» »

Navijanje Tbred-ov A in B

Navijanje Tbred-ov A in B

««
23 / 34
»»

njok ::

jebiveter:
prejsnji teden so imeli samo 1800+, ta teden pa naj bi dobili tudi druge. ponavadi dobijo robo ob sredah in petkih, tako da jutri skocim pogledat pa ti takoj povem kako se navijajo. :)
ponavadi v essediju dobijo dobre stepppinge (AXIA pri Tbirdih, AGOIA pri palominotih, AIUGA pri TbredihA).
Bom sel pogledat pa ti povem.

Pravocasno dobavljanje je pa pri njih vedno problem.

rfmw:
da ne bos mislil da so vrednosti za -12 in -5 prave :D
ne vem zakaj a na tej plati jih vedno tako bere.

Jebiveter ::

@njok: OK, tnx. A do zdej so imeli samo Tbrede A? Sm upal da bi lahko dubi TbredB
Certainty of death. Small chance of success. What are we waiting for?

Jebiveter: prejsnji teden so dobili prvo posiljko TBredov rev. B (vsi JUICB 0250) in sicer 1800+, ta teden pa upam da se vse ostale.

bodom ::

njok: huh...meni bi na zracnem hlejenju ze zdavnej zgoru ta proc:D ze ce ga laufam na 1.975V voltazi, mi ob laufanju prime95 pokaze temp. tudi 58°C (frekvenca 2310MHz)...ti pa mas te temp. z vodnim...pa voltazi 2.2V; kaj si ti nor:D >:D

hmm...kje pa je Tarzan...a je kej zakuril, da se nc ne oglasi vec...vcer ti je lepo uspelo tista dva navit, dej povej do kje gre se tist 2600+...ce pravs da bos dal se Dual channel coesaire pc3200 notr...le glej da bo vsaj 230×13:D
btw...kdo ti je dal te proce na test? a to se kr zmenis v trgovini al kako?:\

LP

Zgodovina sprememb…

• spremenil: bodom ()

Tarzan ::

Iz USA jih dobim.

2600+ ne dela čez dvesto, ker je na 166MHz, modificiral ga pa tudi ne bom.
Corsair ne pride niti v sanjah na 230MHz ;( že na 215 ma strašne probleme, sploh pa mu visoke voltaže ne dišijo in je pri 2.9V manj stabilen kot pri 2.77V
2600+ zdaj laufa na 1.7V in okoli 2250MHz, dokler ne dobim bloka od Morphlinga je to vse, kar bom z njim delal.

hmm...kako ne pride Corsair niti cez 215MHz? a pol se mi splaca rajs Kingstone v mlacomu vzet al kaj?

LP

Zgodovina sprememb…

boštjan ::

jaz bi vzel te kingstone v mlacomu,boš vsaj na kešu prišparo.sicer pa kere corsaire maš ti to tarzan?

hmm...ma kaj pa vem...v essedi v italiji dobim Corsair Extreme 512MB PC3200 C2 za 45k...v mlacomu pa glih take kingstone za 52k...razlika pa je, ne?

LP

boštjan ::

ja pa je.no pa da ne bo kuglvinkl bento,da sma offtopic,končajma debato kingston ali corsair

kuglvinkl ::

Ja, že bentim! :) Mah, ne, sej vesta, treba se je držat teme.
Your focus determines your reallity

mile ::

kva smo mi amaterji
temu se rece overclock....

http://www.sunpoint.net/~o4proteam/

8-O

Fury ::

ln2 :)

hohohohoh...in glej ga zlomka...moj proc je tocno tak AIUHB0301>:D
trenutno moj rekord 2312MHz...se pravi mi manjka samo se 1050MHz, niti ni tolk:D
sam a kej pomeni tista revizija plate A2 oz. A3...ker jst mam A2. A je res A2 slabsa za navijat?

jah ni kej..LN2 dela svoje8-)

LP

OwcA ::

bodom: sicer krožijo govorice, da je A3 bolj dovzeten za navijanje, vendar če pogledaš rezultate vidiš, da so uspehi dokaj enakomerno razporejeni med A2 in A3, tako da se ne gre ravno sekirati. Govorice so se začele, ko je nekdo dosegel 250 DC in je imal A.

