Forum » Problemi človeštva » Drobničevi kung-fu prijemi
Drobničevi kung-fu prijemi
Dr Evil ::
Meni se predvsem to,zdi zanimivo.
Slovenci imajo predsodke do judov
Svetovni antisemitizem naj bi imel v zadnjih letih štiri glavne vire. Eden od njih so tradicionalni predsodki proti judom, ki trajajo že stoletja. V to so vključeni skrajni nacionalisti in drugi, ki trdijo, da judje nadzirajo vlade, medije, mednarodno trgovino in finančni svet. Drugi vir so močna protiizraelska čustva, ki prečkajo mejo med objektivno kritiko Izraela in antisemitizma. Tretji vir je protijudovsko mišljenje, ki ga izraža del rastoče evropske muslimanske populacije in temelji na dolgotrajnem sovraštvu do Izraela in judov, kot tudi muslimansko nasprotovanje razvoju dogodkov v Izraelu in na zasedenih ozemljih, zdaj pa tudi v Iraku. Četrti vir pa naj bi bil v kritikah ZDA in globalizacije, ki se prenaša na Izrael in jude na splošno.
Slovenci imajo predsodke do judov
Svetovni antisemitizem naj bi imel v zadnjih letih štiri glavne vire. Eden od njih so tradicionalni predsodki proti judom, ki trajajo že stoletja. V to so vključeni skrajni nacionalisti in drugi, ki trdijo, da judje nadzirajo vlade, medije, mednarodno trgovino in finančni svet. Drugi vir so močna protiizraelska čustva, ki prečkajo mejo med objektivno kritiko Izraela in antisemitizma. Tretji vir je protijudovsko mišljenje, ki ga izraža del rastoče evropske muslimanske populacije in temelji na dolgotrajnem sovraštvu do Izraela in judov, kot tudi muslimansko nasprotovanje razvoju dogodkov v Izraelu in na zasedenih ozemljih, zdaj pa tudi v Iraku. Četrti vir pa naj bi bil v kritikah ZDA in globalizacije, ki se prenaša na Izrael in jude na splošno.
Barakuda1 ::
Meni pa se zdi "zanimivo", kako bi radi nekateri zadevo spravili v celoti off
Nekateri si verjetno zelo želijo "globalnega" predznaka.
Nekateri si verjetno zelo želijo "globalnega" predznaka.
Thomas ::
Prava figa, kaj reče State Department! Nikoli niso bili dobro seznanjeni s podrobnostmi, tudi zdaj niso. Kvaliteta njihovih obveščevalnih podatkov (žal) ni 100%.
Pa tudi če bi bila, tukaj pač mislimo različno. Podobno, kot v primeru kulta Scientologov, ki v Nemčiji ni dovoljena, SD pa neki mijavka, glede tega.
Kar je meni GROZLJIVO je to, da sem zasledil, da je država pobrala lani 7,5% več davščin, kot je bilo predvideno, pa vse tiho okoli tega. Zahvaljujoč Bajuku, prej kot Janši, bi reku. Bi pa reku tud tole - a to pomeni, da država NIMA primankljaja?
Po moji skromni pameti že!
Super, ane?!
Da pa levi in desni novinarji o tem ne govorijo dosti, je GROZLJIVO. Ali ker so tako žleht ali tako neumni, pa res ne vem.
Pa tudi če bi bila, tukaj pač mislimo različno. Podobno, kot v primeru kulta Scientologov, ki v Nemčiji ni dovoljena, SD pa neki mijavka, glede tega.
Kar je meni GROZLJIVO je to, da sem zasledil, da je država pobrala lani 7,5% več davščin, kot je bilo predvideno, pa vse tiho okoli tega. Zahvaljujoč Bajuku, prej kot Janši, bi reku. Bi pa reku tud tole - a to pomeni, da država NIMA primankljaja?
Po moji skromni pameti že!
Super, ane?!
