Forum » Loža » Čevlji za tek z maksimalno absorpcijo
Čevlji za tek z maksimalno absorpcijo

CopiumRovte ::
trololololo je izjavil:
Če si pretežak ali imaš kakšne druge težave, ti res priporočam, da zaenkrat pustiš tek pri miru in se raje lotiš kardio naprav -- orbitrek, assaultbike, skierg, sobno kolo, veslač... Vse to ti lahko super pomaga, da prideš v formo in skuriš odvečne kile, brez da po nepotrebnem ubijaš sklepe. Za zunaj pa predvsem hoja v hribe, obvezno s palicami -- kolena ti bodo hvaležna. Manj jih boš zdelal kot s tekom, pa naj imaš še tako "čudežne" copate.
Poleg tega je pametno, da začneš tudi z vajami za moč in mobilnost -- konkretno za mišice in vezi okoli kolen. Močnejši kvadricepsi, zadnje lože, gluteusi in stabilnejši gležnji/kolki bodo ful pomagali, da bodo kolena zdržala več in brez težav. Fajn vaje za začetek so: izpadni koraki, počepi (po meri, ne globoko če te kaj boli), most na riti (glute bridge), stopanje na klopco (step-up) in vaje za mobilnost gležnjev in kolkov. Po domače -- ne samo laufat, ampak zrihtat tudi "podvozje".
Folk je butast. Naj jih izuči. Meni na kraj pamet ne pride pori 125kg tek. Pa sem včas tekel, pa če ne shujšam vsaj do 90kg , ne grem nikoli več na tek. Se raje lomim na veslaču in kolesu. Itak pa je prva stvar hrana, ki mi je zadnje čase kar izziv.

Okapi ::
The endurance running hypothesis is a series of conjectures which presume humans evolved anatomical and physiological adaptations to run long distances and, more strongly, that "running is the only known behavior that would account for the different body plans in Homo as opposed to apes or australopithecines
Endurance running hypothesis @ Wikipedia

Scaramouche3 ::
Ena od značilnosti ljudi, ki se delajo preveč pametne je, da ne utihnejo in priznajo napake, ko bi bilo to bolje zanje.
Ti si trdil, da ljudje niso po naravi "narejeni" za dolgotrajen tek, kar je ravno obratno od resnice. Če ne razumeš evolucije in anatomije/fiziologije, ti pač ne morem pomagati.
Ne, očitno ti vidiš samo določeno skupino, jo hočeš prekopirati na vse.
Zelo zanimivo je da evolucija ni ista za vse,kar tudi rezultati na maratonih povedo!
Tek je naraven samo za tisto osebo, ki je zelo suha in ne bo uničila kolen. Če tečeš po ravni površini, kjer ni presenečenj je seveda možno imeti več teka.
Medtem so pa gozdovi,griči in travnate površine resnično problematične, ker pod svojimi nogami ne vidiš kje je kakšna luknja. Pojdi sam in kar naredi preizkus! V gozd,tam kjer ni utrjenih poti, potem pa po raznih travnikih in da te vidim, koliko časa boš zdržal brez zvina ali še hujše poškodbe.
Mogoče bi moral sam sebi priznati,da svojo pamet uporabljaš za samo določen del evolucije. Vse ostalo si pa ovrgel,sploh pa ko se vidi da so ljudje šli naprej in uporabljali veliko več kot tek!

