» »

Krofi Trojane

Krofi Trojane

Temo vidijo: vsi

Magic1 ::

Verjetno so malo optimizirali proces (pohitrili), vodstvo pa si je reklo zakaj ne še dodatno izkoristit in so nabili duplo ceno. Ene dve leti lahko furajo to sceno, potem se pa spet potrudijo in so na konju. Če jim ni glavni kuhar pobegnu, ki edini ve komplet proces. Zna bit tudi, da se sestavine čisto malo spremenijo in rezultat ni več isti. Kvas lahko ne haja isto, moka ima različno sestavo, marmelada preveč/premalo sladka/kisla...
Magic

Machete ::

Borovničeva fila na Trojanah je obupno zanič, v krofe dajo pa preveč umetne arome ali vanijelevega cukra. Tudi količina 'file' (kateri se ne sme reči marmelada, ker to ni) je porazna, kar pri borovničevi ni slabo. Vanilijev ima potencial, samo bo treba testo malo deindustrializirat.
LC1000|Asrock-H470PG|i7-10700K|2x16GB|RTX-3080 EAGLE|W10Pro
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+

Samael ::

gruntfürmich je izjavil:

Samael je izjavil:

Nam lahko poveš kaj več o tej tvoji izkušnji? Kdaj si bil pa nazadnje tam na krofih?
V petek (prejšni teden) sem se šel v zasavske konce na obisk k staršema, pa je bila cesta za Savo tik pred Zagorjem povsem zaprta, tako da ni šlo drugače kot čez Trojane in itak krofi ... Začuda ni bilo treba prav nič čakati (kot nazadnje, ko sem bil), so pa krofi bili še topli. In okusni.
V bistvu če pomislim, tam nisem nikoli dobil starega krofa, zdaj pa ne vem, a naše izkušnje res tako drastično varirajo ali pa je zgolj moderno po nečem relativno popularnem slepo pljuvati ker pač tradicionalno popularno na internetu po defaultu pomeni overrated, right?

ne vem kakšni so tvoji kriteriji za hrano, ampak po zapisanem sodeč izredno nizki.

trojanski krofi se res 'okusni' v prve pol ure, ampak potem pa pride pravi obraz teh krofov. čez 1 uro so praktično neužitni-neukusni, če boš celega pojedel te bo bolel želodec in si si za 1 dan uničil prebavo. tako zelo so zanič; kar se tiče surovin; olje je verjetno že ekstremno kancerogeno. zdaj, morda nekdo tega ne opazi ker ne razume kaj pomeni kvalitetna hrana, ampak kdor pa je malo občutljiv na to, pa pri trojanskih 'krofih' to takoj opazi.

skratka za ljudi, ki dajo kaj nase in na hrano, je trojanski 'krof' samo industrijski odpadek.

A si pomislil kdaj, da bi pisal mladinske fantazijske romane? Zakaj ves talent zapravljaš za vse te neumnosti, ko pa bi lahko skupaj spravil nekaj velikega, epskega - nekaj o čemer bodo govorili še naši zanamci.
Samael != Samuel

Samael ::

Glej, bom dal en tipičen primer, zakaj te je praktično nemogoče smatrati za zrelega, razumnega, inteligentnega sogovornika.

Izjava.

"kar se tiče surovin; olje je verjetno že ekstremno kancerogeno."

Kako pa to veš?
Ti bom poveda kako. Potegnil si iz riti. Dobesedno.

Ne ti ne jaz ne veva ničesar o higienskih, takšnih drugačnih standardih nekega lokala, v katerem si bil glih enih dvakrat v zadnjih 20ih letih. Ampak ker si blefer, ker se skozi celo forumsko kariero prebijaš kot en velik blefer, boš pač izjavil, kar ti v nekem momentu pade na pamet. Kar ti v nekem momentu služi kot argument. In pri tem ti ne bo prav nič pomembno, na čem to bazira. Če je to res ali ne. Preprosto boš bleknil ven, se zlagal, ker ponovno ... si blefer.