Da pa levi in desni novinarji o tem ne govorijo dosti, je GROZLJIVO. Ali ker so tako žleht ali tako neumni, pa res ne vem.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi
WarpedGone ::
Never attribute to malice that which can be adequately explained by stupidity.
Bom mil do novinarjev: Samo butasti so.
S par redkimi neomenjenimi izjemami.
Zbogom in hvala za vse ribe
madmitch ::
Ne ne, T. Veliko lažje je narediti pompozno novico iz dolžine tiča nekega politika kot iz analize dela le tega. V drugem primeru je treba imeti celo malo "zicledra" in stvari analizirati. Levi in desni novinarji, dajte no mir, takih ni, so samo leni in oni drugi (ki so v manjšini).
State Department je pa tako ali tako samo trobilo, ki odvrača pozornost od domačih problemov in jih preslikava na tujino. Vse nepravilnosti, ki jih očitajo drugim, so tako ali tako največji problem ravno v ZDA, le da je to tav v duhu zaščite demokracije, drugje pa kršenje ne vem česa vsega. Počasi postajajo smešni.
Nobody is perfect, my name is Nob Ody
IgorGrozni ::
Thomas : Samo 7, 5 % več pobranih davkov v l.2005 ??
V primerjavi z l. 2004 ni to nič ! Celo manj od plana ! Seveda ti veš, kaj je zaostajanje za planom v javni upravi .
Bilanca za l.2004, pobrani davki, glej index
Spet.....
Lp. IgorGrozni
popravek, Thomas je hvalil 7,5 % več od plana...., je pa to je še vedno manj kot v l.2004
V primerjavi z l. 2004 ni to nič ! Celo manj od plana ! Seveda ti veš, kaj je zaostajanje za planom v javni upravi .
Bilanca za l.2004, pobrani davki, glej index
Spet.....
Lp. IgorGrozni
popravek, Thomas je hvalil 7,5 % več od plana...., je pa to je še vedno manj kot v l.2004
Zgodovina sprememb…
- spremenil: IgorGrozni ()
Ne, ne. V letu 2005 so pobrali 7,5% več, kot so planirali. Zagotovo!
Jest razumem vlado, da se s tem (še) ne bo hvalila. Da pa za novinarje to ni dogodek leta ... mi je pa mau čudno.
Jest razumem vlado, da se s tem (še) ne bo hvalila. Da pa za novinarje to ni dogodek leta ... mi je pa mau čudno.
Prihodki države so narasli čez pričakovanja. In to ne za eno malenkost!
Kaj zdaj to pomeni?
Meni se ne ljubi (noče, nimam časa, ne obvladam ...) tega raziskovat in delat analiz in podobno. Ampak da tega ne naredi osrednje novinarstvo, je pa res podn.
A je čas za zmanjšanje davkov? A je čas za ekspanzijo trošenja države? A je čas za poplačilo dolgov?
To je zanimivo vprašanje, ki se tiče nas vseh. Mediji in novinarji pa ... se prežeravajo se kislih kumaric. Gnusno.
Kaj zdaj to pomeni?
Meni se ne ljubi (noče, nimam časa, ne obvladam ...) tega raziskovat in delat analiz in podobno. Ampak da tega ne naredi osrednje novinarstvo, je pa res podn.
A je čas za zmanjšanje davkov? A je čas za ekspanzijo trošenja države? A je čas za poplačilo dolgov?
To je zanimivo vprašanje, ki se tiče nas vseh. Mediji in novinarji pa ... se prežeravajo se kislih kumaric. Gnusno.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Thomas ()
jype ::
Ce so prihodki narastli, to ne pomeni nic. Vprasanje je, koliko in za kaj so zapravili. Saj drzava ni korporacija, da bi bil smisel njenega obstoja v kovanju dobicka, ne?
Se strinjam da mamo bolj kilave medije, ampak tisti, ki so pri nas propadli, so propadli zato, ker so bili slabsi od teh. Seveda imas vso svobodo ustvariti svoj medij, tako kot komunisticna partija slo-techa.
