» »

Tek - vprašanja, nasveti, vzpodbude ...

Tek - vprašanja, nasveti, vzpodbude ...

Temo vidijo: vsi
««
6 / 39
»»

korenje3 ::

kako lahko tečete med avtomobili. to je nekaj najhujšega, ko s povečanim vnosom zraka prefiltrirate vse sranje v zraku.
i9-12900k; 32GB DDR5-6000 CL36; Nvidia RTX 3080 ti;
Gigabyte Aorus z690 master; Be Quiet Dark Power 12 1000W

panteist ::

_IKE_ je izjavil:

...Edini koristna in pravilna info je podatek o času. Bike route planer pravi da je en krog dejansko dolg 3.41km, naredim pa 3 kroge torej 10.23km...

Jaz sem imel zelo slabe izkušnje s Sports Trackerjem, ker recimo že njihova spletna stran je tako nasičena z vsem, da ne dela najhitreje. Trenutno uporabljam endomondo, ki je v zadnjih različicah programa naredil občutne popravke natančnosti GPSa, predvidevanja trackov ob manjšem signalu ter malo pogladi nepravilne prehode - ob slabem signalu lahko pride tak cik-cak track med mesti signala, ki pač ni pravilen. Trenutno sem zelo zadovoljn z aplikacijo.

Do teh velikih hitrosti pa pride, če na nekem mestu zaustaviš tracker, potem ga pa nekaj metrov naprej resumaš. Tudi če imaš auto pause/resume ob zmanjšanju hitrosti pod določeno mejo (pod katero ne dela tracka), lahko za trenutek izgubiš signal in je isti rezultat.

_IKE_ ::

Men je tale sports tracker pomemben ravno toliko kot lanski sneg. Na telefon sem ga dal samo zato da A ker druge aplikacije na E90 ne delajo in B ) da malo podkurim kolesarskemu guruju glede tistih njegovih teorij....

Modra proga je dejansko pretečena proga ( trije krogi) , tracker pa si je na momente kar nekaj po svoje izmišljeval, kot rečeno edini točni podatek je bil čas, ostalo pa je neuporabno...

energetik ::

Koliko vas gre na LM 2012?
Jst sem razmišlju o 42km, pa sem se zdaj vseeno prijavil raje na 21. Cilj: 1,5h. Če bo tako, bom izredno zadovoljen.

kdaj pa bo? pismu ne vem zakva dajajo ta maraton tolk pozn. da lahko sam uni tečejo ka zdržijo pri 0°C?

Pozn? Konec oktobra je odličen čas, takrat se šele da z užitkom laufat, ko temperature padejo pod 10°C.

drola ::

Pa sej če ni ravno res slabo vreme, je vsaj kakih 15°C. Jaz grem verjetno 21km, po planu naj bi to pretekel v 1h35min. Sicer imate pa prvi vikend v oktobru še zagrebški (pol)maraton, če koga zanima. Se lepo izide, ker je vmes 3 tedne za regeneracijo.
https://drola.si

barakus ::

Vprašanje: eni imate gps poti teka. S čim si to beležite? Jaz sem poskusil endomondo na Samsung Galaxy S in prvi dan je delalo ok, drugi dan pa je zgubil gps signal po 1. kilometru in ga ni več našel...

panteist ::

Jaz uporabljam endomondo, drugi pa še Sportstracker. Endomondo je res imel grozne probleme s signalom, a so jih zadnji updejti rešl in dela brezhibno.

energetik je izjavil:

Pozn? Konec oktobra je odličen čas, takrat se šele da z užitkom laufat, ko temperature padejo pod 10°C.

Moj rekord je tek pri -15°C, drugače pa tečem celo zimo, tudi v snegu, brez odmora :)

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: panteist ()

Ja, če ne prekineš s tekom skozi jesen, se itak postopoma navajaš na nižje temperature.

chucki ::

Garmin forerunner 210, več ni.. :) Čeprav mi folk mori, zakaj bi kupoval garmin, če imam mobitel.. :))
AMD Ryzen 5 5600/NZXT Kraken X62/Asus ROG Crosshair VI hero/DDR4 32gb/1TB SSD
Gigabyte RTX 3060 Ti /SB Z/NZXT H440 case/ Asus ROG PG248Q
Samsung Q7FN65 + ASUS TUF A17 with RTX 3070 Ti

enadvatri ::

chucki je izjavil:

Garmin forerunner 210, več ni.. :) Čeprav mi folk mori, zakaj bi kupoval garmin, če imam mobitel.. :))

Prav imaš, kar je na roki, je sprejemljivo.