Jaz si predstavljam, da so tam tudi ljudje, ki pošteno, pridno opravljajo svoje delo. Da poskrbijo, da so zadeve, kot je treba. Vzdržujejo neke higienske, takšne drugačne standarde. Jim ni vseeno. Če ne drugega, ker danes v tem poslu hitro pride do kakšne piz... kar je zadnje, kar si nekdo, ki od tega dejansko živi, potrebuje. Da pa si ti drekač, ki bo na nekem forumu anonimno izjavil vseeno neko oslarijo ker pač... blefer.
Samael != Samuel

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Samael ()

V-i-p ::

Eden izmed testov trojanskih krofov:

"Seveda, ker brez klasike ne gre, smo eno izmed naših sodelavk prosili, da se na svoji poti na delo ustavi na Trojanah. Trojane so že kar nekaj let znane po svojih krofih, na vsaki poti proti Štajerski, pa se je seveda treba ustaviti ponje.

A kljub svoji popularnosti nas trojanski krofi tokrat niso navdušili. Kot že najbrž vemo, so trojanski krofi dokaj veliki, za mnoge skoraj preveliki, marmelade pa je proporcionalno izjemno malo. Krofi so se tudi izjemno hitro posušili, v roku treh ur so se nam vsem zdeli suhi, v ustih pa so postali žvečljivi. Sam krof je na trenutke skoraj spominjal na kruh, če želimo v njem uživati, pa ga je vsekakor treba pogreti. Na žalost so nas tokrat pustili ravnodušne."
Cena: 1,70 evra
Okus: 2,5/5
Polnilo: 3/5
Izgled: 4/5
Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri. Raje reci, da si naredil že včeraj!

feryz ::

Je pa poceni.
Jaz sem zdaj zmazal enega mercatorjevega. Začuda so dokaj dobri, tudi če so stari že kakih 12 ur in mrzli.
Pa še odmrznjeni. Vsak tako piše.

kuglvinkl ::

Gregor P je izjavil:

Odpiram staro temo, ker se ravno navezuje na krofe hotela Slon in je sedaj ravno spet čas za krofe. Sem jih namreč kupil danes (1 stane 2,80 evrov) in da so dobri, me je pa zmotilo, da piše na deklaraciji, da vsebujejo rumenilo. Čemu?



So mi pa všeč tudi krofi v maxiju, torej tisti, ki jih pečejo tam. Imajo pa mogoče malo preveč marmelade.

In pa slišal sem, da so sedaj bojda trojanski krofi manjši?


Pred Slonom je bila prevelika vrsta, tko da sem šel v Maxi. dobrih 5e za 3 kom, Maxi krof mislm, da se reče. Men so zlo dobri.

Žena pa pravi, da moramo it v Rašico v Črnuče. Mogoče v ponedeljek :).
Your focus determines your reallity

kajtimara ::

Trojanski krofi. Jaz se tudi peljem mimo. Vsakič!

VelkBla ::

Predolgo že nisem bil na Trojanah, ampak jih nehal jesti samo zato, ker ko sem jih dobil in jedel so bili prežgani od olja in presušeni. Od nakupa pa do takrat ko sem jih pojedel je trajalo kakšno uro, max 2.

Če se ne motim so hvalili tudi v Moravčah neko slaščičarno (?), ki dela zelo dobre krofe.

kow ::

WizzardOfOZ je izjavil:

Krof v Rašici je bil lansko leto 1.30EUR, danes pa je 2.50EUR. Poleg tega so se "kuharji" pokvarili in krofi niso več tako dobri kot so bili še lansko leto, ko si jih lahko primerjal s trojanskimi v njihovih najboljših letih (ker tudi oni so se konkretno pokvarili).


Kaj ste jih pa tako reklamirali po slo-techu :)) Ko prodaja naglo raste, ponavadi pade tudi kvaliteta.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: kow ()

V-i-p ::

Zanimivo. Ravnokar (iz hladilnika) privlekel škrnicelj treh krofov od včeraj iz Hoferja. Še vedno mehki, rahli in okusni.
Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri. Raje reci, da si naredil že včeraj!