Se strinjam da mamo bolj kilave medije, ampak tisti, ki so pri nas propadli, so propadli zato, ker so bili slabsi od teh. Seveda imas vso svobodo ustvariti svoj medij, tako kot komunisticna partija slo-techa.
> Ce so prihodki narastli, to ne pomeni nic.
Seveda pomeni. Primankljaja ni več. Država ima presežek.
> Vprasanje je, koliko in za kaj so zapravili.
Zapravijo lahko samo toliko in tako, kot je v proračunu. Oziroma, je potreben rebalans.
Seveda pomeni. Primankljaja ni več. Država ima presežek.
> Vprasanje je, koliko in za kaj so zapravili.
Zapravijo lahko samo toliko in tako, kot je v proračunu. Oziroma, je potreben rebalans.
Jest nič ne pozabljam. 4% gospodarske rasti so sigurno vključili v predvidevanja, pa še jih je neslo za ... torej 6,5%. V pozitivno smer.
"Zarota molka" okoli tega - je navsezadnje to samo raca!? - je pa bolno. Bolno.
"Zarota molka" okoli tega - je navsezadnje to samo raca!? - je pa bolno. Bolno.
TESKAn ::
Thomas pravi, da 7,5% več pobranih davščin izniči 1,4% BDP proračunskega primankljaja. Primerja % hrušk in jabolk, nekako tako, kot je blair jamral o groznem kmetistvu, ki pobere skoraj 50% EU proračuna, ustvari pa 'komaj' 2% EU BDPja. Seveda zraven 'pozabi' povedat, da EU proračun znaša malenkost več, kot 1% EU BDPja...
Point? Thomas meče pesek v oči, tako kot blair.
Drugače, če bi Thomas pogledal poročilo o prihodkih in odhodkih države ( tukaj) in poračunal, bi videl, da je država ~90 milijard v minusu. Torej Thomas, nehaj bluzit.
Point? Thomas meče pesek v oči, tako kot blair.
Drugače, če bi Thomas pogledal poročilo o prihodkih in odhodkih države ( tukaj) in poračunal, bi videl, da je država ~90 milijard v minusu. Torej Thomas, nehaj bluzit.
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.
Pomiri se TESKAn. V tem linku lepo piše, da so podatki za leto 2005 prehodni, nedokončni.
Če so RES pobrali toliko več davkov, kot je bilo objavljeno, mora primankljaj izginiti. Razen, če so res to takoj "nekam skanalizirali".
V obeh primerih bi se morali mediji oglasiti.
Če so RES pobrali toliko več davkov, kot je bilo objavljeno, mora primankljaj izginiti. Razen, če so res to takoj "nekam skanalizirali".
V obeh primerih bi se morali mediji oglasiti.
> Thomas pravi, da 7,5% več pobranih davščin izniči 1,4% BDP proračunskega primankljaja
Definitivno.
Definitivno.
120 MRD več pobrano
primankljaja za okrog 117 MRD
No, res je nekje tam - tam. Bomo videli, kakšna bo bilanca na koncu.
primankljaja za okrog 117 MRD
No, res je nekje tam - tam. Bomo videli, kakšna bo bilanca na koncu.
Ne vem o kakšnem koncu govoriš. Leto je končano in IMHO ni bilo primankljaja, Bajuk bo spet finančni minister leta.
Nej me koklja brcne, če ne!
Nej me koklja brcne, če ne!
Na koncu, ko bodo vse prešteli, ja?
PS: če na tisti strani štejemo, da poberemo 7,5% več samo z davki, ostalo nespremenjeno, potem smo še vedno 7 milijard v minusu.
No seveda. Čeprav POBRANE davke imajo najbrž vendarle preštete. Bolj kot kakšne druge postavke, po mojem.
Seveda, vlada mora biti previdna, ne sme se preveč hvaliti, prehitro.