P.S. če gledaš revizijo SPPja z WCPUIDjem, vedi da je ta ne kaže pravilno (vsakega prepozna kot A2).
Otroška radovednost - gonilo napredka.

aha...
sej jst sm pogledal z WCPUID in CPU-Z, pa sta mi oba pokazala A2.

ma itak da se ne bom sekiral...

thanks, LP

Tic ::

AIUHB0301 W**W
Dva taka sm jst vidu uceri... kr u eni lokalni rac stacuni..Popolnoma enake oznake
Bom se doma preveru ce je res tale.. ampak sm 99.9% da sta bla.
Ce komu ni potegnil, * = se ne spomnim:D
persona civitas ;>

Clemento ::

Ta proc je baje kar nekaj in se ne navija prevec dobro...
*Epox 8rda+, XP2600+@stock speed, TT Silent Boost, AS5, Ati AH3650
*Abit NF7-S, XP2500+@2425Mhz, 1.85V(220x11), TT Volcano 12, AS5, Rage128PRO

@njok: Sm danes dubi iz Essedija GO mail, da so dobili narocene stvari, med drugim tudi AXP 1700+. A je to tista posiljka o kateri si govoru? Kolk si pa kej dalec od essedija? A bi se ti dalo skocit pogledat kako kaj zgledajo tej proci (ali so A ali B)?
Sej grem najbrz jutri iskat, a ni se definitivno nepreklicno. Me pa full matra...:D

Kakorkoli, upam, da je TbredB in da se bom spet veselo podal v vode OCjanja!:D >:D

Tic ::

vode ocanja so na sreco mrzle vode. (na oba nacina, ja)
persona civitas ;>

Jebiveter:

danes sem bil dol pa so rekli, da 1700+ sploh nimajo na ceniku vec. Prodajalec je rekel, da so se verjetno odlocili ponuditi 1800+ kot najnizji model... grrr... Drugace je mozno, da se na ceniku spet pojavi cez kaksen teden... upam. :| Ce si procesor narocil te verjetno caka, meni so rekli, da jih nimajo.

Glede steppingov sem ze napisal - 1800+ JUICB 0250 UPAW. 2100+ nimajo, za ostale pa ne vem.

Od essedija pa sem oddaljen kakih 20km, sola pa je kak km stran, tako da ce kaj rabis PM me.

DJroky ::

zdej sm pa še mal začel jaz testirat.

XP1700
AXDA1700UT3C
JIHB0307RPBW

zaenkrat ga lavfam na 2188mhz, zunanja frekvenca 199mhz, zaenkart sem še brez voltmoda, vendar pride to še danes na vrsto, tako da bo šlo še.
napetost na procesorju mam 2.05v, procesor pa se poti pri 33 stopinjah po dveh urah lavfana prime95.

naj še povem, da se mi pri istih nastavitvah abitka nf7-s 1.2 sesuje v 3dmarku, epox pa zaenkrat dela. res pa je da na abitki nisem zviševal Vdd. no saj na epoksu zaenkrat tudi ne ker ni voltmoda.

zanima pa me nekaj. koliko vi mislite da je še pametno imeti napetost na procesorju? do kam ste probali? kje mislite da je meja?

DJroky: hmm...ze brez vdd moda bo slo do 2300MHz verjemi...

sam mas zelo dobre temperature...vodno, ne?