Telefoni so pretežki, preveliki in nerodni, pa še občutljivi na vlago. Pazi, da jih bom zavijal v razne vodotesne vrečke, pol ure odvijal, da sprožim, spet zavijal in si jih ovijal okoli roke. xD

thramos ::

Ko bi vsaj obstajali vodotesni etuiji čez katere bi prijel touch screen ...:8)

Sriple Tix ::

Kupiš ...

... telefon v žep na sredini pasu in stvar rešena.

thramos je izjavil:

Ko bi vsaj obstajali vodotesni etuiji čez katere bi prijel touch screen ...:8)

Telefon, pa če tudi pameten, pač ni za tek in .

Sriple Tix je izjavil:

Kupiš ...

... telefon v žep na sredini pasu in stvar rešena.
Probal, pa mi tako skače že samo z 1 flašo, da raje nimam. Edino za res dolge teke, nad 1,5h.

Preden sem našel tole zadevo, sem tudi jaz obupaval in celo razmišljal, da si nošnjo napitkov kupim nahrbtnik. Toda, ta pas med tekom ne skače čisto nič, bidoni so oblikovani trikotno, da se na eni strani povsem prilegajo telesu in razen teže (2x0.66 l) sploh ne veš, da imaš kaj okrog pasu.

thramos ::

enadvatri je izjavil:

Telefon, pa če tudi pameten, pač ni za tek in .

Je. Jaz tečem z njim že 2 leti pa tudi marsikoga vidim z njim. Je pa res, da nimam cegla ...

Jaz sem si za nošenje svoje Xperie Ray nabavil na ebayu trak za okrog roke, vendar se je ježek obrabil in je začelo vse skup padat dol. Zdaj jo pa enostavno nosim v žepu, paziti je treba edino, da žep na hlačah ni preplitek. Do zdaj mi na srečo iz žepa še ni zletela.

LapD ::

Jaz imam tudi telefon v žepu zaradi muske in endomonda pa nikoli ne porajtam da je tam (razen na štartu in cilju). Bi me trak, torbica ali celo nahrbtnik verjetno veliko bolj motili.
web&motion designer

No. Pač takšen je moj pogled, jaz telefona ne maram in ga tudi v bodoče ne bom nosil s seboj.

Za ta pas pa si bom zapomnil, velja poizkusiti.

Za dolge teke tudi tekaški nahrbtniki niso tako slabi. Kolikor sem testiral ni nobenega skakanja, ker si ga pripneš z dvema trakovoma čez sprednji del telesa. Moram pa še preizkusit kako je v praksi z znojem na hrbtu, torej kako dobro je zračenje.

jype ::

_IKE_> p.s....Slikovni pardon apilkativni dokaz je namenjen za nejeverne kolesarske guruje ...

Čimprej opusti fitnes, ker ti škoduje. Ne le, da imaš tekaške rezultate znatno slabše, tudi tipkanje ti ne gre od prstov. Zjebana motorika, ane.

Matijadmin> No. Pač takšen je moj pogled, jaz telefona ne maram in ga tudi v bodoče ne bom nosil s seboj.

Galaxy Nexus se odlično obnese ker je velik, a zelo tanek in se super prilega telesu, pa precej natančen GPS sprejemnik ima in ga tudi zelo obilna količina švica in dežja ne zmotita - ni pa fino, če zaplava pod vodo.

Slike si dobil samo zarad tegale :

jype je izjavil:

Da se brez avtomobila ne da nič. Ti se seveda strinjaš. Da si kdaj ti pretekel 2400m ti nikoli ne bom verjel, ker je popolnoma jasno, da se dlje kot 50 metrov brez avtomobila fizično ne da premakniti.

Ko boš pobral z tal in nad glavo spravil recimo težo, ki ajde recimo znaša 80% telesne lastnega telesa, se bova pogovarjala o tem kdo ima kakšno motoriko....Ker pa vem da imaš probleme z razumevanjem kompleksnih pojmov, ti prilagam posnetek kako naj bi ta dvig izgledal.

Sem zanemaril olimpijsko varianto, bo tale lažja domača čisto vredu : ...
Torej ko bo tale vreča težka vsaj 80% TT, se bova šla debato o motoriki,do tedaj pa še malo delaj na tistih tvojih refleksih, sej veš, rampe so zajebane

energetik je izjavil:

Moj rekord je tek pri -15°C, drugače pa tečem celo zimo, tudi v snegu, brez odmora :)

Tek po zhojeni snežni poti je precej zanimiva zadeva ( a tudi nevarna ), še sploh če je svetlobe malo ....

Zgodovina sprememb…

• spremenil: _IKE_ ()

Zanimiv video, ki sicer nima dosti veze s tekom.

