» »

E mule, In shared connection.

E mule, In shared connection.

Stinger ::

Takole je. Živim v hiši, kjer imamo ADSL. V hiši je več stanovanj in imamo deljeno povezavo na internet. Se pravi en ADSL paket za vse. Povezani smo na server in preko njega dostopamo na splet. Ali je to vzrok, da imam stalno LowID pri emuletu. Tudi ne morem biti gostitelj internet igre na gamespyu lahko pa jih igram na drugih serverjih, ker je moj izhodni IP drugačen od IP ja mojega računalnika. IP ji so statični. Nimam nobenega firewalla. Ali je kaj narobe naštimano v winsih xp pro? Ali lahko izklopim aplication layer gateway v services, če si delimo povezavo. Pa še nekaj. Dogaja se, da internet povezava kar naenkrat ne dela. Lahko grem pogledat v computer neighborhood in vidim, kdo je trenutno na računalniku, ne morem pa se connectat na internet. Ali me lahko kdo nalašč meče iz centralnega
serverja, samo zato, da bi bil njegov download boljši in me dobesedno zajebava v glavo? Kaj lahko storim.

Tiger ::

Zate je ta server firewall in tako je tudi prav. Nič nisi povedal kdo upravlja ta strežnik. Pojdi do njega pa ga prosi (oz. najprej ga vprašaj če sploh zna), da strežnik nastavi tako, da bo prepuščal port 4662 na tvoj računalnik. Na gostenje internet iger pa raje kar pozabi ker je to preveč za nastavit, pa tudi ADSL upload ni ne vem kaj.

Glede nedolovanja internet povezave, zajebava te lahko edino admin tistega strežnika, vendar je bolj verjetno to, da takrat ko povezava tebi ne deluje ne deluje tudi vsem drugim (zaradi težav na SiOL/Telekom ali pa zato ker je prišlo od disconecta in ponovnega rekonekta in to včasih malce traja).


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

Postavitev domacega omrezja in deljenje internet povezave (strani: 1 2 3 433 34 35 36 )

Oddelek: Omrežja in internet
1793565254 (2083) c23po
»

Wireles internet

Oddelek: Pomoč in nasveti
191884 (1550) Mitch
»

Ruter WRT54GL

Oddelek: Omrežja in internet
473964 (2890) mihec87
»

ADSL ?

Oddelek: Omrežja in internet
397901 (4632) BlazP
»

Povezava na net preko drugega compa

Oddelek: Pomoč in nasveti
71030 (934) Tomson

Več podobnih tem