LP

bom še probal do kolk gre.
drgač pa vodno ja.
najnovejši blok od morplinga, maxijet 1200 pumpa, pa en 200X210 radiator, ki mi ga je fotr iz nek pruleku. nanjga piha pa en ventilator 92mm. bom še mal zrihtu zadeve okrog radiatorja , tako da bodo potem 4 ventilatorji na 7v, kar bo malo tišje ali pa tudi ne, temperatura pa mislim da bo tudi še kakšno stopinjo padla drugače bodo pa šli na 12v.

no kaj mislite glede voltaže?

aha...
ja glede voltaze; nad 2.1V itak ne pridobis nic vec pol, do tam je nekje pametno it, vec raje ne.
ma jst mam do 2.0V, pa je vec kot dovolj. ti se vdd mod naredi, pa ti mora potegnt nad 2300MHz brez problemov. voltazo kr pusti tam kot je, okol 2.0V.

LP

bodom:

ja glede voltaze; nad 2.1V itak ne pridobis nic vec pol, do tam je nekje pametno it, vec raje ne

To ne velja za vse procesorje. Obnasajo se cisto vsak po svoje. Sem imel dva, ki sta se razlikovala samo po eni stevilki v steppingu - eden je pridobival na frekvenci do 2.125V, drugi pa vse do 2.275V.

mile ::

Jst tud svojga šopam na 2.15V

2264mhz, ampak sm mogu povečat voltažo na 2.175, da je stabiln. temperatura zaenkrat 34 stopinj.

višje pa z napetostjo res ne upam iti več.

2.275v? pa je preživel? pa kje je potam meja?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: DJroky ()

ja dobro ala...malce se razlikuje.
sam vem pa da je bla tle na forumu ena debata zadnjic, je blo govora da se nad 2.1V skor ne splaca...zaradi minimalnih razlik.
no, pac po zelji...jst ga ne dam nad 2V, ni sans...edino ko bo ata nabavu LN2...pol bom sou do 2.3V:D >:D

DJroky: hmm...pa kaj mas za ene rame? moglo bi it pr nizji voltazi...

LP

Zgodovina sprememb…

2*256mb kingston pc3500 hyperx

pa ne gre na višjo frekvenco. bom probal še večjo voltažo, pa se slišmo

DJroky: ni problem v temu, da bos procesor skuril takoj ko bos dal na 2.3V (seveda ob predpostavki da imas dobro poskrbljeno za hlajenje:))), le zivljenjska doba procesorja se tako krajsa. Za krajsi cas sem ga imel tudi na 2.325V, pa se zivi. :D

bodom:
sam vem pa da je bla tle na forumu ena debata zadnjic, je blo govora da se nad 2.1V skor ne splaca...zaradi minimalnih razlik

kot si verjetno sam opazil, frekvenca ne narasca linearno z napetostjo. tako ima vsak procesor neko tocko, kjer rabis ze zelo veliko voltaze da sploh kaj pridobis na frekvenci, samo ta tocka se zelo razlikuje od jedra do jedra.

morphling1 ::

DJroky, če ni efekta v frekvenci pri dviganju voltaže potem, ti procesor govori da ma dost :) Tako da dvigaj Vcore do tam kjer so skoki še očitni, ko boš za 10MHz rabil 0.1V je to samo dodatno gretje proca. Radiator pa nujno poštimi ker radiator je ob enem 92ventu totalno neizkoriščen in verjetno je voda kar topla, vsaka stopinja vode se pa pozna v enako razliki na procu. Tud štiri 92mm bodo kar dobri in so lahko tudi tihi ter še vedno zelo dobro hladijo samo moraš narediti ohišje za njih tako da pihajo samo čez radiator in nikamor drugam, vse ostale špranje je treba zatesniti. To se ti hitro lahko pozna vsaj za 5°C nižjo temperaturo vode in ravno toliko potem na procu in to je lahko včasih vredno tudi okrog 50 MHz
http://www2.arnes.si/~mlivak/ Nekaj kar naj bi bila moja domača stran, pa nikoli ne bo :)

Mislim da imam problemčke s PSUjem, kar bi lahko bil razlog da zadeva ne gre več. Mam enga MICRON POWER 300W, tako da bo treba jit jutri takoj po novega, seveda na reverz, da se sploh prepričam. 5v linijo mam 4,65 medtem ko 12v linijo 12,3. 3,3v linijo pa mi MBM sploh ne kaže in mi kaže namesto tega napetost na ramih. kako dobiti 3,3v da vidim kolk je.