Devinos ::

Na Trojanah sem se ustavil ta petek in kupil vse štiri krofe v ponudbi, ki smo si jih potem razdelili. Meni se je zdelo file zadosti, marmeladni in borvničevi so bili meh, vaniljevi so bili dobri, čokoladni podpovprečni. Na splošno so dobri krofi, boljši od merkatorjevih in podbnih, se dobi pa marsikje v centru Lj boljše za podobno ceno. Trojane so kar daleč od stare slave.

V Rašici so pa krofi obupni. Sploh čokoladni, kjer je obliv neka poceni čokolada notri pa gora smetane, da se ven kar usipa, ko ugrizneš. Sam krof je kruhast in neprimerljivo masten, skratka poden od podna. Pač krof po albansko.
Da ne govorimo potem še o sekundarnen problemu tistih izbrancev, ki jim je ta krof vseeno top. Ti seveda skoraj brez izjeme parkirajo na pločniku, da slučajno ne bi imeli do lokala predaleč in tako prinesli nazaj domov postanih krofov. S tem seveda popolnoma onemogočijo prehod pešcem in kolesarjem, sploh kake stare mamice ali pa mlade z vozički močno zafrknejo. Enkrat sem videl, da so celo invalida na vozičku tako zablokirali in je lahko samo nemočno čakal, da so izbranci prišli nazaj in ga spustili naprej po pločniku. In potem tistih par, ki uspejo dobiti mesto direktno na tistem malem ""parkirišču"" lokala, seveda rikverc na glavno cesto, da zaštopajo promet in potem čez polno črto v smer centra.
Policajev in redarjev nikoli nikjer in tudi če pridejo mimo lepo ignorirajo.

Apofis ::

K že omenjaš hoferjeve...vcer jih jedu, un 4 pack...vrhunska zadeva, precej marmelade, pa še hudo okusna. Povrh vsega, pa še 45centov za kom...na kratko top šit...

starfotr ::

Pri Rašici naj stojijo redarji in odvažajo avte s pajki. Takoj bi rešili težave za vse večne čase.

cekr ::

Naša mati vedno pravijo, če v testo ne daš nič dobrega, na koncu tudi ne bo dobro.

Vidite samo, koliko je nekega polnila, ki naj bi bilo marmelada.
Glavni problem pa je, da se uporablja nekakovostno moko, varčuje pri jajcih, po večini so namesto kvasa začeli uporabljat kar neke mešanice s pecilnim, da ni treba vzhajat. Pa seveda, kakšne arome, limonina lupinica, rum... to seveda kar pozabijo.
Zato pa imate krofe kot bi jedel neko napihano peno.
Imam celo na sumu, da delno krofe "cvrejo" na pari.
Skorja mora biti zacvrknjena. Danes je pa takšnih zelo malo.

Pa še to: dajte si dopovedat. Če si zaželiš krof, uživaj. Ne pa zraven razmišljat o neki zdravi prehrani. Zato mora bit ravno prav masten. Tega se pa sodobnim jedcem ne da dopovedat. Pravi krof ima(in mora imeti) pač cca. 600kcal ali več. Kar je manj, je zastrupljane lastnih brbončic in laganje, da smo jedli krof.
Sinclair ZX Spectrum [Zilog Z80A - 3.5 MHz, 48kB, dvojni kasetofon,
TV-OUT, radirke, Sinclair-Basic], Sinclair ZX-81 [Z80A, 3.25MHZ, 1kB]

c3p0 ::

APPluk je izjavil:


Od Ptujske pakrane je že probal kdo?


Meni so ti od PPS osebno najboljši od industrijskih, če dobiš relativno sveže.

Trojanski pa meh, tudi sveži. Kot je recenzist napisal, preveliki s premalo file, testo pa kruhasto. Se mi zdi da so bili včasih zelo dobri, preden so šli v industrijsko proizvodnjo, 20 let nazaj?

fikus_ ::

V-i-p je izjavil:

Zanimivo. Ravnokar (iz hladilnika) privlekel škrnicelj treh krofov od včeraj iz Hoferja. Še vedno mehki, rahli in okusni.


