» »

Navijanje Tbred-ov A in B

Navijanje Tbred-ov A in B

««
15 / 34
»»

Malecky ::

Ata: če se strinjaš to niso nič kaj dobri rezultati za 2100+ in AIUHB stepping...mislim da bi ti moral furat kar ene 2.4Ghz pri 1.8V ali celo manj da bi se splačalo kupit 2100+...bom najprej vzel samo enega na test ker sem opazil da so kr stari in nič posebnega...

AtaStrumf ::

2,4 GHz na 1,8V na zraku pri 3000 RPM (prijetno tiho)? Hm....., mislim, da ne. 2,2 do 2,3 na zraku zmorejo 2400+ in več, za kaj več pa rabš vodno in višjo voltažo od 1,75V do kolikr mislim jaz iti oz. en ogromen kup sreče, da dobiš lucky chip, kar se je zgodilo Morphu. Ne vem če si prebral un link od zile-ta, ampak jaz bom ostal kar pri 1,65V, kar je default za 2700+ na kolikor ga jaz zdele laufam.

Ne vem kaj še hočte folk, če vam zagarantiranih 2,15 GHz na 166 FSB-ju (2700+, čez 100k v štacun, ki povozi P4 2,4 GHz (63k) praktično v vsem, z izjemo SSE2 optimiziranih programov in tudi hitrejše p4-ke v igrah, office programih,...) za 30k ni dost. Če pa radi igrate na srečo pa tvegajte z 1700+, samo se grem stavt da so zelo redki 1700+, ki grejo na 2,15 GHz na 1,65V na tih zračni kuler totalno stabilno.

Tarzan ::

Se pa ne sekiraš tolk če ga morš po enmu letu zamenjat.>:D
Ne dam več tok za procesor. So bli časi, ko so bli procesorji dragi. Zdaj to niso več in se splača kupt najnižjiga (najcenejšega), ker majo ponavad enako zgornjo mejo overclocka, če ne celo nekoliko višjo.

Aja, AIUHB stepping ni nič posebnega. Ne vem, mogoče ma kdo druge informacije in prosim, linkajte (ne linčajte >:D ) me.

To maš po svoje prav, da če kolikor toliko slediš razvoju računalništva menjaš proc vsako leto, samo če malo pomisliš kaj prihaja te bo čez eno leto nadgradnja koštala malo več kot danes, ker boš rabil novo plato za Hammer-ja ali če presedlaš na Intel-a boš pa itak rabil novo platko na Prescota, pol pa še obvezen 200 MHz DDR RAM, ker bo vse laufal na 200 (oz. 4x 200 = 800 MHz za Prescota) FSB-ju ipd. Se bo pomoje splačal mal dalj počakat da bojo mal cene padle, tako da je fajn zdaj dobit nekaj kar bo zdržalo (torej ne pretiravat z voltažo in temperaturami) vsaj 1,5 do 2 leti na ta okoli 2700+. Bartoni kot ste lahko videli so bolj razočaranje kot ne. Max pridobijo 16% pa še to samo v enem testu, ki je pisan za P4-ko , drugače pa v povprečju pridobi 3,75 % (BUUUU!) vglavnem na intervalu od 1% do 8%. Mislm, da Barton ne bo nikoli prišel v mojo kišto, Hammer pa bo od začetka svinjsko drag pa šele septembra ga bojo dali ven, če ga sploh bodo, ker jim prav nič več ne verjamem.

bodom ::

joj, morm delit veselje z vami:D

koncno mi ga je uspelo spravit nad 2200mhz (178×12.5). samo voltazo morm met na 2.0V, drgac mi prime95 javlja errorje.
timingi rama pa 4, 3, 3, CL 2.5, pa voltaza na 2.77V.
mi je prime95 javljal errorje tud, ce sm mel CL2.0.

in temperatura zavidljivih 53°C tudi zdej trenutno, ko prime95 laufa ze eno uro.

zdej pa se hitro potestirat pcmark in 3dmark.

