Rar 393 delal bp, enako pri razer, najstarejši driverji edini delal...

Okej tole verzijo mi je pa nekak ratalo namestiti, hvala ;)

krneki0001 ::

Zakaj pa uporabljate še winrar? Inštaliraš total commander, pa ima podporo skoraj za vse, če pa inštaliraš še plugine pa za vse programe za pakirat podporo.
Asrock X99 Extreme 4 | Intel E5-2683V4 ES | 64GB DDR4 2400MHz ECC |
Samsung 250GB M.2 | Asus 1070 TI | 850W Antec | LC Tank Buster

error7891 ::

Na MSDNAA imam že Windows 8. Če si upgradam Windows 7 na Windows 8 ali mi ostanejo vsi do sedaj inštalirani programi uporabni ali jih je potrebno ponovno inštalirati? Kako je z nod32? Ga je potrebno inštalirati ponovno? Ostanejo po nadgradnji ikone na namizju ali kje pač že so tam?
tnx za odgovore.;)

mah, sem poskušal upgradati ampak imam na voljo samo "keep personal files only". tako da zaenkrat ne mislim nadgraditi. bom kasneje ko bom želel na novo namestiti sistem.

Si zagnal iz Windows 7? Sam sem naredil clean install, ker imam rad čisto zadevo, kolega je pa rekel, da mu je uspelo obdržati programe in datoteke.

Sem ja, samo jaz imam Professional različico (slovensko) in ta nima multilanguage supporta (za angleško Windows 8) in zato ne gre ohraniti programov (te opcije sploh nimam na voljo).

Verjetno bomo tudi slovensko verzijo Win 8 dočakali na MSDN AA.

Če se ti da, se da en file na ISOju modificirat, da prepričaš windows 8 setup, da gre za drugo verzijo, kot gre dejansko in potem spraviš inštalacijo skozi. Sam sem pozabil podrbonosti, ne vem kolko je dela.

nofaith ::

A se splača počakat še en mesec na offical verzijo al si rtm naložim?
V prostem in neprostem času tehnološki entuziast.

rtm = official

Pač sem mislil uno release ka pride v trgovine. Pol si bom kr naložu rtm ka pride usb s kitajske :P

bluefish ::

Saj RTM pride v trgovine.

Oki tenx. Mi zna kdo še pomagati kako bootam iz usbja. Vem da je malo offtopic. A ni neki u cmdju treba.

««
15 / 27
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

windows 7 ali 8 (strani: 1 2 )

Oddelek: Operacijski sistemi
8519944 (16679) Mr Johnny
»

Bo Windows Blue dobil nazaj startni meni in namizje? (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
19748772 (41745) Bistri007
»

Prava nadgradnja na Windows 8 le s Sedmice (strani: 1 2 3 )

13638536 (34379) lopov
»

Windows 8 prihaja v štirih inačicah (strani: 1 2 3 )

13940485 (35059) Lonsarg
»

Predogled Windows 8 na voljo (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 )

421104677 (86622) techfreak :)

Več podobnih tem