» »

Hoh.de

Hoh.de

««
13 / 31
»»

btree ::

meni so včeraj poslali dhl številko, dhl bo predal pošti in dobim najkasneje v ponedeljek, v soboto poštar ne nosi.

Pegart ::

A niste rekli, da DHL do doma dostavlja?

Pri meni pri online trackingu namreč piše sledeče:
The shipment will be transported to the destination country and, from there, handed over to the delivery organization. (Homepage / online shipment tracking: http://www.posta.si/?localeid=en-EN)
???

s51as ::

Mislim, da nismo nikoli tega rekli. Lahko pa, da DHL dostavlja, če ima za kako lokacijo več pošiljk in se jim splača dostavit...
It's just me myself and I

carota ::

Pegart je izjavil:

A niste rekli, da DHL do doma dostavlja?

Ne, ti si površno bral. Deutche Post DHL preda naši pošti in ta ti pozvoni na vratih. To ni DHL Express.

Haha, pa res. Površno sem si zapomnil. :P

V kakšni obliki ste dobili SSD disk? V škatli, tisti rumeni "oblazinjeni" kuverti ali kako drugače?

PS: Sry za double post.

darkolord ::

V škatli s tavelikimi zračnimi "mehurji".

Gregor P ::

Sam nisem naročil SSD-ja, ampak 2,5" HDD, pakiran pa je bil takole (domnevam, da je podobno za SSD-je glede na enako velikost)

škatla v škatli

škatla v škatli

The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

connel ::

Škatla je iste velikosti ja, mehurji isto, sam ssd je bil pa v originalni embalaži (samsung).

Jaz sem naročil "bulk" verzijo diska (HDD), torej pakiran zgolj v zaščitnem ovoju brez vsega.

PrimozR ::

Da vprašam še tukaj, bi kdo kaj naročil? Rabim en disk, mogoče se vzame še ene RAMe. Lahko tudi plačam.

hoky888 ::

Pozdravljeni!

Naročam si PC prek hoh.de in imam v zadnjem koraku težavo z naročilom.... Naročila ne morem oddati..
Zanima me kje dobim te podatke za nakazilo placila podjetju.

LP, Hoky

Na mail.

mailer ::

Obstaja tudi fizična trgovina? Je kdo že bil tam?

barakus ::

Dve vprašanji.

1. Koliko časa traja ponavadi od nakazila do tega, da odpošljejo robo?
2. Se je že komu zgodilo, da bi dobil navodilo za plačilo za nek znesek, kasneje pa pdf račun, kjer je obračunana nekaj eurov višja poštnina? Jaz sem plačal po prvotnih navodilih... (ene 3 eure manj), upam da bo ok...

Čudno situacijo imaš. Torej, če ne naročam preko kreditna kartice, kjer se praktično instantno izvede vse skupaj in mi naročeno pošljejo že naslednji delovni dan, ampak preko predplačila (da ji nakažem denar na konto) se zadeva zavleče že zaradi tega ker običajno traja kakšne tri dni, da denar pride na njihov račun (iz Slovenije oz. slovenske banke na njihov nemški bančni račun).

Sicer pa je bil potek (preko predplačila) pri meni naslednji:
1. izberem in oddam naročilo (kjer piše znesek naročila, pošiljanja ipd.) - to se razume kot moja ponudba
2. nato odvisno od ure, kdaj sem naročil, pride njihovo e-sporočilo, kjer sprejmejo moje naročilo/ponudbo ter mi še enkrat izpišejo vse relevantne podatke ter podajo podatke njihovega bančnega računa (ter tudi zapišejo, da mi bodo naročeno poslali, ko prejmejo moje nakazilo)
3. sledi moje nakazilo denarja + cca. 3 dni čakanja, da oni denar dejansko prejmejo na račun
4. nakar oni pošljejo e-sporočilo, da je naročeno že predano pošti/špediterju
5. običajno pride nato pošiljka v 3 dneh

... sedaj je mogoče v tvojem primeru prišlo do nekih sprememb (višja poštnina, sprememba cene produkta itd.) in so ti namesto sprejetja tvoje ponudbe poslali proti-ponudbo?