Sm vceri dubu TbredB 1800+ in je ravno v testiranju! stepping in ostalo vam povem kasneje, ker se mi zdej ne da dajat hladilnika dol.:\
Drgac je pa zaenkrat situacija taka:
11x166=1826MHz dela Prime95 + 3DMark2k1 (soft H&L) ze 2 uri in imam temp 37*C.
Cooler je V9 na 2220rpm. Temp okolice je cca 19-20*C. Vcore je na default. Jutri grem dalje...

Imam pa en problem:
Sm nabavu vceraj za strica Palominota 2000+ in Cooler Master HeatPipe Silent (Copper). Vse skupaj na Gigabytki dela cisto vredu.
Moti me le visoka temperatura proca! 50*C+ pri idlanju!:O A je to normalno za Palomine 2000+?!
Mogoce hladnjak ne sedi ravno dobro ampak dvomim, saj bi v tem primeru rebra ne bila vroca!
Peesda, upam, da nisem kaj zajebal...

Hja 50 stopinj brez da bi procesor karkoli počel je nagravžno preveč. Res je, da so se 2000+ grel kot prasica, ampak da bi se takole grel v prazno:\ . A je to mogoče interna dioda? potem bi bila to dokaj normalna temperatura.

Jure

Fury ::

jest mam zdej 1700+ na 2142 MHz 1.75V 50°c full lode pri 30°c case in je kul :) sem zadovoljen

AtaStrumf ::

Jaz sem pa danes nenamenoma stestiral mojga 2100+ TB B-ja brez ventilatorja. Pojma nimam kako da je vent crknu, ampak pomoje je to posledica moje zelo extravagantne napeljave:

Ne vem kolk dolg je delal brez ventilatorja samo je znal bit kar dolgo, ker sem vmes pogledal celo oddajo Lonely Planet (BTW Argentina je dolgčas) in se fajn nažrl hamburgerjev (BTW Salamon ima čist zanič hamburgerje, Halo Katra dost boljše - pa večinoma so tud hitrejši) in ko pridem nazaj do računalnika je pridno čakal da vpišem geslo za v Winse. OK vpišem, se začnejo winsi nalagat in se mi, kot skor vedno odpre USDM alarm, ker pač moja interna dioda na Epox 8K3A za TB-je ful preveč meri temp in začuda sem tokrat posvetil mal več pozornosti, ker ponavadi ga izklopim s hitrim ALT+F4 (X ne dela, ne vem zakaj) in opazim tam CPU FAN:no fan. WTF?!?!%&$# (razlike v zvoku nisem opazil, ker imam še dva venta za prepih skozi ohišje, ki sta poskrbela za brnenje). Kišto mam skor skoz odprto in hitro pogledam in je bla precej tema pod mizo in črn vent zmrežco pokrit pa nisem dobro videl, dam roko noter in nič ne piha. ????!!!!%$#%$/!?!?&%$!?(%&%#???? Hitr ugasnem zadevo in preverim vso napeljavo in ne opatim nič narobe. OK prižgem še enkrat in vse dela normalno. Damn!

No nauk te zgodbe: ne glej Lonely Planet in niti med jedjo ne zapuščaj računalnika, sploh če si ga ravno prižgal/restartal PC/brskal po BIOS-u in delal spremembe, ki jih nisi še nikoli prej,... no skratka AMD Thoroughbred B preživi (hvala bogu ni bil navit, ker me zadnje čase nekaj stabilno jebe in je cel sistem do konca odvit) tudi brez venta (gor je Volcano 7+, ki je iz zajetnega kosa čistega bakra) tudi do pol ure. He, he, to pa je svojevrsten burnin test a. Moram probat če se kaj boljš navija :D.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Predator ()

Men je voda skor zavrela v bloku, oziroma je mogoče celo zavrela, ker sem našel v sistemu polno mehurčkov. Nauk, naj ti ne crkne pumpa medtem ko spiš.
Procesor in plata še vedno delata...