Tudi sam pri treningu za (različne) moč(-i) uporabljam, do pred kratkim precej pozabljena in nekonvencionalna orodja, kot so girye (kettlebell-e), kladiva, vreče s peskom (bolgarsko in podobno tej v videu - doma narejeno), pnevmatike, idr.

@ matijaadmin : ....Kolesarski guru tako rad omenja motoriko v športnih temah pa mu je treba vsake toliko malce pojasnit kaj to sploh je...

Se pa strinjam, vaja prikazana videu nima veliko vpliva na tek, medtem ko pa je obratno bistveno drugače, še sploh če gre za dalj časa trajajoče teke...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: _IKE_ ()

danes praktično noben več ne teče... sm tekel pa sem bil edini.

Ne razumem. Jaz sem zjutraj pri šestih stopinjah v uri in pol srečal vsaj deset tekačic in tekačev. Pri nas se v zadnjih tednih pozna, da se bliža LM.

_IKE_> Kolesarski guru tako rad omenja motoriko v športnih temah pa mu je treba vsake toliko malce pojasnit kaj to sploh je...

Ti očitno pojma ne poznaš, ker ga vztrajno napačno uporabljaš. Ni nenavadno, da se ukvarjaš ravno s fitnesom.

jype je izjavil:

_IKE_> Kolesarski guru tako rad omenja motoriko v športnih temah pa mu je treba vsake toliko malce pojasnit kaj to sploh je...

Ti očitno pojma ne poznaš, ker ga vztrajno napačno uporabljaš. Ni nenavadno, da se ukvarjaš ravno s fitnesom.

Oznako motorični debil katero tako rad lepiš tistim ki se ukvarjajo z fitnesom pa boš moral v svoji glavo malo na novo opredelit ...
Za večino vaj v fitnesu je potrebna vsaj neka minimalna motorična sposobnost, za poganjanje picikla pa si lahko popolnoma brez nje....

Očitno pa te tema zelo moti, ker v njej ni govora o tvojem svetem gralu - piciklu, in jo zato skušaš z provociranjem uničit....

Dovolj offtopica....

Koliko vas gre na LM ?

_IKE_> Oznako motorični debil katero tako rad lepiš tistim ki se ukvarjajo z fitnesom pa boš moral v svoji glavo malo na novo opredelit ...

Ne. Motorične sposobnosti terjajo razvitost vseh vrst mišičnih vlaken, kar ljudje ki se ukvarjajo s fitnesom zelo radi pozabijo, zato potem ne zmorejo več zelo preprostih vaj, ki ne zahtevajo praktično nobene moči, v zameno za to da lahko svetu pokažejo, da zmorejo reči, ki jih itak zmore vsaka prodajalka v merkatorju.

_IKE_> Koliko vas gre na LM ?

Misliš s kolesom?

Jaz!

Gledam fotografije preteklih maratonov, pa vidim predvsem ljudi, ki očitno ne fitnesirajo in se ne obremenjujejo s podobo svojih mišic.

Tvojih "modrosti" ne bom komentiral, oziroma bom samo eno:

Ko si že videz privklel na plan :

Desni hodi v fintes.....

Le kakšni bi ljudje raje bili...

_IKE_> Le kakšni bi ljudje raje bili...

Če se moraš to vprašat, nekaj počneš narobe.

Na maratonu seveda zmaga levi.

Oh joj, no. Vsaj 5 tem s podobnim nabijanjem imate, pa se spravite ravno sem.

On je prvi začel :)

Zgodovina sprememb…

• predlagal izbris: drola ()

@Sriple Tix : kot sem že prej zapisal, kolesarski guru bo zaradi tega ker se v temi ne govori o njegovem svetem gralu : piciklu, temo namenoma spodkopal z svojim pametovanjem in provociranjem udeležencev teme. Če pogledaš po forumu vidiš da se tako končale skoraj vse teme z športno tematiko v katerih ni mogel vsiliti njegovega mnenja kot edino pravilnega. Sem pa tudi sam naredil neumnost, ko sem odreagiral na njegovo pametovanje, zato sem bom v nadaljnje skušal zadržat,...

_IKE_> Sem pa tudi sam naredil neumnost, ko sem odreagiral na njegovo pametovanje, zato sem bom v nadaljnje skušal zadržat,...

Še sreča, da mi v temo ni bilo treba pisat, dokler se nisi počutil zapostavljenega ker nihče ne želi občevati (pisno, se razume) s teboj in si moral zapisati:

_IKE_, 9. septembra> p.s....Slikovni pardon apilkativni dokaz je namenjen za nejeverne kolesarske guruje ...
_IKE_, po dveh urah, ko je bil zaradi pomanjkanja odziva že čisto nervozen> Men je tale sports tracker pomemben ravno toliko kot lanski sneg. Na telefon sem ga dal samo zato da A ker druge aplikacije na E90 ne delajo in B ) da malo podkurim kolesarskemu guruju glede tistih njegovih teorij....