Tako da če si ti sedaj plačal manj, je velika verjetnost, da ti oni ne bodo poslali nič dokler ne plačaš polne cene:8)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Gregor P ()

Super, hvala za opis. Da podrobneje opišem, plačal sem po navodilih iz njihovega emaila, kasneje pa sem opazil, da v tem emailu pod podatki plačnika ni nikjer davčne od firme pa sem poslal vprašanje, če bo ta vidna na računu. V odgovor sem dobil pdf račun z davčno, kjer je poštnina obračunana 20eur namesto prvotnih 17eur. Jaz mislim, da je to njihov sistem nekaj zbluzil in glede na to, da gre za vrednsot nad 500 eur, sem optimist, da ne bo komplikacij. V nasprotnem primeru pa lahko pričakujem, da me bodo obvestili ali ne?

Predvidevam, da tisti mejl, ki si ga prejel, pomeni, da so oni to tvojo ponudbo sprejeli (torej je pogodba sklenjena), zato ne morejo kar tako po domače naknadno spreminjati zneska, torej verjetno gre res za napako iz njihove strani (bodisi da so najprej, ali pa kasneje navedli napačen znesek poštnine; lahko je res tudi povsem tehnične narave), ki pa ni bila pravočasno razjasnjena (že zaradi tega ne) ker si ti že prej prenakazal denar. Tako da bi vsaj po mojem mnenju morala veljati ta cifra, ki so jo navedli v tistem prvem e-sporočilu. Če pa mislijo kaj komplicirati, pa si verjetno itak potrošnik in lahko od pogodbe preprosto brez vprašanja in razloga odstopiš (zaščita potrošnikov pa to) - oz. jih lahko tudi ti maltretiraš in vztrajaš, da naj se držijo pogodbe (samo to zna biti zamudno)>:D

Vsekakor so te dolžni informirati o vsem (vendar je tudi v tvojem interesu, da jih npr. kontaktiraš v nekaj dneh, da ne boš čakal "večno").

Zgodovina sprememb…

darkolord ::

Če kupuješ na firmo, je treba vsakič posebej težit, da dobiš račun brez DDVja, ali samo prvič?

Gatsu ::

3 tedne nazaj sem pri njih naročil Samsung 830 256GB, Amd a8 3850, asrock plato, rame in Logitech harmony 650 daljinec in plačal takoj z paypalom. Nato sem 2 tedna čakal da sem dobil plato, proc rame in SSD, od daljincu pa ne duha ne sluha... Na računu so bile samo dostavljene komponente. Naročilo ima že zmeraj statis im bearbeitung, informacije o tem zakaj ni daljinca pa nobene.

To je od vseh spletnih nakupov v resnih štacunah moja najslabša izkušnja dosedaj, tako glede časa dobave glede na njihove informacije pri izdelkih 3 zadeve so ble na lagerju, 2 pa 2-4 dni rok dobave še slabše pa je pri njih glede informiranja kupcev o statusu naročila, saj ne sporočijo niti kdaj kaj pošlejo, kaj šele da bi sporočili kaj se dogaja z daljincem...

No danes sem jim poslal še drugo vprašanje preko spletnega obrazca na to temo pa da vidimo, če bo treba preko paypala izterjat 40€ za daljinec....

Anney ::

Neboš rabil nič terjat, daljinec bodo poslali takoj ko bo na razpolago, verjatno ga še nimajo, in so ti predčasno poslali ostalo. Vprašaš jih pa vseeno lahko, so pa res bolj počasni z odgovori. (dva do štiri dni se čaka)

66speeder66 ::

Pobje pozdravljen!
Sem še čisti zelenuh glede naročanja iz tujine. Zadnje čase veliko razmišljam da bi si kupil ssd disk. Sedaj pa sem našel to nemško trgovino in sem ugotovil, da so cene naravnost fantastične v primerjavi z našimi štacunami. Mi lahko eden natančno razloži kako se plačuje (pa zaenkrat brez paypala, kaj je to vorkasse, kako se nakaže pa tako naprej...). Aja pa kaj pomeni tisti 14 dnevi rok? A to pomeni, da če v 14 dneh ne nakažeš ti pač odstrnijo iz košarice artikel al kaj drugega :) ?

