» »

Uživanje drog

Uživanje drog

innerspace ::

Mnja,sem bil zraven,ko je dilercek drobil mamine protibolecinske tablete in odpiral kapsule s kofeinsko mesanico.. To je dodal necemu,kar je dobil od zgoraj in naprej prodajal kot 'koko'. Pa zdaj vedi, koliko je to 'neskodljivo'. :/
Donate BTC here: 35KR84u3rXN3in1kCw9YHRz4WF3r5kfFF4

donfilipo ::

innerspace je izjavil:

Katero knjigo beres, don?


Andean Cocaine: The Making of a Global Drug By Paul Gootenberg....pa bo treba še kakšno.

Hmn ja regulacija ...prepoved pride od težav. Nekaj resnice vsekakor JE v dejstvu, da je hard dope padel daleč pred alkoholom (v USA:) in to predvsem zaradi kulture drog, ki je v eusarijski civilizaciji nagnjena k 'spiritusu sanctusu' opasno8-)

Drugače gre pa kar za ideološki precep. Ono liberalno proti avtoritarno. Pa gledam zadevo dialektično, ...se pravi na izgrajeni liberalni tezi, ki je bila sinteza, ...imam zdaj tezo, ki je v preizkušnji. In čaka eventuelno novo tezo, ali celo utrditev. No v načelu Hegel samo ne smete poslušat Žižka. Tam ima zadeva 38 prestav in ketna je lahko gor ali pa pade dol, pa še vedno gonimo in kar je ono top je: da še vedno gre8-)

Danes šele rastejo generacije, kjer ta kultura spiritusa ne prime več toliko in si lahko tudi pogleda zlahka s par kliki dejanski izvor učinke in posledice drog. Teoretično. V praksi je pa seveda še vedno ljubavna bol in nanjo podjeten diler8-)
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: donfilipo ()

Double_J ::

Desomorphine @ Wikipedia

No ja, najhujši je krokodil, kjer ti odpadejo okončine(poglejte youtube), ker je zadeva tako nečista. Če bi imel pa nek dober laboratorij, pa lahko iz navadnih tablet za prehlad iz lekarne, narediš boljše mamilo od heroina.
Dve šivanki...

GabrieLeo ::

Z marjano sem zdej med poletjem bolj na tesnem... Tudi zaradi tega, ker jo je bilo med zimo preprosto preveč. Pohalo se ga je vsak dan skor dva meseca neprekinjeno. Tudi sam nevem čisto zakaj. Malo je bila sama zima, ljudje smo zagrenjeni bli in tam v dijaškem domu smo se res fino meli. Pol smo se pa odločili da je preprosto treba za šolo začet bolj delat tako da vsaj večina kar vem smo sfural za letos brez popravca, da nebo kakšen pametoval da si uničujemo prihodnost ;) zdaj pa niti ni več take potrebe, spim 90% lažje tudi zaradi tega ker mi ni treba skrbet še dva meseca za šolo.

black ice ::

Double_J je izjavil:


No ja, najhujši je krokodil, kjer ti odpadejo okončine(poglejte youtube), ker je zadeva tako nečista. Če bi imel pa nek dober laboratorij, pa lahko iz navadnih tablet za prehlad iz lekarne, narediš boljše mamilo od heroina.

Ja, krokodil drži samo nekaj minut, tako da nimajo niti časa skuhati naslednjega batcha. Polno je teh dokumentarcev in člankov o krokodilu, strašna zadeva.

PaX_MaN ::

innerspace je izjavil:

En primer iz Karibov, tam je zelo aktivno preganjanje uzivalcev, prodajalcev in proizvajalcev konoplje.
Imas vsaj en otok(Saint Vincent), kjer se represija ne izvaja in tam vecina lokalcev goji travo, ki jo kasnejsi cleni z gliserji razposiljajo po okoliskih otokih, kjer je ne uspejo gojiti. Ti so v nevarnosti, saj ima vsak otok svojo "mafio" in ponekod na take gliseraše streljejo.
No, zaradi represije je vecina zapornikov v kehi zaradi posedovanja in uzivanja konoplje, redno se izvajajo policijske akcije z izgovorom "bomo pocistili z orozjem", zaprejo pa kadilce, orozja ne najdejo(ker ga ni - no money, no interest).
Zaradi take prakse se povecuje uporaba kokaina(+weapons for safety), predvsem v visjih slojih, ki s profitom kokainske trgovine financirajo prej omenjene akcije.

EU pravi da bi se ga tle folk najraje samo zapohal:
Omenjeni EMCDDA je v letu 2012 na trgu v EU v povprečju zaznal eno novo psihoaktivno snov na teden. Skupno je bilo v letu 2012 prek sistema EWS prijavljenih 73 novih psihoaktivnih snovi.
V letu 2011 je bilo prvič prek tega sistema prijavljenih 49 novih psihoaktivnih snovi, leta 2010 je bilo prijavljenih 41 snovi, v letu 2009 pa 24 snovi. Predvsem sta narasla število in raznolikost prijavljenih sintetičnih kanabinoidov (na tržišču se pojavljajo z oznako »Spice«)). Ravno tako se je močno povečalo število prijavljenih sintetičnih katinonov. Te nove snovi so postale svetovni fenomen, ki se bliskovito širi.