Aja, procesor se nič bolje ne navija >:D

l_jst ::

jebiveter: Nevem mogoce prm men je isto. Sam d mam pr idle 46 stopinj pa pr full load 50. Poleg tega mi pa se trdi d je u sys okol 48
Bi blo dobr ce bi kej pocel. (http://www.slo-p2p.tk)

zile ::

Tarzan: v biosu si naštimi CPU shutdown temp na okoli 50 stopinj, če imaš vodno. Boš varno spal, tudi če ti kej crkne, medtem ko sanjaš o svoji Jane, lol :D .

Zgodovina sprememb…

• spremenil: zile ()

No, plata je Gigabyte 7VA torej more bit nehi z temi platami. A ve kdo, ce mogoce berejo z notranje diode?

Mi gre pa pri moji (epox 8k5a2+) na zivce, ker mi z notranje diode bere samo za Shutdown v BIOSu, medtem ko lahko v MBMju vidis samo temperaturo z diode v socketu!;((

BTW: A komu od vas dela SpeedFan na epox/KT333 slicnih platah?

prehlajeni ::

Oj:))
(v vednost: sm cist frisen v ovrklokanju zato morda butasta vprasanja)

sem prebral cel tale thread pa me zdej neki zanima predvsem vprasanje st.3;

1) a je vredu ce dam samo fsb z 133 na 166 in s tem dobim 1826MHz? a morm se kaj voltazo povecat? a sploh lahko povecam voltazo al je treba prej proc odklent?

2) ALIEN3001 prav v enmu postu da se da TBjem mnozilnik povecat brez odklepanja do 13.5 a to vela zihr za vse? to me zanima ker nevem kaj se zgodi ce dam mnozilnik na vec kakor je zaklenen proc...skrbi me da mi se nebi zaklenu na 11 in kasnej k mi bo potekla garancija ne bom mogu zadeve odklent isto glede spreminjanja voltaze...se lahko zadeva zaklene na 11 ali kej podobnega?

3)kako to da imam v biosu na isbiro samo 100,133 in 166 fsb , a drugi mate tud sam tolk? mislm da ne ker sem vidu da mate nekateri na te plati tud 200fsb, kako se ne da vnest kako drugo fsb vrednost?

Hvala za odgovore in lep dan:)

Zgodovina sprememb…

Glej brez panike: množilnik se ti sam od sebe ne bo zaklenil. Fora je v tem, da tvoja plata, ki ima nforce čipovje zna sama odklenit procesor brez barvanja mostičkov kot moramo početi drugi. Ti nisi v nobeni nevarnosti glede tega. Spreminjaj po mili volji, ni nobene nevarnosti, če je s plato vse v redu. Če pa ni, pol jo pa itak reklamiraš pa je.

Potem če boš dal svojega 1700+ (11,5x133=1533) na 166 boš dobil 11,5x166=1900, kar bi moral če gre za Tbred B procesor, brez problema zdržati tudi na default voltaži, drugače pa če hočeš kaj boljši overclock bš moral dvigniti napetost. Malo pobrskaj vBIOS-u, sigurno je tam nekje. Default je 1,6V za Tb B in 1,50V za Tb A in 1,75V za Palominota. Na to upam da se malo spoznaš.

Tisto vprašanje da imaš samo 100, 133 in 166 pa je posledica da ne poznaš BIOS-a dovolj. Malo ga preglej, preberi knjigico, ki si jo dobil zraven pa ti bo vse jasno. Jaz nimam te plate in ti kaj bolj konkretnega ne morem svetovat. Samo brez panike, če boš pretiraval se rač ne bo zbudil. Probaj ga prakrat reštartat, drugače pa maš na plati BIOS reset jumper, kje poglej v knjigico in ga samo prestaviš v drugo pozicijo in nazaj pa si rešen (pri tem ne pozabi izklopit napajanja!).