Vendarle zadeva je tudi zaradi dražje nafte (trošarina je po obstoječem evropskem sistemu) absolutno večja, če je nafta draga. Nekaj zaradi "boljšega pobiranja", nekaj zaradi (velike) gospodarske rasti, nekaj zaradi velikih prometnih tokov ...
Zanimivo, na vsak način.
Seveda, vlada mora biti previdna, ne sme se preveč hvaliti, prehitro.
Vendarle zadeva je tudi zaradi dražje nafte (trošarina je po obstoječem evropskem sistemu) absolutno večja, če je nafta draga. Nekaj zaradi "boljšega pobiranja", nekaj zaradi (velike) gospodarske rasti, nekaj zaradi velikih prometnih tokov ...
Zanimivo, na vsak način.
Tole z nafto te ne razumem - dražja nafta je slabša za državo, ker more s trošarino skrbet, da ne grejo cene previsoko - ergo pobere manj.
> potem smo še vedno 7 milijard v minusu.
In imamo MANJ KOT PROMILO BDP primankljaja. Sej to trobim, jebote!
In imamo MANJ KOT PROMILO BDP primankljaja. Sej to trobim, jebote!
> dražja nafta je slabša za državo, ker more s trošarino skrbet, da ne grejo cene previsoko - ergo pobere manj.
Ne, to SPLOH ne drži. Država bi teoretično lahko dala trošarino na nulo, pa bi imeli (kljub 70$ za sodček nafte) poceni bencin.
Ampak to ni tako. Obstaja EU predpis, na koliko procentov cene quriva se sme spustiti trošarina. Manj ne. Ta plafon smo dosegli že v začetku 2005. Vsaka podražitev po tistem, je pomenila tudi več pobranega davka.
Ne, to SPLOH ne drži. Država bi teoretično lahko dala trošarino na nulo, pa bi imeli (kljub 70$ za sodček nafte) poceni bencin.
Ampak to ni tako. Obstaja EU predpis, na koliko procentov cene quriva se sme spustiti trošarina. Manj ne. Ta plafon smo dosegli že v začetku 2005. Vsaka podražitev po tistem, je pomenila tudi več pobranega davka.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Thomas ()
Eh, zdej ne bom več debatiral o tem. Kot prvo imamo samo tvojo besedo, da je država res pobrala 7,5% več davkov, kot so pričakovali. Kot drugo, tudi, če privzamemo, da je to res, podatki, kot si že sam omenil, niso dokončni in se znajo noter prikrast še kakšni nepričakovani odhodki. Bom pa z veseljem se kregal s tabo, a smo v minusu al ne, ko bodo na voljo dokončni podatki, koliko so lani pobrali, koliko zapravili.
Zakaj si se sploh kregat začel? In me primerjati s Tonyjem z Angleškega?
Sej ne da bi se meni ta primerjava zdela zamalo. Ampak čist tko.
Sej ne da bi se meni ta primerjava zdela zamalo. Ampak čist tko.
Ok, moral bi napisat 'kregal'. Point samo ta, da se mi zdi brez veze, da zdej vsak s svojega brega vpijeva, ko še ni končnih številk.
drejc ::
Obstaja EU predpis, na koliko procentov cene quriva se sme spustiti trošarina. Manj ne.
Mimogrede...kaj je bil(je še vedno) razlog za ta predpis?
"Rise above oneself and grasp the world"
- Archimedes of Syracuse
- Archimedes of Syracuse
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Splav bo plačljiv (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Problemi človeštva | 17123 (13098) | Mercier |
» | YouTube + Janša = odpustitev novinarke + odstop urednika (strani: 1 2 )Oddelek: Problemi človeštva | 7174 (4872) | opeter |
» | Zbogom Drobnič (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 7793 (5397) | mtosev |
» | Direkt ... <- a so njegovi uredniki sploh normalni?Oddelek: Problemi človeštva | 3099 (1777) | [D]emon |
» | Poseg v delo novinarjevOddelek: Loža | 1810 (1335) | Daedalus |