To naredi kemija v njih.
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.

Glugy ::

Sladkor je naravni konzervans. Lahko da so več sladkorja uporabil pri masi.

Magic1 ::

Kot da je krof tako zdrava stvar že v osnovi, da je važno ali ima kaj kemije še not. Sploh pa teh par krofov letno.
Magic

harvey ::

Magic1 je izjavil:

Kot da je krof tako zdrava stvar že v osnovi, da je važno ali ima kaj kemije še not. Sploh pa teh par krofov letno.

Točno to, vse ima svoj čas in mero. Jem jih za pusta in potem se veselim drugega leta, ko spet nastopi čas krofov. Med letom enostavno ne pomislim na njih :) in tistih par krofov, flancatov (rahlih, klasičnih) ti ne bo kaj dosti škodilo, ni odveč vsa ta ljudska modrost potem o dneh, ki sledijo pustu.
Ar scáth a chéile a mhaireann na daoine.
------

starfotr ::

Nekaj je, če so kakovostne sestavine, prvovrstne.

Drugo pa je, če so sestavine zanič in morajo dodajat svašta, da je vsaj približno okusno, da ima neko zdravo barvo in da zdrži nekaj časa, ne da bi postalo trdo ko kamen.

nokia6310 ::

c3p0 je izjavil:

APPluk je izjavil:


Od Ptujske pakrane je že probal kdo?


Meni so ti od PPS osebno najboljši od industrijskih, če dobiš relativno sveže.

Trojanski pa meh, tudi sveži. Kot je recenzist napisal, preveliki s premalo file, testo pa kruhasto. Se mi zdi da so bili včasih zelo dobri, preden so šli v industrijsko proizvodnjo, 20 let nazaj?

Točno tako. Zadnjič sem bil na trojanah pa mi čokoladni sploh ni bil všeč. Edina dobra stvar v njemu je bila kremna fila. Drugače pa kot bi jedu kruh. Pa še tisti kokos povrhu je kot bi bil za okras. Preveč se posipa dol. Je pa zame osebno trojanski krof nekoliko prevelik. Če bi bil še tako dober bi bil pa ravno pravšnji.

gruntfürmich ::

ampak pri retardiranih slovenčkih velikost vedno največ šteje.
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

feryz ::

Kakšna neumesna, popolnoma. Slovenčki sploh ne vemo, kaj je veliko.
Niti ene stvari nimamo, ki bi ponujala "all you can eat" ali "super size" hrano. Ampak ja, Slovenčki smo mahnjeni na veliko.
Zadel si u nulo.

starfotr ::

Vsaka gostilna ti nabije toliko hrane, da potem na koncu vsi po cigansko v alu folijah to domov nosijo in še 3 dni jedo tisto staro hrano. Ali pa vzamejo kao "za psa".

Gostinci so pač dosti glupi, ker bi lahko isto zaračunali in dali manj hrane - toliko, da bi bili vsi siti in ne bi bilo ostankov. Ampak miselnost je taka glupa, da ljudje gredo tja, kjer dobijo "več za svoj denar". In potem jedo meso, ki je 3 eur nabavna cena in dobiš pol kile mesa na porcijo. Namesto, da bi raje jedli boljše meso, za višjo ceno nakupno ceno in manjšo količino, katero lahko poješ v gostilni.

To je povsod, pri vseh jedeh. Tudi pri pijačah je isto. Velik in mali pir je skoraj ista cena. Kot, da je važno ali mu teče iz pipe 2, 3 ali 5 deci.

GregiB ::

starfotr je izjavil:

Namesto, da bi raje jedli boljše meso, za višjo ceno nakupno ceno in manjšo količino, katero lahko poješ v gostilni.


