9to5Mc - Apple je na popravni torek izdal posodobitvi za svoj operacijski sistem Mac OS X (10.7.3) in brskalnik Safari (5.1.3). Oba popravka sta na voljo tako preko sistema Software update kot za ročni prenos (997 MB).
Spremembe vključujejo podporo za hrvaški, slovaški, romunski, grški, ukrajinski in tajski jezik (našega še ni), zajeten kupček varnostnih popravkov pri prijavi v domeno oz. s kartico, popravek za težave z wi-fi in grafiko po obuditvi iz spanja, izboljšano podporo za uporabi deljenih map na Windows računalnikih in RAW podporo za še več proizvajalcev digitalnih fotoaparatov. Popravek za Safari za zdaj zadeva le uporabnike Snow Leoaparda.
Na voljo so še popravki za Remote Desktop klienta, administracijska orodja in varnostna obliža tako za Snow Leoparda kot Liona. Pred nameščanjem nikar ne pozabite na izdelavo varnostne kopije sistema skozi Time Machine.
A s tem namiguješ da država plačuje tudi Googlu in vsem ostalim, ki prevajajo svoje storitve in programsko opremo v Slovenščino? Uf, mora pa Ubuntu ogromno zaslužiti ;)
Sem updatal in sedaj zadeva dokaj OK deluje. Ko se zbudi iz sleep se je sicer še vedno potrebno ročno konektati na WiFi (kljub temu, da se po restartu normalno poveže sam), ampak potem vsaj povezava na internet deluje
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014
Očitno imajo ljudje še vedno težave kljub updatu... No ja, bo treba pač dat Windows gor da bo delalo Še sreča, da je 10.7.1 update popravil največje težave, da je Lion sploh normalno deloval na vseh mašinah...
Janez Janša, 29.04.2014
Ja eden še vedno malo zafrkava, ampak je dosti bolje kot prej. Na srečo je Apple in se noben ne upa pritožiti, da ne bi sosedje mislili, da je kupil jajca
Janez Janša, 29.04.2014
Tisto, kjer dodaš novo lokacijo v network nastavitvah. Ni pomagalo. Danes sem v roku ene ure moral že vsaj 5x izklopiti in vklopiti wi-fi. Za znoret...
@techfreak to pa ti ne morem povedat ker nimam bootcampa, imam samo mac os x lion na mbp.
Lahko pa potrdim, da imam preko etherneta priklopljen sočasno še sioltv prek vlc-ja, ki pa deluje nemoteno. Tudi ko se wi-fi obesi, deluje stream od sioltv-ja brez problema dalje. Pa tako btw, na Snow Leopard-u teh problemov nisem nikoli imel, tako da je težava v Lion-u.
Imel sem podobne probleme, ki sem jih resil z nakupom Airport Expressa (poljubni router za 120 € bi bil enako dober), tako da wireless zdaj dela kot mora, wireless na Sinope-ju je pa posledicno izklopljen.
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.
To že, samo problem ima ogromno ljudi po vsem svetu, ki nimajo sinopeja.. :) Verjamem pa, da deluje brez problema pri uporabi applovega airport express.
Imel sem podobne probleme, ki sem jih resil z nakupom Airport Expressa (poljubni router za 120 € bi bil enako dober), tako da wireless zdaj dela kot mora, wireless na Sinope-ju je pa posledicno izklopljen.
Pri WRT160NL (DD WRT in brez) so bile težave pri 4h Macih od 5h (Macbook Air 13, Macbook Pro 13, Macbook Pro 15, iMac27), vsi letnik 2011, edino pri iMac21.5 ni težav. Sedaj po updatu nekaj zafrkava samo še Air13, ostalo pa lavfa. Nimajo pa seveda VSI te težave, ampak kar dosti pa. Vmes kakšnih 20 PCjev, Android telefonov, iPhonov in iPadov lepo deluje brez težav že od štarta.
Janez Janša, 29.04.2014
Meni AIR 12 2011 brez vsakih težav deluje na treh linkSys-ih WRT54GL (DD-WRT), emen D-Linku (ne vem modela) in enem Ciscu E4200. Brez težav sem bil tudi v vseh treh hotelih na neznanih AP-jih. Težave sem imel edino na enem WRT54GL (DD WRT), ampak so jih na istem AP-ju imeli še Androidni telefon, Linux in Windows prenosnik.