LP

Jaffa ::

"Kot gledam tele JIUHB 0302 ki so sedaj skoraj povsod dobavljivi so zmožni tam okrog 2.3GHz z zrakom oz 2.4GHz z dobrim zrakom ter voltažo med 2 in 2.15V"

Točno tale zelen men ni šel na več kot 1850 !... Probal vse voltaže, nastavitve v biosu. ni varjante, dal nazaj not JIUCB (vem, da je slabši steping, ampak 2000 je še vedno boljše od 1850) in špila normalno, torej je mogla bit owca :D .
www.markosoft.si | www.markoshop.si
GRYPHON Z87|i7-4770k@4200MHz|16GB VENGEANCE 1866MHz
2x SAMSUNG 850PRO 256GB|GTX960|LIAN LI|BENQ BL3201PT 4K

Malecky ::

Js gledam poste o 2003 procih in vidim le bedne rezultate z njimi...2300mhz je dosegljivo le z 2.1V in odličnim vodnim ali celo 0°C vodo...kr neki...

Torej so no good...8-O

Jaffa in Malecky: a to govorita o 1700+ al 2100+? da na 2300mhz gre samo z 2.1V...
ker sumim, da bi lohk tega mojga hudica do tja spravu nekdaj...tudi brez vodnega. ker temp. zdej na 2.0V 'samo' 53°C, seveda na full load.

LP

Jst bi tud enga tazga "hudiča" rabu. :|

Tarzan: takoj ti ga dam, samo ce mi malecky upa zrihtat enga "hudica" 2100+, ki bi se ga dalo brez vodnega hlajenja spravt na 2500MHz in vec.
Ker tale moj bi z Kingston ramom pa Morphling-om za masino lahko krepko ze zdej letel cez 2300, mogoce cez 2400MHz...

LP

Sej jest bi rabu enga tazga, da bi letel z vodnim čez 2500MHz>:D
Na kok voltov ga pa laufaš? Baje sam do 2.0V delajo lepo teli T-bredi B, potem pa ni več efekta, se pa radi sesuvajo (glede na to kaj dela moj procesor to drži:O ).
Rabm enga tazga, kot ga ma Morphling ;)

aja sej sm opazu, da teb dela na 2V... sorry...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Tarzan ()

ja laufal sm ga na 2180MHz in voltazo jedra na 1.9V, pa je stabilno delal.
pol sm pa kr dvignu na 2.0V in se mal igram zdej s FSB-jem.
ves kaj, zaenkrat vec kot 2.0V ne upam...sam sej ti pravm. ce bi mel vodno, bi ga pomoje spravu nad 2500MHz...

a pol bi te mogoce zanimal, ce ga bom prodajal v roku meseca dni?

LP

Ni šans pomoje, da tvojga spravim na 2500MHz. Men je delal procesor pri voltaži 1.8V na 2250MHz, pa ga ne spravm do tja. No sej bom probal še z vodnim blokom od Morphlinga, ker mislim, da je Thermaltakov Aquarius malo prešvoh.

PS. Blok od tega vodno hladilnega kompleta je prav lepo topel če se ga dotakneš. Je pa res, da je bakren ampak vseeno. boljši pretok bi morala pumpa omogočat. Pumpa je superšvoh v tem kompletu :\ .

eh, kaj pa ves...lohk da mam sreco pa sm dobu kvalitetno robo, hehe:D
ker predvsem mislm, da meni tezave povzroca ram...vsaj zgleda tako...

LP

Bodom: O 1700+ govorima... no vsaj jaz (sem imel tega doma)...

schurda ::

I_jst, ker se mi zdi, da do sedaj še nisi bil zadovoljen z odgovori NA TVOJE VPRAŠANJE, ti bom poskušal jaz odgovoriti. Na tvoji plošči so frekvence FSB-ja, AGP-ja in PCI-ja sklopljene med sabo, to pomeni, da ko višaš FSB, ti gre vse gor v razmerju, ki si ga nastavil, recimo FSB:AGP:PCI=4:2:1. Tako je pri VSEH ploščah, razen pri ta novih nforce (Tu je PCI zaklenjen). Vendar tega ne smeš vzeti za slabo. Ko se ti večajo ostale frekvence, ti recimo tudi ram in grafična hitreje delata, kar pomeni, da je cela mašina hitrejša. To je pa točno tisto, kar ti rabiš. To pomeni, da je varianta 100x10=1000, počasnejša od 133x7.5=1000. Vsi OC-jaši delajo točno to - višanje FSB-ja dokler le gre.

Odgovor na tvoje vprašanje je torej NE.
I want to know God's thoughts, the rest are details. (Einstein)

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: schurda ()

Schurda malo si se zmotil.