Gopstinec ne bo imel problema manjšati porcijo... ampak, da bo zato dvignil kvaliteto surovin? Ma'jede...
You're not stuck in traffic.... You are the traffic!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: GregiB ()

starfotr ::

Jaz grem v gostilno samo v primeru, da imajo nekaj ekstra, kar ni v trgovini ali doma.

Tako, da večinoma grem samo na točen češki pir. Tisto stvar katero imenujejo hrana naj si pa večina gostincev (vključno s trojanskimi krofi) lepo nekam zatakne. Seveda obstajajo boljši, samo tja ne grem dnevno.

Invictus ::

feryz je izjavil:

Kakšna neumesna, popolnoma. Slovenčki sploh ne vemo, kaj je veliko.
Niti ene stvari nimamo, ki bi ponujala "all you can eat" ali "super size" hrano. Ampak ja, Slovenčki smo mahnjeni na veliko.
Zadel si u nulo.

Slovenec je glup gost za gostilne.

Sam da je veliko, pa je 90% folka že srečna.

Tako večinoma naročijo pohanca in pomfri, ali pa tisto nedeljsko pečenko. In seveda pico. Potem se pa že neha.
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

hipertija ::

Pohanca in pomfri naroči tudi vsak drugi švaba... toliko o žaljenju Slovencev.
Prekle za kurnk

feryz ::

Naroči se tisto, kar se doma ne paca. To je edina logika oštarije.
Poha se res redko doma, po pravici povedano, razen kakih bučk ali cvetače, se ne spomnim, da bi kaj pohali doma. Vsaj zadnjih 10 let ne.

Magic1 ::

A so sami hribovci tukaj? Imaš old school gostilne, kjer šopajo na količino. Karkoli malo bolj na nivoju, ne dajejo več ogromnih porcij. Seveda dobiš količino, če greš na dunajca ali pečenko. Sej to bo pri nas počilo ob prvi krizi, ker imamo res ogromno gostiln/restavracij, cene se pa dvignili nenormalno v zadnjem letu.
Magic

GregiB ::

Invictus je izjavil:

Slovenec je glup gost za gostilne.

Sam da je veliko, pa je 90% folka že srečna.

Tako večinoma naročijo pohanca in pomfri, ali pa tisto nedeljsko pečenko. In seveda pico. Potem se pa že neha.


Ni treba žalit slovenceljne... praktično cel razvit svet je na istem... "Gurmanske" užitke si praviloma (lahko) privoščijo zgolj elitisti, raja pa se praviloma baše s pohanci (Schnitzel), pečenkami (Braten), Klobasami (Wurst), pizzami in hitro hrano. Viceno po celi Evropi in S. Ameriki. Se že po tem vidi, ktera hrana je najbolj popularna... Poutain (Quebec - Montreal), Fish & Chips (UK), Pomfri s 100 različnimi omakami (Bruges) etc, etc...
You're not stuck in traffic.... You are the traffic!

starfotr ::

Vsa hrana z intenzivni okusi (sladko, slano, pohanje ... tudi krofi spadajo v to) je zelo privlačna za nas. Ampak zdrava pa ni.

Industrija pretenta naša čutila in nam vsili samo tisti, kar je za nas privlačno. In zato toliko junka prodanega povsod.

Gregor P ::

In zato ker se tega zavedamo, se pregrešimo samo ob izjemnih priložnostih; tokrat so pač na vrsti krofi;)
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

starfotr ::

Čredni nagon torej.

Gregor P ::

Tudi ti si del črede ta star8-)
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

starfotr ::

Nisem rekel, da nisem. Samo opažam.

Magic1 ::

Star fotr je na stara leta odkril modrost družbe. Družba je družba, v dobrem in v slabem.
Magic

Gregor P ::

Človek je socialno bitje pa to:D
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

starfotr ::

Itak

predi ::

APPluk je izjavil:

Kateri krofi so najboljši v Mariboru oz. na Štajerskem?
Kateri so najboljši ne bi vedel. Sem pa probal pred kratkim od Zenita na Pobrežju in so bili čisto v redu. Boljši od generikov po trgovinah. Od Kaučiča so tudi vedno v redu, če so sveži.