No, pa deb rad zobe hit zgubu, preden le-ti začnejo povzročat agonijo.
"Ena nova psihoaktivna snov na teden" ... well, shit. Čeb mel take iznajdlivce v vladi bi bli iz krize v enmu mescu!

Double_J ::


Ja, krokodil drži samo nekaj minut, tako da nimajo niti časa skuhati naslednjega batcha. Polno je teh dokumentarcev in člankov o krokodilu, strašna zadeva.


Samo sem prebral, da občutek je pa boljši od heroina. Pa naj bi bil heroin kao najboljši...
Dve šivanki...

innerspace ::

@PaxMan
Ne razumem povezave med mojim odebeljenim tekstom in tvojim linkom. Opisal(povzel) sem konkretno situacijo na Karibih, ne v EU.

Je pa res, da so ljudje iznajdljivi, birokrati vztrajno polnijo sezname, o tem, da bi kdo spremenil point of view pa ne duha ne sluha, vsaj pri nas ne.

Po svoje me fascinira dogajanje v ZDA, kjer se odnos do konoplje mehca(velik delez prebivalcev ima razvito kulturo uporabe) in se zvezni zakoni zaradi druzbenih pogledov spreminjajo.

Zanimivo branje:
http://www.policymic.com/articles/48619...
http://www.huffingtonpost.com/2013/05/3...
Donate BTC here: 35KR84u3rXN3in1kCw9YHRz4WF3r5kfFF4

PaX_MaN ::

innerspace je izjavil:

@PaxMan
Ne razumem povezave med mojim odebeljenim tekstom in tvojim linkom.

Da mogoče sam mal nabijaš.

innerspace ::

V cem tocno se razlikujejo moje trditve od tvojega linka? Razlago prosim.

Ce nabijam, se opravicujem, pravzaprav povzemam nek (verjetno biased) dokumentarec, posnet v Karibih na tematiko konoplje.
Donate BTC here: 35KR84u3rXN3in1kCw9YHRz4WF3r5kfFF4

poweroff ::

Donfilipo je spraševal kdaj je kokain postal ilegalen in zakaj.

Malo googlanja pokaže, da leta 1920:

in 1920 cocaine was added to the list of narcotics to be outlawed by the passing of The Dangerous Drug Act of 1920.


Zakaj pa tudi piše tule:
http://www.narconon.org/drug-informatio...
sudo poweroff

BaToCarx ::

Good news everybody.

Mexico Captures Head of Zetas Drug Cartel, dajte v iskalnik.

:D

gendale ::

lepo, ampak kaj ko ga bo nadomestil nekdo drug
seznam zanč moderatorjev in razlogov da so zanč
http://pastebin.com/QiWny5dV
gor je mavrik apple uporabniček (mali možgani in mali penis)

donfilipo ::

poweroff je izjavil:

Donfilipo je spraševal kdaj je kokain postal ilegalen in zakaj.....


Hm ja morda nisem bil dosti jasen:)) Dialektika je zahebana zadeva. Googlanje pomaga samo ni googlanje problem. Problem je narediti en pouk, ali nauk.

Jasno prepovedali so ga, ker odvisnost dejansko povzroča celo smrtne žrtve (v glavnem pa socialni razpad) in kriminal.

To se vidi na vsakem koraku...ampak seveda tudi danes, ko kokain je ilegalen, ko imamo na cesti v civilu kar nekaj sposobnih policistov (tudi pri nas:)..pa ko vendar vsa borba in pregon kokaina z ulic in iz krst žrtev ne prežene. Povzroča samo nemerjene škode in stroške. 150x sem že povedal, da pregon, sojenja in zapor NIKAKOR ni zastonj. Učinki pa ko se gleda (z nekaj znanja teorije in prakse:) tiho od strani pravzaprav nikakršni- Ko se razbije ena tolpa, že je tu druga, ali raje sta dve drugi. Edina sreča je, da so so med sabo konkurenca in se radi celo ovajajo med sabo. Da pa ni za policijo prelahko8-)..obstajajo pa tudi tako imenovana VOS (vaška obveščevalna služba:) ponavadi žrtve klasičnega spiritusa sanctusa8-) in popolne nevednosti, ki z pol-informacijami policiji delajo v glavnem zmedo in lažne preplahe.

Težko se je odločiti, da z legalizacijo nemara pristanemo kar tako z privoljenjem na žrtve kokaina. Tehtnica je v tem, da pregon nikakor ni popoln in da z legalizacijo, trošarinami in farmacevtskim nadzorom nemara zmanjšamo precep med tistimi, ki se samouničujejo, pa zato v budžet prispevajo vedno manj in na koncu še enormno stanejo (5 let aresta = 87*365*5=158.775 €!!!) in tistimi, ki živijo lahko zdravo in prispevajo za one druge nesrečne. V primeru alkohola in tobaka recimo najbolj ono napredne države (Švedska recimo) zberejo s trošarinami ogromno, ...da ne govorim da visoka cena zaradi trošarin kot se zdi, potrošnjo strupov zmanjša enako uspešno, kot pregon onih 'hop cefizelj pa te mam', da ti dam 150k€:))

Vagati ampak z glavo.
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell

donfilipo ::

In ja...še nekaj je. Organiziran kriminal lahko (ni nujno lahko pa:) deluje kot neka korporacija. NIKOLI se praktično ne zve, kdo je dejanski lastnik:)) Ker ni eden, Jih je mnogo. Odgovornost pa nosijo delavci gleda na rang različno.