Kot prvo si napisal razmerje ravno obratno FSB:AGP:PCI=4:2:1 namesto FSB:AGP:PCI=1:2:4 ker so to delilniki in ne množilniki. In to razmerje velja za 133 FSB (/1=133, /2=66, /4=33) kar so frekvence FSB-ja, AGP-ja in PCI-ja v tem vrstnem redu.

Kot drugo ni PCI in AGP prav nič hitrejši pri 133x7,5 kot pri 10x1000 ker se delilniki pri 133 (4) in 166 (5)ustrezno povečujejo. Dodatna hitrost je izključno posledica hitrejšega FSB-ja in ne AGP-ja in PCI-ja. Problem je, ko si vmes med temi vrednostmi, ko pa res navijaš PCI in AGP, ker ni vmesnih deliteljev. Pri tem lahko PCI in AGP močno naviješ s čemer pa kar dosti hitrosti ne boš pridobil (poglej AGP 8x (3.0) naprimer) boš pa veliko zgubil na stabilnosti, zato navijanje PCI-ja in AGP-ja ne sme biti v tvojem interesu. Zelo občutljivi so diski, ki lahko zaradi previsokega vmesnega FSB-ja enostvano odpovejo in adijo windowsi, če ne kar cel disk. Prav PCI Lock (zakljenjena hitrost PCI-ja s čimer zavaruješ vse razen grafične kartice) je velika prednost nforce II-jke in zato se na njem tudi dosti bolje navijajo FSB-ji, kot na VIA KT333 ali KT400.

Če povzamem višji FSB dejansko prinese večje hitrosti a, če je na vmesni vrednosti (med 100 (3), 133 (4)in 166 (5)) oz. nad 166 MHz pri VIA platkah se povečuje tudi nestabilnost in nevarnost odpovedi katere druge komponente. Dokler z FSB-jem ne grete previsoko še ni tako hudo, vendar pa pri kakem 163 FSB-ju, ko se mnogim navijanje ustavi tik preden pridejo do 166 MHz pa so stvari že močno navite in prav nič varne. Pomembno je tudi vedeti, da so bolj nevarna povišanja FSB-ja med 100 in 133 kot med 133 in 166, kar pa je bolj nevarno kot potem nad 166, ker je delilnik FSB-ja pri nižjih FSB-jih manjši (3 oz. 4) in posledično je AGP in PCI glede na FSB hitreje naraščata.

Ne vem kaj je bilo I_jst-ovo vprašanje a naj vzame kar sem napisal v poštev.

Zgodovina sprememb…

morphling1 ::

V bistvu Ata nimaš prav glede razmerij. Ker poglej tvoja formula deluje samo v 133 FSB primeru. Poglej recimo 200 na VIA 333/400 čipsetu ki ima razmerja 5,2,1 kar pomeni PCI*1 =PCI, PCI*2 = AGP in PCI*5=FSB
Ker po tvoje bi bil AGP pri 200 na VIA 333/400 plati 100 MHz, pa ni ampak je 80 MHz (200/5 *2) ali pa primer pri 166 kjer imajo VIA 333/400 plate vklopijo delilnik 5. 166/5*2 je pravilnih 66 MHz za AGP ter 33 MHz za PCI hitrost. Tako da računa se tako FSB/delilnik je PCI x 2 je AGP.
http://www2.arnes.si/~mlivak/ Nekaj kar naj bi bila moja domača stran, pa nikoli ne bo :)

Btw, pri nForcih lahko AGP vodilu poljubno nastaviš frekvenco do 100MHz. Meni radeonček zadovoljno prede na stotki all da wej>:D

Tale tvoj star originalni radeonček še mogoče, 8500 je tudi še delal na zelo visokih agp-jih. R300 je pa druga zgodba saj jih začne zmankovati že pri ene 75 MHz čez 80 pa skoraj noben ne pride na agp 8x.
http://www2.arnes.si/~mlivak/ Nekaj kar naj bi bila moja domača stran, pa nikoli ne bo :)