Če misliš kupit samo en ssd disk do 128GB se ti enostavno ne splača ker je poštnina cca 15€, za večje mogoče se, naročita s kolegom skupaj ali naroči več komponent pa se ti bo cena na poslani kos močno znižala.

amigo_no1 ::

http://www.hoh.de/hardware/ssd-laufwerk...
83,49+ 14,90 = 98,39

vs
http://ttc.si/164_Komponente/116_Trdi-d...
101,90 (poštnina nad 70E 0)

3,51 razlike

Najbolj enostavno gre preko paypala.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: amigo_no1 ()

Po ponedeljku jaz MORDA spet naročujem na hohu. Če ima kdo namen kupovati, naj magari počaka do takrat (ne mi še pošiljati linkov ;)

Ali hoh.de obvesti, ko je pošiljka odpravljena in/ali plačilo prejeto?

Bi mi lahko kdo prosim prevedel naslednje v pravilno nemščino: "Pozdravljeni, ali ste dobil plačilo preko bančnega nakazila za naročilo št. XXX? Lep pozdrav.".

Hvala :P

connel ::

Čisto brez problema jim lahko pišeš v angleščini, vsaj jaz sem jim in so mi tudi odgovorili v angleščini.

Pa ja, pošljejo sami potrdilo. Pri meni je trajalo mislim da neke 3 do 4 dni.

Nakazal sem v ponedeljek, počasi bi pa že lahko kaj blo.

Glede angleščine pa nisem vedel, namreč ko sem jim zadnjič pisal v angleščini sem dobil odgovor v nemščini.

barakus je izjavil:

Ali hoh.de obvesti, ko je pošiljka odpravljena in/ali plačilo prejeto?

Bi mi lahko kdo prosim prevedel naslednje v pravilno nemščino: "Pozdravljeni, ali ste dobil plačilo preko bančnega nakazila za naročilo št. XXX? Lep pozdrav.".

Hvala :P

Hallo,

habt ihr schon meine Zahlung per Banküberweisung für die Bestellung Nr. XXX bekommen?

MfG

Hvala ti.

Sem jim poslal email v petek zvečer. Do zdaj mi še niso odgovorili. Se vam zdi to normalno?

... torej hočeš reči, da je danes prvi delavnik (glede na to, da si poslal v petek mail že zvečer izven uradnih ur kar pomeni, da so ga lahko šele danes "uradno prejeli" in prebrali)? Da, povsem normalno.:|

Hm, ok. Ko sem jim prvič pisal sem jim pisal v petek popoldne in so mi odgovorili v soboto zjutaj :D

Čisto odvisno, kdaj imajo offline delovne ure, te se upošteva potem tudi online (razen če bi oglaševali 24 urno non-stop dosegljivost);)

Zgodovina sprememb…

Cancer ::

Prejšnji teden naročil pri hoh.de, pri tem pa je nastal manjši problem. Ko sem oddal naročilo, sem pri dhl spremljal kje se pošiljka nahaja, in včeraj videl da je napisan napačen naslov dostave. Ulica, pošta in kraj so prav napisani, samo država mi piše Irska. Kako se te zadeve sedaj lotiti? na dhlovi strani mi piše, da pošiljke niso mogli dostaviti na Irsko(logično). Ali moram sedaj kontaktirati hoh? Ali bodo oni mene?

... tisto "sekundo" ko si videl, da piše da so dostavljali v Irsko bi sam kontaktiral hoh.de ... sedaj danes je praznik, vendar mislim da ne v vsej Nemčiji, ne vem, morda celo res preberejo sporočilo danes:8) ... pošlji sporočilo tudi na DHL, da dostavljajo paket na napačen naslov. Mimogrede, ali si sam navedel napačno državo?

Zgodovina sprememb…

js ::

Mene so pa pri hoh.de malce razočarali. V torek sem oddal naročilo za nekaj komponent in plačal s paypalom. 5 minut po oddanem naročilu sem jih poklical in hotel dodatno naročiti še trdi disk. Povedali so mi, da to žal ni možno in da je edina varianta, da naredim novo dodatno naročilo in pač še enkrat plačam poštnino.
Seveda sem potem disk naročil pri nas.

js tole mora biti neka pomota, razen če je tole kaj omejeno glede na paypal... jaz sem enkrat oddal naročilo, plačal po predračunu, potem sem cca en teden čakal in se medtem spomnil da bi naročil še nekaj in sem isto tako poklical in vprašal, če so že poslali pa so rekli, da še nekaj čakajo in sem brez težave dodal še par artiklov, spet plačal predračun (samo za artikle, brez poštnine) in sem čez kak teden potem prejel vse skupaj.
To je blo kake pol leta nazaj.