Pomeni teoretično je čisto mogoče, da se neka velika skupina pusherjev izvleče brez posledic in s kar nekaj profita, čeravno jim recimo droge niso primarna dejavnosti. Včasih capitaliste dejavnosti po specifikacijah:) niti ne zanimajo. Zanima jih zgolj profit. In ja kot ste verjetno opazili, tudi če ste slepi,...če pa niste butasti stroga legalnost v precej deželah, pri nas pa zlasti, sploh ni nek pogoj. Ker se je sesul..Ah to je pa že potem filozofija8-)
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell

Cervantes ::

BTW, a kdo ve, kako bi prišel do kvalitetnega LSDja. Odkar ne živim več v Ljubljani sem izgubil vse kontakte s t.i. "underground" sceno.

ZS!

GabrieLeo ::

Cervantes raje nebi tega pisal tukaj, bo admin še murjo na vrat obešal :D sicer pa LSD izven mesta? Težko. V malo bolj razgledanem selu
dobiš še za kako vaško troblo sicer kaj pa je sploh najhujša droga na vasi? Tekila?

Cervantes ::

Šnopc.
;(

BTW, ne tako malo nazaj sem za marketom v našem selu videl odvržene šprice in igle.

Se kr zadevajo, naši mladci (in mladenke). Žal.

Zgodovina sprememb…

Cervantes ::

De facto je razlika med "zadevaškimi" drodami ala horse in drogami ala LSD, psylocibe oz. MTD.

OK, cocain je malo bolj veseljaški. Tiste prej omenjene so pa bolj kot kaj drugega pripomočki za raziskovanje (notranjega) vesolja.

Kar pa seveda ne gre vkup z establismentom. Ker če bi posamezniki (ali mase, bog nedaj) resno ugotovili, ta je ta "civilizacijski" trip v bistvu en hud nateg, bi se njihov svet zrušil.

Zato je treba preganjati celo travco. Ampak Amerika bo glihkar spregledala. Ene države so že.

GabrieLeo ::

Ali pa na žličko kaj za pogret, te droge tut marsikam najdejo pot. Kot coca-cola :)) Sicer pa po mojih izkušnjah življenja na vasi dobrih 19 let vem da vsaj kar se notranjske tiče je bila kvalitetna roba slabši prešprican skank, o gobicah se je samo govorilo, kukiji pa da ne omenjam... Zato sem tudi glede teh malo bolj hipijevskih drog malo presenečen, če mi zagotavljajo mulci, da se to da dobiti tam nekje na Jurčah pri Klenku...

Sicer pa dobro opazuj štrom žice, mogoče pa iz kere visijo čevlji... ;)

Cervantes ::

Dobar skroz!!
:)):))

Cervantes ::

Ne vem, za dober LSD bi bilo najbrž treba kar v Amsterdam, kar pa se mi ne ljubi. Tazadnjič ko sem nabavil "LSD" v Ljubljani (pozna 90-ta) so mi podtaknili en idiotski speed, in potem je "dealer" še prišel vprašat, če je bilo OK in če naj nabavi še. Seveda ga nisem na gobec, sem mu pa priporočil kakšen kratek izobraževalni kurz.

Tako da dobrega tripa nisem zasledil že od poznih 80-tih.

GabrieLeo ::

A jebiga 80 so 80 in 21. stoletje je zgolj še en dokaz, da res nikoli več ne bo kot nekdaj. Mulci zdaj šnofajo sladoled mal za foro, se na hitro počijo v Tivoliju, če grejo zvijat bi bilo isto če bi tiste tri ščepce boge zelene zamenjali z origanom sicer pa seveda: alkohol. Žal čas gre naprej, ni več Beatlov, Pink Floydov, diskačev z dejansko disko glasbo ter zgodb iz Studa 54. S tem se moramo sprijazniti žal.

donfilipo ::

Če se že oglašamo zombiji:))..v moji vasi je na dostop VSE. Brez problema. Samo raje ne iščem, za nikogar ne iščem, sem pa rabil nekaj časa da sem se zadržal, da ne streljam in zmerjam in pljuvam v faco nesrečnih policiotov. Kaj češ, ono ni tič, ni miš, a kamo li netopir (zato je ponekad vampir:) sistem mi gre na kurac!!!!!


Bi pa zato organizatorje greha v imenu luciferja pozval, da malce bolje organizirajo prostitucijo. Tu so spet jodlpergarji v atomski prednosti...prevzamejo žlahtni del posla in vrli danes že mladci so podgreti s sveto substanco vozijo zdaj že kar čez mejo.

Če je tako po balkansko prepovedano, jedino ako imaš pare, pa dobiš za 100EUR, da ti neka bodoča narkomanka v 1.letniku narkomanske univerze pod mentorstvom šefa, ki je nečak od šefa, nekaj časa obljublja. Dokler ne zmanjka 100EUR. Če ne zmanjka, obljublja še eno turo in če še ne zmanjka, pa že gleda šef kaj bi zdaj, ali ne bi nemara sam nastavil riti8-)

V tej balkanski univerzi je problem. Redkokatere pridejo do 3 letnika, ko so izpiti že oralni in potem naprej. Vse so prej na zdravljenju.
:))
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: donfilipo ()

Mesar ::

In the words of the Virgin Mary: "Come again?"
Your turn to burn!

donfilipo ::

Enostavneje.