AtaŠtumf ::

V-i-p je izjavil:

Zanimivo. Ravnokar (iz hladilnika) privlekel škrnicelj treh krofov od včeraj iz Hoferja. Še vedno mehki, rahli in okusni.


Hoferjevi krofi so eni izmed bolljših, pa še niso tako ogromni kakor recimo iz Trojan, kjer praktično fašeš infarkt in sladkorno, če enega poješ!
#SlovenijaPrva #SLOVEenianLivesMatter #SlavaGasilcem

__Devil__ ::

Je res, da v Trojanah več nimajo vanilijevih krofov z čokoladnim prelivom in kokosovim posipom? Ti so najboljši krofi.

Invictus ::

Ja, ti vanilijevi so bili še edini razlog, da sem se tam 1x na 2 leti ustavil.

Zdaj jih vzamme v Lidlu, kjer imajo tudi filane z vanilijevo kremo.
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

PacificBlue ::

Jaz sem imel pa nek notranji vzgib pa sem jih doma naredil.
Tako na oko sem jih pojedel cca 20 zdaj cez vikend. Z marelicno marmelado.

Jih imam za leep čas dovolj.

Zdaj pa tri tedne posta:/

hipertija ::

__Devil__ je izjavil:

Je res, da v Trojanah več nimajo vanilijevih krofov z čokoladnim prelivom in kokosovim posipom? Ti so najboljši krofi.

tega ni več? I'm out... to sem še edino jedel, če smo se po sili ostalih mogli ustavit. Ni problema, še z večjim veseljem se peljem "pod krofi" proti LJ in nazaj ;)
Prekle za kurnk

Machete ::

starfotr je izjavil:

Vsaka gostilna ti nabije toliko hrane, da potem na koncu vsi po cigansko v alu folijah to domov nosijo in še 3 dni jedo tisto staro hrano. Ali pa vzamejo kao "za psa".

Gostinci so pač dosti glupi, ker bi lahko isto zaračunali in dali manj hrane - toliko, da bi bili vsi siti in ne bi bilo ostankov. Ampak miselnost je taka glupa, da ljudje gredo tja, kjer dobijo "več za svoj denar". In potem jedo meso, ki je 3 eur nabavna cena in dobiš pol kile mesa na porcijo. Namesto, da bi raje jedli boljše meso, za višjo ceno nakupno ceno in manjšo količino, katero lahko poješ v gostilni.

To je povsod, pri vseh jedeh. Tudi pri pijačah je isto. Velik in mali pir je skoraj ista cena. Kot, da je važno ali mu teče iz pipe 2, 3 ali 5 deci.


A ti sploh hodiš po gostilnah? Porcije so pol manjše kot so bile 3 leta nazaj.
LC1000|Asrock-H470PG|i7-10700K|2x16GB|RTX-3080 EAGLE|W10Pro
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+

Invictus ::

PacificBlue je izjavil:

Jaz sem imel pa nek notranji vzgib pa sem jih doma naredil.
Tako na oko sem jih pojedel cca 20 zdaj cez vikend. Z marelicno marmelado.

Jih imam za leep čas dovolj.

Zdaj pa tri tedne posta:/

Post je 40 dni, boš pa ja pravi krščanar >:D.

Pa do torka (jutri) imaš še foro :D.
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

PacificBlue ::

Dost je bilo, me ne peče samo vest, me tudi želodec.:D

40 dni kruh pa voda. Amen.:|

feryz ::

Kruh je isti k... kot krof.
Voda in mogoče črna kava. To je to.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo

Najslabše restavracije/gostilne v SLO (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
9213158 (1284) starfotr

Ukrepi za 90% precepljenost

Oddelek: Loža
241905 (1764) PrihajaNodi
»

zakaj se reče trojanski konj ne pa trojski konj? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
649266 (6960) mikhaair
»

Funkcionalna nepismenost ljudi (strani: 1 2 )

Oddelek: Problemi človeštva
7316713 (14203) harmony

Več podobnih tem