» »

Napajalni kabel ne "drži" dovolj dobro

Napajalni kabel ne "drži" dovolj dobro

PINki ::

Kadar malo ponesreči ruknem PC, se napajalnik kabel premakne in PC crkne. Kot zgleda je priključek na napajalniku čisto razmikan in kabel ne drži stabilno. Torej kako zadevo stabilizirat? Zadeva res moti.

Xserces ::

odpret napajlnik in zalotat ce se seveda da pridt zravn
Intel i5-3570k @4.7GHz|MSI GTX 970 4G|MSI Z77 MPower|
G. Skill 8 GB 1600MHz|Corsair AX750|Seagate Barracuda 2TB|NZXT Gamma|

Janac ::

ce ne dajes vn kabla prilepi s sekundnim?

@Xserces: Sem popoln laik kar se tega tiče

@Janac: Treba kdaj pa kdaj tudi prah spucati :)

Kako je sploh možno, da se ga da tako lahko razmajati? Kaj ne naredijo nek kabel, kot USB in fino vštekaš ali pa priviješ kot DVI...

VelikiTun ::

Govorimo o kablu, ki povezuje vtičnico in napajalnik?
Če ja, ne kompliciraj in med kabel ter priključek zatakni nek tanjši plastični kos.

Da. Bom probal jutri. Sicer pa na plan z predlogi. Nov kabel verjetno tega ne reši, zato rabim najenostavnejšo in trajno rešitev :)

VelikiTun ::

Trajnejša rešitev je verjetno le odpiranje napajalnika in menjava konektorja.

_koki_ ::

Vzami izolirni trak in ga povij parkrat okoli napajalnega kabla na delu ki se vtakne v napajalnik...

pi pawr ::

Če kabel sploh ne stoji not so raztegnjeni kontakti v kablu, ki objemajo palčke na konektorju napajalnika. Ta konektor tudi ni varen, zaradi slabega stika se lahko zadeva segreje in ti zgori hiša. Če nimaš več garancije lahko (ti ali kdo drug, ki to zna) odpreš napajalnik in zamenjaš konektor.

Poskusi še z drugim kablom.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: pi pawr ()

Pa se da to zamenjati samo z šraufanjem? Ali je potrebno znati še kakšno drugo veščino? Če je enostavno bi prosil za kakšen vodič ali pa YT video, če se dobi kaj. Drugače bom moral improvizirati kot predlagate. Bom probal še z drugim kablom. Hvala

Opkow ::

Za zacetek zamenjaj napajalna kabla med monitorjem in PC-jem...

Ce na PCju dobro drzi in iz monitorja dol pada.. oz je vidno nestabilen, ga menjaj za drug napajalni kabel.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Opkow ()

Tear_DR0P ::

PINki - če si iz LJ, mi piši na ZS, pa se zmenima da prideš iskat kak kabel, če res nimaš drugega. Če pa bo nov kabel tud ven padal, pa raje menjaj napajalnik, kakor da delaš DIY rešitve. Da ti ne bo hiša zgorela.
"Figures don't lie, but liars figure."
Samuel Clemens aka Mark Twain

Evo, sem zamenjal s kablom od monitorja in do sedaj še ni crknil. Hvala za pomoč.:)

Ne morem verjeti, skoraj 1 leto kasneje, zopet ista težava. Spet random crkavanje PCja zaradi kabla, ki miga. Sam še nisem slišal, da bi komu kabel nagajal in ne sam pc. :|

odpret napajalnik pa zamenat konektor ali pa popravt sedanjega

Kje pa dobim nov konektor?

iz nekega starega napajalnika. Najprej pa odpri in poglej če se da kako drugače rešit ali pa če je kje samo slab stik

Sem ga odprl pa nisem nič znal popraviti tako, da bom novega kupil. Trenutni je enermax 500W. Sistem je nenavit:

c2d e7400
4gb ram
4870 grafa

Kaj priporočate? Želim edino, da je tih, ker je pc vklopljen 24/7

Kupil bi v spletni trgovini Funtech ali pa enaa

Bi ta bil dovolj močen? http://www.funtech.si/si/vsi-oddelki/ko...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: PINki ()

Brane22 ::

Sem mel podobne probleme na nekem starem PCju in sem si pomagal tako, da sem paličice v konektorju malo ukrivil, pa je blo.

Seveda pa ni garancije, da se stvar ne bo vnela in zakurila bajto. Razen, če bajte itak nimaš in si v stanovanju.>:D

Sploh pa, glede na to,d a so ti kabli ponavadi najcejši kitajski junk, verjetno s predelavo nisem poslabšal ampak izboljšal varnost. :))

Pine pokriviš tako, da gre kabel malo bolj s silo not in to je to.

Ne spomnim se več a sem vsakega zakrivil v svojo smer ali pa sem ga rahlo "zavijačil"- s klešči zavrtel konico za nek majhen kot...

Brane22: Ne bi rad tvegal. Ziher je ziher.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: PINki ()

webstar ::

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Podaljševanje UTP kabla (strani: 1 2 )

Oddelek: Omrežja in internet
5828175 (13904) denisbegood
»

Servis HTC - Al' sem nor, ali je to banalnost na vrhuncu? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
12535971 (30056) shadeX
»

Pozlačeni kabli (strani: 1 2 )

Oddelek: Zvok in slika
8618198 (15736) hojnikb
»

udar strele - vse uničeno? (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
9310026 (7471) gregor
»

Nekaj zelo čudnega-pomoč prosim

Oddelek: Strojna oprema
121441 (1175) T-Majo

Več podobnih tem