Če si se ti kurbir lahko vozil k Urški:), bi to lahko organizirali in legalizirali tako, da se ne bi bilo treba pijan vozit v Avstrijo.
:))

Poleg drog seveda. Tudi tam bi bila legalizacija kar pravi čudež...ampak dobro do tja niti avtrijci ne bodo prišli še 100let imajo pa po legendi in faktih dober 'gestapo'. Učinkovitejši.

Sistem kjer se vendarle vse da dobiti, čeprav piše nekje da je prepovedano, je najdražji...pa ne samo to...tudi paradoksalen je.
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell

Mesar ::

Torej hočeš na neroden način povedati, da si za legalizacijo drog? Za prostitucijo pa lahko odpreš novo temo, aja že imamo enih par, pa celo o legalizaciji te dejavnosti, zato ne vem zakaj bi še tukaj enkrat razglabljali o tem.

Zakaj pa? Da se boš lahko mirno drogiral? Da boš ceneje dobil robo? Ker napisal si, da ti dobit že tako ali tako ni problem... nekih drugih bonusov pa legalizacija nebi prinesla, verjetno manj slabe robe, cena pa je tudi vprašanje... trošarine in to.
Your turn to burn!

donfilipo ::

Povedi je bilo več.

Ko in ker je prostitucija ilegalna, ali v sivini je često pod vplivom mafije in zelo tesno vezana z mamili. Le-ta sesujejo tisti odpor, ki ga da predvsem naša kršanska kultura (islam ali pravoslavje je še huje, a prisotno v moji vasi:), pri dekletih da bi dobro služila. Ko potem nekatera služijo zapravijo velik del za droge.

Zdaj idiotom ne bom razlagal da se ne drogiram. Posebej če so policaji ali z njimi v sorodu. To dokazano porazno vpliva na IQ:)
Bi pa zagotovo bilo manj stroškov in več prihodkov za družbo in to v obeh primerih legalizacije.

Samo to matematiko pa nekdo z IQ cca 75 očitno ne more več doumeti.
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell

donfilipo ::

Še tole.

Nisem opazil da bi se uživalci drog kaj posebej energično za legalizacijo zavzemali. Razen izjeme to so nekateri uživalci marihuane. Ki so pač v smešni poziciji v recimo z pivci.

Tudi nisem opazil, da bi se sive ali črne prostitutke zavzemale za legalizacijo. No nekatere verjetno tudi se.

Legalizacija kot rečeno prinese več koristi družbi v celoti (več prihodkov manj sivih odhodkov) pa tudi bližnjim, saj se hitreje odkrije problem in predpiše terapija...z veliko manj stigme.

Neverjetna inertnost pravzaprav vsake kulture (in njenih biblijskih predpisov:) je kriva, da spremembe pridejo le pri bolj prodornih družbah hitreje v pozitivno smer...stigmatizacija pa fino služi idiotom, da se rešijo paranoidnih motenj,...ali pa dejanskih dobrih idej za doslednejši nadzor organiziranega kriminala:))
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell

Mesar ::

Kako izbira poklica (recimo, da si policaj) vpliva na IQ? Kako šele potem vpliva na IQ odločitev posameznika, da se začne drogirati? Verjetno še bolj porazno, se strinjaš?

Razlogi za odpor do drog in prostitucije niso samo verski, mislim, da si to delno že sam ugotovil par postov nazaj.

Aja... zadevanje je terapija?
Your turn to burn!

BaToCarx ::

Poguglaj "high iq and substance abuse" :D

Mesar ::

Googlaj... mene kakšne študije zanimajo, ki so skušale to dokazati ali pa ovreči, ne pa pametovanja posameznikov, ki želijo opravičiti svoja dejanja.
Your turn to burn!

BaToCarx ::

Nevem kako tebi dela google, nič podobnega temu ni dalo?


Kdo hoče opravičit kaka dejanja? Se mi lih ne da brat nazaj, sploh za PNG.

T-h-o-r ::

Why have a civilization anymore
if we no longer are interested in being civilized?

donfilipo ::

Mesar je izjavil:

Kako izbira poklica (recimo, da si policaj) vpliva na IQ? Kako šele potem vpliva na IQ odločitev posameznika, da se začne drogirati? Verjetno še bolj porazno, se strinjaš?

Razlogi za odpor do drog in prostitucije niso samo verski, mislim, da si to delno že sam ugotovil par postov nazaj.

Aja... zadevanje je terapija?


Ono da so policaji neumni je star stereotip. Zmerjanje s policajem pa odgovor na namigovanja da se drogiram.

In ponavljam. Večina, ki je za legalizacijo se ne drogira.

Zdaj od kje ti pa podtikanje da je zadevanje terapija? Na to morda samo en krepak NE. In: marš u pizdo kmet zarukan:))

Zdaj da visok IQ teži bolj k zadevanju, pa ob stresih s patroni takega tipa, ki žre tone kruha na nemočnih in drži navidezen red...niti ni tako čudno8-)
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell

Mesar ::

donfilipo> Ono da so policaji neumni je star stereotip. Zmerjanje s policajem pa odgovor na namigovanja da se drogiram.

