» »

do kdaj bodo deloval windows xp

do kdaj bodo deloval windows xp

1
2
»

Grumf ::

Dr_M je izjavil:

Kdo te je pa to nategnil? :))
Velika vecina stvari dela ze out of the box. So le redke izjeme, ki ne delujejo (do zdej sem nasel samo 3com mrezne kartice, ki ne delajo na Win7).

In zdaj je njega nekdo nategnil? Ker si TI uspel najti samo mrezno kartico... heh
Human beings, who are almost unique in having the ability to learn from the
experience of others, are also remarkable for their apparent disinclination
to do so.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Grumf ()

Gray_Warden ::

Relanium je izjavil:

dela je izjavil:

Tudi mene z nekega OS spraviš šele, ko programska ali strojna oprema, ki jo potrebujem, tam ne deluje več. Za uradno podporo samega OS mi je skoraj vseeno.

To je odraslo razmišljanje.
Naj služi dokler lahko in pa don't fix if it does what it's supposed to do.

Otroci in mularija pa razmišljajo tako:
-Rabim tazadnji windows 7 - ultimate, home premium mi niti slučajno ne zadostuje
-rabim najnovejše driverje, ker z unimi iz prejšnjega meseca igra preveč šteka.
-rabim tazadnje office, seveda 64 bitne vsaj enterprise, da dobim kup programja zraven, spoznam se pa samo na word pa excel
-tist ki uporablja firefox 3.5 je v kameni dobi...

Kam spadate pa veste sami zase :)
Jaz sem trenutno nekje vmes

win_xp so šrot od šrota. Kot prvo jih že najmanjši malware povsem uniči, kot drugo je nujen defrag vsak tedn drugače se disk tako zapacka da vse trokira kot pri norcih, kot tretje otroci in mularija rabijo win7 zaradi iger. winxp enostavno ne podpira karkoli boljšega od zastarelega directX9.
Nenazadnje ne pozabimo tudi na to, da če na winXP poženeš več kot 50 procesov, bo procesor začel trokirat ne glede na to kako močan je. Zagotovo se bo poznalo da si pognal preveč procesov. Na win7 recimo lahko poženeš več kot 100 procesov, pa bo zadeva še vendo delala lepo.

Winxp so med navadnimi uporabniki živi izključno le zato, ker so jih VSI piratizirali. Kdor danes na nov računalnik namesti windows Xp na ta način celemu svetu sporoči da je zabit pirat, ki živi v pradavnini.

glede firefox 3.5...wtf??? nekdo uporablja FIREFOX...IN TO VERZIJO 3.5?!? facepalm.

če nek starček uporablja winXP zato ker ne rabi boljše opreme mu svetujem da naj gre na Ubuntu. Glede uporabe je precej boljši od winxp in še legalen je. Za winXP pa sem povsem prepričan da so naloženi iz torrentov, namestil pa jih je zagotovo kak sin ali vnuk.
Za mularijo pa priporočam win7, saj enostavno nima niti najmanjšega smisla imeti XP na računalniku. Sploh.

Uradne službe pa naj winxp uporabljajo čimdlje, da ne bo nepotrebnih stroškov z namestitvami novejših OS in kupovanjem nove opreme.

Zgodovina sprememb…

Reycis ::

Gay_Warden in se nekateri drugi v tej temi so kot bi bral X45, ko zagovarja AMD. Ampak tako butaste argumente kot jih je natrosil Gay_Warden je pa vseeno tezko najti.

amigo_no1 ::

Čestitam, v parih povedih ti je uspelo napisati en kup bedarij.

win_xp so šrot od šrota

odkar se ubadam z winsi, je bil največji šrot win ME, dobesedno.