Saj ni treba še dodatno potrjevati, da ne razumeš evolucije (in še marsičesa).
Še znanost gre proti tebi!
Cavemen did not hunt mammoths by throwing spears but instead wedged one end of the weapon into the ground to inflict more damage, a study has suggested.
Archaeologists have long known ancient humans used long weapons made of wood and bone to kill large animals but new research challenges the belief that they were launched as projectiles.
It suggests the weapons were wielded as pikes during the Ice Age 13,000 years ago and the sharpened rocks known as Clovis points at the tip would pierce the animal’s flesh.
Experiments revealed this technique uses the mass and speed of the charging animal against it and imparts more than 10 times greater force than can be achieved with a spear thrust.
“The kind of energy that you can generate with the human arm is nothing like the kind of energy generated by a charging animal,” said Jun Sunseri, a University of California Berkeley associate professor of anthropology and the study’s co-author.
“It’s an order of magnitude different. These spears were engineered to do what they’re doing to protect the user.”
The study’s authors said the technique removed much of the need for physical strength and athleticism, and could be used by an adult to target mammoths or by a juvenile to slay bears.
However, they added that the ability to kill large predators with a pike “would have necessitated enormous skill and resolve”.
“The Clovis pike may have been an innovation in weapon technology especially suited to highly mobile small hunter-gatherer groups encountering numerous megafauna species during a period of massive environmental change in Late Pleistocene North America,” the authors wrote in their paper, which was published in the journal Plos One.
‘Replica mammoth’ plans
The researchers reviewed historical evidence from around the world about how people hunted with pikes, spanning from Alexander the Great’s battles to 19th-century Russians hunting bears, as well as 16th-century cavalry warfare.
They also ran the first experimental study of stone weapons that focused on pike-hunting techniques. It involved building a test platform to measure the force a spear system could withstand before the point snapped or the shaft expanded.
This allowed them to test how different spears reached their breaking points and how the expansion system responded.
In the coming months, the researchers plan to further test their theory by building something akin to a replica mammoth.
By doing this, they hope to simulate what an attack might have looked like when a planted Clovis-tipped pike made an impact with a massive, fast-moving mammal.
“This ancient Native American design was an amazing innovation in hunting strategies,” said Scott Byram, the study’s lead author.
“This distinctive indigenous technology is providing a window into hunting and survival techniques used for millennia throughout much of the world.”

Bellator ::
Praviš, da je človek lovil predvsem mamute?
ravno obratno je, lovili so jih prevsem v sili.
Tudi če bi imel prav glede teka, človek se je naučil pisati pred 6000 leti, in iz tega lahko sklepaš, da ni narejen za branje in pisanje

Tudi če bi imel prav glede teka, človek se je naučil pisati pred 6000 leti, in iz tega lahko sklepaš, da ni narejen za branje in pisanje

Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Bellator ()

Praviš, da je človek lovil predvsem mamute?ravno obratno je, lovili so jih samo v sili.
Tudi če bi imel prav glede teka, človek se je naučil pisati pred 6000 leti, in iz tega lahko sklepaš, da ni narejen za branje![]()
Ni samo njih lovil, veliko je bilo lovljenja z pastjo, veliko z sulico, zasede, ker ko živiš v gozdovih se lahko prikradeš plenu, medtem pa moraš plen na planjavi utruditi.
Sigurno so eksperimentirali na začetku z tekom,samo je tek polomil gležnje in je bil način pametnega lovljenja varnejši!
Tukaj je tudi to da imamo 4 letne čase in če bi bil tek edini način, potem bi izumrli že zaradi počasnosti, ki jo ima človek pozimi.
Primerjava z branjem je smešna...
Probaj sam teči za srno v gozdu, med tolikim drevjem, ko moraš v hitrem teku iti kot raketa na neravnem terenu, ki je poln lukenj,grap,poraščenih neravnih ali celo kamnitih pobočij. Pa poročaj!

Scaramouche3 je izjavil:

Če ne razumeš, kaj piše v tem linku, prosi koga, naj ti razloži.

Scaramouche3 je izjavil:
Daj prosim odnehaj, ker je vsem jasno, da na žalost nimaš pojma, oziroma ne razumeš osnov.
Če ne razumeš, kaj piše v tem linku, prosi koga, naj ti razloži.
Prosim, ti odnehaj, ker enačiš savano z celim svetom, ljudje niso samo Afrika ampak tudi Evropa,Azija..
Ljudje so se selili in potem je evolucija skozi desetine tisoč let naredila svoje.
To nočeš priznati!
Mi imamo 4 letne čase, naj vidim junaka ki bo z tekom pozimi skozi meter snega lovil živali.
Smešen si!

Res ti ne morem pomagati, če ne razumeš evolucije (niti nisi sposoben razumeti razlage, ki sem jo linkal).

Hec ::
Scaramouche3 je izjavil:
Probaj sam teči za srno v gozdu, med tolikim drevjem, ko moraš v hitrem teku iti kot raketa na neravnem terenu, ki je poln lukenj,grap,poraščenih neravnih ali celo kamnitih pobočij. Pa poročaj!
Lol, narcisi, ki se radi oblacijo v pajkice in jim je primarnega pomena sportna ura, so pa latentni gayi, so pravzaprav lovci, ki tecejo po gozdu za srno

Priceless... tega prizora si ne bom mogel vec izbrisati.

Scaramouche3 je izjavil:
Mi imamo 4 letne čase, naj vidim junaka ki bo z tekom pozimi skozi meter snega lovil živali.
Oni bodo!!! 100%, samo pravo sportno uro rabijo!

