Forum » Loža » Katera banka?
Katera banka?

delavec44 ::
Ja v drugo, saj lepo piše. Naredili so pa zato, ker je folk izkoriščal brezplačne pologe in so dnevno promet blagajne polagali na osebne račune namesto poslovne. Predvsem sp-ji.
Zato pa je pametno imeti več bank.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: delavec44 ()

lolipop2 ::
Zaradi enga pologa se mi ne splača imet še eno banko, kjer bi preplačal to provizijo s članarino le-te.
Aha, štekam. A če jim razložiš, da je to gnar iz štumfa pa ne gre skozi? :-/
A tudi polog prek bankomata je isti "dr*k"?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: lolipop2 ()

Pa saj že sedaj NLBju plačuješ 2 proviziji (praviš da imaš ločena računa). V čem bi bila razlika, če bi imel osebni ali poslovni račun na drugi banki?
Za polog preko bankomata ne vem. Čisto možno, da ti provizijo avtomatsko upali na računu po pologu. Vprašaj na helpdesk.
Za polog preko bankomata ne vem. Čisto možno, da ti provizijo avtomatsko upali na računu po pologu. Vprašaj na helpdesk.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: delavec44 ()

Pa saj že sedaj NLBju plačuješ 2 proviziji (praviš da imaš ločena računa). V čem bi bila razlika, če bi imel osebni ali poslovni račun na drugi banki?
aja tako si mislil... sem mislil da bi poleg nlb privat in poslovni imel še eno banko

Ma ja, saj čist štekam, zakaj so to naredili. Očitno bo potem najbolj enostavno,d a kar direkt na poslovni položim. 0,36% provizije ni neka bogatija.

jabe ::
A mi lahko nekdo razloži tole od NLB. Polagam večji znesek na račun:
Za fizične osebe z osebnim računom, ki nimajo odprtega poslovnega računa, je polog bankovcev na bančnem okencu brezplačen.
Če pa imate poleg osebnega računa odprt tudi poslovni račun ali uporabljate osebni račun za poslovne namene, znaša provizija 0,36 % od zneska, najmanj 2,30 EUR.
---
jaz imam osebni račun na NLB in ločen poslovni račun. A padem v prvo kategorijo al v drugo in zakaj ima veze to, ali imam pri njih tudi poslovni račun ali ne?
Polozi na bankomatu.
Zgodovina sprememb…
- spremenila: jabe ()

hmm, zanimivo. Pridem na banko, se vsedem k referentu in rečem, da bi položil gotovino in kolk je provizije. Pravi da nič. Dam denar, položi na TRR in hvala nasvidenje. :)
Se pravi, da očitno gre skozi.
Se pravi, da očitno gre skozi.
Zgodovina sprememb…

Upam da imaš prav. Spremljaj malo račun, da ne bo kakšen algoritem naknadno upalil.
Pa si vprašal referenta zakaj na ceniku piše drugače ali sploh nisi omenjal poslovnega računa?
Pa si vprašal referenta zakaj na ceniku piše drugače ali sploh nisi omenjal poslovnega računa?

V-i-p ::
Meni pa ni nič nenavadno, da ni provizije. Jaz sem že večkrat dnevno po par sto evrov položil na DH bankomatu pa nikdar nisem kaj plačal. Tako sem v parih dneh "spravil" na svoj TRR recimo nekih 7k, ki mi jih je vrnil res dober prijatelj.
Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri. Raje reci, da si naredil že včeraj!

Upam da imaš prav. Spremljaj malo račun, da ne bo kakšen algoritem naknadno upalil.
Nič nisem spraševal. Mogoče vidijo, ali se to dela redno, al pa je enkrat na 100 let.
Zaenkrat nič ne kaže, da bi kaj bilo. Sicer pa.. ne morejo kar opalit, a? Brez moje vednosti

Ganon ::
Enkrat sem se že čudil ob omembi provizije ob pologu. Niti enkrat v življenju se mi ni to zgodilo. Katera banka to počne in zakaj?! Večje neumnosti še ne.

WhiteAngel ::

Zdej uvajajo še odlivno provizijo....
+ da ti še pogojujejo uporabo aplikacije z "up-to date" operacijskim sistemom.
Zgodovina sprememb…
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Novi Net.Stik (Sparkasse web banka) (strani: 1 2 3 4 … 12 13 14 15 )Oddelek: Loža | 127378 (1047) | delavec44 |
» | katera Banka (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Loža | 58125 (7648) | cortez |
» | Menjava banke (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Loža | 35426 (18522) | nejc_nejc |
» | Osebni račun katera banka? (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 25067 (15106) | kriko1 |
⊘ | nlb paketi? (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 19984 (16888) | ahac |