Forum » Elektrotehnika in elektronika » Ventilator za procesor
Ventilator za procesor
lacupakabra ::
Zdravo.
Imam malo "butasto" vprašanje :D
Doma sem našel stari ventilator (od procesorja). In mene zanima kako bi ta ventilator zvezal oz. naredil, da bi laufal prek usb-ja, oz. preko starega polnilca za telefon, če je to seveda možno :).
Hvala in lep pozdrav
Imam malo "butasto" vprašanje :D
Doma sem našel stari ventilator (od procesorja). In mene zanima kako bi ta ventilator zvezal oz. naredil, da bi laufal prek usb-ja, oz. preko starega polnilca za telefon, če je to seveda možno :).
Hvala in lep pozdrav
Freaxx ::
Ja za ventilator je velika verjetnost, da je 12V max napetost. Usb da napetost 5V, ki je dovolj za nizke obrate. Polnilcev za telefon je pa ogromno različnih, tako da z nalepke preberi napetost.
Pri usbju so 4 žice, uporabiš samo črno (nula) in rdečo, ostali dve sta za prenos podatkov.
Pri usbju so 4 žice, uporabiš samo črno (nula) in rdečo, ostali dve sta za prenos podatkov.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Freaxx ()
Freaxx ::
Od procesorja pa še nisem vidu ventilatorja ki bi imel ledice :) Se oproščam če se motim heh
Robi :P ::
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | pretvorba 6V AC v 6V DCOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 3676 (3080) | lovro535v2 |
» | ledOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 6790 (5671) | marjan_h |
» | Napajalnik za LED svetilkeOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 12060 (11328) | IQ42 |
» | LED vs varčne vs navadne žarnice (strani: 1 2 )Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 35666 (25767) | Malajlo |
» | Ventilator na NBOddelek: Hlajenje in modifikacije | 1216 (1027) | overheat |