Forum » Hlajenje in modifikacije » komresor
komresor
HEKO ::
Ja, ču sn, da se da ampak ni glih nevem kaj.......
nullPROBAJ!
nullPROBAJ!
Be good, be bad ---> JUST KEEP ON OVERCLOCKING...[Heko]
Bungee- ::
Ce imas kompresor, potem ne rabis vec peltija, ker imas na procesorju -20°C al pa kej tazga. Aja drugac je pa to Vapochill ohisje. Sam sicer nekaj premisljujem o tem ... amapk bomo se videli ...
S kladivom in dinamitom je mozno vse! - Poanta je samo v doziranju.
rooster ::
Jaz sem se nekaj časa nazaj lotil to delat, ampak po tem ko sem si nabral nekaj znanja in os. delov sem opustil;
1. se ne izplača
2. uporabnost?
3. ima sploh smisel to naredit?
Nekdo na tem bordu pa je ze spacau hlajenje skupaj, vendar ni nikoli implementirau v rač., vsaj da bi jaz vedel ne.
1. se ne izplača
2. uporabnost?
3. ima sploh smisel to naredit?
Nekdo na tem bordu pa je ze spacau hlajenje skupaj, vendar ni nikoli implementirau v rač., vsaj da bi jaz vedel ne.
Ja kdo je pa reku da je poceni ??? BTW a kdo ve ceno za Danfosov 12V kompresor ??
Dax ::
Glavni problem je glasnost, kompresorji so svinjsko glasni, poleg tega pa [e vibrirajo, tko da ga bi blo najbolje met v sosednji sobi.
Voda + peltier sta [e vedno zakon za računalnike, sploh 24/7.
Aja... in freon ima vrelišče pri -80 stopinj, če se ne motim in na to temperaturo bi se teoretično dalo hladit... če je pa kdo džek, pa proba s kakim eksotičnim plinom (amoniak) pa tud kul.
Voda + peltier sta [e vedno zakon za računalnike, sploh 24/7.
Aja... in freon ima vrelišče pri -80 stopinj, če se ne motim in na to temperaturo bi se teoretično dalo hladit... če je pa kdo džek, pa proba s kakim eksotičnim plinom (amoniak) pa tud kul.
Loki ::
OK ane, sam ce mas pa racunalnik v svoji sobi in hlajen z vodo + peltierom (24/7), je pa killer - se lahko mirno izselis iz sobe.
I left my wallet in El Segundo
TESKAn ::
hehe, odvisno od tega, kako ga narediš. Nekaj mojih nasvetov za tiho vodno hlajenje:
- radiator z najman 5mm med rebri
- naj bo radiator velik - bo treba man pihat gor z ventilatorji, torej bo tišje
- dobit treba eno TIHO pumpo.
- radiator z najman 5mm med rebri
- naj bo radiator velik - bo treba man pihat gor z ventilatorji, torej bo tišje
- dobit treba eno TIHO pumpo.
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.
TESKAn ::
No ja, 5mm al tam okol. Zakaj? Zato, da bo zrak lažje tekel med njimi. Jaz mam razmik med rebri 1 mm in je obupno glasno:(.
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
eraserr ::
Jaz sem naredu toplotni izmenjevalnik s kompresorjem, ki hladi mešanico vode in vitrexa pa tud probal na compu sam zadeve zdej nimam v uporabi, ker sem ugotovu par dejstev glede duronov:
-pomembna je napetost!!!!!!
-temperatura je pomembna vendar ni omejitev, vsaj pri meni ni bila
rezultat je bil Duron 600@1051 na 2,1V, kar samo po sebi ni nič posebnega, samo vseeno je lepo biti prvi
za splošno uporabo zadeva ni, ker se enostavno ne splača, da pa se narediti razmeroma tiho. Sam kompresor ni zelo glasen, glasni so ventilatorji.
-pomembna je napetost!!!!!!
-temperatura je pomembna vendar ni omejitev, vsaj pri meni ni bila
rezultat je bil Duron 600@1051 na 2,1V, kar samo po sebi ni nič posebnega, samo vseeno je lepo biti prvi
za splošno uporabo zadeva ni, ker se enostavno ne splača, da pa se narediti razmeroma tiho. Sam kompresor ni zelo glasen, glasni so ventilatorji.
bizi: Za najcenejsega Jest, imam kolega, ki mi lahko zrihta polnjenje s freonom za klime, ki ima malcek visje vrelisce tam pri cca -10°C, pa mislim da bi bila zadeva precej uporabna sem pa tudi ze razmisljal o tem da bi dobil vecino delov kar na kaksnem klima servisu se dobro da poznam ene par modelov
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | LittleDevil's PhaseChange (strani: 1 2 3 4 5 6 )Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 23709 (14582) | LittleDevil |
» | R407 direct die (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 30907 (22540) | AlesZ |
» | Hlajenje na olje?Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 1952 (1505) | Jaka83 |
» | Računalnik v kuhinskem hladilniku!Oddelek: Strojna oprema | 2131 (1765) | morphling1 |
» | Srebrno vodno hlajenjeOddelek: Hlajenje in modifikacije | 1764 (1529) | Pretorijanec |