Aha, super.

donfilipo> In ponavljam. Večina, ki je za legalizacijo se ne drogira.

Zakaj? Zakaj so za legalizacijo? Sploh če se ne drogirajo? Razen če se mislijo začet čim bo zadeva legalizirana...

donfilipo> Zdaj od kje ti pa podtikanje da je zadevanje terapija? Na to morda samo en krepak NE. In: marš u pizdo kmet zarukan:))

Seveda je odgovor na to ne, čeprav so mogoče možni stranski učinki "terapij", da je posameznik "zadet" vendar kolikor vem to ni cilj, temveč le neželeni stranski učinek in ne bistvo...

donfilipo> Zdaj da visok IQ teži bolj k zadevanju, pa ob stresih s patroni takega tipa, ki žre tone kruha na nemočnih in drži navidezen red...niti ni tako čudno8-)

Če je čudno ali ne bolj težko najdeš opravičljive razloge, če jih sploh lahko.
Your turn to burn!

donfilipo ::

Zakaj? Zakaj so za legalizacijo? Sploh če se ne drogirajo? Razen če se mislijo začet čim bo zadeva legalizirana...


Enostavno ker so za državo večji prihodki in za svojce in same žrtve predvidene manjše posledice. Trošarine so plus za budget in manj žrtev substanc, ki niso to kar uporabnik pričakuje da so. Torej kokain je neka mešanica nekih strupenih praškov in podobne. Je bilo že kar nekaj tudi poznanih žrtev. Torej se ne drogirajo pač pa znajo razmišljati o dobrem skupnega in ne samo za svojo rit:)

Seveda je odgovor na to ne, čeprav so mogoče možni stranski učinki "terapij", da je posameznik "zadet" vendar kolikor vem to ni cilj, temveč le neželeni stranski učinek in ne bistvo...


Ma ti si ali popolnoma nesposoben policiotski provokator, ali pa res zabit ko kangla8-). Mislim nihče zadevanje ne jemlje (več) kot terapijo, morda daljne verske sekte, ki pa strogo omejujejo količino, ....na žalost pa ob krizah in ob brezciljnosti vedno več mladih v drogah išče začasen beg, zabavo in sprostitev.

Če je čudno ali ne bolj težko najdeš opravičljive razloge, če jih sploh lahko.


Ne iščem opravičljive razloge, ker me tvoje obsojanje boli ono...:)) Skupaj pa iščemo razloge in deloma tudi prakso. Kar ti očitno ker si idiot vidiš kot neko reklamiranje in propagiranje. Ne?
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell

donfilipo ::

Pa da ne boš šel na oni referendum o družini, splavih, manjšinah in demokraciji.
Kva te briga če nisi gej, ne moreš zanositi, nisi cigan in ne veš točno kaj je demokracija na visokem nivoju8-)

No nekateri bodo vseeno o zadevah debatirali in celo soodločali.

Tema o legalizacijah je ono daleko liberalna in skoraj utopična, za daljno prihodnost,...samo ta me je vedno bolj zanimala, kot noge (lepe:) naše Alenke, posebej če vidim da maširajo v okviru pričakovanega8-).
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell

Mesar ::

donfilipo je izjavil:

Zakaj? Zakaj so za legalizacijo? Sploh če se ne drogirajo? Razen če se mislijo začet čim bo zadeva legalizirana...


Enostavno ker so za državo večji prihodki in za svojce in same žrtve predvidene manjše posledice. Trošarine so plus za budget in manj žrtev substanc, ki niso to kar uporabnik pričakuje da so. Torej kokain je neka mešanica nekih strupenih praškov in podobne. Je bilo že kar nekaj tudi poznanih žrtev. Torej se ne drogirajo pač pa znajo razmišljati o dobrem skupnega in ne samo za svojo rit:)

Pa odhodki za zdravljenje odvisnikov? Al jih bomo kar če mejo napotili?

donfilipo je izjavil:



Seveda je odgovor na to ne, čeprav so mogoče možni stranski učinki "terapij", da je posameznik "zadet" vendar kolikor vem to ni cilj, temveč le neželeni stranski učinek in ne bistvo...


Ma ti si ali popolnoma nesposoben policiotski provokator, ali pa res zabit ko kangla8-). Mislim nihče zadevanje ne jemlje (več) kot terapijo, morda daljne verske sekte, ki pa strogo omejujejo količino, ....na žalost pa ob krizah in ob brezciljnosti vedno več mladih v drogah išče začasen beg, zabavo in sprostitev.

Še hujše! Ti pa si celo za to, da država začne podpirati take bege, zabavo in sprostitev? Potem bo lahko šel vsak v trgovino po pol kile enotnega pa še malo belega praška in drugi "zelišč". Mogoče, ampak samo mogoče bi bilo to aktualno če pred tem naš zdravstveni sistem naredimo samoplačniški samo mislim, da je potem to že malo skregano z ustavo, ker drugi člen gre nekako tako ... "Slovenija je pravna in socialna država. "

donfilipo je izjavil:



Če je čudno ali ne bolj težko najdeš opravičljive razloge, če jih sploh lahko.