Zgodovina sprememb…

hvala za izčrpen odgovor:) ,

bi pa se prosu kakega lastnika 8rda+ da mi pove kje vnesem fsb-je poleg 100,133in166.
Ali je morda za to potreben novejsi bios?

Lp in hvala za odgovore.

PS: kje v biosu pise katero verzijo mam, a je ta tu najnovejsi-> http://www.epox.nl/english/support/bios...

rfmw ::

@Papaštrumf xp1700 mam 133x11=1466 MHz, ne 1533

@Prehlajeni

fsb in ostale nastavitve boš lahko spreminjal, če boš izbral expert namesto optimal ali default v chipset settings...

drugače pa si vzemi par dni, preberi teme in poste na temo navijanja in hlajenja na slo-tech forumu in boš videl, da vse to že piše več kot enkrat...

lp,
rfmw
Legendary 8RDA+ (reCAPed ;), XP1700+ 2108 @ 1.84 V, SLK900A AS3 @ 2500 rpm
1,5GB Samsung DDR333+Geil DDR400+SuperTalent DDR400 @ DC 200 MHz @ 6-3-3-2.5

Bios ti ni treba flashat, ker to je bilo možnost nastavljat že od začetka.
Tu je tvoj odgovor oz. moj na enako vprašanje
FSB ne moreš vnašati po določenih korakih 133,166... ampak ga moraš nastaviti po svoje (koraki po 1 MHz) z pgup pgdown oz. iz menija če pritisneš enter.
Bios verzijo imaš napisano ko se ti comp. prižge, pritisneš pavzo in si pogledaš zgoraj levo tam kjer so podatki za cpu, je datum biosa napisan.
http://www2.arnes.si/~mlivak/ Nekaj kar naj bi bila moja domača stran, pa nikoli ne bo :)

Zheegec ::

ALIEN3001 prav v enmu postu da se da TBjem mnozilnik povecat brez odklepanja do 13.5 a to vela zihr za vse? to me zanima ker nevem kaj se zgodi ce dam mnozilnik na vec kakor je zaklenen proc...skrbi me da mi se nebi zaklenu na 11 in kasnej k mi bo potekla garancija ne bom mogu zadeve odklent isto glede spreminjanja voltaze...se lahko zadeva zaklene na 11 ali kej podobnega?

V glavnem, 13.5 mi lepo dela - proc ni bil odklenjen. Mogoče je kriv nov BIOS (5/3/2003)?!
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

Morphling:
Zakaj si pa ti unmu svetoval
"...če boš kdaj odklenil proc je prva zadeva nižanje množilnika in dvigovanje FSB-ja..."
a je treba mnozilnik nizat ce fsb visas? npr jest mam 1470(11*133) po defoltu a če dam 1992(12*166) ni ql?

lp:)

Zgodovina sprememb…

Običajen postopek, za začetnika, da vsaj ugotovi postopoma, do kje mu dela spomin stabilno, potem pa dvigaš še množilnik da najdeš stabilno mejo proca v okviru tistega prej ugotovljenega fsb-ja

Ups my mistake. Valda 1700+=1466 MHz.
««
23 / 34
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Baza AMD-jevih steppingov (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Navijanje
20343859 (16643) peter_ki
»

Duron 1600 MHz Applebred (strani: 1 2 3 4 )

19412833 (8598) nimus
»

Približni rezultat 3000+ Athlona (strani: 1 2 3 4 )

1659532 (7257) Zoidberg
»

FSB in ... (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
593885 (3324) morphling1
»

Katero od teh dveh EPOX plat? (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
535547 (4911) krucymucy

Več podobnih tem