» »

Novinarji

Novinarji

VDF1 ::

Zdajle odgovarjam na neko novinarsko vprašanje. In mi je tistoč in prvič dvignilo pokrov zaradi vprašanj samih.

O precej kompleksni stvari novinar sprašuje kot slabo pripravljen osnovnošolec, ko je nenapovedano vprašan pri zgodovini: pomeša področja, s tremi vprašanji pa malo oplazi temo, poudarek je povsem nerelevanten. Meni je sicer vseeno: dobil bo odgovore na tri bezvezna vprašanja.

Zanima me, ali bi novinarji spraševali res relevante stvari, če bi se njihova vprašanja objavila (npr. po objavi članka, kot extra fičr za tiste, ki plačajo za dostop do spletnih vsebin, objavil bi urednik)?

Bi tako še pred pošiljanjem vprašanj predelali vsebino o kateri bodo pisali? Običajno iz vprašanj na daleč seva popolno nepoznavanje teme o kateri bodo pisali.

Kakšna je vloga urednikov pri tem?

In končno, je dvig kvalitete novinarskih prispevkov odgovor na njihovo verjetno nezavidljivo pozicijo?

Zeberdee ::

Večina novinarjev mora dnevno oddati svoj prispevek. Raziskovalnega novinarstva praktično ni.

Okapi ::

Vprašaj ga, koliko dobi plačano za tista vprašanja in prispevek, ki bo iz tega nastal, in ti bo bolj jasno, v čem je problem.

O.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Pošiljanje novice urednikom portala Slo-Tech

Oddelek: Slo-Tech
142716 (2198) SeMiNeSanja
»

Slak is back! (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Loža
34559345 (39283) imagodei
»

Cenzura po Slovensko (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
786695 (4560) poweroff
»

Drobničevi kung-fu prijemi (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Problemi človeštva
1277783 (5496) drejc
»

novice na slo-tech (strani: 1 2 )

Oddelek: Slo-Tech
514547 (3569) hruske

Več podobnih tem