Eventuelno se te je bilo treba usmiliti in ti omogočiti poveličevati mišično maso, ki je normalni tekači in kolesarji baje nič nimamo, ker nam ne štrli ven iz lobanje.

http://www.siol.net/Sportal/Drugi_sport...

Tole je moralo biti zanimivo...

Naslednje leto ... :).

Naj opišem še izkušnjo z ON tekaškimi copati. Čeprav so enkratne in po asfaltu resnično tečeš kot po oblakih, je zadnji podplatni blažilnik po pretečenih 250 km videti takole:

Škoda, ob roku trajanja Nike copat (cca. 800 km), bi bile vredne vsakega centa, tako pa so kar malce drag špas.

egonk ::

drola je izjavil:

Za dolge teke tudi tekaški nahrbtniki niso tako slabi. Kolikor sem testiral ni nobenega skakanja, ker si ga pripneš z dvema trakovoma čez sprednji del telesa. Moram pa še preizkusit kako je v praksi z znojem na hrbtu, torej kako dobro je zračenje.

Jaz sem nekaj časa redno "commutal" 7 km v eno smer kar z navadnim ruzakom, samo do kraja zategneš naramnice pa nič ne skače.

Janac ::

Kako naj izboljšam čas? Je pa tole moj prvi tek, razen tega kar smo tekli v šoli...

Rabim nasvete kako naj izboljšam čas.

pa GPS mi je zaznalo šele na polovici poti
pretekel sem nekje 1,5Km

Tek? Če ti je GPS prav pokazal, si hodil.

Ker na mapi ni plastnic oz. ni podane višinske razlike, je mož lahko tudi napravil precej visok vzpon, ob tem pa kaskal (zelo počasi tekel).

Janac, samo z vztrajnostjo. Za začetek najprej dobi navado, da redno tečeš 3 do 4 km vsak ali skoraj vsak dan. Pa nikar ne teci prehitro za začetek in ne pozabi na trebušne/hrbtne vaje za moč (so zelo koristne).

nisem hodil.... jaz sem tekel od tam kjer se konča, GPS mi je zaznalo šele pol...čas sem mel pa od tam kjer se konča ta proga...

ja tekel sem v hrib... čakajte bom dal drugačno sliko.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Janac ()

Napiši, koliko si pretekel v m ali km in koliko časa si tekel (pa približno višinsko razliko, ki si jo napravil, če znaš odčitati).

enadvatri je izjavil:

Janac, samo z vztrajnostjo. Za začetek najprej dobi navado, da redno tečeš 3 do 4 km vsak ali skoraj vsak dan. Pa nikar ne teci prehitro za začetek in ne pozabi na trebušne/hrbtne vaje za moč (so zelo koristne).
Imaš prav glede vztrajnosti, ampak za popolnega začetnika jaz ne bi priporočal vsakodnevnega teka, kvečjemu vsak drugi dan. Lahko tudi v kombinaciji s hojo. Počitek je prav tako pomemben.
Jaz si še zdaj, ko treniram za 21ko vzamem 2 dni počitka po dolgih in hitrih tekih.

misliš intervalni tek?

energetik je izjavil:

enadvatri je izjavil:

Imaš prav glede vztrajnosti, ampak za popolnega začetnika jaz ne bi priporočal vsakodnevnega teka, kvečjemu vsak drugi dan. Lahko tudi v kombinaciji s hojo. Počitek je prav tako pomemben.
Jaz si še zdaj, ko treniram za 21ko vzamem 2 dni počitka po dolgih in hitrih tekih.

Absolutno, to je bil mišljen kot cilj (navada - rutina). :)

Če gre za počasen tek, za nekoga po 1/2 leta, to ni nič strašnega in obremenjujočega. Če bo želel resne rezultate, se bo že pozanimal ali razpisal kje in pljunil pod noge. :))

Evo vam, še kaj nejasnosti?

a je ok, če vsak dan tako tečem?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Janac ()
««
6 / 39
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Vprašanje za rekreativne tekače (strani: 1 2 )

Oddelek: Šport
678502 (6679) AnjaNja
»

Najmehkejši tekaški copati (strani: 1 2 )

8317914 (15865) m0LN4r
»

Poškodbe pri teku

275257 (4468) Aquinas
»

Je tek zdrav? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
8726903 (24349) ThinkPad
»

tekaški copati - nike+ (strani: 1 2 )