Tega ne pisem jaz, sem se cepil proti Covidu in sem ze leta mrtev. Baje.
Ljudje, ki najbolj mahajo z zastavami, si je ne zasluzijo imeti.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Hec ()

gruntfürmich ::
...sem pa 4-5mesecev na leto popolnoma bos. Čevlje imam pa dvoje. Ene letne in ene zimske. Seveda bosonoga obutev, saj se mi je v parih letih noga spremenila v taco in vsi čevlji, superge, so mi preozki.
mislim da so za takšne paciente bolj teme o kriptovalutah; tam lahko spuščate psihoze po mili volji...
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

Hec ::
gruntfürmich je izjavil:
...sem pa 4-5mesecev na leto popolnoma bos. Čevlje imam pa dvoje. Ene letne in ene zimske. Seveda bosonoga obutev, saj se mi je v parih letih noga spremenila v taco in vsi čevlji, superge, so mi preozki.
mislim da so za takšne paciente bolj teme o kriptovalutah; tam lahko spuščate psihoze po mili volji...
Drkanje na lepo telo in (vse ostalo)... je istega tipa, kot kriptovalute. Kreteni probajo narediti iz sebe produkt. Da bi se prodajali gayem.
Dejansko pa zenske ne padajo na izklesano telo. To je za "pedre". In vsak tekac...
Tega ne pisem jaz, sem se cepil proti Covidu in sem ze leta mrtev. Baje.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Hec ()

trololololo ::
CopiumRovte je izjavil:
trololololo je izjavil:
Če si pretežak ali imaš kakšne druge težave, ti res priporočam, da zaenkrat pustiš tek pri miru in se raje lotiš kardio naprav -- orbitrek, assaultbike, skierg, sobno kolo, veslač... Vse to ti lahko super pomaga, da prideš v formo in skuriš odvečne kile, brez da po nepotrebnem ubijaš sklepe. Za zunaj pa predvsem hoja v hribe, obvezno s palicami -- kolena ti bodo hvaležna. Manj jih boš zdelal kot s tekom, pa naj imaš še tako "čudežne" copate.
Poleg tega je pametno, da začneš tudi z vajami za moč in mobilnost -- konkretno za mišice in vezi okoli kolen. Močnejši kvadricepsi, zadnje lože, gluteusi in stabilnejši gležnji/kolki bodo ful pomagali, da bodo kolena zdržala več in brez težav. Fajn vaje za začetek so: izpadni koraki, počepi (po meri, ne globoko če te kaj boli), most na riti (glute bridge), stopanje na klopco (step-up) in vaje za mobilnost gležnjev in kolkov. Po domače -- ne samo laufat, ampak zrihtat tudi "podvozje".
Folk je butast. Naj jih izuči. Meni na kraj pamet ne pride pori 125kg tek. Pa sem včas tekel, pa če ne shujšam vsaj do 90kg , ne grem nikoli več na tek. Se raje lomim na veslaču in kolesu. Itak pa je prva stvar hrana, ki mi je zadnje čase kar izziv.
Če želiš res intenzivno vadbo, kombiniraj različne vaje v določenem zaporedju, na primer dodaj še skierg in assault bike. Meni osebno so zdaj veslač, kolo in orbitrek bolj kot aktivni počitek proti prvima dvema, ko delam. So pa vse super, ker so varne tudi za težje.

scipascapa ::
Samo danes: E-nedelja prinaša 30 % popusta za obutev!
Klikni, izberi in prihrani! Samo danes te v košarici pričaka 30 % popusta na obutev za šport in prosti čas po rednih cenah nad 50 €.
Popust se obračuna v košarici. Ne velja za izdelke z oznako Splača se in Naša cena.
https://www.intersport.si/sporti?utm_so...
Klikni, izberi in prihrani! Samo danes te v košarici pričaka 30 % popusta na obutev za šport in prosti čas po rednih cenah nad 50 €.
Popust se obračuna v košarici. Ne velja za izdelke z oznako Splača se in Naša cena.
https://www.intersport.si/sporti?utm_so...

gruntfürmich ::
ah kurc, jaz sem svoje kupil že pred 2 tedni ker sem jih rabil...
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Vprašanje za rekreativne tekače (strani: 1 2 )Oddelek: Šport | 9371 (7548) | AnjaNja |
» | Najmehkejši tekaški copati (strani: 1 2 )Oddelek: Šport | 19739 (17690) | GenZNPC |
» | Poškodbe pri tekuOddelek: Šport | 5579 (4790) | Aquinas |
» | Je tek zdrav? (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 28413 (25859) | ThinkPad |