Je kdo že naročeval artikle, ki jih v njihovi spletni trgovini niso imeli?

js ::

Zgleda, da je pomembno koga dobiš na telefon in ali se mu da ukvarjati s teboj. Meni je ženska rekla, da v primeru, ko je blago že plačano, ni možno več nič spremeniti. Ko sem pa še naprej jamral glede poštnine, je pa samo še potrdila, da žal ne gre.

Problem je bil, ker sem imel prevedeno stran v slovenščino, in ko sem navedel državo Slovenijo, je bilo vse vredu, če pa prevedeš nazaj v nemško stran, pa Slovenijo spremeni v Irsko. Bedna pomota. Sem kontaktiral že hoh, sedaj pa čakam, da odgovorijo.:8)

js, jaz sem govoril z g. Rennejem. Priimka se v celoti ne spomnim, je pa bilo nekaj na P.

66speeder66 ::

Zakon trgovina :D, danes dobu paket poleg tega pa sem lahko spremljal potek pošiljke prek DHL-ja.:)

A je možno, da mi dodatno zaračunajo poštnino zaradi napačnega naslova dostave?

Noobish ::

Imam nekaj vprašanj:
-koliko je poštnina v slovenijo?
-koliko let garancije imajo (v opisu nisem nikjer videl da bi kaj pisalo glede garancije)?
-kako je z uveljavljanjem garancije?

todman74 ::

66speeder66 je izjavil:

Zakon trgovina :D, danes dobu paket poleg tega pa sem lahko spremljal potek pošiljke prek DHL-ja.:)

Ne razumem navdušenja nad to trgovino, večina stvari, ki jih prodajajo pride na koncu s poštnino skoraj toliko kot pri nas, pa še slabo so založeni. Sem iskal en spodoben mp4 player, pa sem lahko izbiral samo med modeli ene znamke...to je porazno!

PARTyZAN ::

Frank: Dodaj robo v košarico in ti potem že pri prvem koraku piše koliko pride poštnina.

Drugače pa... Jaz sem naročilo oddal že 28. prejšnji mesec, plačal takoj preko banke (SEPA obrazec), nakazilo je šlo skozi 30., v trgovini pa pod statusom naročila še vedno piše "Bestellung ist in Bearbeitung". Koliko časa rabijo, da se zmigajo? Naj počasi mailam kaj se dogaja?

Excalibrus ::

todman74 je izjavil:

66speeder66 je izjavil:

Ne razumem navdušenja nad to trgovino, večina stvari, ki jih prodajajo pride na koncu s poštnino skoraj toliko kot pri nas, pa še slabo so založeni. Sem iskal en spodoben mp4 player, pa sem lahko izbiral samo med modeli ene znamke...to je porazno!

Zakaj je pol razlika v najcenejši trgovini v slo in hoh v moji konfiguraciji 150€? Če ti to je nič pol ok, ker enim pač ni..

todman74 ::

Zakaj je pol razlika v najcenejši trgovini v slo in hoh v moji konfiguraciji 150€? Če ti to je nič pol ok, ker enim pač ni..

Kje lahko vidim tvojo konfiguracijo?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: todman74 ()
««
13 / 31
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

DHL sledenje (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
5710986 (1424) kixs
!

Skupinski nakupi iz tujine - deljenje poštnine, je kdo za? (strani: 1 2 3 414 15 16 17 )

Oddelek: Kaj kupiti
806413766 (80363) Nwanko
»

Asus - garancija

Oddelek: Pomoč in nasveti
264256 (3322) Magic1
»

Kje kupiti dele računalnika?

176869 (6194) KTr1sk
»

tuje spletne trgovine (hod.de) (strani: 1 2 )

8615603 (10067) lambda

Več podobnih tem