Forum » Loža » Oprostilna sodba, ker
Oprostilna sodba, ker
Zheegec ::
link
Torej zdravnika se podkupi že za 10k€, grem za kakšen mesec v norišnico in sem rešen sodnega postopka? Sicer sem mogoče s tem izpadel zelo neumno, ampak meni se tole zdi še hujše, kot tole, ki je že bolano samo po sebi. Ali je to sploh možno?
Čeprav je bil drugoobtoženi v posojilodajalski aferi Orion, pa Alojziju Alešu Rusu nikoli ni bilo treba sesti na zatožno klop. Postopek proti njemu so izločili, saj naj bi izvedenec medicinske stroke v neki drugi kazenski zadevi ocenil, da Rus ni in nikoli ne bo sposoben sodelovati v sodnem postopku.
Torej zdravnika se podkupi že za 10k€, grem za kakšen mesec v norišnico in sem rešen sodnega postopka? Sicer sem mogoče s tem izpadel zelo neumno, ampak meni se tole zdi še hujše, kot tole, ki je že bolano samo po sebi. Ali je to sploh možno?
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014
Janez Janša, 29.04.2014
telexdell ::
Je pa en problemček. Mnenja ne pišejo kar vsi zdravniki povprek ampak le zapriseženi. Tako imaš na eno strani znesek, katerega dobijo k redni plači z grožnjo visoke kazni zaradi prisege in na drugo strani 10 k€, katere itak dobi z 6-7 mnenji.
Pa še, le kako tvoja današnja hospitalizacija vpliva na tvoje preteklo dejanje? Lahko si znorel zaradi občutka krivde
Pa še, le kako tvoja današnja hospitalizacija vpliva na tvoje preteklo dejanje? Lahko si znorel zaradi občutka krivde
Precej je treba vedeti, preden opaziš, kako malo veš.
Ne vem, ravno to me zanima, kako je to možno? Razen permanentne nastanitve v zaprtem oddelku norišnice...
Janez Janša, 29.04.2014
Janez Janša, 29.04.2014
Mesar ::
Podkupiš dohtara, da te označi za norca pol pa te prisilno hospitalizirajo? To bi rad?
Your turn to burn!
Ne, špekuliram, kakšna stvar naj bi tega tipa rešila sodišča? Kako te lahko zdravnik trajno reši sodišča, razen da dokazuje da si nor?
Janez Janša, 29.04.2014
Janez Janša, 29.04.2014
telexdell ::
Da si kazensko odgovoren moraš dejanje storiti z naklepom ali iz malomarnosti. Če te npr. "nosi Luna" in na strehi stolpnice srečaš nekoga drugega katerega tudi "nosi Luna" in ga v tem stanju porineš preko roba... Si to storil zavestno in z naklepom ali pa je tragedija splet nesrečnih naključij?
Tako te lahko določena bolezenska stanja ali vplivi okolice (preutrujenost, mobing, temperatura, stres...)spravijo v začasno ali trajno duševno neravnovesje v katerem pač ne moreš biti odgovoren za svoja dejanja. Seveda pa je kljub mnenju izvedenca na sodniku, da temu mnenju verjame ali ne verjame ali zahteva mnenje še kakšnega strokovnjaka.
Tako ti ideja, da bi podkupil izvedenca in nato izvedel kaznivo dejanje ne zagotavlja opustitev postopka.
PS- pa v tem primeru se ne izda oprostilna sodba ampak opusti kazenski pregon.
Tako te lahko določena bolezenska stanja ali vplivi okolice (preutrujenost, mobing, temperatura, stres...)spravijo v začasno ali trajno duševno neravnovesje v katerem pač ne moreš biti odgovoren za svoja dejanja. Seveda pa je kljub mnenju izvedenca na sodniku, da temu mnenju verjame ali ne verjame ali zahteva mnenje še kakšnega strokovnjaka.
Tako ti ideja, da bi podkupil izvedenca in nato izvedel kaznivo dejanje ne zagotavlja opustitev postopka.
PS- pa v tem primeru se ne izda oprostilna sodba ampak opusti kazenski pregon.
Precej je treba vedeti, preden opaziš, kako malo veš.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: telexdell ()
St235 ::
Predvsem pa ocena, da si nor do te mere, da nisi sposoben sodelovat v sodnem postopku potegne za sabo še precej drugega. Recimo odvzeta ti je tudi pravna sposobnost. Tako, da če si domišljaš, da bodo opustil pregon na podlagi psihiatrične ocene, potem boš šel pa naslednji dan v službo in si mislil kako si nategnil cel sistem se motiš. Lepo boš dobil svojo oblazinjeno sobo za kaka mesec in pest tablet za vsak dan do konca življenja.
Aja pa noben sodni izvedenc psihiater ti ne bo tega izdal za tak drobiž.
Aja pa noben sodni izvedenc psihiater ti ne bo tega izdal za tak drobiž.
Nekdo, ki je izvedel kompleksne poslovne goljufije, hkrati na nek način ni sposoben iti preko postopka sojenja? Ga je "nosila luna" nekaj let, ko je nategoval ljudi? Hmmmm... Zanimivo, hkrati je bil duševno neuravnovešen, istočasno pa sklepal pogodbe, kjer je po naključjo pritipravno pridobival finančno korist
Janez Janša, 29.04.2014
Janez Janša, 29.04.2014
Vprašanje, če ni ravno zato, ker ni bil pri pravi sklepal te pogodbe in so ga drugi izkoristili. Je pač treba imet kaj več od enega novinarskega trača za podajat vrednostne sodbe.