Prec zamenjam za enga Radeona ki dela na 75MHz ;)
Dobra kupčija bi bla to:D

ATAStrumf:
1. V bistvu bi moral biti nekoliko bolj natančen, ampak še vedno trdim, da imam prav. Razmerje frekvenc FSB:AGP:PCI=4:2:1 (3:2:1, ali 5:2:1, ali 6:2:1) in to drži kot pribito. Tu nisem omenjal nobenih delilnikov ali množilnikov.
2. Strinjam se s tabo glede teorije o stabilnosti. Vsak mora pač poiskati zgornje meje. Tukaj bi še nekaj dodal: velikokrat sem bral odgovore, kjer je pisalo, da FSB spremeniš za 10MHz, in za toliko gre tudi AGP, itd., kar seveda ni prav. V bistvu gre tukaj za stalno ohranjanje tega razmerja, ki je nastavljeno.
3. V mislih sem imel, da pustiš razmerje (recimo 4:2:1) pri miru in samo spreminjaš FSB in množilnik procesorja. MIslim, da se vsi strinjajo, da je pri isti zunanji frekvenci procesorja hitrejši sistem z višjim FSB in nižjim množilnikom.
4. Kar se pa tiče spreminjanja razmerja FSB:AGP:PCI, ni nujno da ga spreminja plošča avtomatsko. Jaz ga imam pač takega kot ga nastavim.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: schurda ()

nodes ::

Je že kdo imel kakšen problem z bakrenimi povezavami OC sindrom .

Fury ::

schruda.. v bistvu pri isti frekvenci dela proc skos isto hitr ;) sam fsb pomaga memory bandwidthu + navije vse ostale komponente (ne vela za nforce)

Kratko, jedrnato.

BTW, resnično me zanima, če je kakšna razlika (sedaj govorim samo o procesorju) med 100x10 in 133x7.5. Najbrž tudi njemu ni popolnoma vseeno in rezultati niso enaki.

MHz so enaki, torej pri striktno kakšnih računskih operacijah, ki uporabljajo samo koprocesor (rendering) praktično ne bo razlik. Povsod drugje sploh igre in podoben software, ki so zelo odvisne od hitrosti spomina bo pa razlika kar velika v prid 7.5 * 133 . Vedno je treba težiti k čim višjem FSB-ju sploh za AMD sistem. Quad bus P4 pa lahko zelo učinkovito deluje tudi že pri 100 MHz, saj ima pač še enkrat večjo pasovno širino med procesorjem in north bridgom. Zato si lahko samo prestavljam kakšna raketa bo 800 MHZ P4 na dual channel plati s kakim ddr 433 ramom.

GUFY ::

Za vse ki še nimate Tbred-ov B od danes jih imajo spet v JAE-u in so oznake AIUHB 1. teden v letu 2003 in sicer 2100+.:\ :\ :)

casper n1 ::

zijo
ne vem kaj naj naredim kaj mi svetujete da kupim prvo plato od epox ep8rda al procesor athlon .zdej imam athlona 1700+ in elite plato k7vta3.nimam lih kesa na raspolago:D :( zato me zanima kaj najprej
žijo majstri

Jih bo keri sprobal ?

Malecky: Že kaj noviga ?:D

Morph mogoče si zgrešil tole kar sem napisal za tistimi razmerji: In to razmerje velja za 133 FSB
AGP-ja nisem kaj dosti omenjal, predvsem sem govoril o FSB-ju in PCI-ju, ker sta najpomembnejša, seveda pa je AGP 2x PCI. To sem mislil, da je dovolj logično.

Zgodovina sprememb…

Fury ::

mater no:

100 mhz fsb = 3:2:1 razmerje
133 mhz fsb = 4:2:1 razmerje
166 mhz fsb = 5:2:1 razmerje
etc..

JASNO!?

(*)_(*) ::

js mam geforca 4 4200 64 od leadteka agp 4x 305/567
pa 8rda plato. trenutno mam agp frequency 70mhz.
na kolk pa kej vi ostali furate geforce ?

the_unborn ::

76 je naneslo:)

jst ga mam na 282/392...MHz-ji pa na default.

LP

Clemento ::

Danes sem s posredovanjem rap3r-a v Mlacomu
staknil JIUHB0303! Kaze kar lepoza enkrat!
2100mhz pri 200fsbja in seveda nova platka...
epox 8rda+...:D
*Epox 8rda+, XP2600+@stock speed, TT Silent Boost, AS5, Ati AH3650
*Abit NF7-S, XP2500+@2425Mhz, 1.85V(220x11), TT Volcano 12, AS5, Rage128PRO

JanimeZZZ ::

A je tole sumljivo? :D

T-bred B XP1700(JIUHB 45.teden 02) na 2200MHz(11x200(5,3,3,2.5 pri 2.9V) pri 1.8V. Hladi ga Volcano7+, torej zracno, temp pa je 30 stopinj(procesorja,MBM pa taprau senzor nastaulen).