Ne iščem opravičljive razloge, ker me tvoje obsojanje boli ono...:)) Skupaj pa iščemo razloge in deloma tudi prakso. Kar ti očitno ker si idiot vidiš kot neko reklamiranje in propagiranje. Ne?


Iščete razloge za kaj če ne za opravičevanje oziroma prakso. Ne, tole vidim bolj kot nepremišljeno potezo, ki bo naredila več škode kot koristi.

donfilipo je izjavil:

Pa da ne boš šel na oni referendum o družini, splavih, manjšinah in demokraciji.
Kva te briga če nisi gej, ne moreš zanositi, nisi cigan in ne veš točno kaj je demokracija na visokem nivoju8-)


Kaj me briga? Kot od državljana Slovenije se od mene pričakuje, da grem v kolikor je na voljo možnost, ki mi ustreza. A ni to smisel referendumov?

donfilipo je izjavil:

No nekateri bodo vseeno o zadevah debatirali in celo soodločali.


Kaj naj jaz zdaj? Ne morem biti odgovoren za njih...

donfilipo je izjavil:

Tema o legalizacijah je ono daleko liberalna in skoraj utopična, za daljno prihodnost,...samo ta me je vedno bolj zanimala, kot noge (lepe:) naše Alenke, posebej če vidim da maširajo v okviru pričakovanega8-).


Se ti ne zdi, da imamo trenutno večje probleme kot je legalizacija drog? Če hočejo to spremenit v vir prihodkov, pa naj vsakemu, ki mu najdejo najmanjšo dozo česarkoli nabijejo 10kE kazni. Evo ti prihodke...
Your turn to burn!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Mesar ()

donfilipo ::

Pa odhodki za zdravljenje odvisnikov? Al jih bomo kar če mejo napotili?


Odhodki za zdravljenje odvisnikov se ne povečajo toliko kot prihodki, ki gredo zdaj v roke mafiji in v negativ leviathanu.

Še hujše! Ti pa si celo za to, da država začne podpirati take bege, zabavo in sprostitev?


Ne, prej bi bil za to, da zna ordnung lepo to zaustaviti. Cak pak. Tito:)) Tako intimno. Ker pa vem, da so leviathanci DALEKO od tega, da samo praskajo po površini, ker je to pač vezano na liberalizem ali diktaturo...pa potem preostane druga radikalna a boljša rešitev.

Iščete razloge za kaj če ne za opravičevanje oziroma prakso


Tole ni najbolj jasno. Morda ono zgoraj kaj pove v pojasnilo...... ne iščemo (vsaj jaz ne) opravičil, debata pa je res precej splošna. Nekdo pove predvidoma po pravici, da je žrl LSD ko bonbone in mu ni bilo nič, jaz dodam da je lahko tudi drugače (dokumentirano celo v svetovni literaturi:) in tako razpredeno teče debata, ki naj mladim nepoučenim približa realno sliko in tudi kdo dejansko največ od vsega skupaj odnese, dko največ da v ovliki zdravja in trpjenja!

Se ti ne zdi, da imamo trenutno večje probleme kot je legalizacija drog?


Jap, ...samo nimam trenutno energije, da bi se tu kosal z libsi in neolibsi, ker se mi zdi, da trenutno niso v nevarni fazi in da tu (gospodarska rehabilitacija), pa zanimivo policioti in NPU pa KPK delajo enostavno čudeže. Pa sem raje tiho. Tale mali space na serverju, pa ne kazi neke slike reda, če tvoja avtoritarna duša tako misli!
10k kazni? Se bojim da ne bi nič spremenilo, pač pa soldatom mafije samo odvzelo še zadnji kanček pribežališča v neko drugo pot.
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell

BaToCarx ::

Mesar, ker si recimo proti zaradi xy razlogov, kateri so to? Ali si samo izgubil kakega prijatelja/prijatelico zaradi droge in si pač jezen, ali pa bil direktno oškodovan od enega xy odvisnika/ce?

Sicer pa se ne sekiram, amerika se je lotla ("medicinska" konoplja) in po receptu "Vedno delamo enako z zamikom", samo čakam.

Jaz sem za izključno iz egoističnega pogleda, davek davek davek, več davka pobranga, več dnarja kroži, in sistem lavfa. Zdej pa očitno še vedno mislimo, da je prohibicija česarkoli recept za uspeh, pa kaznovanje.

Lahko mi daš kazen 100.000 euro ker sem pljunu na pločnik, dobil jih neboš nikoli, če me daš na "hladno" si si pa samo stroške povečal.... bravo.

Mesar ::

Ne, očitno mislimo, da je anarhija recept za uspeh.

Da je to egoističen pogled pa bi težko rekli, če sam sebi v skledo pljuvaš!

Kazni pač ni problem dan danes izterjat, DURSu tudi uspeva... nimaš? Pa se ti vsedejo na nepremičnino.

Proti sem, ker sem objektivno ocenil, da tole nebo prineslo nič dobrega, če bodo konkretne spremembe pa bodo najverjetneje na slabše in mislim, da se strinjamo, da smo v dovolj slabi situaciji in je nebi še poglabljali.

