» »

Ad-hoc v Študentskem domu

Ad-hoc v Študentskem domu

Slovencelj ::

Pozdravljeni,

živim v študentskem domu v Ljubljani, kjer je Eduroam internet na voljo po UTP kablu. Da se na internet lahko povežem tudi preko svojega telefona Nexus S, sem svoj prenosnik spremenil v Ad-Hoc Access point.
Na to brezžično omrežje sem se lahko povezal tudi s kakšnim drugim prenosnikom, skratka vse je delovalo, kot bi moralo.
Ne vem če veste, vendar Android se ne more povezati na Ad-Hoc omrežja, izkazalo pa se je, da se lahko poveže na Ad-Hoc omržeje, ustvarjeno s programom Connecify.

Pred nekaj dnevi pa je prišlo do spremembe. Access point lahko ustvarim, nanjo se poveže telefon, ki kaže polno omrežje, vendar internet ne dela. Podobno se zgodi tudi, če nek drug prenosnik poskusim povezati na ad-hoc wifi. Lahko se povežem, vendar ima potem v Win7 ikonca za prikazovanje moči signala poleg vseh črtic tudi romen klicaj kjer piše "no internet" connection.

Zavoljo preizkusa sem naredil tudi normalen ad-hoc omrežje preko win7, vendar se je prenosnik, ki sem ga povezoval na omrežje, vedel enako - no internet connection.

Govoril sem tudi s kolegom, ki ima v svoji sobi prav tako Ad-hoc omrežje in se nanj povezuje z iPadom. Rekel mi je, da ni imel nikakršnih podobnih težav kot jaz.

Kaj bi lahko bilo narobe?

Najlepša hvala za pomoč in lep pozdrav

SG_101 ::

če te pravilno razumem se želiš s telefonom in drugimi napravami brezžično povezati na vaš internet v študentskem domu...

sem uporabljam ta način, upam, da ti pomaga... http://mintywhite.com/windows-7/set-win...

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

Postavitev domacega omrezja in deljenje internet povezave (strani: 1 2 3 434 35 36 37 )

Oddelek: Omrežja in internet
1810578288 (133) gorilla
»

Povezava računalnika z vgrajeno 3G kartico z routerjem...je to možno?

10743 (632) primoz1992
»

Virtual Router za windows XP

61426 (1242) aco111
»

PS3 in SecureW2 Client

71522 (1415) Mavrik
»

wireless mreža