Kot prvo jih že najmanjši malware povsem uniči,

A bejž no, potem še nisi videl delujoče kište z nameščenimi 30 toolbari v IE in 5 trojanci v ozadju 8-).

kot drugo je nujen defrag vsak tedn drugače se disk tako zapacka da vse trokira kot pri norcih,

Aja, disk se kar sam od sebe prestavlja podatke iz enega na drug konec, samo da ti nagaja da ga moraš vsak teden na novo defragmentirati ?

kot tretje otroci in mularija rabijo win7 zaradi iger

Če bi se rad vsake 3 mesece skeširal za +400E seveda, drugače jim kupiš konzolo in imaš par let mir.

winxp enostavno ne podpira karkoli boljšega od zastarelega directX9.

Ti v praksi opaziš razliko med DX9 vs 10 ? Bi prosil za par primerov.

Nenazadnje ne pozabimo tudi na to, da če na winXP poženeš več kot 50 procesov, bo procesor začel trokirat ne glede na to kako močan je.

Aha, do < 50 dela ok, potem začne instantno trokirati ? Kaj ti kadiš ?
66 procesov, cpu na 4%

Po tvoje nemogoče.

Winxp so med navadnimi uporabniki živi izključno le zato, ker so jih VSI piratizirali.

Aja, potem praviš MS ni prodal nobene licenčne kopije ? Potem je nalepka z win xpserisko na službeni kišti 100% fake ! Isto račun in cd plošček. Dobro da te imamo.
Sarkazm off.

če nek starček uporablja winXP zato ker ne rabi boljše opreme mu svetujem da naj gre na Ubuntu

Če mu delajo bp, zakaj bi potem migiriral na ubuntu ?

Zgodovina sprememb…

Relanium ::

Gray_Warden, out of this world :))

In ja, firefox 3.5 oz. zdaj 3.6 je še vedno podprt in se update-a.
A si ti tud eden tistih, ki padajo samo na številke verzij?
Ker 3.5 še niti ni tako daljna prazgodovina.

hojnikb ::

Bottomline te teme je, da Windows XP bo delal, dokler ga bo hardware podpiru oz bo ta hardware deloval. Ni omejen časovno, da bi npr 1.1.2014 enostavno nehu delat. Ne bo pa večno podprt z strani softwareskih hiš in Microsofta.

Škoda debatirat v +/- takiga sistema, ker ma itk vsak vedno "prav".
#brezpodpisa

mtosev ::

Relanium je izjavil:

Gray_Warden, out of this world :))

In ja, firefox 3.5 oz. zdaj 3.6 je še vedno podprt in se update-a.
A si ti tud eden tistih, ki padajo samo na številke verzij?
Ker 3.5 še niti ni tako daljna prazgodovina.

probi odpret html5 na youtube s tem starim FF(boš presenečeno ugotovil da ne gre)
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

Zgodovina sprememb…

• spremenil: mtosev ()

mtosev ::

Firefox versions 4 through 9 had all reached end-of-life status while Mozilla continued supporting Firefox 3.6 with security updates. Coinciding with a proposal to cater to Enterprise users with optional Extended Support Releases beginning in 2012 based upon Firefox 10, Mozilla has tentative plans to discontinue support for Firefox 3.6 on April 24, 2012

Why is this date significant? Because after this date there will be no more new releases to fix security patches. The browser will get real old (and real dangerous to use) real fast. Using Firefox 3.6 beyond the end of life date is NOT RECOMMENDED.
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

Zgodovina sprememb…

• spremenil: mtosev ()

blackpirat ::

Aha, do < 50 dela ok, potem začne instantno trokirati ? Kaj ti kadiš ?
66 procesov, cpu na 4%

Zmaga! 8-)
1
2
»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Leto dni po koncu podpore Windows XP še vedno brca (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
23558446 (51639) Malajlo
»

Trik za nadaljnje posodobitve za Windows XP (strani: 1 2 3 )

11232626 (28054) MrStein
»

Ko ne bo več XP...

Oddelek: Pomoč in nasveti
427905 (6274) Pithlit
»

Konec osnovne podpore za Visto in Office 2007 (strani: 1 2 3 )

11433335 (30051) Half-Saint

Več podobnih tem