Čakaš kaj BaToCarx? Donfilipo pa ne govorimo sam o konoplji tukaj so še v igri druge substance, ki bi jih legalizirali vse povrsti in verjetno še po večjih mestih postavili stojnice, da se to malo trži, več ko se proda več bo davkov in denarja za tebe a ne BaToCarx?

No sej če tak gledaš smo počasi že nekje tam ko bo drogiranje potrebno uzakonit, da posameznik več nebo imel izbire in se bo moral drogirat?
Your turn to burn!

BaToCarx ::

Ja lepši asfalt, pa optika, pa voda.... vse to bo zame.

Če bi še šlo za keš nebi bil nikoli za legalizacijo, bi lobiral da se še kaj prepove, pa da mam monopol. :)

Človeku ne moreš izterjat toliko kot on lahko oškoduje družbo, če je to njegov cilj, samo ti tega očitno še ne veš. Tako kot ne ločiš profita evra v tvojem žepu ali pa v urejenem parku, mestu, itd...

Sej bo, boš postal starejiši, pa kaj izkušenj boš dobil, pa nebo več svet "In such a shitty state", pa ti droge niti taknit nebo potrebno za to, samo malčk časa.

gn8

Mesar ::

Kaj mi bo park? Razen če se vstopnina pobira pa mi 50% dajo, potem so lahko parki po celi Sloveniji!
Your turn to burn!

donfilipo ::

Da je to egoističen pogled pa bi težko rekli, če sam sebi v skledo pljuvaš!


Kaj je zdaj to? Sam sebi v skledo pljuvaš s čim? Da se drogiraš? Ali da gledaš samo na čisto osebne interese, kar pomeni, da niti ni važno kdo je predsednik, ker ta nikoli ne bo delal za tvoje8-) Lej lahko pridem k tebi na testiranje za kakih skromnih 10k. Pa da vidimo potem? Da ne bi stalno namigoval na neumnosti! Morda je mafija celo zainteresirana za resnico8-) In kazen torej pravična:))

Ne DURS nikoli ne bo izterjal vsega. Naredil bo par brezdomcev, nekaj ljudi tudi pobil, na koncu pa bo večina vendarle v službi mafije, organiziranega kriminala, vleklo podpore in delalo na črno...ali pristalo v zaporih. Je zelo hitro čez mero zaplenjenih nepremičnin. 5 let aresta je čez 150k stroškov za državo in to precej.

Šele ko etika in morala družbe dobita neko pravilno formo in duh:)..pa potem to deluje kot pri švabih, četudi tam res skoraj nihče ne zna prebrati njihove pravne zamršene litanije8-) Pri nas je vsak ki je sedel, že stručnjak8-)

Legalizacija drog ni nujno anarhija in ja dolgoročno govorimo o legalizaciji vseh substanc.

To da si ti ocenil da bi legalizacija stanje poslabšala ni v jedru nič novega kaže samo na večni in klasični odpor, to pa nekoč legalizacija bo, pa bo kazalo da sem se jaz revež v krču boril proti neintelegenci neke bedaste avoritarnosti:) Impotentne, brez Tita in tako absolutno brez veze:))
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell

Mesar ::

A naši severni sosedi so legalizirali vse droge? In jim to že lep čas laufa? Če ne ne morejo vedet kako jim laufa, ker prave posledice še nebi bile vidne... to, da so legalizirali prostitucijo ne pomeni, da morajo še droge.

In ja jaz sem objektivno ocenil, da bi to situacijo poslabšalo in predstavil kar nekaj razlogov, ki podkrepijo mojo odločitev ampak na koncu sem lahko proti in si ti lahko za... ne boš pa mene prepričeval, prepričal, da sem za droge, da naj podpiram in odobravam drogiranje itd...

Kakšen klasičen odpor?

Odpor je mogoče celo na mestu če veš zakaj. Vsekakor pa ne morem podpirati, da se to legalizira, odobrava in postaja vse bolj sprejemljivo, posledica pa bo, da bo mladina vedno več posegala po tem... pa še z dobavo nebo problem, ker bo vsaka trafika imela robo. Na koncu pa bo še cena padla, če ne druga bo roba, ki se bo prodajala na črno cenejša, podobna finta kot je švercanje cigaret v EU, torej bo še več porabnikov... ki bodo na dolgi rok izsušili naš zdravstveni sistem!

Prazno kontriranje je preprosto, mižati in bežati pred dejstvi pa že malo težje...
Your turn to burn!

donfilipo ::

Naši severni sosedje so ugotovili od kod izvira mafija in z njo malo manj sodelujejo. Ruck zuck in že je arest8-) In izgon. Pri nas je nekako prej časno meščanstvo;((

Nič nisi objektivno ocenil ampak subjektivno...objektivno bi lahko če bi kje v eusariji kaj legalizirali. Kot so v NL travo. In ni bilo navala kajenja...razen neprijetnega turizma iz v glavnem švabarije, kjer so rekli kurc doma naj kadijo:)) Za objektivno...si najprej preberi kaj je objektivno in kaj je subjektivno in ko greš, ...mislim da je to šesti razred osnovne šole, ..pa naprej.

Droge ko se razsvetli dodobra kako in zakaj delujejo in kako slabo se dejansko narejene za neko trajno ugodje (sicer različno pa vendar:) legalnosti ne naredi bistveno dostopnejše (če jih zdaj lahko dobim v krogu 2km katerekoli hočem!)