30 stopinj je pri 2200 MHz sigurno narobe (razen morda če imap v sobi temp pod nulo). Najbrš ti MB meri senzor v socket-u in ti niso ravno najbolj natančni.

Clemento povej malo več o procesorju (kateri PR number, najbrš 1700+ rajt, barva ipd.) pa kolk je kaj stabilen in pri kateri voltaži in hlajenju!

Fury, to so recimo default nastavitve, nikjer pa ne piše, da se razmerja res tako naštimajo. Zakaj ne 166MHz 4:2:1?

Zato, ker bi potem imelo PCI vodilo 41,5MHz, AGP pa 83 MHz. Glede na to, da je default 33MHz in 66MHz, lahko računaš, da ti cel kup strojne opreme odpove pri takih brzinah vodila.

Upam, da sem bil dovolj jasen :\

Pa sej to je vsakomur (recimo da je) jasno. Jaz sem samo predlagal to varianto, da ne bi folk mislil, da so razmerja zabetonirana. Sicer pa se ne strinjam s tabo, da pri teh frekvencah del opreme že odpove. Do 200MHz 4:2:1 večinoma ni težav.

Uf Uf...

PCI = 50 ---->??? Najd mi disk, ki bo 100% delal na 50MHz. men že na 40MHz ne dela (vem, kaj sm pa maxtorja vzel;(( )

Mislm, da je 50 že veliko preveč za VEČINO hardwera. Niso samo diski, tud zvočne rade po hitrem postopku pokrepajo.

Res pa je, da se da naštimat različne delitelje. Lahko tudi 3:2:1 pri 200MHz če ti paše, ampak res ne vidim razloga zakaj. S tem samo hardware pod stres spravljaš in za tiste 3% ki jih MOGOČE pridobiš, riskiraš zgubo podatkov odpoved delovanja računalnika,...
Aja, ni povsod možno nastavljat množilnikov po želji. To imajo samo navijalske (dražje) matične plošče.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Tarzan ()

boštjan ::

tako je,jaz še množilnika na k7s5a ne morem premaknit,da o deljiteljih ne govorim,največ kar lahko movenem je PCI clock.trenutno pa laufam Tbred A 1700+ na 1900+(143/143).zaenkrat brez artifektov.

nekaj me zanima pri prime95.a je to pravi test če greš pod OPTION pa izbereš SELF TEST ali TORTURE TEST.

Pravilna izbira je Torture Test, drugače pa pri navianju proca ne boš videl artefaktov :D, to se dogaja pri navijanju grafične. Ko proc preteraš se ti začnejo špili obešat pa kak spontan restart ipd.

ups malo narobe sem se izrazil.sem pa dal torture test in mi javi hardwarefailor že kar po nekaj testih.špili in oba 3d marka greta BP skozi,sistem se ne obeša,bom pa probo malo timinge relaksirat.

zile ::

A si ti tisti boštjan, ki ima 92 3d markov v 2003 :D . Ti se kr relaksiraj, ni panike. Rami pa tudi. Sožitje saj veš >:D Don't take it personal. :)

da to sem jaz s famoznimi 92 marki.:D
ja kot kaže bo res treba rame relaksirat,ker zdaj mam vse na ful(ultra,cas2 itd).ker mi prime95 že po prvem testu javi napako

BoO ::

Jaz bom Boštjana prehitel samo da 3DMark dobim >:D

Boštjan, del iz ultra na fast.

sem dal,pa cas sem dal na 2.5 in ko sem prime pognal je še delalo,zdaj trenutno me ni doma,komp je prižgan.ko bom domu prišo bom vido ,če je vse ok.finta pa je da ko sem mel na 1900+ navitega in na ultra , ter cas2 je blo vse stabilno, le prime 95 je takoj javo napako.NFSHP 2 pa sem BP špilo.
««
15 / 34
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Baza AMD-jevih steppingov (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Navijanje
20343854 (16638) peter_ki
»

Duron 1600 MHz Applebred (strani: 1 2 3 4 )

19412824 (8589) nimus
»

Približni rezultat 3000+ Athlona (strani: 1 2 3 4 )

1659529 (7254) Zoidberg
»

FSB in ... (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
593884 (3323) morphling1
»

Katero od teh dveh EPOX plat? (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
535545 (4909) krucymucy

Več podobnih tem