Dobro, v vsakem primeru je to še ena možnost za izogibanje sodišču... In dokaj poceni, ker zdravnike se da poceni podkupit.
Janez Janša, 29.04.2014
Janez Janša, 29.04.2014
Maš za to kakšne konkretne dokaze? Al pač nabijaš in žališ kompletno slovensko zdravstvo popolno brez osnove?
Mipe ::
Dokažeš lahko, da je toženec funkcionalno sposoben (npr. ga zasačiš in pofotkaš, kako kupuje cigarete in vse to - če si sposoben kupiti cigarete, si sposoben tudi spremljati sojenje).
Maš za to kakšne konkretne dokaze? Al pač nabijaš in žališ kompletno slovensko zdravstvo popolno brez osnove?
Ja, imam podpisan račun
Sodnika v Domžalskem okrajnem sodišču se podkupi že za 5k€, ni hudič da bi bili zdravniki veliko dražji... Prej cenejši... Pa ne pravim, da so vsi, ampak se zrihta brez večjih težav
Janez Janša, 29.04.2014
Janez Janša, 29.04.2014
Aha, torej jako dosti nabijanja in obrekovanja tja v tri dni brez trohnice konkretnih dokazov/virov.
Predlagam, da zaprosiš za delo na slovenskih novicah in ne smetiš po forumu.
Predlagam, da zaprosiš za delo na slovenskih novicah in ne smetiš po forumu.
Heh, kje si pa ti zaposlen, da si tako napičen? Kaj, slovensko sodstvo je popolnoma nedolžno in ni možnosti podkupovanja? Ali se ti zdi bolj verjetno, da gre zadeva po "Thalerjevo"?
[edit] Vedno se takoj vidi, kdo je zaposlen v javni upravi. A živite v vato zaviti? Saj verjamem, da ti osebno nisi podkupljiv, govorim o tem, kako gredo zadeve na splošno. In gredo zelo slabo, si kar presenečen, kaj vse se dogaja...
[edit] Vedno se takoj vidi, kdo je zaposlen v javni upravi. A živite v vato zaviti? Saj verjamem, da ti osebno nisi podkupljiv, govorim o tem, kako gredo zadeve na splošno. In gredo zelo slabo, si kar presenečen, kaj vse se dogaja...
Janez Janša, 29.04.2014
Janez Janša, 29.04.2014
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Zheegec ()
Nikakor si ne domišljam, da ni mogoče podkupit xy sodnika, xy zdravnika, xy direktorja, xy mimoidočega. Ob enem pa nisem tako naiven, da bi verjel zgodbicam, da je tri četrt javnega sektorja mogoče pokupit z par tisoč €.
Našpičen pa sem zaradi laičnih, da ne rečem neumnih posploševanj brez popolnoma vsakega konkretne razlage.
Baba čula, baba rekla in imamo kup tem v katerih samooklicani svetovljani pljuvajo po vsem kar jim pod roko pride in si domišljajo, da so slovenske novice biblija.
Lahko pa si tako prijazen pa mi sporočiš kateri sodnik v domžalah je naprodaj po 5k. Mam eno civilno zadevo namen odpret v tistem koncu pa bi blo fino, da lahko zadevo rešim za 5k€.
Našpičen pa sem zaradi laičnih, da ne rečem neumnih posploševanj brez popolnoma vsakega konkretne razlage.
Baba čula, baba rekla in imamo kup tem v katerih samooklicani svetovljani pljuvajo po vsem kar jim pod roko pride in si domišljajo, da so slovenske novice biblija.
Lahko pa si tako prijazen pa mi sporočiš kateri sodnik v domžalah je naprodaj po 5k. Mam eno civilno zadevo namen odpret v tistem koncu pa bi blo fino, da lahko zadevo rešim za 5k€.
Nikakor si ne domišljam, da ni mogoče podkupit xy sodnika, xy zdravnika, xy direktorja, xy mimoidočega. Ob enem pa nisem tako naiven, da bi verjel zgodbicam, da je tri četrt javnega sektorja mogoče pokupit z par tisoč €.
Ne, saj večino ni treba, ker nič ne delajo ali pa niso pomembni Važni so sodniki, tožilci, policisti,...
Sem rekel, da ne velja za vse. Velja pa za večino ja, po celem balkanu.
Nevem, ne berem slovenskih novic, jih nikoli nisem.
Ne vem za nobenega sodnika (moškega) v Domžalah
Janez Janša, 29.04.2014
Janez Janša, 29.04.2014
Sodnika v Domžalskem okrajnem sodišču se podkupi že za 5k€,
Ne vem za nobenega sodnika (moškega) v Domžalah
Potem ne samo da nabijaš, ampak odkrito lažeš?
Sem rekel, da ne velja za vse. Velja pa za večino ja, po celem balkanu.
Baba čula, baba rekla, vesoljček pa ponavlja kot stara lajna.
Nevem, ne berem slovenskih novic, jih nikoli nisem.
could of fooled me.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Odgovornost sodnikovOddelek: Problemi človeštva | 3707 (3502) | ulemek |
» | Zidar nesposoben za sojenje, tožilstvo in policija pa sta nezakonito dokazovala naspr (strani: 1 2 )Oddelek: Problemi človeštva | 13745 (12343) | ulemek |
⊘ | Balkanski bojevnik na prostosti, domovina rešenaOddelek: Problemi človeštva | 2201 (1963) | kuglvinkl |
» | Mere hiš?Oddelek: Loža | 4110 (3188) | jype |
» | Sodniki (strani: 1 2 3 4 5 6 )Oddelek: Problemi človeštva | 17351 (12668) | Yossarian |