Ja vedno bo tudi švercanje cigaret in morda bo tudi kak sposoben carinik kje, ki zna dvigniti ušesa, ali meni dati za dobro kosilo da mu pojasnim par težkih švercaskih verig????

Pomeni nikoli ne bo popolno nekaj bo tudi domačice, bo pa vseeno neprimerno bolje!!! Ampak dobro. Butalce je težko prepričati, da niso kupili kobilja jajca:)
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: donfilipo ()

Mesar ::

Seveda sem se objektivno odločil, sem se posvetoval prej in malo raziskal področje, subjektivno ti zagovarjaš te stvari, verjetno zato ker imaš kakšne lastne interese skrite zadaj... jaz nič takega ne uživam niti nikoli nisem užival in tudi ne mislim v prihodnosti - zato se lahko bolj objektivno odločam kot tisti, ki že uživajo ali so uživali in imajo širše interese.

Te teorije pa tudi niso tako preproste, zdaj primerjaš spet legalizacijo konoplje z legalizacijo VSEH drog. Pa še prostitucijo hočeš zraven uštuliti...
Your turn to burn!

donfilipo ::

Lej ne moreš se TI objektivno odločiti niti NIKJER ne piše, da se jaz nisem posvetoval in se še kakih 100x več, da sem aktiven v skupinah za boj proti drogam in o posledicah droge in da poznam teorijo in prakso malce bolje kot ti.

In četudi bi bil kdo od naju profesor in doktor, pa še vedno o tem ne more soditi objektivno...ampak subjektivno. Objektivno se pokaže potem stanje ko se izvede legalizacija v praksi. In za lastne interese skrite zadaj te najprej vprašam kakšne? Ne vidim tu nekih interesnih skupin. Niti farmacevtskih ne prida, ker te so pač ono želvje realistične in konzervativne in sem precej daleč od njih. Zdaj na pezdekovska namigovanja pa samo jasno in glasno. Da se pojasnijo dejstva te lahko tudi obiščemo. Pravičniško. V vse teste privolimo!!!

Ja teorije niso preproste, pa vendar neke preslikave se vendarle da potegniti. Ni konoplja heroin..ni pa spet heroin tak car ali strup, da se ga ne bi dalo mu odreči brez formalne ilegalnosti ali prenehati ko nastopi odvisnost.

Ne upam soditi da nimaš pojma. In če si policiot, potem pa bog nam pomagaj8-)

Razen seveda da imaš na spisku za težke čase vedno par junkurjev ki drug drugega javljajo in stanejo državo od 50-150k vaših. Genialno.
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell

Mesar ::

donfilipo je izjavil:

Lej ne moreš se TI objektivno odločiti niti NIKJER ne piše, da se jaz nisem posvetoval in se še kakih 100x več, da sem aktiven v skupinah za boj proti drogam in o posledicah droge in da poznam teorijo in prakso malce bolje kot ti.

In četudi bi bil kdo od naju profesor in doktor, pa še vedno o tem ne more soditi objektivno...ampak subjektivno. Objektivno se pokaže potem stanje ko se izvede legalizacija v praksi. In za lastne interese skrite zadaj te najprej vprašam kakšne? Ne vidim tu nekih interesnih skupin. Niti farmacevtskih ne prida, ker te so pač ono želvje realistične in konzervativne in sem precej daleč od njih. Zdaj na pezdekovska namigovanja pa samo jasno in glasno. Da se pojasnijo dejstva te lahko tudi obiščemo. Pravičniško. V vse teste privolimo!!!


Če je vse to res, zakaj potem nisi proti? Ti ljudje, ki si jih videl, da so "dali to skozi"... bi to privoščil še drugim?

donfilipo je izjavil:

Ja teorije niso preproste, pa vendar neke preslikave se vendarle da potegniti. Ni konoplja heroin..ni pa spet heroin tak car ali strup, da se ga ne bi dalo mu odreči brez formalne ilegalnosti ali prenehati ko nastopi odvisnost.


To misliš za sebe? Tebi se ni problem odreči ko nastopi odvisnost? Ok. Lahko potem trdiš, da se vsakemu državljanu RS nebo problem odreči? Al bomo zdaj rekli, da zato ker se nekateri lahko vzdržijo pa to kr posplošimo na vse?

donfilipo je izjavil:

Ne upam soditi da nimaš pojma. In če si policiot, potem pa bog nam pomagaj8-)

Razen seveda da imaš na spisku za težke čase vedno par junkurjev ki drug drugega javljajo in stanejo državo od 50-150k vaših. Genialno.


...
Your turn to burn!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Mesar ()


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Smrtne žrtve zaradi drog (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
16128957 (23702) [D]emon
»

Ilegalne droge, uporaba in mladostniki (strani: 1 2 3 47 8 9 10 )

Oddelek: Problemi človeštva
477120407 (110502) innerspace
»

Kako prepoznati extasy (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
12027600 (23792) Ejsi_Disi
»

Heroin vs. mariuhana (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
6520174 (18176) poweroff
»

Legalizacija drog in kriminal

Oddelek: Problemi človeštva
497869 (6890) kivi113

Več podobnih tem